De forel terug in het Veerse Meer!

De forel terug in het Veerse Meer!

Door Ton de Jonge

Zo’n 30 jaar geleden kon er naar hartenlust gevist worden op het Veerse meer. Door de verslechtering van de waterkwaliteit kwam daar jammer genoeg een einde aan.

Nu de waterkwaliteit weer is verbeterd, is de Hengelsportfederatie Zuidwest Nederland de afgelopen jaren bezig geweest met een plan om de forel terug te krijgen in het Veerse Meer. Dit plan kost 150.000 euro voor 2 jaar visuitzetten. De federatie wilde de helft van het bedrag investeren en de andere helft werd gevraagd aan de gemeentes rond het Veerse meer, helaas is dit plan mislukt.



Als fervente sportvisser vind ik het ook een taak voor onszelf om in actie te komen. Vandaar dat ik aandacht gevraagd heb via de media. We hebben uiteraard veel steun nodig, en later ook financiële steun vanuit het bedrijfsleven. Ik ben er van overtuigd dat er grote kansen liggen voor de verschillende sectoren rond het Veerse meer. Wilt u meer informatie of wilt u actief meehelpen, meldt u dan aan op: 
forelvissenveersemeer@hotmail.com

We hebben omroep Zeeland benaderd om over dit onderwerp te berichten, u kunt dit vinden via deze link: www.omroepzeeland.nl/nieuws/ Op dit moment ben ik in gesprek met de hengelsportfederatie om het plan dat eerder in de ijskast is gezet er weer uit te halen. We zullen misschien een lange weg te gaan hebben, maar gesteund door de vele positieve reacties, uit zowel binnen- als buitenland, ga ik voor het beoogde doel.

Met vriendelijke groet,
Ton de Jonge

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De 2024 vliegvis aquarellen muurkalender
Willem Moorman -
image description
Ben u van de partij op 13 en 14 mei?
Willem Moorman -
image description
VIS TV: Vliegvissen op voorn in historisch Urk
Willem Moorman -