image description

Het ‘’nieuwe’’ Marcraft

Door Berthil Bos

Heel bootvissend Nederland kan weer opgelucht ademhalen, omdat visboten bouwer Marcraft van het zuurstof af is.

Vanaf 1 juli is de bedrijfsvoering in handen van een andere directie, aangezien het bouwen van kwaliteitsboten samen moet gaan met een professioneel beleid en bedrijfsvoering. Het ‘’oude’’ Marcraft beschikte niet langer over de benodigde middelen om het bedrijf voort te zetten.


Marcraft en sportvissen is gelijk als een ééneiige tweeling

 Dat dit niet aan de kwaliteit van de visboten lag moge duidelijk zijn, aangezien er nog steeds erg veel belangstelling bestaat voor deze perfecte visboot. Omdat een geweldig merk als Marcraft natuurlijk niet verloren mag gaan, is op 16 april 2018 Marcraft BV opgericht. Deze heeft alle materiele en immateriële activa overgenomen, met als doel het merk Marcraft voor de toekomst veilig te stellen.


Het gehele Marcraftteam, die vol overgave en enthousiasme een mooie toekomst tegemoet gaat.

De kwaliteit van de visboten blijft gewaarborgd door het aanblijven van het team ervaren botenbouwers. De dagelijkse leiding is in handen van Friso Linnenbank die samen met zijn administratief medewerkers en natuurlijk het team botenbouwers er voor gaat zorgen dat de toekomst er weer zonnig uit gaat zien voor Marcraft en water minnend Nederland. Gelukkig bestaat het gezegde ‘’Kwaliteit verloochend zich niet en komt altijd bovendrijven’’ nog steeds en Marcraft is hier een goed voorbeeld van.

Wij als Totalfishing waren op bezoek in Leeuwarden, de thuishaven van Marcraft. Wat ons direct opvalt is het enthousiasme waar Friso Linnenbank ons ontvangt en een rondleiding geeft. Dat enthousiasme bemerkten we ook bij het personeel, die veel baat hebben bij structuur en zekerheid. Vanaf heden wordt er volgens een van tevoren vastgesteld schema gewerkt en een afgesproken afleveringsdatum is de daadwerkelijke datum.


De klant is koning en een hengelbak onder het voorste werpdek is geen probleem.

Het unieke van Marcraft, het Custom-Made systeem, wordt natuurlijk behouden en op detail nog meer verbeterd. De klant wordt volledig betrokken bij de bouw van zijn nieuwe visboot en met de knowhow van Marcraft, wordt er dan naar dé perfecte visboot toegewerkt. Het eindresultaat wordt dus door de sportvisser zelf bepaald en wat is er mooier dan een unieke inrichting, kleur of afwerking die precies bij jou past.


Een echte Marcraft is voor het leven, dus waarom niet kiezen voor een unieke uitvoering.

Elke boot is gebouwd met 4 mm. dik aluminium en de naden worden dubbel gelast. Hierdoor is een Marcraft visboot zwaarder dan gemiddeld, wat een uitstekende stabiliteit geeft. De roofvisuitvoeringen zijn verkrijgbaar in de maten 410, 440, 465, 496, 520, 565, 585 en 535 cm. Ook is er een speciale karpereditie in 465 en 535 cm.

Friso gaat zich fulltime bezighouden met de verkoop en de klantenbenadering en is bezig met het organiseren van opendagen. Verder is Marcraft weer aanwezig op de diverse hengelsport en botenbeurzen zoals in Utrecht en Düsseldorf.

Voor we afscheid nemen van het ‘’Nieuwe’’ Marcraft wil Friso nogmaals benadrukken dat alle input die hij kan krijgen van bezitters van een Marcraft, van harte welkom is. Verder wil hij d.m.v. een fotowedstrijd de 10 mooiste foto’s belonen met een officiële Marcraftpet. Deze foto’s kunnen worden geplaatst op de website van Marcraft, https://www.marcraft.nl/marcraft-owners/ , wees er dus zeker van dat de personen op de foto het  er mee eens zijn dat zij zichtbaar op de website van Marcraft te zien kunnen zijn. Het is voor Marcraft bezitters tevens een mooie gelegenheid om weer in contact te komen met het ‘’Nieuwe’’ Marcraft. Het enige  wat je hoeft te doen is de foto van je trotse Marcraft bezit op te sturen, in welke locatie of situatie dan ook en sturen naar friso@marcraft.nl

Wil je alvast meer informatie of een beeld krijgen van Marcraft, ga dan naar www.marcraft.nl , daar is het volledige productoverzicht met alle aanvullende informatie te zien.

Binnenkort gaan wij als Totalfishing van start met het testen van drie verschillende Marcraftboten en laten jullie zien hoe een dergelijk kwaliteitsproduct wordt gefabriceerd.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
‘Havenbaarzen’ in de Europoort in VIS TV
Willem Moorman -
image description
Op de bres voor de paling
Willem Moorman -
image description
Veel plezier met haar en veren: Deel 1
Willem Moorman -