Gezien op de Visma 2015: (Vlieg)vissen in Polen

Gezien op de Visma 2015: (Vlieg)vissen in Polen 

Door Ron Smits

Een visvakantie in Polen voor het hele gezin op slechts 820 km van Venlo. Vaak zijn wij als sportvissers met vrienden en/of kennissen op visvakantie in het buitenland en de niet vissende gezinsleden blijven vaak thuis.

Op de Visma kwam ik tussen het geweld van de grote stands een kleine, maar opvallende stand tegen met informatie over vismogelijkheden op het landgoed Jaskolka in Polen.


Jos is verantwoordelijk voor de vakantie-accommodatie, op de beurs vergezeld door Dorine.


Niet alleen voor de sportvisser zijn hier mogelijkheden, ook voor de niet vissende gezinsleden van de visliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om zich opperbest te vermaken. U kunt kiezen uit diverse vakantie mogelijkheden op de ongeveer 70 hectare grote vakantie accommodatie.

Dit landgoed bevat een paardenstoeterij van ongeveer 60 Tinkers (Iers paardenras), een pension, drie vakantiehuisjes voor vier tot zes personen en een camping met ongeveer 90 plaatsen, midden in een schitterend ongerept natuurgebied, met wilde zwijnen, edelherten, dassen, vossen, reeën, marters, bunzings, kraanvogels, ooievaars en de witte arend.

Het kan allemaal op Jaskolka: Boerengolf, speeltuin, trampoline, quad rijden, het spelen van geocoaching, paardrijden (ook lessen zijn mogelijk), trektochten te paard, fietstochten, kano varen op de rivier, het lopen van diverse wandelroutes (waaronder ook berg wandelingen) en stedentrips.

Ook is er te zwemmen in het stuwmeer, het riviertje de Bobr of andere vennetjes en uiteraard is er te vissen op forel en vlagzalm op de rivier en karper en/of paling vissen op de vijver. Ook een klein kampvuur voor de tent, caravan of camper is mogelijk (uiteraard alleen als het weer het toelaat).


Het riviertje De Bobr
.

De Tsjechische hoofdstad Praag oftewel De Gouden Stad is op ongeveer 150 km te bezoeken. De beheerder zal u graag op weg helpen met de vele andere bezienswaardigheden in de buurt. Er is van alles te beleven en de kinderen zullen zich in deze omgeving zeker niet vervelen, zodat u ongestoord kunt vissen, maar ook met het hele gezin iets kunt ondernemen.


Het landgoed is gelegen in een schitterende omgeving. Te paard, wandelend, fietsend of met de auto zijn er tal van mooie routes mogelijk om de omgeving te verkennen. Bergen, rivier, stuwmeer, dorpjes en berglandschap wisselen elkaar af.

Op ongeveer drie kilometer van het pension stroomt het riviertje de Bobr. Hier kunt u heerlijk, al of niet wadend, vliegvissen op de beekforel en de vlagzalm. Ook in het ongeveer 10 km verder gelegen stuwmeertje kunt u vliegvissen vanaf de kant, al wadend of met een roeiboot.

Maar ook het vissen met spinner en/of wobbler is mogelijk (een beetje afhankelijk van de waterstand). U dient hier wel een vergunning voor te hebben en voor de kosten van ongeveer 10 euro per dag of 12.50 euro voor drie dagen hoeft u het zeker niet te laten. De beheerder kan voor u de vergunning verzorgen.


Karper en paling in de visvijver.


Voor de liefhebbers van het vissen op karper en/of paling is er een grote visvijver van ongeveer 5000 m² op een omheind gebied van 8000 m² op ongeveer vier kilometer afstand van uw vakantie-oord. Hier is geen visvergunning nodig. Terwijl u met de fiets of de auto naar de visvijver gaat komen uw gezinsleden te paard of wandelend naar de visvijver, waar ook gelegenheid is om de gevangen vis direct te nuttigen.


Geheel omheind, zodat u ongestoord kunt vissen op karper en/of paling.


Heb ik u enthousiast gemaakt? Internet: www.jask.com. E-mail: info@jask.com. Telefoon: +48 757 136 587.(ook in het Nederlands).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -