Bootviswedstrijd Oosterschelde

Bennie Wijnings en Robin van Eekeren winnen de Pure Fishing 3e kerstdag bootviswedstrijd

door Jan van den Bovenkamp

In December is het traditie dat er op de Oosterschelde een schitterende bootviswedstrijd wordt gehouden, ook dit keer was er weer weinig vis maar erg veel plezier! Door de perfecte organisatie is het elke keer weer een spektakel waar er alles aan is gedaan het de deelnemers naar de zin te maken. Er waren wederom echte winnaars en helemaal geen verliezers.

Een ijskoude ochtend begon voor de deelnemers van ver af al om 04.00 uur, net na de diverse eetfestijnen met kerst stond de wellicht voor velen laatste wedstrijd van het seizoen op de kalender.


Neerlands hoop voor de toekomst tijdens een korte vispauze

Mart Brouwers weet er elk jaar weer een echt spectakel van te maken op de Oosterschelde maar vooral later in het lokaal waar de prijsuitreiking word gedaan. Een verloting met bijna meer prijzen dan loten is de eerste plichtpleging na het vissen en dan op naar de prijsuitreiking waar altijd schitterende sportprijzen en natuurlijk de Pure Fishing cup te winnen zijn, dit naast de talrijke andere prijzen

Maar eerst natuurlijk het vissen, op de drie boten heerste vanaf de ochtend reeds een lekkere sfeer, de boot waarop ik zelf zat was voorzien van een goede keuken en bar en dat is best belangrijk als de vissen het laten afweten!

Persoonlijk dacht ik het aan te pakken met een knappe 3 meter pilker hengel, de montage was een traditionele, drie hoekafhouders en behoorlijke gewichten eronder gezien de forse stroming. Zelfs de krabben lieten het aas ongemoeid terwijl er in de weken ervoor gemiddeld zo’n twintig vissen waren gevangen per visser was het gemiddelde nu 2 stuks, en dat alleen omdat Mart Brouwers en een van zijn teammaten er ruim tien aan de schubben wisten te komen… Dit had echter geen negatieve invloed op de stemming, die was en bleef opperbest!


Winnaar categorie Jeugd

Aangezien Mart naast mij had geloot keek ik de kunst af maar leerde alleen dat hij een zoute en ik een zoete visser ben, ik denk dat de vissen dat door hadden en mij daarom met rust lieten. Drie klassementen werden na afloop opgemaakt, samen gelote trio combinaties vormden een team klassement, en dan uiteraard de senioren, jeugd en vrouwen met een appart klassement.


Winnaar categorie Vrouw

Opvallend waren de jeugd zoetwatervissers van het nieuwe jeugd team van Abu Evezet, ze kunnen het schijnbaar ook op zee met een tweede, derde, vierde en vijfde plaats in het klassement, wel achter de jongste deelnemer , Robin was veruit de beste!


Winnaar categorie Senioren


ANDEREN LAZEN OOK