Politiek sportvisdebat 

Door de redactie 

15 Maart staat ons land weer in het teken van de verkiezingen en baden wij ons weer in ons democratisch bestel. Voorname apeerpunten voor dit politiek wapengekletter zijn voornamelijk het immigratiebeleid, het onderwijs en de economie. Nee, sportvissen staat niet bepaald hoog op de agenda.

Betekent dat dat er weinig aan de hand is? Integendeel! Genoeg. Reden voor Sportvisserij Nederland om een politiek debat te arrangeren, louter en alleen toegespitst op de hengelsport.

Ben je er nog niet uit op wie je wil stemmen, wie weet dat dit exclusieve sportvisdebat je over de streep kan trekken. Op 26 februari om 9.00 uur wordt dit debat uitgezonden in aflevering 8 van Studio Vis TV op RTL 7.
 

Neerlands politieke bolwerk.


Het strijdtoneel voor dit exclusieve sportvisdebat, café-restaurant Luden, op steenworp afstand van het torentje.


Kamerlid Lutz Jacobi van de PvdA in de schmink.


Rudmer Heerema van de VVD en Jan Roos van VNL slijpen alvast de messen.


De camera’s draaien op volle toeren. Gaan we mooie quotes en verkiezingsbeloftes op tape krijgen? Hoe denkt de politiek over het IJsselmeer, de beroepsvisserij in het Benedenrivierengebied, het alarmerende zeebaarsbestand en het steeds helder wordende water?


Ook Radio 1 was van de partij.


About to begin…


Alleskunner Marco Kraal van Sportvisserij Nederland als debatleider, iets wat hij perfect onder de knie heeft. Hulde!


De zaak is beklonken. Alhier de nieuwe sportviscoalitie PvdA en VNL. Links Jacobi, die al veel goeds heeft gedaan voor de sportvisserij. Rechts Roos, zelf een visser overigens, en opererend met een flamboyante slogan: ‘Eigen hengel eerst!’