Belgisch team Coppens en Staverman wint World Predator Classic 2014 Hellevoetsluis

Belgisch team Coppens en Staverman wint World Predator Classic 2014 Hellevoetsluis  

 
Door Ron Smits
 
Vier dagen lang spektakel van de bovenste plank in Hellevoetsluis. De World Predator Classic 2014 is gewonnen door het team Luc Coppens en Jemery Staverman. Zij gingen na twee dagen reeds aan de leiding.
 
Het begon allemaal op donderdag 21 juni met een officiële bootparade door de haven van Hellevoetsluis. 
 

Het straatbeeld van Hellevoetsluis veranderde.
 
Alle visboten uit Oostenrijk, België, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Roemenië, Rusland, Zweden en Amerika deden hier aan mee. 
 

Luc Coppens en Jeremy Staverman na twee dagen aan de leiding.
 
Vrijdag om 09.00 uur klonken er twee kanonschoten om de wedstrijd officieel van start te laten gaan. 
 

De eerste prijs is de Nitro Z6, voorzien van Mercury 115 PK en volledige elektronica van Raymarine op een Pega trailer.
 
Op de grote schermen naast het podium op het eventplein zijn de prestaties van de deelnemers live te volgen. 
 

Live te volgen op de schermen.
 
Je zag op de schermen wat voor een vis door welke deelnemer, op welke plaats werd gevangen, alsmede de lengte en een foto direct na de vangst. Familie, supporters en vrienden konden de prestaties van hun held ook live op internet volgen. Aan het einde van de middag kwamen alle visboten weer terug en dat betekende veel spektakel bij de haveningang. 
 
Binnenkomst in de haven.
 
Vele toeschouwers stonden opgesteld om hun helden welkom te heten, boten aftanken, eten en naar het eventplein, waar het rockconcert al sinds 19.00 uur in volle gang was. 
 
Billy Whizz met goud van oud.
 
Om 21.00 uur was er de prijsuitreiking voor onder andere de grootste vissoorten, waarna het rockconcert tot 23.30 uur doorging.
 
Dustin Schone en Jurgen Haese uit Duitsland.
 
Zaterdag vertrokken de visboten op tijd en de wedstrijd begon weer om 09.00 uur. Om 10.00 startte de Kajak Open met deelnemers uit Duitsland, Engeland, Amerika, Finland, België, Frankrijk en Nederland. 
 
Rocky van Duyvenvoorde en Ralph de Kock.
 
Streetfishing in het centrum van Hellevoetsluis ging van start op hetzelfde tijdstip met deelnemers uit Nederland, Engeland, België, Duitsland, Italië en zelfs Israël. 
 
Gezellig het streetfishing doornemen onder het genot van.
 
De dag werd afgesloten met wederom een oerendhard en beregezellig rockfestival afgewisseld met diverse prijsuitreikingen op het eventplein. 
 
Kika krijgt een cheque van de inzameling door Streetfishing.nl.
 
Voor de jeugd was er een roofviscursus georganiseerd, die druk bezocht werd.
 
Streetfishing voor jong en oud
 
Zondag vertrokken de visboten en de kajaks voor de laatste wedstrijd dag en ook de kanonschoten gaven voor de laatste keer het officiële begin van de wedstijd aan. 
 
Larysa Switlyk en Patrick Crawford (USA).
 
Het wordt heel spannend want Luc Coppens gaat nipt aan de leiding op de voet gevolgd door Finland. 
 
De burgemeester van Hellevoetsluis werd bedankt voor de hulp en ondersteuning van dit event.
 
In het hoofdkwartier van het event was het ’s middags even gigantisch druk om te checken of alle vis correct geregistreerd werd en ook vangsten die niet te uploaden waren, moesten, na zorgvuldig controleren alsnog manueel toegevoegd worden. 
 
Hobie team stand.jpg
 
Tevens werd alles in gereedheid gebracht voor de grote prijsuitreiking vanavond. Voor de laatste keer kwamen de visboten weer terug de haven van Hellevoetsluis in, tevreden, bruin/rood getinte, maar ook vermoeide gezichten van de deelnemers gaven aan dat de strijd heel zwaar was na drie lange dagen met maar een paar uurtjes slaap. 
 

Dietmar Isaiasch bekijkt zijn camera nog eens goed.
 
Total Fishing, en een paar vrienden van Luc en Jeremy lagen met de TF boot aan het begin van de haven en ontvingen Luc en Jeremy, met de mededeling dat ze ongeveer een meter meer vis hadden dan de nummer twee.
 
Luc en Jeremy konden het maar moeilijk geloven, het koude pilsje was lekker.
 
Ze konden het niet geloven. Maar het ijskoude pilsje smaakte in ieder geval heel goed na zo’n dag van hard werken. Om 21.00 uur was de officiële uitslag gepland van drie zware dagen strijd op het Haringvliet en Hollands Diep tot de Moerdijk bruggen. Rond die tijd kregen we te horen dat de officiële prijsuitreiking later die avond zou plaatsvinden in het Grieks restaurant, na het eten. 
 

Bart van de Walle een groot streetfisher.
 
De spanning was werkelijk om te snijden, want door allerlei systeemproblemen, die volgens mij ’s middags al begonnen, was de prijsuitreiking pas om even na middernacht. Ik was ’s middags in het hoofdkwartier van de WPC en zag dat het online tracking systeem niet geheel waterdicht was en niemand kon vertellen hoe de stand er op dat moment uitzag. 
 

Grootste snoek voor Larysa en Patrick.
 
Maar uiteindelijk kwam de verlossende uitslag: Luc Coppens en Jeremy Staverman hebben stand gehouden en als overall winnaar van de World Predator Tour mogen zij zich zich de trotse eigenaar van deze complete visboot: Nitro Z6 met Mercury 115 PK buitenboord motor met complete electronica van Ray Marine op een Pega trailer, een droom van menige sportvisser. 
 
Luc kon het maar moeilijk bevatten.
 
Luc en Jeremy, namens Total Fishing van harte gefeliciteerd. Later, als Luc en Jeremy alles hebben verwerkt heb ik een interview met hun gepland. Hierin vertellen ze hun ervaringen en hun strategie die ze gevolgd hebben om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik hou jullie op de hoogte.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -