De Rapper is weer terug en hoe!

Persbericht Spro 

De Rapper is weer terug en hoe! 

Door Henk Simonsz

Een no-nonsense jerkbait met geweldig goede vangkracht en heel makkelijk te vissen én te volgen onder water, onder andere vanwege de witte stip op de kop.

De Rapper is een glider waar we bij Spro destijds uitgebreid de tijd voor hebben genomen om hem te ontwikkelen. Belangrijkste uitgangspunt was dat hij qua vangkracht een eersteklas killer moest zijn. Dat klinkt heel simpel en dat roept natuurlijk bijna iedereen bij het promoten van een nieuw kunstaasje, maar dat was wel degelijk de opzet en is uiteindelijk ook gelukt.


Qua vangkracht weer een eersteklas killer.


Dat is overigens bij al het kunstaas uit de Henk Simonsz Signature-serie het geval. Ik hou niet van opscheppen, maar daar hebben we bij Spro met die serie altijd naar gestreefd. Of het nou de PikeFighters zijn, de Screamin‘ Devils, de Triple Devils of noem maar op. Ze moeten zeker qua vangkracht voldoen aan de hoogst mogelijke eisen, want anders komt mijn naam en die van Spro er niet op te staan.

Met heel veel experimenteren is het uiteindelijk bij de Rapper ook goed gekomen. Precies de goede zinksnelheid, precies de juiste balans bij het binnenvissen, maar ook bij het afzinken, precies het juiste rateltje op de goede plek; dat alles bij elkaar maakt de Rapper tot wat hij nu is en wat door heel veel roofvissers zo wordt gewaardeerd.


Zeer goed samengesteld en uitgebalanceerd.


Een simpel maar belangrijk voorbeeld is de manier waarop de ratels zijn verdeeld in de body van de Rapper. Als je dat op de verkeerde manier doet, dan blijft de jerkbait bij langzaam vissen en weinig beweging angstvallend stil en maakt niet of nauwelijks geluid. De Rapper wel en je kunt dat mooi horen als je hem inwerpt. Zelfs bij een strakke de worp maakt de Rapper in de lucht al lawaai en hoor je de kogels in de body hun werk doen.

De Rapper heeft zijn meest dodelijke actie als hij tergend langzaam wordt gevist. Reeds dan geven alle vangende elementen die in zijn actie zijn verwerkt al hun signaal af en niet pas bij woest en wild binnenvissen. Dát en natuurlijk de combinatie met de vlijmscherpe Gamakatsu-haken, is de Rapper ten voeten uit.


In zes superkleuren.


Nu op veler verzoek opnieuw in de spotlights in zes superkleuren. Op de foto's staan ze er mooi op, in het echt zijn ze nog véél mooier. Ik weet zeker dat bij de echte roofvissers de nieuwe kleuren iets zullen losmaken. Maar ook de snoek, baars en zelfs snoekbaars hebben tijdens het testvissen al aangegeven dat ze er moeilijk vanaf kunnen blijven.

Ik wens je de komende tijd met de nieuwe Rappers heel veel visplezier en machtige, hartverzakkende aanbeten toe!



Henk Simonsz
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -