Eerste wedstrijd PENN Korpsencompetitie: Westkapelle zet de toon

Persbericht Korpsvissen.nl

Eerste wedstrijd PENN Korpsencompetitie: Westkapelle zet de toon 

Afgelopen zaterdag 21 maart heeft het team van Westkapelle de eerste wedstrijd van de PENN Korpsencompetitie gewonnen op het strand van Noordwijk. De plaatselijke vereniging 'De Sportvisser' had de organisatie in handen en leverde een gevarieerd parcours op, waar de voorafgaande dagen prima vis was gevangen.

De deelnemers hadden er zin in en in ontspannen sfeer waren ze anderhalf uur voor aanvang al op het strand.

Een windje op de kant betekent doorgaans dat de vis goed gevangen wordt. Met een noordwestenwind 5 waren de verwachtingen dus hoog gespannen en vol goede moed begonnen de 25 teams om 10.00 uur aan de wedstrijd. Al meteen bleek dat er genoeg vis aanwezig was.


Wind op de kant...

In het eerste zwin bleken mooie botten te zwemmen die prima te vangen waren aan de aangeboden pieren, mesheften en witjes. Wat heet, diverse botten van 40 centimeter en groter konden op de meetlatten worden gelegd.


Grote botten...

Had je een 'putje voor de deur' dan was vangst verzekerd, alhoewel toch nogal wat deelnemers over de vis heen gooiden. De grootste vissen zwommen namelijk letterlijk voor je voeten.


...en nog meer mooie botten.

De vangst bestond hoofdzakelijk uit botten, naast enkele zeebaarsjes, tarbotjes, gulletjes en een wijting. Adrie Aarden van regerend kampioen Bijl Zeeaas zeevisteam ving er zo maar 12, waaronder een gulletje van 48 centimeter.

Tijdens de wedstrijd was het moeilijk een lijn te vinden in de prestaties van de teams. Ten eerste ving bijna iedere deelnemer vis.

Daarnaast liep het formaat van de vissen nogal uiteen. Daardoor brachten de drie vissen van de ene visser soms minder centimeters op de meetlat dan één vis van de andere visser.

Tot slot kun je het slechtste resultaat van je team wegstrepen. Vangt één van de teamleden géén of weinig vis, dan nog is een topnotering dus mogelijk. Iedereen was daarom erg nieuwsgierig naar de uitslag.

Het team van Westkapelle zette de toon door in navolging van vorig jaar de eerste wedstrijd te winnen. Hun ambities voor dit jaar zijn daarmee duidelijk. Het debuterende tweede team van de Slufter behaalde de tweede plaats, met maar twee wedstrijdpunten meer dan Westkapelle.

Zeevisteam de Hoop De Zeebaars korps 2 pakte de derde podiumplek. Op 16 mei wordt de competitie vervolgd op het strand van Wijk aan Zee.

De volledige uitslag met foto’s vind je hier.