Actuele vangstberichten van 10 tot en met maandag 16 april 2007

Actuele vangstberichten van 10 tot en met maandag 16 april 2007

De eerste warme dagen van het jaar zijn achter de rug. Tienduizenden sportvissers trokken afgelopen weekend dan ook voor het eerst dit jaar met de hengel naar het water. De roofvis laten we nu met rust, maar zeelt en karper zijn populair en goed te vangen momenteel. Op veel plaatsen werden karpers en brasems paaiend waargenomen. De natuur is op zijn mooist. Alles groeit uit zijn voegen en in de Betuwe staan nagenoeg alle fruitbomen in bloei. Komende dagen daalt de temperatuur flink en sluipt ook de nachtvorst dichterbij. Maar de grilligheid van het weer kan de ware sportvisser nu niet meer stoppen…

 

 
Piet Driessen tovert het voorjaar voor zijn lens

Zout door Arthur van Tienen
Leuke week geweest, het weer zat natuurlijk lekker mee en met de zomerse temperaturen was het aangenaam toeven aan het strand en op het water. Noordoostenwinden zijn in het algemeen niet echt lekker voor de visserij en afgelopen week was hierop geen uitzondering. Een geluk hierbij was dat de maanstand gunstig was en er lekker veel stroming stond wat de visserij in ieder geval nog een beertje de goede richting uitduwde.
 
Strandvisserij
 Afgelopen maandag 2e Paasdag werd de grote wedstrijd van de Edelkarper gehouden met heerlijk weer op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle waar de vangsten de laatste tijd weer aardig waren dus vol goede moed om 10. 00 begonnen. De vangsten waren deze keer zeer wisselend en niet echt jé van hét. Mischa Voskamp wist met 12 vissen deze prestieuze wedstrijd te winnen temidden van 310 andere deelnemers/sters. Wel was het weer raak met lijnen verspelen op dit toch wel onvoorspelbare parcours, wel petje af voor de organisatie van De Edelkarper uit Bergen op Zoom die er altijd weer iets moois van maken.


Marco D’Agnano ving deze mooie kleine tarbot tijdens de wedstrijd van de Edelkarper afgelopen maandag


Afgelopen week was het op het strand overdag niet veel soeps, zelf met Sjaak Nuijt wezen voorvissen op het strand van Vlugtenburg waar over 2 weken de Voorselectie N.K Kust Midden wordt gehouden. Wat kleine bot, wat zeebaars en een gul was de vangst maar nogmaals, als de wind uit het zuidwesten/westen gaat waaien heb je weer heel andere visserij.
In de avond en nacht gaat het juist op deze stek tot aan Kijkduijn wel heel erg goed. Erik Remijn wist op donderdagavond op deze stranden weer een volle bak te halen met trekken van drie gulletjes tegelijk tezamen met wat bot.


Erik Remijn met een trio gulletjes afgelopen vrijdagavond

De zeebaarsvisserij trekt lekker aan en er zijn al mooie exemplaren gevangen op de diverse bekende stekken waar het afgelopen week en natuurlijk afgelopen schitterende weekend het koppen tellen was. Baarzen van 80 cm zijn er al gevangen, jaja, het is het proberen al duidelijk waard!
Stranden rond Zeeland matig, Westkapelle topt eerder genoemde Zoutelande de beste stek op dit moment in Zeeland, Westerschelde bij Waarde aardig, aardig bot.
Oosterschelde stranden en dijken treurig, een enkele bot. Het wachten op de Oosterschelde is op de gepen die met name bij de inlaatsluizen al worden gevangen.
Hier weer nare berichten van Medelanders die met dreggen de gepen eruit takelen. (tsjoekelen) Deze lieden niet aanspreken want je hebt gelijk ruzie, beter is het de politie of de A.I.D te bellen en eventuele kentekens van auto’s te noteren en deze door te geven.
Europoortgebied matig met in de diepe kanalen wel wat wijting en steenbolk, Het gaat er een beetje uit met de wintervis, wachten is ook hier op de zeebaars die je met licht materiaal kan belagen.
Waterweg rustig met weinig tekenen van paling, wel wat bot, de fint is nog niet gearriveerd, kan nog wel een maandje duren.
Pieren van Scheveningen en IJmuiden wat gulletjes, avonden en nachten het beste.
Aanstaande zondag 22 april de jubileumwedstrijd van Handy Fish aan de Afsluitdijk, een aanrader, verzamelen in gebouw Concordia te Hypolytushoef vanaf 07.30
 
Bootvisserij
Eric Goosens van de Edelkarper is de nieuwe Nederlands Kampioen Bootvissen 2007 na een heerlijke wedstrijd afgelopen zondag, met een slordige 45 maatse vissen waaronder een knappe gul wist Eric het befaamde blauwe bord binnen te halen. Volgende week een uitgebreid overzicht van de top 10 van het N.K Boot. De geankerde visserij was en is goed, mooie schar, bot en wat gul is de vangst terwijl de tong zich ook al beter laat vangen.Oosterschelde: een drama wat bootvisserij aangaat.
Grevelingen, leuke visserij met mooi schol en wat tarbot, haring in overvloed vanaf de boten.
Wrakvisserij best wel aardig, leuke hoeveelheden maatse gul en de zeebaars laat ook al weer wat van zich zien.
Tot volgende week! Arthur.


Een gulletje voor Arthur van Tienen op het strand van Vlugtenburg

Witvis door Willem Stolk
Heerlijk weer en dan hoef je niet altijd goed te vangen. Er is dan ook heel wat afgevist en de vangsten varieerden van zeer goed tot redelijk. Over het algemeen ving iedereen wel zijn visje – en zagen we op maandagochtend heel wat verbrande bolletjes…

Martien Optendrees
“Zaterdag de 2e zomerwedstrijd gevist in de IJssel bij Heerde met ‘t Zumpke. Er is redelijk goed gevangen. Beter dan andere jaren -zo vroeg in het voorjaar. De vangst bestond uit kolblei en voorns en af en toe een brasem of winde. En ook de eerste barbeel is alweer gevangen. De vis zat hoofdzakelijk in de volle stroming. Uislag vak A: 1 Hijkamp 9500 gr. 2 Optendrees 8100 gr. Vak B: 1 Haan 8300 gr. 2 Letterboer 7760 gr”

Christiaan Kooloos
“Afgelopen zaterdag met zo’n 12 man van HSV Renswoude een competitiewedstrijd met de vaste stok op de Lage Vaart gevist. Ik zat exact in het midden van het vak. Bijna iedereen viste op zo’n 13 meter. Veel kleine voorn en een enkele brasem waren per persoon de buit van die dag. Nog niet echt super dus voor de vaste stok. Mijn vader was een dag later ter plaatse met de feeder. Hij viste strak tegen de rietkragen aan de overzijde aan, en ving de een na de andere brasem”.

Jaap van Dijk
“Gisteren heerlijk gevist aan de Eem bij Baarn. Met de stok op 9,5 meter, licht stroompje, weinig wind, maar wel een erg ongelijke bodem. De vis is volop in de paaitijd. Ze bijten soms wat zeurderig, waardoor je even moet zoeken naar het juiste moment van aanslaan. Toch was ik over de vangst niet ontevreden. Die bestond vandaag uit een aantal grote brasems en flink wat dikke voorns en een enkele winde” 


Lekker zonnetje ook langs de IJssel bij Heerde zaterdag



Toch even een berichtje van Piet Driessen in de gesloten roofvistijd:
“Opvallend afgelopen weekend in Friesland en Groningen dat er kilometers grote fuiken stonden en allemaal op de paaiplaatsen van de vissen. En dan spreken wij over een gesloten seizoen, en op dit tijdstip worden de vissen gewoon onder het zwemmen en paaien weggevangen!”


Roel stuurde een foto van deze regenboogforel in de regen, die maat Bart ving tijdens een weekendje Ardennen in het Lac de Robertville. Zijn allereerste vis ooit!


“Beste TF, afgelopen donderdag ben ik samen met mijn broer met de winckle picker gaan vissen. Aangezien de temperatuur behoorlijk hoog is hadden we besloten om op een ondiep stuk van een rivier te gaan vissen…


...Op de rand van het plateau zaten vele en mooie dikke vissen, waaronder deze brasem van 57cm en ook nog mooie voorn van rond de 30cm met als uitschieter ééntje van 38cm. Martijn Dekkers.”


Het Voorns kanaal is weer volgelopen met tonnen paairijpe brasem, zo ervaart ook John Lubbers…


...terwijl iets verderop bij de Waterweg de verwachtingen hoopvol zijn op een mooi zeebaarsseizoen, de eerste zijn al gevangen!


“Beste TF, ik heb vrijdag 6 april een blauwneus gevangen! ..


...
deze vreemde snuiter ving ik in de Waal bij Druten…  


...De vis was 26 cm. Het gewicht onbekend. Groetjes Ferrie van Ingen uit Druten.”

 
Deze dagen zijn enorm veel eendennesten uitgekomen en kunnen de kuikens zich tegoed doen aan insecten en andere hapjes.


“De  kinderen blijven het ´vissen’ met een schepnetje leuk vinden. Vangst: 4 stekelbaarsjes, diverse vlokreeftjes, een paar watertorretjes en  vele grote bloedzuigers. Gr.  Eddy.”


“Nu het mooi weer er was dit weekend, kwamen we dit mooi spektakel tegen tijdens een fietstocht, we hebben er van genoten. Het water spatte behoorlijk hoog op rond deze paaiende karpers. gr Liesbeth Huisman.”


Op de kleding en de rubber laarzen na had dit plaatje van Bram Bokkers net zo goed 100 jaar geleden gemaakt kunnen zijn. Een tafereeltje van alle tijden.


Kolblei voor Frank, de Engelsen zeggen ‘silver bream’ tegen deze vis


“Onze jongste zoon had de afgelopen deze week al een paar keer gezegd dat hij ook vrijdagmiddag wel eens op karper wilde vissen. Dus wij gingen even met de pen op karper vissen in de polder. De sluierbewolking speelde ons in de kaart en na 2 missers werd een polderkarper gehaakt en kon Laurens eens van dicht bij de dril van zo’n krachtpatsertje zien, om uiteindelijk met de karper op de foto te gaan.  Met vriendelijke groeten, Diederik.”


“Mijn eerste poging om (een) barbeel te vangen aan de Waal bleef visloos. Niettemin maakte de aanblik van deze zorgzame ooievaars de dag goed! Groeten van Wilfred van Nunen.


Het aasgeheim van Michiel Wateler: 4 korrels mais en een schietmot ...

 
“Beste TF, bij deze stuur ik een aantal foto’s. De foto’s zijn gemaakt tijdens het karperen, Tijdens deze sessie werden meerdere mooie karpers gevangen…


...en door het goede weer en de stijgende watertemperatuur werd het voor de snoek tijd om te paaien. m.v.g. Ferdi van Dongen.

 
“Vrijdag de dertiende is nog niet zo slecht! Deze ochtend mocht ik in totaal vier zeelten vangen. Deze rakkers waren erg sterk en ook  prachtig van kleur en bouw. Ik heb een aantal foto’s bij deze mail  gedaan…


...de twee grootste zeelten waren rond de 50 cm en ruim 2,5 kilogram  zwaar, verder had ik er twee van in de 40cm bij een kilo of 1,5. Met vriendelijke groeten, Sjak Kroet.”

 
Martin en Frank stortten zich vol overgave op de zeelt…


...visten de veelbelovende stekken af…


...en werden beloond met verschillende gouden Tinca Tinca’s…

 
...sportvis van de bovenste plank!


“Hoi, deze vogel (Putter) zat vanmorgen met 4 soortgenoten in onze tuin de paardeploemen te eten, groetjes Aart vd Weerd.”


Wilbert van Boxtel viste met de feeder in de Peasplas bij Gennep, een water dat met de Maas in verbinding staat, en ving deze mooie vis. Eerst leek het een flinke ruisvoorn, maar het gaat hier om een mooie winde van 52 cm.

 
“Deze windes ving ik tijdens een van de laatste dagen aan de Grensmaas. De barbelen waren die dag nog niet echt wakker..Groet Leon Haenen”


“Afgelopen zaterdagochtend was ik samen met een paar vrienden en mijn broertjes aan het vissen in de IJssel met de voerkorf en wat maden om een paar brasems te gaan vangen. Na eerst een brasem van 52 cm kreeg ik een hele vreemde aanbeet op mijn hengel. Toen ik aansloeg voelde het gelijk anders en al snel wist ik dat het om een andere vis ging dan een brasem. Toen de vis aan de kant kwam dachten we eerst aan een kopvoorn maar toen de vis op zijn zij kantelde wist ik niet wat ik zag!! Een regenboogforel!! Snel uit het water gehaald, onthaken, meten en foto’s maken! Een regenboogforel van 41 cm. Nog nooit heb ik een regenboogforel in de IJssel gevangen! Mijn dag was weer goed! Groet Joeri Salawanbessie uit Zutphen.”

 
De familie Mylle trok langs de boorden van het Oostvoornse meer…


...en zowel Sven als Timur kregen forel op de kant…


...vader Bart zelfs een beekforel, minder talrijk dan de gebruikelijke regenbogen.


“Deze opkomende zon verscheen om iets voor 7 uur ‘s ochtend toen we al ruim een half uur onderweg waren naar 35 mijl om op de wrakken naar gul te zoeken. Het was weer eens een mooie dag waarop we buiten mochten spelen…

 
... en 1 van twee mooie gullen van 3 en 3,5 kilo die in een doublet op een 100 gram spinstok werden gepakt. Op een totale vangst die iets tegenviel was dit een positieve uitzondering.Groet Joris Nieuwenhoff.”


Franz Dirmeyer heeft de afgelopen gesloten tijd op de Donau niet stilgezeten. Hij bouwde wat nieuw kunstaas erbij…

 
...kleurde het kunstaas vakkundig en creatief in en inmiddels -anders dan in Nederland- mag hij zich weer op roofvis richten op deze prachtige rivier…


...en wat is er dan mooier om met zo’n eigenbouw een prachtige vis te vangen!

 
De karpers richten de blik weer voorzichtig naar boven als de zon flink schijnt (foto Bram Bokkers) 


Karpers opgelet, er is een nieuwe Coppens opgestaan die het virus helemaal te pakken heeft. Dit 7-jarig neefje van Luc Coppens zette zijn eerste trede op de sportvisladder.


“Beste redactie,  ‘Papa, je hebt beet! Het rode lampje brandt!’....de reactie van mijn vijf jaar oude zoontje Rik. Tweede paasdag zijn we samen een nachtje wezen vissen, dus dinsdag moesten de fotos gelijk mee naar school. Vissen is genieten…...Groeten A.Kock, Kapel-Avezaath.”

 
Hoi T.F. dit weekend heb ik goed gevangen, maar het was nog niet helemaal perfect want de karpers waren al aan het paaien in de polder. Gr Wesley”

 
“Na een lange run op open water en een hartkloppingsmoment bij een boomstronk mocht ik mijn tweede 30er van dit jaar landen. Met penvissende groet, Klaas Sipma Zwolle


Vanavond even op zeelt gevist met Bart - zonder zeeltresultaat. Wel wat witvis, zoals grondels en blieken. De grootste vis was voor Bart: een flinke hoge brasem van 62cm. Je vangt in de Achterhoekse beken niet veel brasem, maar meestal wel groot. Gr.  Eddy.”

 
Ik heb afgelopen weekend een witviswedstrijd meegevist. Deze ging om ‘het aantal’, maar omdat de kleintjes het bij mij niet zo deden ben ik met de matchhengel maar gaan verder vissen. Ik ving 7 grote brasems en verspeelde er ook nog eens 7, maar de klap op de vuurpijl was wel deze paling van 85,5 cm en 1187 gram, die ik op 12/00 en een haakje 16 wist uit te drillen en te landen. De strijd duurde een kleine 5 minuten, waarbij de vis zich meerdere keren in takjes wist te wurmen, en ook probeerde zich in de beschoeiing van de overkant vast te zetten. Ik werd een na laatste, maar was met mijn vangst een van de gelukkigste vissers. Groeten Peter van der Heijdt.”

 
Geachte redactie, op paaszaterdag ben ik naar de Waal gegaan voor barbeel…


...om 19.45 uur ving ik deze juweel. Na meting bleek hij 80,7 cm te zijn. Het gewicht was 5,8 kg. In totaal had ik 5 barbelen in de lengte van 54-62-72-75-en deze topper van 80,7. Gevangen met een heavy feeder, en als aas kaas. Groeten Frans Vogels.”

Deze week een nominatie voor de barbeel van Frans Vogels in de categorie witvis en in de categorie Jeugd de karperfoto van A. Kock. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

 Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -