Fox Supa Brolly System Compact: Groots in performance

Persbericht Fox   

Fox Supa Brolly System Compact: Groots in performance 

Door Léon Derksen

De Fox Supa Brolly System is inmiddels een begrip onder de liefhebbers van kleine, snel op te bouwen karpertenten. Ik schrijf bewust ‘karpertent’ omdat naast een Supa Brolly de Supa Brolly System voor mij door kan gaan als een volwaardige tent.

Bij het gebruik van het infill panel ontstaat er voldoende ruimte om zelfs al het materiaal voor een meerdaagse sessie te bergen. Naast de extra ruimte die zo ontstaat geeft het infill panel net dat beetje meer comfort om ook tijdens periodes met regen en (draaiende) wind beschut te kunnen zitten. Bij droog weer is het infill panel eenvoudig en snel uit te ritsen waardoor de Supa weer als Brolly fungeert.

Naast de standaard 60” (152 centimeter) versie is er in het voorjaar van 2014 ook een 50” (127 centimeter) versie op de markt gekomen onder de noemer Supa Brolly Compact. Ook deze is als een System versie verkrijgbaar. De compact versie laat een merkbaar verschil zien aan het kop- en voeteneinde van de bedchair.

Ondanks dat ik ruim 1.90 meter groot ben is de compact versie voor mij echter voldoende groot. De keuze om van de Compact Supa Brolly gebruik te maken ligt in het feit dat dit model mij meer keuzemogelijkheden geeft bij het bevissen van minder toegankelijke stekken. Een bijkomend voordeel zit hem in de minder lange transportlengte wat maakt dat deze zich makkelijker in de auto laat vervoeren.

In vergelijking met andere brolly’s en brolly systemen is vooral het revolutionaire STS mechanisme wat de brolly een Supa Brolly maakt. Door dit ingenieuze systeem zitten de baleinen veel dichter tegen het doek en ontstaat er een veel grotere vrije ruimte.

Zittend op de bedchair zit je dus niet met je hoofd tegen de baleinen aan. Doordat de baleinconstructie van glasfiber is gemaakt is de brolly niet alleen verrassend robuust maar tegelijkertijd ontzettend licht. Robuust is ook van toepassing op de ritsen en andere materialen.

Sinds de lancering van de Supa Brolly zijn er diverse reviews en filmpjes verschenen. De personen die gebruik maken van de Supa Brolly zullen kunnen beamen dat elke beschrijving van dit kleine wonder tekort schiet ten opzichte van de werkelijke beleving. Het best denkbare is dan ook om de Supa Brolly in levende lijve te beoordelen om dit ook zelf te ervaren.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -