Actuele vangstberichten van 6 tot en met 12 maart 2007

 Actuele vangstberichten van  6   tot en met maandag  12 maart 2007

De temperaturen zijn en blijven ongelofelijk. Vorig jaar om deze tijd vroor het rond de 10 graden en nu op sommige plaatsen rond de 16 graden boven nul. Een verschil van maar liefst 25 graden. Waar gaat dat heen vragen we ons af. Qua neerslag kan er de komende maanden eigenlijk niet veel meer vallen. De rivieren staan hoog en de landerijen zijn verzadigd en de bloemen, planten en bomen staan al in de knop. We wachtenrustig af wat dit jaar ons nog meer gaat brengen.


“Bloemen en planten staan al in de knop. Foto Piet Driessen   ”

Zout door Arthur van Tienen
Allereerst even een foutje van mijn zijde rechtzetten.
Vorige week had ik abusievelijk vermeld dat de maximale lengte van de haaklijn bij Voorselectie wedstrijden en Kampioenschappen kust van Sportvisserij Nederland 35 cm. mocht zijn. Dit is fout, het geldt alleen wanneer je kralen op je haaklijn monteert. Excuses van mijn kant en iedereen bedankt die mij op deze fout heeft gewezen.
 
Strandvisserij
Paling begint zich te roeren, al diverse meldingen van vangsten van onze gladde vriend, de niet-winter heeft gelukkig de watertemperaturen hoog gehouden zodat de vis al zich al aardig in het ondiepe kustwater begint op te houden.
Cadzand matig afgelopen week, wat gulletjes en bot, stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle matig, wat gul en bot, al wat mooie tongen gevangen vanaf het strand daar.
Banjaard wat gulletjes in de avond, Oosterschelde dijken beginnen al wat bot te produceren.
Europoortgebied onveranderd, wel wat minder wijting in het Calandkanaal, maar nog steeds overal goede visserij, gulvangsten Waterweg al wat minder aan het worden.
Bot doet het goed op de ondiepe platen, in de avond de beste kansen, ook hier wachten op de eerste palingen.
 
Pier van Hoek van Holland wat gul en forse wijtingen, regelmatig veertigers van wijtingen gevangen hier. Stranden Hoek van Holland tot aan den Helder geven gulletjes en botten, zoon Edwin is vrijdag avond op zaterdag morgen op het strand van s’Gravenzande geweest en heeft mooie aantallen gulletjes en dikke botten gevangen.
Pieren van Scheveningen en IJmuiden ook gulletjes te vangen.
 
Bootvisserij
Wrakvisserij moeizaam met gul en kabeljauw van middelbare grootte, nog geen dikke mama’s en papa’s , geankerde visserij ook al matig zowel op de Grevelingen waar de tarbotten het niet echt best deden en de vissers het met schol en soms fraaie wijtingen  moesten doen, Oosterschelde matig met wat schar en bot en wijting
Buiten op de Noordzee wat schar en gul en ook de bot komt hopelijk wat los, over 2 weken op 25 maart de 2e selectie Boot vanuit Neeltje Jans en een paar trekken met dikke botten is perfecte sport!
 
Afgelopen week is er een discussie geweest tussen de beroepsvisserij en een aantal milieu organisaties t.a.v het weer op gedoseerde wijze toevoegen van fosfaten in het zeewater om de groei van micro-organismen te stimuleren en zodoende visstand weer wat beter op peil te brengen, minder fosfaten zorgen ervoor dat het water helderder wordt maar heeft een negatieve invloed op de visstand als zodanig en met name de zeer deskundige Dr. Dolf Boddeke is een voorstander van fosfaat toevoeging om zodoende de visstand beter te maken.
Echter, de milieu organisaties zijn hier fel op tegen en hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de proef met fosfaat toevoeging van de baan is, jammer, een gemiste kans en misschien kunnen we als zoute sport vissers samen met de beroepsvissers een blok vormen voor een test met fosfaat toevoeging. Groet, Arthur


“Edwin van Tienen met een van de vele gulletjes die worden gevangen vanaf het strand in het donker”

 
Witvis door Willem Stolk
Wat een heerlijk weer – en gelukkig blijft het de komende week stabiel.
De rivieren zakken gestaag en er wordt ook weer vis gevangen. Op de Waal melde Frans Vogels zijn eerste barbeel – een mooie vis van 68 cm.

Ook in Marcharen was het weer goed. Net zoals vorige week, bleek ook dit weekend een ‘hit’, want er is erg veel voorn gevangen met de stok.

Ook Nico Breevaart trok weer naar zijn geliefde water;
“Vandaag weer mijn wekelijkse noord-sessie gehouden.
Bij aankomst begon het net licht te worden en opvallend was de activiteit aan
het wateroppervlak, veel kolken en staarten gezien, de vis was dus duidelijk
actief en aanwezig. Dat resulteerde in veel mooie aanbeten en na twee lossers kwam de ene brasem na de andere het net in, met als uitschieter een dikke brasem van 54 cm. Het was in tegenstelling tot de afgelopen periode heerlijk weer en ik heb dan
ook genoten van de zon en de visserij”. Aldus een zeer tevreden Nico.

Op de Maas is op sommige ondiepe plekken ook leuk gevangen. Jan ter Horst ging samen met zijn vismaat naar de Maas nabij Grave en niet zonder resultaat. De heren viste met de stok op 11 meter en vingen samen ruim 25 kg vis, waarvan 8 windes!

Bijna overal zijn al vissen met paaiuitslag gevangen. Op zich kan dat best omdat de natuur ongeveer drie weken voor loopt ten opzichte van andere jaren. Vooral op de rivieren zijn de vissen er vroeg bij – laten we afwachten wat de gevolgen hiervan zijn.


 “Genieten van zon en visserij ”

Roofvis door Piet Driessen
Afgelopen weekend prachtig weer om achter de rovers aan te gaan, maar ze waren over het algemeen echt niet actief hoor. Na enkele weken slecht weer te hebben gehad en veel bewolking was het nu een stuk rustiger met soms veel zon, en dat hebben ze vaak de eerste dagen niet graag. Dat bleek ook uit de vangsten

Snoekbaars werd wel gevangen maar vaak niet echt in grote aantallen, en soms gewoon enkele uren geen enkele aanbeet. De meeste vissen alweer vrij ondiep, en dan bedoel ik tussen 2 en 7 meter en daar waren ook af en toe leuke exemplaren bij. Rivieren scoorde het beste met het hoge water en de plassen was vaak hard werken voor een enkel visje. Zo zie je dan toch maar weer dat er veel snoekbaarzen zich ophouden op de harde stroming, dus hou hier met deze waterstanden even rekening mee. Langwerpige shads scoorde de meeste snoekbaarzen.

Baars ook een stuk moeizamer. Geregeld na zwemmers kregen we te horen en dan ook vaak grote vissen hoor. Diverse meldingen van 40+ baarzen, en in een topconditie vaak. Deze rover is ook bijna aan de beurt om te gaan paaien, en dat zal snel gaan met deze temperaturen.

Watertemperatuur is al aardig aan het stijgen (tussen 8 en 9 graden) en nu even afwachten hoe de roofvis hier op reageert. Ziet er niet slecht uit dacht ik, zeker nu het een aantal dagen wat constant weer is (moet dus goed uitpakken) aankomend weekend, dus gewoon blijven gaan op snoekbaars en baars.


Snoek is ook gek op snoekbaarsshadjes….” 


 “Hallo Total Fishing
Zondag J.L. was eindelijk weer een mooie dag om er met de boot op uit te
trekken. Dat dachten meer mensen, voornamelijk verticalers , want het
was erg druk op het Noordzee-kanaal…...”


 “….Toch twee mooie vissen weten te vangen met het trollen waaronder een baars van exact 45 cm en een mooie snoekbaars van 78 cm. Mvg Rob Bijlsma ”


“Johan wist op de Lek nog enkele grote baarzen te pakken op een Fireball ”


“Peter met een prachtige voorjaarsbaars ”


 “!s ie mooi of niet…..
Onderweg naar een dagje vertikalen zei ik tegen mijn vismakker “ik zou
vandaag eens een mooie baars willen vangen”. Na drie stuiters van de
fire-ball werd mijn wens bewaarlijkt. En zoals zoveel gebeurt bij een
vroege vangst bleek het ook de enige baars te zijn die we die dag
vingen. Voor mij in ieder geval de mooiste ooit.
Vlug gemeten ong. 45 cm. Mvg, Frank ”


 “Ook een zoetwaterbaars kan Joop Folkers bekoren ”


“De overwinteraars hier gefotografeerd door Burry v/d Brink, maken zich in schitterend winterkleed op voor de terugtocht… ”


 “….Terwijl Piet Driessen de inheemse eenden, die al druk aan het nestelen zijn,  vastlegde en… ”


“ …Rob Kraaijveld tegen deze meerkoeten aanliep die nog druk bezig zijn met ruziemaken over hun toekomstig territorium”


 “Een enkele aanbeet maar afgelopen weekend. Costa del Lek begon aardig
Onder te lopen. Bij terugkomst in de haven was het water alweer zo´n twintig cm
gestegen. Groet Frits. ”

  “Bertus met een mooie rover!! ”


“Owen was een dagje te gast bij Frank….”


”...En de vangsten waren zeker niet slecht….


”....Deze kleur scoorde weer uitstekend….”


”...En bracht ook nog een klokkenluider in de boot die er verder uitstekend uit zag”


“Beste Redactie T.F,
Vandaag ben ik samen met Arjan op pad geweest.
Voor het eerst dat het zonnetje ons eens weer opwarmde. Heerlijk, het mag
van mij wel weer zomer zijn….”


 “…De snoekbaarzen lagen behoorlijk vastgeroest, ze hadden er niet echt zin
in. Ook lagen ze verspreid op verschillende dieptes. Al met al hebben we er
samen toch 8 stuks weten te vangen Groetjes, Ed”


“Hoi T.f
Afgelopen zondag was het perfect weer.
Dat was ook wel te merken aan de aanbeten.
We hadden dan ook een groot aantal vissen we hadden 12 karpers tot een
Pond of 10. Hier de foto van 1 van de vissen van die dag de rest van die vissen
waren haast hetzelfde. Gr Wesley ”


 “Eerste penvangst dit jaar, 16 pond koude kracht…
Groeten, Klaas Sipma Zwolle ”


 “Beste TF,
Ik heb eindelijk mijn eerste spiegelkarper gevangen. Door het lenteweer
van afgelopen weekend kon ik niet bij het water wegblijven. Na 45 minuten
vissen begonnen ze weer te piepen. Het bleek te gaan om deze prachtige kleine
spiegel van 62 cm en 4 kilo. Ze gaf toch mooie sport. op naar de volgende!….


“…En daar gaat ze weer. Met vriendelijke groet, Jaap Ronner”


 “Op veel plaatsen is het riet gemaaid en zijn mooie verrassingen zichtbaar zoals hier. Wel een beetje ver weg maar toch mooi om te zien. 3 zilverreigers lopen hun kostje bij elkaar te scharrelen in een natuurgebied langs de dijk bij Harderwijk. ”


 “Een bijzonder melding vanuit Duitsland omdat deze prachtige roofblei daar in december op een ASP spinner werd gevangen. Inmiddels is ook de eerste seizoensmelding in Nederland weer binnen. Zie volgende foto…”


  “Hallo Tf hierbij een foto van m’n eerste roofblei dit jaar gevangen
afgelopen zondag. Vorig jaar was het nog eind maart maar dit jaar met het warmere weer
lijken ze toch wel eerder wakker te worden.
Prachtig om weer zo,n felle aanbeet te voelen en dan na een mooie dril de
Vis weer langzaam de diepte weer in te zien zwemmen.
Groeten Nol ”


 “Overal massa’s water en de daarbij behorende nadelen zoals de vele vaarten waarvan het water nog steeds donkerbruin gekleurd is met nauwelijks doorzicht… ”


 “...Rivieren die ook maar nauwelijks het overvloedige water kunnen afvoeren… ”


”...Ondanks het volledig openzetten van de sluizen en keerringen zoals hier bij Amerongen”


 “Zaterdag nog even een paar uurtjes met Hein gevist in Achterhoekse beekjes. Hein ving een mooi getekende snoek van 77cm…”


 “….Later op de middag nog een stevig gebouwde vis van 88cm. die mijn shad op het laatste moment uit de oppervlakte griste. Gr.  Eddy “


 “Afgelopen vrijdag de hele dag met Bart in de stromende regen en wind zitten te vissen. (we lijken wel mafkezen). Op het moment dat je dat denkt komt de beloning: een zeer dikke 107cm. snoek. De zoveelste grote snoek op de Kinetic plug. Binnenkort meer op Total Fishing  over deze plug in het artikel: Eddy´s kunstaas top 10. ”


  “Prachtig plaatje van zonnestralen op het riet”


“Beste Totalfishing,
Afgelopen vrijdag een hele dikke bonus tijdens het snoekbaarzen.
Snoek van 111 cm! Ik hoop dat jullie deze foto kunnen plaatsen.
Met vriendelijke groet
Paul van Agthoven ”


“Hallo.
Zondag ben ik met mijn collega te vissen geweest.
Deze snoek van 106cm heeft hij zelf gevangen maar omdat dit pas zijn 4de
snoek is die hij heeft gevangen kreeg ik de eer om haar te landen en er
mee op de foto te gaan. Menno het was een gezellige middag , kan wel weer eens.
Groeten Dirk de Jong , Balk ”


“Een laatste dikke vis van het seizoen op de streamer voor Rob.”


 “Kern gezonde dame op een getakelde blank voorn die uiterst langzaam
binnengehaald werd met wat tikjes. Mvg, Jasper Woudsma ”


 “Hier foto’s van de door Romco  gevangen snoek van 1.22 mtr.
gevangen tijdens het trollen aan een circa 8 cm. lange
baarsplug op donderdag 8 maart j.l. met prachtig weer.
Groeten Frank en Romco.  ”

 Deze week nominaties voor de snoek van Frank en Romco en de baars van Frank. Allen van harte gefeliciteerd!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

  

 
 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -