Grote opkomst Streetfishing Gouda

Grote opkomst Streetfishing Gouda 

Door Ron Smits

Streetfishing Nederland is er op zaterdag 19 december 2015 wederom in geslaagd een beregezellige dag te organiseren in Gouda. Niet minder dan 69 sportvissers waren aanwezig om deel te nemen aan deze wedstrijd in de vele wateren die Gouda rijk is.

Afhankelijk van de locatie wordt er al of niet tussen het winkelend publiek gevist. Altijd een leuk evenement waar door de vele voorbijgangers even bij stilgestaan wordt. Vaak ook komen er vragen als: “Zit hier vis dan?” of “Wat vangen jullie hier?” Verwonderlijke blikken als er een snoek of mooie snoekbaars wordt gevangen.

De wedstrijd duurt ’s morgens van 09.30 tot 12.30 uur en ’s middags van 13.30 tot 16.30 uur. Tussen de middag komen de deelnemers allemaal naar So What om gezamenlijk de lunch te nuttigen. Altijd op en top goed geregeld bij So What te Gouda.

Streetfishing is in opkomst bij mannen, vrouwen en vooral jongeren. In 2010 deden er 25 tot 30 deelnemers mee. Nu al meer dan het dubbele aantal.

Het was een dag van flink peuteren op kleine baars, maar af en toe kwamen er toch mooie maatse vis boven water. Een snoek van 84 centimeter, een snoekbaars van 60 centimeter, baarzen van 27 en 30 centimeter. Ook fijn te vermelden is dat we een gehaakte snoek van dik 80 centimeter verlost hebben van een forse dreg met dood aas en een snoekdobber. Deze zwemt nu weer vrolijk en blij rond in de wateren van Gouda. Voor de uitslag van deze wedstrijd en meer informatie over Streetfishing verwijs ik naar de website van Streetfishing Nederland.

Hieronder een fotoverslag van deze gezellige dag.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -
image description
Kleding voor de shad. ( Deel 6 )
Willem Moorman -