Fox Rage Micro Fry en Mini Fry getest

Fox Rage Micro Fry en Mini Fry getest 

Door Niels Patijn 
 
Vele merken spelen de laatste tijd in op de sterk toenemende vraag naar micro-kunstaas, zo ook Fox Rage. Vooral door het populaire streetfishing wordt er steeds meer met klein kunstaas gevist en dan echt klein! Niels Patijn heeft ze getest op zijn thuiswater.

Door het gebruik van deze kleine kunstaasjes ben je in staat om allerlei soorten rovers te verleiden en ook nog eens in alle formaten. Aan selecteren doe je dus niet en dat komt je goed van pas bij het streetfishing.

Baars, snoekbaars en snoek kunnen helemaal gek worden als er veel speldaas aanwezig is en de Micro Mini Fry kan je dan een dag van je leven bezorgen.
 
De test vond plaats in een water binnen de bebouwde kom. Om te beginnen werd de Micro Fry aangeboden middels de dropshot-methode. Al snel werd duidelijk dat het ging om een echte herrieschopper met een prachtige actie.

De ‘oversized’ schoepstaart zorgt voor veel waterverplaatsing en door de slanke langgerekte staartwortel beweegt het shadje zeer attractief. Door de relatief grote staart viel op dat het voor (hele) kleine baarsjes soms moeilijk is om het rubber te verorberen.

Dit alles werd bij mij direct weer goed gemaakt, want deze Micro Fry leverde tijdens de testdag bovengemiddeld grotere en vaak maatse baarzen op dan tijdens andere sessies op dit water.


De Fox Rage Micro Fry zorgt voor een 33 centimeter tellende baars.


De net een slag grotere Mini Fry komt qua eigenschappen bijna volledig overeen met de eigenschappen van de eerder beschreven Micro Fry. Het enige kenmerkende verschil naast de lengte is de grote in schoepstaart. De schoepstaart ligt bij de ‘Mini’ veel meer in verhouding en is relatief kleiner dan de ‘Micro’.

Het dikke lichaam zorgt ervoor dat de shad goed en stevig op de haak kan worden geschoven. Op het gebied van duurzaamheid scoren beide shads ook nog eens hoog. Een aanvaring met een kleine snoek leidde nauwelijks tot beschadigingen.


De Mini Fry gevist op een jighead, maar ook de dropshot biedt mogelijkheden.


Omdat ik tijdens deze testdag alleen werpend de Micro en de Mini Fry onderhanden heb genomen kan ik niets zeggen over de  verticaal eigenschappen, maar die kunnen naar mijn mening niet achterblijven bij het werpen. Een leuke bijkomstigheid is dat Fox Rage de Mini Fry ook levert met bijpassende loodkopjes.


De Micro Fry van Fox Rage in een aantrekkelijke en goede verpakking, waardoor de schoepstaart altijd recht achter het lijfje zit. Dat is een must bij vooral kleine shadjes.


Gezien het formaat zijn deze shadjes een ‘killer’ voor baars, maar vergeet ook de snoekbaars en soms de snoek niet! Hierdoor is, als het kan, een in verhouding licht staaldraadje geen overbodige luxe.

Deze nieuwe modellen van Fox Rage zijn verkrijgbaar in vijf kleurstellingen, zoals onder andere Hot Olive, Salt'n'Pepper en Lemon Tiger. Ook zijn er twee varianten van dit model, de Micro Fry van vier centimeter en zijn iets grotere broer de Mini Fry van zeven centimeter.
 

ANDEREN LAZEN OOK