Little John


Little John

Er bestaan kleine plugjes met grote daden en de spiksplinternieuwe Little John van Spro is er daar zeker één van. Ziet er uit als een “gewoon” plugje van 8,5 cm maar dat is hij zeker niet. Er zijn, behalve standaard Gamakatsudreggen,  een paar leuke innovaties in verwerkt, die in de praktijk ook echte verbeteringen blijken.

Ten eerste is de schoep van speciaal veerkrachtig materiaal gemaakt dat vele malen sterker is als gebruikelijk, waardoor klappen tegen stenen en andere obstakels beter worden verwerkt, zonder dat er schade aan de plug ontstaat. Een ander nieuwigheidje waardoor Little John echt zijn meerwaarde bewijst, is het gebruik van loodvervanger Tungsten in het plugje zelf.

Dit materiaal zit zodanig in de plug verwerkt dat het tijdens de worp naar het achterste deel van de plug schuift, waardoor de plug met zijn achterste vooruit door de lucht zoeft. Daardoor komt je complete montage van plug, onderlijn en hoofdlijn precies in de juiste volgorde in het water,  waardoor in de war gooien nauwelijks nog voor komt.
 


Ook zijn de te werpen afstanden voor zo’n klein plugje fenomenaal, en daarbij ook nog eens zeer nauwkeurig, kortom een waardevolle aanvulling voor het nieuwe roofblei/baars- en snoekbaars seizoen. Leverbaar in 6 kleuren, meer info op
www.spro.eu 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -