International Kayak Fishing Week Lohals, Langeland Denemarken (Dag 2)

International Kayak Fishing Week Lohals, Langeland Denemarken (Dag 2) 

Door Team Total Fishing International (Leonard Muys en Ron Smits)

Ook de tweede dag is weer geweldig. Een spiegelgladde zee in de vroege ochtend, belooft weer een flink spektakel op het water vanaf onze Hobie Kayaks.

Een aantal kayakvissers gaat heel specifiek op de tarbot vissen. Iets dat met de nodige kennis en het juiste aas (haring- of makreelfilets) heel goed mogelijk is op Langeland. Gisteren heeft Leonard Muys de onderlijnen besproken, het aas, maar ook de stekken waar je tarbot kunt verwachten.

Iedereen komt ook vandaag weer met veel vis naar huis en gedurende de dag zijn wij getuige van het vangen van een van de hoofddoelen: tarbotten.


Mooi glad water.

’s Morgens vangt Frank er al drie op het moment dat wij nog niet eens op het water zijn vanwege de dichte mist in de buurt van Spodsbjerg. Wij naderen nu de kayak van Frank en een brede grijns op zijn gezicht verraadt dat hij er weer heeft bij gevangen. Vol trots laat hij een volle hand zien: VIJF? Ja hoor het zijn er vijf en we zijn nog niet eens halverwege. Dat belooft weer wat vandaag. Waar zou de teller op blijven steken?

Ook de anderen vangen de hele dag een leuke klus vis, maar jammer genoeg geen tarbot. Wel weer een dag waarop iedereen het heel goed naar zijn zin heeft. Mooi weer, zon en mist wisselen elkaar af, spiegel glad water en leuk vissen. Onze visvakantie met de Hobie Kayaks van Mark van Dijk, uit het Belgische Hoogstraten, is nu al helemaal geslaagd.

Alle deelnemers bevestigen dat de vakantie nu al niet meer stuk kan en we zijn pas twee dagen hier op Langeland. We krijgen berichten van het verspelen van een grote zeeforel aan natuurlijk aas, het vangen van dikke gepen, we zien vele gepen springen, kleine zeeforel aan de oppervlakte azen en we spotten bruinvissen.

We vangen goed tarbot. Helaas moeten we om half vier besluiten om het vissen vandaag af te sluiten omdat de wind alleen maar toeneemt. Een half uur later zijn er al behoorlijke hoge golven, die de boot van Leonard behoorlijk door elkaar schudden.


In de middag begon het te waaien, maar de tarbotten lieten zich niet van de wijs brengen.

Een juiste beslissing dus, want de veiligheid van onze kayakvissers staat voorop. Hoeveel tarbotten heeft onze Frank in totaal gevangen? Breed lachend komt ook hij aan de kant en hij heeft er nog drie mooie tarbotten bij gevangen, zodat zijn totaal op acht tarbotten komt. Een geweldige vangst.

Bovendien is er aan boord van de boot van Leonard een mooie griet en ook nog een tarbot gevangen. David Nielsen van Fisk en Frie was speciaal overgekomen om ook deze dag getuige te zijn van ons evenement. Hij vond het prachtig.

Aan de kant zien we weer allemaal tevreden gezichten, moe maar geheel voldaan gaan we terug naar ons vakantieverblijf. Morgen gaat het heel hard waaien en zullen we een rustdag inlassen, zodat we even bij kunnen komen en eventueel van de kant te vissen.

Ron zal morgen zijn befaamde bruine bonen klaarmaken. De ingrediënten beloven niet veel goeds (sambal, uien en knoflook) Het thuisfront (Cindy de Keuster) ziet de nodige problemen met de toilet. Gelukkig hebben we er drie ter beschikking.
We kunnen vandaag weer een aantal nieuwe soorten vis toevoegen aan ons lijstje: pitvis, lipvis, knorhaan, grondel en pieterman.


Lekker he?

’s Avonds lekker de BBQ aan en het feest kan beginnen…
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -