Het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival Dag 5

Persbericht Visreis.nl

Het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival Dag 5

Wat een dag was het weer. De wind was marginaal en de stroming was nog prima. Een topdag om te gaan vissen hier in Havoysund. Zoals gewoonlijk lieten we ons het ontbijt prima smaken en goed gemutst trokken we om 08.00 uur weer ten strijde. Iedere boot had vandaag een ander strijdplan.

Jan en Ronald wilden zeewolven vangen en dat is gelukt. Daar voor moesten ze tussendoor nog wel 20 lommen van de haak afschudden. Maar de missie was in ieder geval geslaagd.



Verder hadden ze moeite om door de grote zwermen kleine koolvis heen te komen. Het hele scherm stond werkelijk vol.

Maar eenmaal er doorheen werden er grote exemplaren van rond de meter gevangen die een heerlijke visdag opleverden.



Frits & companen zijn naar de noordkant gegaan en hebben hier veel vis gevangen.

Helaas zaten er vandaag geen noemenswaardige exemplaren bij van boven de meter.

Maar de mannen hebben wel weer een mooie dag gehad en genoten van het mooie weer.

John, Willem, Sven en mijnheer Watson hebben zich vandaag in het noorden op relatief ondiep water helemaal scheel gevangen aan kabeljauw, zeewolf, schelvis en koolvis. Willem had de grootste vandaag van 1.06 meter. Sven had toch ook weer een kleine heilbot tussen door en mijnheer Watson is helemaal overgestapt op het lichte vissen.

Met een 40 tot 120 grams spinstok, een kleine Daiwa Saltiga en een bottom ship maakte hij korte metten met de vissen. Bij terugkomst vertelde hij mij spierpijn te hebben van het vele takelen. Voor hen was het wederom een topdag!

Dick, Karl Heinz, Danny en ik hebben ons vandaag op de heilbot gericht in het zuidelijke deel. We eindigden met twee exemplaren. Ik mocht er zelf één vangen van rond de 70 centimeter en Dick had er een van 93 centimeter.

Het was taai vandaag met deze visserij. De hele harde stroming is er een beetje uit en ook het feit dat er amper wind en dus ook geen drift is maakt het best lastig.

In de middag haakte ik zelf nog een mooi exemplaar die een flinke run nam en me flink aan het werk zette. Na tien minuten had ik de schone dame eindelijk bij de boot. Het duurde niet lang voordat ze aanzette voor de beroemde ‘tweede run’.

En op het moment dat ze twee keer kracht zet knapt de dyneema die de run er voor nog nergens last van had. Helaas niet gevangen dus.



Gedurende de dag hebben we nog bruinvissen, papegaaiduikers, zeekoeten en ook nog zeehonden gezien. Taai maar wel weer een erg mooie visdag in een schitterende omgeving.

Joris Nieuwenhoff
Visreis.nl
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -