**KLAAR**                Karperpassie 12B

Karperpassie 12B

door Co Sielhorst vanuit Spanje

Ebro 5 juni

Een half uur rijden. Het Spaanse land is nu aanzienlijk fleuriger dan in augustus vorig jaar.De brug over, het dorp door, even zoeken in een doolhof van steegjes in Mora. Verrek ik kan niet meer voor of achteruit, zit bijna klem in dat doolhof. Steil omhoog achteruit naar een smal poortje, ja, hier kan ik keren.


Als ik een volgend steegje induik ben ik er. Het steegje gaat over in een zandpad dat naar de rivier loopt. Er staan zelfs een paar bomen langs het water. Als de zon straks doorbreekt kan wat schaduw wel prettig zijn. Een smalle nevengeul voegt zich hier bij de snelstromende Rio Ebre. De geul wordt hier breder, hier stroomt het wat minder hard. Even een peilloodje erin, twee meter, mooi. Ik voer wat hondenbrokken. Op de penhengel staat een reeltje, tienponds-lijn, lomp, dik stroomdobbertje en haak tien.

Als het pennetje staat gebeurt er niets het eerste kwartier. Ik word steeds afgeleid door springende vissen. Ineens wordt de hengel bijna uit mijn handen getrokken. Ik heb de aanbeet niet opgemerkt. De eerste karper hangt, wat een spektakel, een visje van een pond of vijf blijft zich uitsloven tot ik het met de hand kan landen in het zachte gras. De haak zit muurvast in de stevige bovenlip, moet er een tangetje bijpakken. Met een snelle roffel gaat het visje er weer vandoor. Ik verwacht dat de storm nu losbarst, valt tegen, krijg wel tikken maar verder gebeurt er niets.

Ombouwen die handel, de stroom stelt niet veel voor, kan veel lichter vissen. Pennetje erop dat bijna geen lood draagt, snipper bladlood, haak tien er weer onder. Als het spul weer staat duurt het geen tien seconden voor nummer twee hangt. Twee pond, echte knokker.Over het aantal aanbeten valt niets te zeuren, regelmatig beukt er karper op mijn lichte hengeltje. Tussen de twee en twaalf pond, aan de grotere vissen heb ik echt mijn handen vol. De aardappelblokjes uit de supermercat worden gretig gepakt.

                       


“Leuk vakantiewerk die Spaanse knokkertjes…”

Ik heb een leuke middag. De zon wordt eerst nog even getemperd door de sluierbewolking. De bomen geven wel schaduw, alleen op het water, heb ik niet veel aan. Niet verstandig om lang te blijven zitten, ik brand nu helemaal weg. Gamba’s op houtskool en een liter koud bier lijken me ook niet verkeerd om de dag mee voort te zetten.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
KarperPassie 243
Total Fishing Import -
image description
KarperPassie 280
Total Fishing Import -
image description
KarperPassie 279
Total Fishing Import -