Actuele vangstberichten tot tot dinsdag 8 juli 2014

... tot dinsdag 8 juli 2014

De mooie verrichtingen van het Nederlands Elftal houden vele vissers bezig. Minder tijd voor het vissen, maar degenen die wel gingen, konden zowel in zoet als zout water, als het weer een beetje meezat, een leuke vangst boeken. De zomervisserij aan en op zee is flink aangetrokken. In zoet water waren alle soorten roofvis actief met meldingen van meerval uit allerlei soorten wateren tot aan roofblei van strak tegen de bodem.


Een vrouwtje en mannetje aan de maaltijd.

Vakantie komt eraan! 

Voor het Noorden is de vakantie al begonnen en voor vele sportvissers is dat de uitgelezen kans om eens door de weeks de zomerzeevisserij te gaan beoefenen. Alleen het weer moet een beetje meezitten!

Zomervis is het credo nu. De bootvisserij is geënt op wat wrakkentochten, de bekende makreeltochten op de grote kotters en het wrakvissen met leuke zomergasten als zeekarper, dorades, ponen, haaitjes en zeebaars.

De geankerde visserij is ook niet verkeerd als je maar in de buurt van obstakels vist. Vanuit de monding van de Westerschelde is het prima vissen op tong en andere zomervis. Gladde haaitjes zijn prima te vangen op de
bekende stekken rondom Walcheren. De Oosterschelde is matig. De Grevelingen blijft onveranderd slecht met haring als belangrijkste vangst.


Ook afgelopen weekend konden ze hun lol op.

Kust en dijkenvisserij kan kort worden samengevat; aan de stranden is er overdag redelijke visserij op bot en zeebaars. In de avond, en in de Waterweg ook overdag, is er redelijk tong te vangen. Het begint nu een beetje te komen, hopelijk zet deze trend door.

De zeebaarsvisserij is goed, overal in de Europoort wordt wel een baars gevangen. Let ook even op de Maasvlakte 2. Ga gewoon bij een uit westelijke richting waaiende wind hier vissen rondom nieuwe of volle maan met een opkomend tij vroeg in de morgen, net na zonsopkomst. Het zou mij verbazen als je dan geen zeebaars vangt.

Volgende week weer een wat uitgebreidere vangstberichten.

Arthur

Er was wat te vangen 

Veel vissers hebben afgelopen weekend de visspullen niet aangeraakt en dat had enkele redenen natuurlijk. Op de zaterdag was het op veel plaatsen (zeker het grote water) onstuimig door de wind die over het water blies. Veiligheid staat voorop en dan moet je geen gekke dingen uithalen natuurlijk.

Dan de zondag misschien wel een kater van een extra uurtje wat het Nederlandse elftal ons bezorgde om er op de zaterdagavond niet in de reguliere speeltijd de zaak af te maken en er nog even een verlenging en strafschoppenreeks achter aan zetten. Dat moest dan op de zondag nog eens nagevierd worden.

De vissers die nog wel op pad zijn geweest hebben redelijk kunnen vangen. Heel opvallend is dat er toch weer meer vissers een lichte hengel mee gaan nemen en onze vriend Perca (baars) wat meer zijn gaan waarderen en er ook meer op vissen.


Overvloed aan waterplanten.

Heel goed gedacht ook daar er weer vele grote baarzen werden gevangen afgelopen week in ons kikkerlandje: shadjes en spinners top op deze rover. Ook al weer op diverse plaatsen meer snoekbaarzen te vangen op dezelfde stek. Dat horen we ook graag natuurlijk, al moest je ze eerst wel even vinden. Langwerpige shads weer duidelijk in het voordeel op de snoekbaarzen.


Power op licht materiaal.

Ook wederom nog enkele mooie 110+ snoeken maar nu vooral op groot aas. Meeval ook weer diverse meldingen en dan ook van divers water dus we kunnen ze voortaan op veel water tegenkomen. Dan als laatste wederom grote zilverpijlen oftewel roofblei. Deze werden gevangen, niet alleen op oppervlakte aas maar ook strak tegen de bodem. Bovendien geen pijl te trekken op het soort kunstaas waar ze op toesloegen.


Ze worden met de dag groter.

Wat gaat het weer doen? In ieder geval de nodige neerslag deze week. Het is momenteel gunstig voor het water waaronder zeker de rivieren die afgelopen week bijna stil stonden. De temperaturen gaan ook weer naar boven en vergeet dus niet naar het weekend toe je zonnebrand mee te nemen. Geniet er verder van. Jullie foto’s zien we wel weer komen. Snel de foto’s afwerken en de vis weer mooi veilig terug in zijn element.

Met roofvisgroet,

Piet


Hallo Vissers, op maandag 7 Juli weer op de Noordpier geweest. De rest van de week ziet er wat onbestendig uit dus even de kans pakken die er is. Op de geep en makreel ging het voor geen meter. Bij niemand een visje gezien. Het was om 12.00 uur HW dus vanaf die tijd begonnen met vissen.

Op een gegeven moment maar weer eens een onbekend merk maar wel altijd vangend plugje eraan gezet. Het zit hem niet in de merken voor mij het gaat mij om de uitvoering . De visser is de bestuurder van het kunstaas. Na een paar worpen opeens een leuk baarsje van 45 centimeter. De eer was weer gered. Gelukkig had ik het schepnet met vier meter lange steel niet voor niets meegenomen omdat de vis over twee rijen blokken heen moest...


...Verder heb ik afgelopen week gevist met TotalFishing-collega Ron Smits. We kenden elkaar natuurlijk al lang, maar hadden nog nooit samen gevist....


...Ondanks de pittige noordenwind en dito golfslag konden we aan de binnenkant van de pier een mooi plekje vinden. Een paar gepen waren vandaag ons deel zodat de eer in ieder geval was gered deze visdag...


Jaap Boonstra uit Sneek die de hoge golven trotseerde om een zeebaars te vangen redde de eer...


... met een leuke baars van ver in de veertig cm. Loon naar werken dus en dat gaat zeker niet altijd op...


...Ron was tegelijkertijd een hengel van het merk Lamiglas aan het uittesten. Wat een licht stokje in de hand. Wel wat anders dan de wat zwaardere hengels waar ik mee viste...


...Ron bedankt voor je kameraadschap en gezelligheid  deze dag en volgende keer beloof ik je meer vis. Of kan ik maar beter niets beloven in de visserij? Dat lijkt me eigenlijk maar beter. Gewoon lekker gaan vissen en achteraf als het wel goed gelukt is weer een beetje mans doen dat hoort er nu eenmaal bij. Tot aan de waterkant, Lucky Luc Mom.


Beste Totalfishing, mooie zeebaars gevangen in de Waterweg, gevangen met gebonden jigkop. 78 centimeter lang, bijna 4 kilo super! Groet, Jan Rolff.


Opstijgen met volle buik...


Daar zit je dan met jouw verjaardagscadeau. Visgids Johan.


Deze karper gevangen tijdens een sessie van twee nachten bikkelen. Eerste nacht niks anders dan brasem. Na verder uitpluizen van de stekken toch zes karpers weten te vangen waarvan deze de grootste. Zo zie je maar de aanhouder wint. Groetjes Gertjan.


Samen genieten van iedere vis geeft dubbele vreugde.


De gewone oeverlibelle kun je overal in Nederland tegenkomen.


Een paar uurtjes op steur gevist met Robin en Jesse. Soms met meerdere hengels tegelijk beet. Toch liepen niet alle beten door, maar.....


...wisten we een aantal mooie vissen te vangen en...


...vraag ik me nog steeds af of ik ze nu mooi vindt, of oerelijk Groetjes, Eddy te Mebel.


Hallo Total Fishing, een foto van een gevangen diamantsteur op groot water. Is gevangen op een diepte van 16(!) meter met een klein blauw shadje tijdens het snoekbaars vissen. Op deze diepte werd ook nog een snoek (86 centimeter) en diverse snoekbaarzen gehaakt in de directe omgeving. De vis was normaal in de bek gehaakt en had de afmeting van 98 centimeter. Met vriendelijke vissportgroeten, Peter van der Heijden.


Veenpluis groeit vooral op veen.


Even een paar uurtjes vissen en dan enkele van dit formaat vangen is toch schitterend.


Deze baars vond een grondel een lekkere maaltijd. Groet, Pie.


Kneiters van baarzen maakten iedere dril weer spannend.


Waterdrieblad, een moerasplant.


Hallo Total Fishing, weer mooie vissen gevangen... 


...met de hoempli ploempi methode...


...Ook is er paling op deze manier te vangen...


...en nog meer snoekbaars...


...en snoek natuurlijk. Groeten uit Leeuwarden, Marten en Rakka.


Beste Total Fishing, tijdens het verticalen ving ik deze op de shad, niet zo dik maar toch nog 93 centimeter en zeer sterk. Visgroet, Peter.

Deze keer de nominaties voor de zeebaars van Jan en de steur van Peter. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -