Hengelsport Outdoor Fair 2014 te Maurik weer een enorm succes

Hengelsport Outdoor Fair 2014 te Maurik weer een enorm succes 

Door Ron Smits

Mede door het goede weer van zaterdag, maar zeker ook van zondag werd de Hengelsport Outdoor Fair weer druk bezocht, in vele gevallen door het hele gezin. Terwijl bij de diverse stands volop te kijken, te eten, te drinken was, veel informatie uitgewisseld werd en ook veel te koop was, waren aan en op het water veel demonstraties met diverse visboten van alle grote merken.

Je kreeg uitleg door specialisten op het gebied van de elektronica aan boord, over de specifieke eigenschappen van de visboten en niet te vergeten over de vismethoden aan boord.


Bootjes kijken.

Maar ook langs de waterkant viel er volop te zien. Vele visgidsen en specialisten waren aan het vissen of waren de jeugd de tips en trics aan het leren. Er kwamen dan ook regelmatig mooie vissen boven water.


Een mooie snoekbaars.

Ook de jeugd ving regelmatig mooie brasems en zeg nou zelf, wat is mooier dan zo’n glunderend gezicht van een kind als ze met een vis mogen poseren voor de foto.


Er kwam regelmatig vis boven.


De jeugd vond het geweldig.

De jeugd leerde werpen met de werphengel, onder begeleiding van de specialisten.


De jeugd heeft de toekomst.

Vele jeugdige sportvissers gingen met SNB aan boord vissen, met een bellyboat varen. Hiervoor werden ze dan in een waadpak gehesen, wat soms wel eens wat te groot was. Dit gaf wel mooie plaatjes.


Te groot of veel te groot.

Niet alleen aan de waterkant was er aandacht voor de jeugd, maar ook bij Sportvisserij Nederland leerde de jeugd tuigjes maken en was er een parcours opgesteld waar men punten kon verdienen door het werpgewicht in een 'bak' te gooien. Hoe kleiner de 'bak', hoe meer punten.


Tuigjes maken bij de SNB.

In de grote tent van Vliegvissers Vereniging Nederland werd uitgelegd hoe ze vliegen konden binden, terwijl bij Karper Vissers Nederland werd voorgedaan hoe men zelf een haak aan de lijn werd bevestigd.


Een geduldwerkje.

Hardy is lange tijd afwezig geweest, maar was nu weer terug op de beurs met misschien wel een geheel nieuwe reeks hengels. Er wordt voor de fabricage van hengels een nieuw soort hars gebruikt: Sintrix. Deze hengels zijn 'onbreekbaar'. Je kunt het topoogje tegen de onderkant van de hengel buigen, zonder dat de hengel breekt.


Hardy weer helemaal terug.

Volgens instructeur Leon Godijk, die aanwezig was op de stand van Hardy, is er zelfs een haai gevangen aan een vliegenhengel. Hardy had en heeft nog steeds kwaliteit hengels en reels.


Tonnetjes in diverse afmetingen.

Voor het vervoer van zagers en pieren in zeewater, het bewaren van mestpiertjes en regenwormen, maar ook voor het in leven houden van aasvisjes en het gebruik als voerton, waren er diverse tonnen en tonnetjes te koop voor een heel schappelijke prijs. De tonnetjes zijn volgens de leverancier 100 % waterdicht.


Op de stand van Gunki.

Sven Vervloesem van Gunki presenteerde het nieuwste kunstaas van onder andere Illex. Tevens nodigde Frèdèric Jullian, manager promotie, van Illex, Sensas, Starbaits, Pezon & Michel mij uit om op op 27 en 28 september aanwezig te zijn tijdens de 24 uur marathon Streetfishing in Rotterdam, die door hem en HSV Rotterdam wordt georganiseerd. Uiteraard ga ik graag op deze uitnodiging in, zodat ook hiervan een verslag op TF gepubliceerd wordt.


Art baits speciaal voor en door Peter De Kock ontwikkeld.

Voorts kwam ik uiteraard weer veel oude bekenden tegen: de pro-staf leden van Hengelsport De Kock met de speciaal voor en door hem ontwikkelde shads.


De Zander Pro van Fox Rage.

Michael Stalenhoef en zijn broer presenteerden de nieuwste shads van Fox Rage, bovendien hebben zij mij zover gekregen om mijn vertrouwde pluggen even ter zijde te laten en met shads tussen de leliebladeren te gaan vissen.

Tot op heden heb ik dit altijd gedaan met pluggen. Niet eenvoudig, maar wel doeltreffend. Nu ga ik het eens proberen met de Zander Pro 14 van Fox.


Savage Gear bijna altijd aanwezig op elk event.

Eindelijk konden we eens afspreken met Tamara Visser en Rob Puijk van Vakantiepartner Denemarken om in oktober naar het Deense eiland Funen te gaan om voor onze lezers de beste visstekken van Funen te publiceren. Onze eigen zoutwaterspecialist Lucky Luc zal ons vergezellen tijdens deze trip.


Hobie Belgie en Nederland waren present.

Veel boten op de Outdoor Fair in vele stands maar ook dieptemeters, andere elektronica, buitenboordmotoren en trailers.


Vele lokvoeren.

Ook de karpervisserij werd ruimschoots belicht met tal van boilies en lokvoertjes.


Een plug met batterij die het geluid nabootst van een vluchtende vis.

Gezien bij Hengel Discount Gigant een mooie plug die onder water geluid maakt alsof er een vis op de vlucht is. Deze werkt op batterijen.


Het was gezellig druk.

Het eiland van Maurik is een prachtige locatie om een dergelijk evenement te organiseren. Het water is tot over de twintig meter diep en waarschijnlijk zijn er nog diepere plekken, die bekend zijn bij de lokale sportvissers.


Gelukkig hadden zij niets te doen.

Volgend jaar ben ik zeker weer present. Er is voor iedere sportvisser wel iets interessants te zien.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -