Maandreview Fox Rage

Maandreview Fox Rage 

Maandelijks zullen we met snoekvisser Hilco van Nuil en Daan Verbruggen van Fox Rage een specifieke visserij onder de loep nemen of gewoon eens wat interessante producten uitlichten. Voor de maand maart nemen we met snoekbaarsspecialist Daan Verbruggen uit de losse pols eens wat accessoires voor de snoekbaarsvisser onder de loep.


Natuurlijk kunnen shads scoren ook in het wat koude water van deze maand. Toch zijn er dagen dat aasvisjes zoals voorntjes of spiering gewoonweg 'killing' zijn.

Een mooie manier om dit aan te bieden is met de fireball: lekker actief vissen met dode aasvisjes. Bij de Fireball X-Strong is extra aandacht besteed aan de haak, oftewel lekker ruim zodat je hier volgens Daan net zo goed de rovers op kunt haken.


Uiteraard in verschillende modellen voorradig. 18 gram met haakmaat 2/0, 21 gram met haakmaat 2/0, 21 gram met haakmaat 4/0 en 30 gram met haakmaat 4/0.


Gehaakt op de haak van de fireball, een stinger lijkt dan niet eens nodig te zijn.


Ook al kun je de snoekbaars prima haken op de haak van de fireball, een stinger is altijd aan te raden. Kant en klaar verkrijgbaar in een versie met staal voor als de kans op snoek erg groot is en hard mono.


Natuurlijk ook de nodige losse onderdelen van Fox Rage. Links de Surefit Snap Swivels. De naam zegt het al, betrouwbaar; met de unieke vorm zal de speld bovendien niet ongewenst open schieten. Rechts Rage Treble Hooks; gemaakt van hoogwaardig Vanadium staal en chemisch geslepen klauwpunt.


Fluorocarbon voor het zelf maken van stingers of te gebruiken als leader. Het slijtvaste Illusion Fluorocarbon heeft bovendien een zogenaamde Trans Khaki kleur, wat de lijn onder water nog minder zichtbaar maakt.


Linksboven de uiterst betaalbare Torque braid verkrijgbaar in de diameters 08, 10, 12, 14, 17, 20 en 24/00. Daan is met name erg te spreken over de Jig Silk, een zachte, soepele lijn, die ook nog eens goed knoopbaar is. Een ideale lijn voor finesse visserijen als verticalen en dropshotten. Verkrijgbaar in de diameters 06, 10 en 13/00.


Fijne vistassen in het assortiment van Fox Rage. Deze Ultron Large Stacker is ideaal voor het opbergen van shads. Met 48x25x30 cemtimeter flink wat ruimte en toch compact genoeg voor op de boot. Leuk om te weten is dat deze tas geleverd wordt met zes grote kunstaasboxen en twee kleinere.


De Ultron Compact Lure Belt, ideaal voor de roofvisser die struinend aan de slag gaat, inclusief twee kleinere boxen voor het opbergen van klein kunstaas of accessoires.


De waterdichte Ultron HD Welded Bag, een stevige tas voor maximaal vijf medium kunstaasboxen of het opbergen van spullen die niet nat mogen worden zoals bijvoorbeeld je telefoon of camera’s.


Nog een maandje knallen voordat we in de gesloten tijd op een houtje moeten bijten.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -