Karperpassie 222

Karperpassie 222

door Co Sielhorst

17 februari 2008.
De eerste merel zingt zijn lied. Tegen de schemer tot bijna in het donker klinkt welluidend vogelgezang in de tuin. Vanaf een schuurdak probeert het mannetje indruk te maken op een vrouwtje. In de polder zie ik ook al een ooievaar op een nest. Luid klepperend, met dezelfde bedoeling. Het lijkt voorjaar te worden.


...kaal…

Natuurlijk moet ik naar buiten. Een paar uurtjes in de polder is wel het minste. Langs een doodlopend paadje zoek ik de beschutting van een bruggetje op. Het water stroomt zachtjes. Kan niet anders, er is nauwelijks water gevallen. Met één handje voer moet ik de aandacht zien te trekken. Het pennetje staat zacht te wiegen. Ik heb het helemaal naar mijn zin. De zon doet het geweldig. Het is nog wel een beetje kaal overal.

Na een paar uurtjes zakt de zon. Het wordt meteen een stuk frisser. Ik geloof er niet meer in. Ga mijn spullen inpakken. De hengel verdwijnt als laatste onder de klep. Ik laat hem rustig dichtvallen. Meteen bolt het water op. Met een enorme boeggolf dendert een grote vis van me af. Pijnlijk.

Ondanks alle lentebodes die betere tijden beloofden knakt er iets. Er valt zelfs helemaal niet meer te vissen. Weeralarm! Een ijslaag van enkele centimeters gooit met een rotklap alle deuren dicht. Ik besluit hier in te berusten. Het vorstverlet is ingegaan.

Ik voel er ook helemaal niets voor om andere dingen te gaan ondernemen. Vreemde gewaarwording om zolang niet vissen. Waar ik nu wél tijd voor heb is nadenken over systemen, aasaanbieding aanscherpen. Er komt een seizoen aan van grote ambities maar nu neem ik even een korte pauze.


....ambitie…..

 

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
KarperPassie 243
Total Fishing Import -
image description
KarperPassie 280
Total Fishing Import -
image description
KarperPassie 279
Total Fishing Import -