Het ging gisteren dus wat beter!

Savage Gear Halibut Challenge:

Het ging gisteren dus wat beter!

Door: Joris Nieuwenhoff

Maandag 2 augustus, ik heb zojuist nog even terug gelezen wat ik gisteren heb geproduceerd als verslag. Volgens mij was ik een beetje moe. Het was wel erg kort. Maar de foto's spreken voor zich. En met een beetje inlevingsvermogen komt dat vast goed.

Het ging gisteren dus wat beter. Dat was vandaag weer helemaal voorbij. Na wederom om 4.30 uur te zijn  vertrokken, nu naar de zuidelijke gelegen stekken moesten we na het middaguur constateren dat de brilstand nog steeds op het scorebord staat. Het was 0,0. Daar is de rest van de dag geen verandering in gekomen. Alle mooie baaien, perfecte stroming toplocaties, 100 miljoen kleuren shads, pilkers, dood aas of wat je maar kunt verzinnen ten spijt.


Eindelijk redelijk weer.

Het is een volslagen raadsel. Ook voor de gidsen die het nog nooit zo mager hebben meegemaakt. Volgens ligt de oorzaak aan de veel te warme zomer die ze gehad hebben hier in Noord Noorwegen. Eind mei was het al een week lang 28 graden! Daardoor is de water temperatuur te snel opgelopen en is er alg in het water gekomen.


Mooie zware gullen...

Dat is in ieder geval de reden die de gidsen opgeven. Maar het is niet anders en we moeten het er mee doen. Ed is de enige die vandaag een heilbot heeft mogen vangen. Op de cutbait natuurlijk in de haring kleur.


...komen er boven.

Maar we hebben een mooie dag gehad die top eindigde met een prachtige ondergaande zon. Als je dan beseft dat het toch wel heel bijzonder is om daar te mogen zijn valt het wel mee dat er geen heilbot in de boot is gekomen. En dat met die mooie en super uitgeruste boten.


De visvinder zegt genoeg.

Er is hier voldoende actie als je dat wilt want de gul zit er echt heel dik en in mooie formaten. Als je even je best doet kun je per dag zeker een 20 kilo gul vangen. Mooie koolvissen, schelvissen en ga zo maar door.
In totaal hebben we nu 9 soorten geregistreerd.


Einde dag en wat voor een!

Morgen nog 1 dag. De verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen. Dus we gaan er gewoon een mooie dag van maken. Dat belooft het qua weer in ieder geval wel te worden. 14 graden, zon en windkracht 2. Het lijkt een klein
beetje zomer.


Geen slecht combinatie!

Gaat iemand Pascal nog van de eerste plaats afhouden? Morgen weer meer nieuws van de Savage Gear Halibut Challenge.

Morgen weer de volgende update.

Joris Nieuwenhoff Visreis.nl