Actuele vangstberichten van 24 tot en met 30 april 2007

Actuele vangstberichten van 24 tot en met maandag 30 april 2007

Het warme weer dendert maar door en er lijkt geen eind aan te komen. De droogte wordt vooral voor de jonge aanwas zachtjesaan een probleem. Hoe hoog zijn straks de watertemperaturen als de roofvissers weer aan de slag kunnen? Dat kan wel eens een valse start worden maar laten we er nu eerst maar eens van genieten. De zeevissers b.v.  hebben er geen moeite mee…. ”


„In mei leggen alle vogels een ei“ is een bekend spreekwoord. In 2007 fotografeert Rob Kraaijeveld deze jonge vinken in een conifeer, in de maand april… 
 
Zout door Arthur van Tienen

Prima week geweest op en aan het zoute water
Kustvisserij: Zeebaars is nu goed los en de vangsten waren uitstekend de afgelopen weken met mooie baarzen erbij tot 85 cm. Het zonnige weer en de stromingen naar springtij toe deden de zichtjagers als zeebaars en  geep ( ja , ze worden al aardig gevangen in Zeeland!) goed
Volop jonge aasvis is er voor deze rovers en als je daar met een jig /lepel/ twister o.i.d. tussen werpt heb je 9 van de 10 keer bingo.
Soms jaagt de zeebaars een kleine tijd en worden ze met meerder tegelijk gevangen en zo is het weer een halfuurtje stil en vang je ze niet.
Zoals gezegd is de geep actief in Zeeland en zal het niet lang meer duren of de rest van de Nederlandse kust kan ook genieten van deze met licht materiaal te vangen sportvis.
Fint is nog niet gesignaleerd maar ook dit kan niet lang meer duren.

De paling is weer een beetje terug van weggeweest en vooral in de Waterweg langs de afsluitdijk en aan de Zuid Hollandse stranden zijn er afgelopen week weer aardig wat gevangen. Tino Stuijts van het Svendsen team won de jubileumwedstrijd van Handy Fish aan de Afsluitdijk verleden week zondag met inderdaad 2 palingen erbij en meerdere deelnemers vingen palingen.
Visserij in Zeeland matig met, het wordt ééntonig, de beste visserij vanaf de stranden van Zoutelande en Dishoek waar schar, bot en wat zeebaars de vangsten bepaalden, tong begint ook al aardig te lopen.
Zuid Hollandse rivieren en mondingen aardig, Calandkanaal leuke vangsten van rondvis, Beerkanaal en Papegaaienbek leuk met vooral mooi botten op ondiep water zoals bij de Stenen Glooiing aan de Noordzijde van de Maasvlakte.

Afgelopen zaterdag de 1e Voorselectie Kust vervist in de regio midden, lekkere temperatuur en een matig Noordelijke wind zorgde ervoor dat de badgasten niet het water opzochten en er zo vrijelijk kon worden gevist.


Zilveren korps van de Zeenaald

Parcours was uitgezet van WSV s’Gravenzande tot aan ter Heijde tussen de strekdammen in, als je bij een strekdam stond had je de meeste kansen en de best geklasseerden stonden dan ook in de nabijheid van een strekdam.
Jan Groenewegen van HSV Ter Heijde aan Zee werd winnaar van de Voorselectie met 8 vissen en 202 cm. totaal, Rob Koster, eveneens van ter Heijde aan Zee, pakte het zilver voor Willem brand van De Slufter die 3e werd.


1e drie Voorselectie Midden, v.l.n.r Rob Koster, zilver, Jan Groenewegen, winnaar van het goud en Willem Brand bronzen plak drager

Bij de korpsen ging de overwinning naar het 3e korps van DZV ‘De Eurovissers”, ook wel bekend onder het Fishtales Greys Team, bestaande uit Gilles Traas, Martin v/d Drift, Erik Remijn, Rob Punselie en Edwin van Tienen.


Winnaars bij de korpsen, 3e korps Eurovissers, het Fishtales Greys team, met stand -inn  Arthur van Tienen ( Rob Punselie moest direct naar zijn vakantie adres en Edwin van Tienen was pas op 02.30 thuis van zijn stageplaats ( aan boord van een kotter)  en moest om 05.30 uit bed om de voorselectie te vissen en was direct na aflop naar bed gegaan)

Het zilver bij de korpsen ging naar het 3e korps van HSV “de Zeenaald” bestaande uit Henk Vermeulen, Robert van Vonno, Leen van Marion, Ben van Houten en marcel Rijnders. Het brons ging naar het 4e korps van DZV “De Eurovissers” bestaande uit Dick de Graaf, Arvy Schonherr, Hugo Severo, Ruud van Noord en Johan Setoe.

Bronzen 4e korps van de Eurovissers

Lekker weer en een puike organisatie maakte dit tot een geslaagd evenement, jammer van de matige vangsten.
 
Bootvisserij: Voor de Zeeuwse kust leuke visserij vanuit de kleine bootjes op schar en tong, dikke botten en wat gul maakt het feest kompleet, tijdens het afgelopen Scheveningen Festival van afgelopen zaterdag en zondag 21en 22 april was Joop Schik van Starfish de beste, veel schar en wat gul en bot bepaalden de vangsten.

Wrakvisserij matig met wat leuke gullen, geankerde visserij vanaf de huurkotters goed te noemen, afgelopen vrijdag met de Sirius weggeweest en voor de maasvlakte dikke scharren gevangen.
Oosterschelde matig met wat betere schol vangsten en bot, zeebaars begint ook actief te worden.
Grevelingen leuke visserij op schol en wijting, soms wat tarbot en een enkele griet, haring volop.
Zondag de eerste wedstrijd van de EFSA, ik bericht U! Groet, Arthur van Tienen
 
 
Witvis door Willem Stolk

De afgelopen week was ik in het Verre Oosten op werkbezoek. Ik heb onder andere gezien, dat ook vissen erg populair is in Japan. Ik mocht onder begeleiding van een tweetal Hera-kampioenen vissen op karper (Hera’s) en wel op de traditionele manier. Het vissen op deze soort wordt al eeuwenlang op dezelfde manier gedaan –en is erg spannend. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt, is prachtig om te zien en geeft volop sport. In een volgend nummer van Witvis Totaal en op Totalfishing zal ik hiervan verslag doen, want het is een prachtige visserij met verfijnd materiaal.

“Een ruim 500 jaar oude tak van sport; het vissen op Hera’s!  ”

De visserij in ons eigen land is in volle gang. Volop wedstrijden zijn er vervist en niet overal is er goed gevangen. Op de Maas bij Alphen was het zeer wisselvallig. De gescheiden vakken lieten grote verschillen zien. In een vak hadden 19 man geen vis –en dat is niet wat men verwacht had.

De rivieren zakken gestaag. De Waal en de IJssel zijn niet erg veel bezocht het afgelopen weekend. Toch waren er een paar doorzetters zoals Christiaan, Patrick en Jeroen; “Vissen vanaf de krib met Patrick, Jeroen en Sjaak.
Het water stond vrij laag, dus driftend vissen voor het strandje (in het water) was er niet bij. Dan maar met de feeder vissen!
Zoals een goede gastheer betaamd zette Patrick ons op de goede kant van de krib, en zodoende konden Jeroen en ik toch nog een netje vis vangen.
Niet geheel wat je van de Waal mag verwachten rond dit tijdstip van het jaar, maar we moesten het er met bijna 8 kilo per persoon maar mee doen” aldus een toch nog tevreden Christiaan. Ook Nico Breevaart bezocht de Waal de afgelopen week een aantal keren. Hij ving redelijk, maar ook geen schrikbarende vangsten.

 


 “Een fraaie kop  ”

Jaap van Dijk:
“Het lange weekend heb ik gebruikt om 2 keer te gaan vissen. Vrijdag in de Eem bij Baarn. Ideale omstandigheden maar de vis liet zich nauwelijks zien. In het begin veel beten gemist, daarna wat platten gevangen, maar het werd steeds minder naarmate de ochtend vorderde. Uiteindelijk met veel moeite 10 vissen bij elkaar gesprokkeld.
Vandaag (maandag) viste ik in het NH Kanaal. Een krachtige oostenwind dwars op het water maakte het vissen met een lange stok onmogelijk. Ik probeerde het met een kort stokje van 6 meter en dat ging perfect. De vis was goed los. Met de regelmaat van de klok gleed er een platte of een kolblei in het schepnet. Het resultaat van deze ochtend was 19 kilo vis: Al met al dus een redelijk weekend voor Jaap.

Roofvis….


“Dit bord is helaas nog steeds van toepassing voor de kunstaasvissers… ”


 “Vandaag een paar uurtjes wezen vissen op de Waal, vangst helemaal niks.
Sandra (mijn vriendin) die nog nooit had gevist, (nu dus wel) vangt een barbeel op de feeder!
Hoe gek kan het lopen. Groeten, Bram“


„Zaterdag even een paar uurtjes met een pennnetje op het spui gevist
resultaat een stuk of vijftien brasems en….


 “….Drie windes ook wel weer eens leuk om te doen. Groetjes Rob.


 “Beste heren van Totalfishing,
Hierbij een foto van een winde gevangen in de avond (26 april) aan de
Feeder in de IJssel bij Wijhe. Na een forse klap op mijn rechter feederstok
Beaast met een korreltje mais en een made kwam deze prachtige winde boven water.
Helaas heb ik hem niet kunnen opmeten maar ik vind het wel een vermelding
waard. Met vriendelijke groet, Mark Bouwhuis “


 “Hallo TF,
Vandaag met vismaat Remco wezen witvissen op de maasplassen. Een aantal
zeer mooie brasems gevangen. Favoriete aas was een caster met twee maden…..Remco met een mooie brasem en ikzelf….. ”


”… Dromend….over het nieuwe roofvisseizoen en grote snoekbaarzen!
Met vriendelijke groeten, Roger Evers Limburg”


“Beste TF,
Hierbij een foto van Bertus met een mooie zeelt, de 2e die dag smile
Ik zou het leuk vinden als jullie hem konden plaatsen.
Groeten, Sander van Oeveren”


 “Genieten langs de zeedijk…”


“Beste TF,
Afgelopen donderdagavond zijn we wezen vissen op groot water hier in
Friesland. Met de vliegvishengel proberen we grote windes en dikke
ruisvoorn te verleiden. Na eerst een dikke ruisvoorn gevangen te
hebben, ving mijn vismaat Rick ook nog een snoekbaars op zijn
goudkopnimfje. Blijkbaar was deze rover erg hongerig geworden van
al dat gepaai, en nam hij genoegen met een klein nimfje. Best wel
bijzonder toch?Ik heb snel een foto genomen en toen werd de vis weer
vrijgelaten in dit prachtige water.
Vriendelijke groeten Arne-Menno, Dokkum”


 Beste Totalfishing.
Hierbij nog een mooie zonsondergang vanaf de pier in hoek van holland
tijdens het zeebaarzen in de Waterweg…..


“ ….Afgelopen donderdag. Het tij was erg gustig. Het was om 19:30 laagwater. Na 2 uurtjes vissen had ik 6 zeebaarzen.De grootste was 60 cm.  Verder was het allemaal tussen de 30 a 45 cm.
Groetjes Rinus”


 “Hoi Redactie ,
Gisteren,  26 April deze prachtige
zeebaars van 85 cm gevangen, hij woog 12 pond .
Groetjes, Etienne”

Maandag op Koninginnendag nog ff een paar gulletjes wezen vangen .
Ze zitten er nog steeds, maar wel ver weg in de vaargeul .
Het nadeel is dat je ze uit het diepe (24 m ) omhoog moet zien te krijgen .
En dat valt niet altijd  mee ..gr Peet


 “Beste redactie,
De hond op de foto heeft het meer dan een kwartier volgehouden, maar kreeg
de eend niet te pakken, deze was hem telkens te snel af. Het was een komisch schouwspel.
Groetjes,Ed”


 ” Beste Totalfishing, Hier een paar foto’s van ….”


  “….2 boerenkarpers gevangen door Allard en mij…..”


  “……Deze zijn gevangen op mais…..”


 “….Met vriendelijke groet Allard en Hugo”


 “Beste Redactie,
Deze keer geen hengel mee maar men camera om op plat op de steiger de karpers is op de gevoelige plaat te krijgen…..”


 “….En dat is me goed gelukt. Zie hierbij 2 schitterende foto’s
gr Tim Huizenga”


“Net terug uit Londen van de wedstrijd Chelsea - Liverpool en toch maar ff
een hengeltje uitgegooid resultaat was deze karper van ongeveer 12 pond.
Groeten Rolf de Jong ”


“Nog even de laatste uurtjes van de dag meegepakt.
waarbij ik deze vis zag zwemmen een spiegel en haast een leder die zoals
bijna geen een karper een vers trosje wormen kan weerstaan.
Gr Wesley van Toledo”


“Bram Bokkers kwam deze fraaie Koi nog tegen ”


 “Perry met een puntgave schub”

 


 “Effe een middagje vissen  met de kids. Een paar dagen voor de sluiting
even voederen en dan woensdagmiddag een lijntje uitwerpen. Weinig hoop
want het is een groot water, maar om 12.30uur plots een run.Ik wou de
hengel aan mijn zoontje geven maar voelde een zware vis. Na een
hevige dril van om de 40 min. kwam een big van een schub in het net. Later
gewogen kwam 17,200 kg op de teller.Na aftrek van de weegzak kwam deze
prachtige schub op net geen 17kg. Na een paar foto’s werd de mooie
goudklomp terug in element gezet.Een paar dagen later was ik terug op
m’n stek maar zonder resultaat. Maar dat was niet erg want ik was nog dol
gelukkig met m’n vangst van enkele dagen geleden. Groetjes Johan.”


 “Lekker in het zonnetje,  wind op de kant en als bonus een vissie
Groetjes, Marcel ”


 “Peter Hoks met een mooie 23 pond schubkarper ”


“Maarten Geurts met een mooie 24 pond schubkarper  “


 “Beste Total Fishing,
Zondag met de penhengel op karper wezen vissen op een mooie boerensloot
in de Flevopolder. Tot mijn verbazing een 17 kg schubkarper weten te landen met een 1,5 lbs
penhengel en met als aas een kurken balletje die drijvend zijn taak moest doen.
En of dat gelukt is.. blij dat ik was en nog steeds ben.. Mvg, Duncan Smit
Lelystad”


 “Beste Totalfishing
Hier een schubkarper van 35 pond gevangen met de pen
Groeten Michel the masterblaster “


 “Massa’s kikkervisjes bevolken de sloten en plassen en vormen een lekkere snack voor veel vissoorten”


 “Beste,
Onze Belgische fieldtesters Kris en Koen zijn in Frankrijk onze
nieuwe hengels van BFT wezen testen op Steur…….”


 “….Ze vingen in totaal 14 Steuren tussen de 1 meter en 1.50 meter…”


 ”…..Ik heb wat foto’s meegezonden voor bij de vangstberichten op Total Fishing… Gr. Evert, Pike Master Lures

Deze week een nominatie voor de karper van Marcel in de categorie karper, de zeebaars van Etienne categorie zeevis en de brasem van Benoni categorie jeugd. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!

 

 

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -