Actuele vangstberichten van dinsdag 6 tot woensdag 13 juni 2007

 Actuele vangstberichten van  dinsdag 6  tot woensdag  13 juni 2007

Weer een weekje met veel natuurgeweld. Ontzettend veel bliksem, die ontlading na ontlading produceerde met zelfs enkele slachtoffers tot  gevolg. Ook voor sportvissers met hun carbonhengels is het dan echt uitkijken geblazen. Wat betreft gedrag en watertemperatuur zitten we nu reeds in de “Juli-periode” en dat betekent in het algemeen mindere vangsten op het binnenwater. Misschien dat een koelere periode deze periode wat minder slecht kan maken.


 “Schitterende foto van Rob Kraaijeveld van een konijn die de fotograaf ook in de gaten heeft…”


En kiest toch maar voor het zekere door weg te sprinten…”

 
Zout door Arthur van Tienen

 Bootvisserij als eerste: Geankerde visserij uitstekend, schar met overdaad te vangen op de bekende stekken voor de kust als Maasvlakte, Meerkerk en voor de kust van Kijkduijn
Afgelopen zaterdag was de 3e en laatste naselectiedag van de leden van nationale selectie Bootvissen t.b.v. deelname in het W.K team dat in Oostende gaat strijden om de wereldtitel dit najaar.

Zoals gezegd zeer veel vis, hoofdzakelijk schar, en dat maakte er een mooie laatste dag van , Ernest Ripson en Gerrit Koster waren deze dag de winnaars aan bak en stuurboordzijde maar erg veel verandering in het klassement kwam er niet en de beste 5 van de naselectie werden 1. Sjaak Verburg 2 . Cees van der Eijk  3. Geerd de Bruijn 4. Eric Goossens en 5e Ernest Ripson, Frans de Bruin, Marcel Waldschmit, Gerrit Koster, Louis van Bommel en Arne van de Broek werden respectievelijk 6 t/m 10eBondscoach Wil Franken zal mettertijd de ploeg bekend maken die ons land gaat vertegenwoordigen op het eerder genoemde W.K Bootvissen in België.

Wrakvisserij goed tot zeer goed
Veel klachten komen binnen over de Scheveningse reders die koste wat het kost de boten propvol makreel vissers stouwen en geen enkele affiniteit hebben met de mensen die aan boord komen, een grauw en een snauw is wat je krijgt als klant is een afgelopen week veel gehoorde opmerking, maarja, het grote geld is belangrijker dan een sociale en gezellige dag met een beperkt aantal mensen,  dus wanneer je hier je zakken vol van hebt is het beste wat je kunt doen niet te gaan. Er bevinden zich veel “broodvissers”onder deze “sportvissers”en die maken het er ook niet gezelliger op. En boot geheel afhuren met een vaste club is de enige mogelijkheid om comfortabel te kunnen vissen, jammer maar het is niet anders.Makreel is er wel goed te vangen ondanks alles, de ene dag zal uiteraard beter zijn dan de andere maar dat is vissen.
Oosterschelde leuke visserij op zeebaars en makreel en geep, bodemvisserij is niet alles maar wel leuke sport aan genoemde vissoorten.


“Klein spul in de Amazone en Dintelhaven”
 
Kantvisserij: Visserij op geep en zeebaars volop aan de gang met daar tussendoor fint en de bodemvis als tong , paling ( mondjesmaat) en bot.
Zeeuwse stranden net als verleden week, in de avond op de bekende stekken wel een tong te vangen en nog wat schar en bot
Overdag is het geep , makreel en zeebaars wat de klok slaat
Oosterschelde matig, afgelopen zaterdag met het team de Steiloore Trofee vervist vanuit Ouwerkerk aan  de dijken richting Zeelandbrug ( Kaas en Brood etc.,)
Ongeveer 100 deelnemers en deelneemsters begonnen aan deze uitstekend verzorgde wedstrijd maar de vis was er niet, slechts een handvol deelnemers vingen één en zelfs een paar slechts 2 vissen als geep, makreel en een enkele bot, het was dus puur slecht en jammer voor de organisatie die zo’n slechte vangst niet verdiende, wij als team konden met zijn vijven niet één vis vangen in vier uur tijd!
Winnaar werd Wim Hilleman met 2 gepen uit vak A die de felbegeerde Zilveren Mustad Haak in ontvangst kon nemen en in vak B was het Rinus Verseput die met 2 vissen winnar werd. Team Seefish won bij korpsen. Ik hoop dat volgend jaar de vangsten beter zijn want de wedstrijd op zich is prima dus gewoon weer komen volgend jaar! 
Waterweg gebied goede visserij op bot, fint, zeebaars, tong etc. in de avond de beste kansen, let wel op! Politie controleert(gelukkig) veelvuldig op de juiste papieren van sportvissers dus zorg dat je ze bij je hebt!
Amazone haven en Dintelhaven klein spul ( feederwerk) Calandkanaal idem maar wel wat meer kans op een paling
Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn leuke visserij in de avond.
Zaterdagmorgen vroeg weer een competitiewedstrijd in de Dintelhaven en 24 juni voor 12 dagen naar Noorwegen! Groet en tot volgende week, Arthur


 “Volop schar vanaf de boten voor de kust”  

Witvis door Willem Stolk
Een buitje op z’n tijd kan geen kwaad, maar wat een buien hebben we om onze oren gekregen het afgelopen weekend!. Met de vangsten was het eigenlijk niet erg best.

Rivieren
Ondanks dat het waterpeil lichtelijk steeg, was het niet opperbest. Sterker nog; het wasgewoon slecht. We hebben > 10 berichten ontvangen van vissers die bijvoorbeeld op de Waal slechts enkele visjes vingen. Geen dikke grote brasem dit keer –en ook geen windes.
Ook op de Maas was het een moeilijk potje – heel secuur vissen leverde wat klein spul op.

Twentekanaal
Op het Twentekanaal visten 2 x 32 koppels een wedstrijd. – hengelkeuze vrij. Met de stok werd hier en daar een visje gevangen, maar gemiddeld was het niet best. De winnaars hadden rond de 11 kg vis –en Theo en Ton vingen ruim 6 kg, goed voor een tweede plek. Ton viste met de feeder en ving slechts 1 pos – terwijl Theo met de stok alles ving.

Barbeel
Jerry viste op de Merwede en wist zijn eerste barbeel op dit water te vangen. Zijn SMS sprak boekdelen; hij was blij! Jerry viste met (hoe kan het ook anders) kaas en ving naast barbeel ook winde en brasem.

Het is warm en bedrukkend weer. De watertemperatuur is op de meeste plaatsen al > 20 graden. Wie weet wat voor gevolgen dit voor het aasgedrag heeft. Misschien azen ze op andere tijden/perioden. Wie het weet mag het zeggen…


 “Soms was de paraplu noodzaak ”

Roofvis door Piet Driessen
Over het algemeen matige vangsten afgelopen week, en zelfs wel eens visloze dagen waren erbij voor vele roofvissers.
Op vele wateren moest je echt een berg kennis in petto hebben om ze aan de schubben te komen de roofvissen, en dat had diverse redenen. Een van de redenen was dat er diverse rivieren weinig water in petto hadden wat stroming betreft, en dat is vaak niet goed te noemen. De vissen liggen dan behoorlijk verspreid en dan moet je op een dag goed kunnen schakelen wat stek en wat kunstaas betreft.

Baars om mee te beginnen begon al wat talrijker bij de vangsten te horen, al waren het vaak nog niet de grote aantallen. Wel vele meldingen afgelopen week van grote baarzen en daar zaten nog enkele vissen bij die rond de 50 cm of er net boven zaten, en dat zijn er dus echt van de oude garde. Kleine pluggen, en dan ook nog bolle pluggen scoorde het beste op de baarzen afgelopen week.

Snoekbaars op vele wateren nauwelijks te vinden als je het juiste kunstaas niet had. Opvallend dat de vaak langwerpige shads het beste scoorde afgelopen week. Die het minste bewogen vingen vaak nog de meeste vissen, en dat blijft zo leuk aan deze visserij dat bijna geen dag hetzelfde is, en elk  water zijn eigen regels heeft natuurlijk. De kleur wit kwam behoorlijk wat voor op de vangstlijsten, en ook nog enkele mooie exemplaren werden er gevangen.

Roofblei wederom zeer korte bijttijden, en als je ze in dat half uur dat ze actief waren niet kon vangen zag je ze die dag ook niet meer. Wel enkele meldingen van vissen tussen de 70 en 80 cm, en dat zijn mooie pijlen te noemen.

Dan de bijvangst met de naam snoek, ook duidelijk minder en vaak al wat dieper te vinden in onze Nederlandse wateren.

Nu even kijken wat het weer gaat doen de aankomende dagen. Het water is in ieder geval op vele wateren al gestegen naar een temperatuur van 22 graden, en dat is ook vaak de reden dat de vangsten tegenvallen. We moeten het gewoon zien dat het nu half juli is, en het voordeel daarvan is dat de baarzen binnenkort een stuk actiever zijn. Blijf gewoon gaan maar pas als er onweersbuien komen, denk aan jezelf en aan je gezin wat thuis zit te wachten. Succes op de rovers.


 “Opvallend veel meldingen van missers, vooral op softbaits afgelopen week.   ”


“Vandaag mijn zoon Luca van 7 meegenomen naar de Ardennen om samen voor het eerst op barbeel te vissen. Luca wist er vijf te vangen en…. “


 “….Na een fraaie dril haalde hij zelfs een exemplaar van 63cm uit de Ourhte. Groeten van een apetrotse vader.
 Groet Luca en Leon Haenen.“


 “John houdt op zijn tijd ook wel van de snelle rovers…”


” Aan het begin van de avond de kleinere roofblei (wat de
pret niet mag drukken)…”


 “….Bij zonsondergang de grotere jongens resp. 78
en 79 cm. Groetjes: Lodewijk Harmeling”


“Een roofblei op de broodkorst lijkt een toevalstreffer. Maar in sommige eendenvijvers die door rivierwater worden gevoed zitten roofbleien die als echte opportunisten van 2 walletjes eten. Kunstaas, daar trappen ze niet meer in. Je moet een truc verzinnen om deze gedresseerde vissen te vangen. Twee jaar geleden had ik er 4 in 2 dagen op de broodkorst. Allemaal vissen van rond de 60 cm. Vorige week weer eens geprobeerd, toen kwam deze van 63 een broodje mee-eten. Groet Berend””


 “Vanavond voor het eerst op roofblei gevist. Na een paar worpen met een plugje kreeg ik er al een aan, maar deze verspeelde ik helaas. Als karpervisser ben je nu eenmaal niet gewend hard aan te slaan…
 
Even verderop verwisselde ik het plugje voor een skitter prop zodat ik over de plompen kon vissen, en toen ik deze snel binnenviste knalde er een roofblei van 75cm op!
 
Echt een leuke sterke sportvis die roofblei. Snel een foto uit de hand genomen, ik stond met mijn lieslaarzen in het water, dus het was behelpen, maar goed, hij staat er op.
 Groeten, Jeroen”


 “Ad met een mooie strakke vis”


 “Bart met 76 cm roofblei op een riviertje in Midden Nederland”


 “Frank met een Harder van 65 op vliegenhengel met zalmeitje in Zeebrugge
(vergelijkbaar met bonefish van 35 cm volgens mij…)


 ”Conny ving een paar leuke Finten


“Beste T.F.,
 
Afgelopen zondag er weer eens op uit getrokken. Deze keer stond er fint en zeeforel op het programma, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Één hengel op de fint één op de zeeforel. Na een half uur had ik mijn eerste fint binnen, daarna bleef het stil. Na het verwisselen van montage wist ik er nog twee bij te vangen. Als klap op de vuurpijl wist ik ook nog een mooie zeeforel van 43cm te vangen. Aan het einde van de dag hadden we met 3 man 20 finten en één zeeforel.
 Martijn Dekkers.”


“Het plaatje   spreekt voor zich. Gevangen door mijn buurman(visser naast mij)   met wapperlijntjes en pieren. Overdag en hij was gevangen op de   Noordpier ter Wijk aan Zee. 30cm Later   heb ik nog een zeebaarsje gevangen nog wat gul en mini-wijting en die  natuurlijk zo snel mogelijk teruggegooid want dat is onze toekomst! 
Groetjes Raymon Duiker”


 “Een weekje eruit om een frisse neus te halen….”


 “.....Wat is er dan leuker als Denemarken. Betaalbaar, lekker dichtbij en voldoende vis…”

  “ .....Beetje opletten voor de kwallen, gelukkig alleen in het water….”


 “..... S’Avonds een pot met eten, wat in je beleving beter smaakt als het duurste restaurant….”


 “....En een vismaat waar je het goed mee kunt vinden. Wat wil een mens nog meer… Groeten Perry”


 “Dit is wel geen foto van een vis maar het het was wel de meest bijzondere
foto van afgelopen zondag na een dag trollen op snoekbaars en snoek.
Een meerkoet met koeiemotief (albino?). Deze heeft zich wel erg goed
aangepast aan het Hollandse polderlandschap.
Mvrgr, Gerard Schols ”


 “Afgelopen weekend 2 nachtjes gaan zitten op de karper
Deze 36 pond was de enige vis van het weekend maar wel een nieuw record
voor peter! gefeliciteerd nog en op naar de 40!
Groetjes Tom Valentijn ”


 “Beste T.F.
Afgelopen zondagavond met pap nog een paar uurtjes getrold op de Maas.
Na een half uurtje met een plug met baarsmotief gesleept te hebben,
plotseling een ferme dreun op mijn hengeltje.
Eerst werd nog aan een snoekbaars gedacht, maar na ‘n paar minuten bleek
een flinke baars van 42 cm. zich boos gemaakt te hebben op z’n plastic
soortgenoot.
Wat is ie mooi he.
Met vriendlijke visgroet,
Patrick Swinkels ”


 “Met een eigen shad-creatie, de “triple-sec” had mijn vismaat Jef
afgelopen zaterdag succes en….”


“…..Verkeken menig snoekbaars en baars zich op
deze toch wel speciale shad. Groeten Benny”


Hierbij de foto van mijn dochter met haar eerste gevangen snoekbaars op
het Gooimeer. Zij was blij en haar vader helemaal trots.
Groeten, Erik Stobbe www.visvinder.nl


“‘s Morgens en ‘s avonds -als het rustig is op de rivier- kan het
uitkammen van de oeverzone voor leuke verrassingen zorgen. Deze ranke
rover pakte een shadje op nog geen meter water onder de struiken.
Groeten van Wilfred van Nunen.”


 “Op de kanalen flink wat snoekbaarzen (tot 30 stuks) gevangen tussen de 3 en de 4 meter diepte op het normale snoekbaarskunstaas.  Echter op een uitzondering na allemaal aan de kleine kant (tussen de 45 en de 55 cm). Op de plassen en meren wat minder in aantallen doch mooiere vissen “


 “JaJa dit komt er van als je met de nieuwe softbaits vist, weer een
mooie visdag gehad met 18 vissen op de teller”


“Na een tijd veel druk te zijn geweest met familie, werken en ´de hengelsportorganisaties´ ben ik weer bezig met waar het om gaat ....vissen en dan met name vissen op grote snoekbaars.
 
Het combineren van diverse technieken met als doel grote snoekbaarzen te vangen lijkt zijn vruchten af te werpen aangezien er de 3 meest recente vis-sessies al 4 vissen van 80+ kort in de boot zijn geweest.Vismaatje Ruud ving de openingsdag direct al een kanjer van 96. Bijna niet te overtreffen dachten we. Een week later kwam ik al een beetje in de buurt met twee vissen van 84 en 82.   
 
Zaterdag 9 juni voelde ik al direct aan de aanbeet op zón 6 meter diepte dat ik Ruudje wel eens zou kunnen gaan kloppen. Toen na een strakke dril van een minuut of  5 een megavis de oppervlakte doorbrak wist ik dat vrijwel zeker. Na een supersnelle meting kwam ik uit op 102 cm
Groet, Loek van Egmond ”


 “Beste redactie T.F,
 
Donderdag hadden Arjan en ik een dagje vrij genomen om te gaan vissen.
 
De dag leek in het begin in het water te vallen, of beter gezegd in de mist te vallen, want door het slechte zicht wisten we niet meer waar we voeren. Op zo’n moment, op groot water, mis je GPS. Omdat we de stekken niet konden vinden, besloten we de kant te gaan volgen, in de hoop herkenning punten te vinden. Na zo’n uurtje langzaam varen dachten we ergens aan de overkant te zitten. Stomverbaasd kwamen we bij de trailerhelling uit. (nu wel grappig maar toen niet)
 
Na beter concentratie werk en de windrichting in de gaten te houden, vonden we in tweede instantie de stekken wel en kon het feest beginnen. En het gebeurde daadwerkelijk, de één na ander kwam binnen boord of loste na een heftige dril, want ze waren erg gretig en vol van energie…. ”


 ” ...Om het verhaal niet te lang te maken, we vingen samen 32 vissen en we hebben er minstens zoveel missers gehad. Er zaten 3 mooie snoeken bij en de rest waren snoekbaarzen. Op twee na, waren ze allen van een mooi formaat.
 
De kleuren en formaat van de shads speelden vandaag geen rol, we vingen ze aan alles. Opmerkelijk was, dat we op een bepaalde stek waar we normaal geen snoek vangen, nu veel snoeken verbleven.
 
Groetjes, Ed


 “Afgelopen zondag wezen vissen met 2 goede vrienden van mij, Ben en
Roel. Vooral voor de laatste was het een dag met ervaringen. Roel heeft
zelden tot nooit gevist, maar sinds een goed jaartje doet hij mee in
de vissersgilde, maar heeft nog nooit een snoek of snoekbaars
gevangen…..”

 
 ”….Wat let Ben en mij dan om onze beste maat eens mee te nemen.
Een lastige dag, waarbij we moesten werken voor onze vissen, maar wel
een mooie dikke 86-er voor Roel, die tevreden met de nodige
ervaringen en voldaan naar huis kon gaan…..”

  “….Met zijn drieen totaal 9 snoeken gevangen, zowel trollend als jerkend. Andere rovers gaven totaal niet thuis, terwijl het water waarin we
visten, vooral in het begin van het seizoen de kans groot is om alle
3 te kunnen vangen.

Ach, ja volgende keer gaan we er dan maar voor zorgen dat Roel ook
een glasoog weet te vangen. Hebben we een reden om het water op te gaan.
Met vriendelijke groet,Leon Cramer Pike Master Lures.”


 “Deze rover(s) waren in topvorm… ”


“Bjorn koos voor extreem groot kunstaas…. ”


“…En scoorde enkele mooie vissen ”


“Beste Totalfishing,
Zondag weer genoten van een fantastische visdag: eindelijk weer
eens in de dubbele cijfers gevist, met als uitschieter een mooie één
meter vier… ”

  “….Opvallend was trouwens dat toen de zon echt doorkwam de aanbeten
volledig wegvielen, en ze aan het einde van de middag, toen de zon
weer achter de wolken verdween, terugkwamen.
Met vriendelijke groet, Geert Fiolet.  ”


 “Een stukje achter de bocht lag deze mooie vis te wachten ”

 
“Afgelopen zondag weer eens lekker op snoek gevist. Het weer was goed net als de vangst eindelijk weer een kanjer van 1.14 gevangen op een jerkbait.
Groeten William van Bijnen ”


 “ Vangend kunstaas varieerde van normale snoekpluggen tot gummiaas en ratelpluggen. Bijgaand ons vader met een snoek van net geen meter (99,4 cm) en een zeventiger snoekbaars op datzelfde meer…. ”


 “....Ik had wat meer geluk met het meterwerk met eentje van 108 cm.  Alles werd bijna gevangen tussen de 2 en de 4 meter. Groeten Frank Caes“  


 “115 cm pure spierkracht gevangen, uiteraard camera vergeten dus foto met de telefoon gemaakt. Groeten Erik Groenendijk“


 “De Sensasjongens gaan soms ook graag voor ruig”


“Een snoek gevangen door mijn zoon afgelopen weekend…..“


“......Ik denk dat het een paar mooie plaatjes zijn…“


”....Groeten, Eelco en Jesse de Graaff“

Deze week nominaties voor de snoeken van Henry Vis (topfoto homepage) en Eelco, de baars van Patrick en de harder van Frank. Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!  

 

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -