image description

Johan Bijl Zeeaas wordt Hengelsport Oosterschelde

Johan Bijl Zeeaas is nu Hengelsport Oosterschelde  

Door Ron Smits

Zaterdag 25 januari jl., is Johan Bijl gestopt met zijn zeeaas- en hengelsportzaak in St. Maartensdijk. Sinds deze dag is de naam veranderd in Hengelsport Oosterschelde en is de trotse eigenaar Eddy op den Brouw uit St. Maartensdijk.

Eddy wil de hengelsportzaak in St. Maartensdijk zo veel mogelijk op dezelfde voet voortzetten als Johan dat al bijna tien jaar doet. Er is echter één verschil met vroeger, Eddy is praktisch de gehele dag aanwezig in de hengelsportzaak. 


Een foto met een boodschap en een geëmotioneerde Eddy. Waarschijnlijk hangt deze foto nu in de winkel.

Noodgedwongen moet de inmiddels 49-jarige Eddy na ongeveer twintig jaar zijn baan als operator in Bergen op Zoom opgeven vanwege zijn gezondheid. Met Johan heeft hij al een paar keer de overname besproken en nu is het er dan toch van gekomen.

Zijn droom om van zijn hobby zijn werk te maken is uitgekomen. Na een periode van veel operaties en veel pijn heeft hij de knoop doorgehakt en gaat hij verder met de hengelsportzaak, die Johan ongeveer tien jaar geleden gestart is.


De echtgenote Janny heeft er veel zin in.

Eddy is gelukkig getrouwd met Janet. Vissen ziet hij als een echte sport, hoewel velen daar anders over denken. Als sportvisser in het algemeen en wedstrijdvisser in het bijzonder weet hij zijn visjes wel te vangen. In 2014 heeft hij met het zeevisteam van Johan Bijl de Penn Korps competitie gewonnen.

In 2016 heeft Eddy als coach samen met het bekende Spro zeevisteam, in België alle andere landenteams achter hun gelaten door wereldkampioen kust vissen te worden. Een prachtig resultaat. Hierdoor kan hij beginnende, maar ook gevorderde sportvissers op het zoute advies geven met betrekking tot vistechnieken en stekken.


Johan en Eddy kennen elkaar al een hele tijd.

De naam hengelsport Oosterschelde heeft hij gekozen omdat hij aan dit prachtig stukje natuur samen met zijn vrouw Janet woont en ook met heel veel plezier heeft gevist. 

De hengelsportzaak is nog steeds gevestigd in de Molenstraat 16 in St Maartensdijk. Kijk ook eens op de website www.hengelsportoosterschelde.nl. Email: info@hengelsportoosterschelde.nl.

ANDEREN LAZEN OOK