image description

Interview André Miegies

Door: Berthil Bos

Om hobbygenoten een beetje op weg te helpen en ook de meer ervaren streamersbinders met extra tips te voorzien, is het van belang dat er ervaren en goede vliegbinders aanwezig zijn bij de FW XXL.

Eén hiervan is André Miegies, die al zijn ervaringen en kunde graag met jullie wil delen. André is werkzaam bij Fauna Hengelsport en gaat dus dagelijks om met alles wat te maken heeft met het vliegvissen op snoek. Wij als organisatie van de fishing Workshop XXL, zijn blij dat deze bindmachine ons komt versterken tijdens de twee dagen op 27 en 28 november.
André was bereid om de onderstaande vragen kort en krachtig te beantwoorden.

 
Jij lijkt bij tijd en wijle wel een bindfabriek, hoe blijf je altijd gemotiveerd om nieuwe dingen tijdens het binden te proberen?

Vliegbinden is echt een tweede hobby binnen de vliegvisserij, ik vind het geweldig om mijn streamers steeds weer beter, anders en uitdagend te maken. De grootste kick is dat het plan wat ik achter de vice voor ogen had daadwerkelijk heeft gewerkt. Ik krijg vaak vragen van leveranciers van bindmaterialen om dingetjes uit te proberen en of ik dat leuk vind… jazeker, krijg ik wat nieuws ben ik in mijn hoofd al aan het nadenken wat kan ik ermee doen.

Waar gaat je voorkeur naar uit als het gaat om bindmateriaal, natuurlijk of synthetisch.

De combinatie van beide vind ik het mooiste maar synthetisch is soms zo fijn doordat het materiaal weinig tot geen vocht opneemt en dus makkelijk te werpen is.

Wat vind jij van kleuren bij streamers.

Voor helder water kies ik graag voor natuurlijke kleuren maar in gekleurd water kan het me niet gek genoeg zijn.

Je werkt nu bij Fauna Hengelsport om het vliegvissen naar een hoger plan te brengen. Zie jij ook een steeds groeiende animo naar verenpracht.

Steeds meer roofvissers nemen tegenwoordig ook de vliegenhengel erbij, dat doen ze niet voor niets…het is gewoon effectief en dat zien ze steeds meer. Het leuke is dat ook veel van deze mensen zelf hun streamers gaan maken en hun hele ziel en zaligheid hierin kwijt kunnen. We verkopen ook veel kant en klare streamers of streamers voor de spinhengel dus voor iedereen is er iets!!

Heb je er zin in om tijdens de FW-XXL “Pike Flyfishing” je kennis en kunde te delen met de deelnemers.

Ik heb veel demonstraties gegeven in binnen en buitenland en het leukste is dat mensen het thuis zelf gaan proberen en als je daarna mailtjes, appjes of mensen tegenkomt die je bedanken voor wat je ze hebt geleerd, dat is voor mij het allerleukste.

Gr Andre Miegies

Om deel te nemen aan dit evenement op 27 en 28 november kan je je >>>nu<<< inschrijven.  

Voor meer informatie neem even hier contact op of neem contact op met Berthil Bos Tel: 0653776801

ANDEREN LAZEN OOK