**KLAAR**                Zelf softbaits maken!

Klik hier voor eerdere Roofvis artikelen!

Zelf softbaits maken!

In onderstaand stappenplan laat ik zien hoe u hoe u met het vloeibare plastic van www.lureparts.nl uw eigen plastic kunstaas kunt maken. Veel plezier ermee!

Benodigdheden

-Warmtebron, een magnetron bijvoorbeeld;
-Kopje om het plastic in te verwarmen c.q. smelten;
-Super Soft Plastic;
-Coloring;
-Glitters small holo silver;
-Een pannetje met schenktuitje;
-Een mal;
-Evt. een aantal verknipte shads/twisters.

                       


Knip een aantal twisters of shads in kleine stukjes, voeg een goede scheut Super Soft Plastic toe en een druppeltje coloring (in dit geval fluo pink) toe. Voeg de fluo kleuren altijd vóór het verwarmen toe. Glitters voegt u ook voor het verwarmen toe. Goed roeren en op 800 watt een drietal minuten laten smelten. Telkens na een minuut goed doorroeren om te voorkomen dat het plastic gaat schroeien en onbruikbaar wordt. Het plastic moet goed ‘lopen’, d.w.z. het moet een egaal vloeibare massa worden, en makkelijk te gieten. Ongeveer roosvice-dik zou ik zeggen.

                       


Giet nu het gesmolten plastic in het pannetje en begin te gieten bij het dikste gedeelte. Probeer in één vloeiende beweging de mal helemaal te vullen. Laat het geheel nu goed afkoelen. Vuistregel : hoe dikker de softbait, hoe langer de afkoeltijd moet zijn. Eventueel kunt u uw eigen mal maken m.b.v. modelgips van ‘KNAUF’

                       


Leg uw creatie na de benodigde afkoeltijd in een bak met water om verder af te koelen en uit te harden. Evt. onregelmatigheden kunt u na het uitharden voorzichtig met een mesje of schaartje verwijderen. Het eindresultaat kan er dan zo uit zien. Twee 15 cm supertwisters! De één met en de andere zonder glitters. Niet gek dacht ik zo. Bedenk eens wat er allemaal mogelijk is… Een twister met twee staarten, of met drie??! Of…

                       


Belangrijke tips: Zorg tijdens het werken voor voldoende ventilatie. Het materiaal is weliswaar niet giftig, maar het blijft een chemische substantie. Beter voorkomen dan genezen… Mix Super Soft Plastic goed! Verwarm/ smelt S.S.Plastic door en door, maar niet te snel en ook niet te lang. Regelmatig goed roeren! U kunt Softbaits gemaakt met ons S.S.Plastic jaren hergebruiken. Dus gaat er een keer wat fout, gewoon hergebruiken. Zorg dat er geen water in uw mal komt. Dit ruïneert de kwaliteit van uw softbaits. Vergeet niet de kleuren (coloring) voor het verwarmen toe te voegen. U kunt uw mal kant en klaar kopen, maar ook zelf maken van modelgips. Gebruik hiervoor bij voorkeur het merk KNAUF.

Succes! Met vragen kunt u terecht op info@lureparts.nl

Bouw én vang ze,
Met vriendelijke groet,
Oscar Wissink www.lureparts.nl

ANDEREN LAZEN OOK