Meevisdagen Wesdijk: een avond Bellyboat of dobberen op de zeebaars

Persbericht Hengelsport Wesdijk  

Meevisdagen Wesdijk: een avond Bellyboat of dobberen op de zeebaars  

Zeebaars is een sportvis bij uitstek. Daarbij worden ze dit jaar op bepaalde locaties bij vlagen ook nog eens goed gevangen. Wij van Hengelsport Wesdijk organiseren wekelijks meevisavonden in meerdere disciplines en zo ook op het zoute water.

De ene keer is dat vanaf het strand, dan weer in de Waterweg of een ander kanaal. De laatste weken rijden we iedere woensdag richting de Maasvlakte om daar met een dobber met Zager eronder op Baarzenjacht te gaan.
 
Het begint al met het uitzicht, wanneer de grootste schepen ter wereld voorbij varen, is dat toch machtig mooi. Maar we komen natuurlijk om te vissen, dus moet de hengel opgetuigd worden. 2.70 meter is toch wel de minimumlengte, langer mag zeker. Liefst niet te stug, om zoveel mogelijk sport te beleven.


Een mooie baars voor Marco.

Een molentje model 3000/4000 met een gevlochten lijn erop completeert de set. Dobber, schuifloodje, swivel, ingesloten door stoppertjes en een voorslag van zo'n anderhalve meter.

De haak mag wat groter zijn, maatje 1 of 1/0. Ook op kleinere haken hebben we ze wel gevangen, maar dat waren toch de kleinere baarzen. Met een 70+ baars aan haakje 6 voel je je toch niet zo heel zeker.


Willem met een baarsje.

Een goede tip is een of twee knijploodjes boven de haak. Dan de hele zager een klein stukje op de haak rijgen en gooien maar: uptide en laten driften. Heel belangrijk is het contact blijven houden met de dobber.

Eigenlijk ben je constant bezig met een of twee slagen binnendraaien, totdat je dobber weer beweegt wanneer je een korte rukje aan de lijn geeft. Wanneer je dobber in de golf ondergaat, betekent dit dat je vastloopt en dus te diep vist.


Een schepnet is geen overbodige luxe.

Vaak komt de baars pas los wanneer het grote licht uitgaat. Gebruik daarom een dobber waar een breekstaafje in kan. En wat een schitterend gezicht is dat, wanneer tussen al dat zeegeweld, dat kleine lichtje met een ruk onder water schiet.


In het donker gaan ze los.

Met een ferme slag sla je aan en dan komt de spanning, is het een monster? Op zich maakt het niet zo heel veel uit. Een baarsje van 45 centimeter geeft ook al een enorme sport en kick. Zeker wanneer deze nog lang geen zin heeft om de keien te bekijken en jij probeert hem tussen die twee stenen door naar binnen te sleuren.

Een pannet met telescoopsteel is daarom ook geen overbodige luxe, tezamen met je hoofdlamp natuurlijk, maar dat spreekt voor zich. Wanneer dan die eerste baars onthaakt is, wil je er eigenlijk niet meer weg, iedere keer hopend op nog een en weer een. En dan toch ook maar een keer zo monster, toch?!


De volgende voor Wilco wordt een monster.
 
Monsters noch vangst kunnen wij garanderen, maar een supergave en leerzame avond zeker. Ben jij geïnteresseerd om eens mee te gaan, geef je dan op via 085-488 4757 of info@hengelsport.wesdijk.nl. Deelname is gratis en zelfs materiaal mag voor zo'n eerste keer van ons geleend worden. Aas en reiskosten zijn uiteraard wel voor eigen rekening.
 
Meer weten over deze avonden: http://hengelsport.wesdijk.nl/mee-visdagen/
 
Materiaal informatie: http://www.wesdijk.nl/hengelsport/5751-zeebaars-materialen. Ook voor complete en zeer voordelige Zeebaarssets!
 
Mee-visdagen Bellyboat
Twijfel jij al een poosje over de aanschaf van een Bellyboat, maar wil je dit eigenlijk eerst eens proberen?! Bij Wesdijk kan het. Geef je op voor de Mee-visavond Bellyboat of huur er een voor een klein prijsje. Mocht je tot aanschaf over gaan, krijg je de betaalde huur als korting op je boot!
 
Wist je trouwens dat wij de allergoedkoopste zijn met de Ron Thompson max float Bellyboat? De perfecte boot voor zowel startende als iets gevorderden Bellyboat vissers. Bekijk hier het assortiment Bellyboaten, aktie pakketten en aanverwante artikelen: http://www.wesdijk.nl/hengelsport/5592-bellyboat


 
Bellyboat tweekamp: de Waal/Haringvliet. Prijzenpot van € 2500,-! http://hengelsport.wesdijk.nl/agenda/
Inschrijven: http://www.wesdijk.nl/hengelsport/5606-wedstrijden
 
We zien je graag eens aan de Gouwe 9 in Barendrecht waar de winkel vol staat met alle topmerken voor de roofvisser.
 
Team Wesdijk: Wilco, Dion, Yosri, Pim en Willem

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -