Frank’s Storån streamer

Frank’s Storån streamer

Het is een kleine streamer uitstekend geschikt voor het Oostvoornse, met de fluor variant kun je uitstekend baars en (kleine) snoek vangen. Voordeel van deze kleine streamer is dat je hem ook nog met een # 5 goed kunt werpen. Materiaal;        

‘Frank’s Storån streamer’

Haak Gamakatsu F36 maat 8TMC 5263 maat 8 Binddraad Uni Zwart 6/0 Foam Strookje ± 3mm dik Tinsel Plat, geribbeld Zonkerstrip zilvertinsel Looddraad Zwart
Medium dikte    

’‘

Bindinstructies;


’‘

1. Zet het binddraad net voor het oog op de haak en wikkel het naar de haakbocht.

’‘

2. Ter hoogte van de haakpunt begin je met je looddraad te wikkelen, tot net voor het oog. Daarna zet je een paar grove wikkelingen met je binddraad over het looddraad. Eventueel lak je het geheel nadien.

’‘

3.Zet achter op de haak plat zilvertinsel.

’‘

4. Op dezelfde plaats waar je het zilvertinsel hebt ingebonden, bind je nu het strookje met foam in.

’‘

5.Knip nu aan het eind van de zonkerstrip een V’tje, trek de haren uit elkaar en bind de zonkerstrip wederom op dezelfde plaats in waar je ook het zilvertinsel en het foam hebt ingebonden. Het V’tje mag max. 1cm achter de haakbocht zijn.

’‘

6. Wikkel het binddraad naar voren, daarna wikkel je het foam naar voren en zet het net achter het looddraad vast met 3 a 4 slagen.

’‘

7. Wikkel nu het tinsel naar voren en zet het op dezelfde plaats vast waar je het foam hebt vastgezet.

’‘

8. Trek nu de zonkerstrip strak naar voren en zet deze goed vast met je binddraad. Knip nu de zonker-strip af en whipfinish de streamer, lakken en als laatste breng je een dun laagje met softex over de body. Deze streamer is uitermate geschikt voor forel, baars en zelfs (kleine) snoek. Probeer ook een andere kleurcombinaties. Met een fluor gele zonkerstrip en een groene tinsel body heb ik al leuk baars staan vangen. Maar ook ander kleurcombinaties vangen goed, Olive-goud b.v. Heeft u vragen of opmerkingen over het binden van deze vlieg of vliegbinden in het algemeen kunt u mailen naar Frank: fbenthem@globalxs.nl.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De 2024 vliegvis aquarellen muurkalender
Willem Moorman -
image description
Ben u van de partij op 13 en 14 mei?
Willem Moorman -
image description
VIS TV: Vliegvissen op voorn in historisch Urk
Willem Moorman -