Hobie Wereldkampioenschap Kayakvissen: De eerste wedstrijddag

Persbericht Hobie Fishing Worlds

Hobie Wereldkampioenschap Kayakvissen: De eerste wedstrijddag 

Bij het eerste daglicht ging de sirene voor de start van de eerste wedstrijddag. Regen en stevige wind dwongen veel vissers hun geluk te beproeven in de beschutte kanalen tussen de eilandjes van de Vinkeveense plassen.

De Australische visser Richard Somerton uit Melbourne (Australië) en de huidige wereldkampioen bevestigde zijn status door de top van het klassement aan te voeren. "Het begon vrij traag, ik kon vis vinden, maar een aanbeet krijgen was moeilijk. Uiteindelijk ving ik toch nog snel een paar kleine baarzen.

Toen heb ik Scottie (Baker) een beetje geholpen met een van zijn vissen en vervolgens pakte ik zelf een mooie snoek. Op zoek naar snoekbaars, ving ik daarna een fantastische baars van 47 centimeter."



Er staan geen Nederlanders bij de eerste tien. Dit zegt nog niet veel, iedere visser kan na een goede tweede dag ineens hoog in het klassement komen te staan.



De deelnemers hebben genoten van de wedstrijd. De wereldkampioen 2011 Scott Baker uit Mornington in Victoria, Australië, is opgetogen over z'n deelname. "Ik had echt een goede dag vandaag, ik viste met Richard (Somerton). Ik loste vroeg een paar baarzen en Richard ving er een paar."



"Daarna kwamen we in een baai en ik ving daar een 68 centimeter snoek. Door mijn trillende benen kon ik de kajak niet eens meer trappen. Ik loste een paar andere vissen in de buurt van de boot, maar dat is vissen. Ik zag hoe Richard enkele flinke vissen landde.



Staffan Jorup uit Stockholm in Zweden doet voor de tweede keer mee aan dit kampioenschap. "Vandaag was fantastisch, ik ving een paar kleine baarzen en probeerde het daarna op snoek. Dat lukte helaas niet, morgen beter. Het weer was pitting, maar het was allemaal goed te doen."


De top tien na de eerste dag:
1.    Richard Somerton AUS 142 centimeter
2.    Steve Lessard USA 132 centimeter
3.    Johnson Lee SIN 122 centimeter
4.    Gianluca Aramini ITA 104 centimeter
5.    Rob Appleby Goudberg UK 98 centimeter
6.    Patrick McQuarrie AUS 85 centimeter
7.    James Darke NZ 85 centimeter
8.    Kyle Moxon CAN 84 centimeter
9.    Justin Carter USA 79 centimeter
10.    Justin Ritchey USA 70 centimeter

Kijk hier voor het complete klassement. 



Zou het tijdens de tweede dag iemand lukken een snoekbaars te vangen?

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -