End of season report Skeena River - Britisch Columbia

End of season report Skeena River - Britisch Columbia

door Jeroen Wohe - Skeena River Lodge

Het was een goed jaar hier in BC! De rivieren waren het overgrote deel van de tijd in goede vorm en we hadden een paar fantastische runs. Het voorjaar begon moeilijk! Zoals jullie weten van de Olympische spelen, er lag bijna geen sneeuw! De temperaturen waren ook veel te hoog.


Goed seizoen met veel activiteit in alle opzichten!

Gevolg was dat er te weinig water stond en er trok daarom geen steelhead op de rivieren. Het was een zware week! Daarna kregen we regen en werd het erg goed! Voor de mensen die niet weten wat voorjaars-steelheaden inhoudt: dit is de zwaarste en taaiste vorm van steelheaden! Zoals Dec Hogan in zijn boek ‘A passion for steelhead’ schrijft: “Everybody can catch a steelhead in the summer or fall. But catch one in the winter or spring, it will take the most avid anglers to get one.”


Het was een zware week! Daarna kregen we regen en werd het erg goed!

We hebben hele mooie vissen gevangen en 2 hele dikke vissen van een meter verspeeld. Na het steelheaden was het tijd voor The BIG BOYS! De kings waren er! Het was een supertijd. Elke dag werden er kings gehaakt, maar niet geland! De grootste king die werd geland door een gast, was die van Rolandas uit Litouwen. Het was een 45 pond zilveren kogel. De vis was te groot en nog te sterk om vast te houden voor de foto. We probeerden het, maar de vis viel in het water en was weg. Maar er werd genoeg grote vis geland om mooie foto’s te kunnen nemen.


Tijd voor de BIG BOYS!


Verse, superkrachtige kornuiten.


Kiss the big king goodbye.

Daarna was het happy hour! Daar bedoel ik mee eind juli tot eind augustus! De rivieren zaten zo goed vol met zalm, dat je niet wist wat je zou vangen. Het kon een steelhead zijn, maar ook een king, coho, sockeye, pink of chum! Dus het was altijd weer een verrassing wat er boven kwam! De visserij op chum was ook weer spectaculair dit jaar! Even dachten we dat we een nieuw wereldrecord hadden, maar we zaten er helaas een paar pond vanaf. Dave wist deze verse, ruim 30 pond wegende chum te landen op zijn spey rod. Een vis van je leven! Dave gefeliciteerd!


Net geen wereldrecord Chum.

We landden de eerste steelhead in de Skeena dit jaar in juli! Wat nogal vroeg was, maar wat bleek nu, dit jaar zou een historische steelheadrun worden! En dat hebben we geweten. Gerard viel met zijn neus in de boter! En landde elke dag meerdere steelheads, waarvan de grootste 25” haalde! Gerard gefeliciteerd!


Soms moesten ze van ver gehaald worden.

Na het steelheadseizoen begon het echte steelheadseizoen voor mij! En dit is iets waar ik altijd graag naar uitkijk. Nadat we het camp hadden opgebouwd, hadden we wat tijd om zelf te vissen en met het perfecte weer wat we hadden, kon het niet meer stuk. Het begon goed, maar toen kwam de regen, regen en nog eens regen en het gevolg was dat de rivieren er uitlagen voor ruim een week.


Bijzondere ontmoetingen.

Het klaarde even wat op en er kwam meer regen. De rivier heft er in het totaal 2 weken uitgelegen! We gingen nu maar op coho’s vissen in een rivier die 1 meter hoger stond en de kleur had van koffie. Ze werden geland, dikke coho’s! En we waren er blij mee. Nadat al de regen was gevallen kwam de zon en de kou! Dit bracht de rivier weer snel in vorm.


Vette stealheadweken.

We kregen 2 steelheadweken die ik nog nooit heb ervaren. De visserij was ongelooflijk, we haakten elke dag rond de 10 vissen, wat uitzonderlijk is. Op de beste dag haakten we 17 steelheads op een oktoberdag. Henk, Carl, Bob en Dave waren de gelukkige vissers en ze ervoeren een visserij die ze niet snel zullen vergeten. Terugkijkend op het seizoen was het voor ons een goed jaar! De rivieren waren over het jaar genomen in goede vorm en we hadden een goede run van vis.


Nu zijn we al weer bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar en als het lijkt op afgelopen jaar….


.... en wordt het weer…


.... fantastisch!

Misschien tot in de toekomst!

Jeroen Wohe

www.skeenariverlodge.com - skeenariverlodge.blogspot.com

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De 2024 vliegvis aquarellen muurkalender
Willem Moorman -
image description
Ben u van de partij op 13 en 14 mei?
Willem Moorman -
image description
VIS TV: Vliegvissen op voorn in historisch Urk
Willem Moorman -