Actuele vangstberichten tot en met 3 september 2007

Actuele vangstberichten van  29 augustus  tot en met  3 september 2007

Vreemd weer afgelopen week en soms een zelfde reactie van de vissen. Van de een op de andere dag geen of nauwelijks aanbeten,  waar het daarvoor soms erg goed was. De “Trekhormonen” beginnen weer los te komen bij zowel de vogels maar ook bij de vissen is dit waar  te nemen. We gaan ons op maken voor een (hopelijk) milde herfst? Kan bijna niet anders na zoveel ruig weer de afgelopen tijd zou je denken…


Geen superscherpe plaat maar wel uniek. Eddy zag een visarend een aanval wagen. Het resultaat van deze duik bij de overige foto’s van de vangstberichten

 Zout door Arthur van Tienen
Kantvisserij

 Zomermaanden lijken voorbij te gaan en al met al kunnen we concluderen dat het wederom een slecht tongjaar is geweest, Banjaard, Domburg, Haamstede, Waterweg en de stranden vanaf Hoek van Holland brachten niet wat we verwachten en ook de bootvisserij op tong liet te wensen over. Nu is het niet zo dat er geen goede nachten bijwaren maar ze waren gewoon zeldzaam, hopen maar op betere jaren. Wel is het zo dat de dikke tongen vanaf nu zich pas laten vangen tot in december toe wanneer het niet te koud word.

Wel een vis die de zon doet laten schijnen is de zeebaars en allerlei methoden om deze prachtige sportvis te vangen worden uitgeprobeerd en de trend op dit moment is om aan de oppervlakte te vissen met “sammies” en ander kunstaas, hartstikke leuk en het maakt de vissessies geweldig leuk en aantrekkelijk.

Zeeuwse stranden wisselend maar de hordes steenbolken zijn gearriveerd in de diepere wateren bij Vlissingen tot aan Westkapelle, er zijn er zat te vangen en soms zoveel dat de andere vissoorten geen kans krijgen het aas te pakken. Ander soorten die er te vangen zijn is zeebaars, tong en bot.

De ondiepere wateren bij Domburg ( golfbaan) geeft tong in de avond, Banjaard afgelopen week slecht.
Vanaf Neeltje Jans leuke vangsten in de diepere wateren en natuurlijk is de zeebaars hier lekker actief met al die stromingen. Vanaf Westenschouwen tot aan Ouddorp niet gehoord afgelopen week maar ik denk dat de vangsten daar niet best zijn.

Slufterstrand veel kleine scholen baars met opkomend en hoog water, veel krab en groene troep in je lijn dus met ankerlood vissen en na het indraaien direct strak draaien, gebruik als het kan geen voorslag i.v.m. het vele groen.
Van de week met de verwachte noordwesten winden zal het er niet beter op worden

Stenen Glooiing wat zeebaars en s’nacht wat klein gul en steenbolk, Papegaaienbek slecht, Berkanaal dikke gullen wanneer je in het diepe water kan vissen, ook melding van dikke palingen.
Dintelhaven en Hartelkanaal bot en zeebaarsjes, veel wolhand krab
Calandkanaal de verrassingen samen met de Waterweg waar sinds een paar weken mooi gul wordt gevangen!
Kleine steen bolken en wijtinkjes zijn  de overige vangsten en natuurlijk een paar fietsbanden van palingen die je altijd wel vangt in het Calandkanaal. Waterweg zoals gezegd leuke aantallen gul, pak wel de diepe stukken aan de Maassluis zijde waar de boeien vlak onder de kant liggen.
Pier Hoek van Holland voor de specialisten zeebaars, niet al te veel, Stranden van Hoek van Holland tot aan Scheveningen in de avond met afgaand tij vanaf de strekkers tong
 

Tong, een vissoort die zich te weinig liet vangen de afgelopen maanden

Bootvisserij

 Vanaf de kotters is het makrelen seizoen aan het afbouwen en men moet steeds meer moeite doen om een aardig aantal makrelen te pakken zien te krijgen.
Wrakvisserij matig, veel last van steenbolken, zeebaarsvisserij mooi op de wrakken en de bekende stekken, avondvisserij op tong zoals al eerder gezegd matig.
Oosterschelde slecht, veel groen, Westerschelde leuk met wat gul op de bekende platen en stekken. Vanaf de Grevelingen nog geen berichten gehad, over 2 weken weer e eerste EFSA wedstrijd op de koude grond vanaf Scheveningen met de boot na een paar maanden, kijken wat er zit want het worden drukke (wedstrijd) tijden de komende maanden, ik kijk er al naar uit!!Tot volgende week,Arthur


Makreel , veel varen voor weinig makreel; 
 
 
Witvis door Willem Stolk
Het wordt denk ik geen zomer meer! Hoog water en voldoende regen, dat is wat de klok slaat! Maar laten we het positief bekijken, want het vissen draait gewoon door. Na de vakantieperiode wordt er weer volop gevist. Op de diverse plassen is leuk gevangen. In Lith plaatselijk weer erg goed en in de Strang bij Boven Leeuwen was het ook niet echt slecht. Afgelopen zaterdag was ik getuige van een sessie; Aanvankelijk begon het zeer moeizaam, maar na enkele uren begon de vis toch te azen - uiteindelijk wist men toch ruim 40 kg brasem te vangen. Maar er is meer gevist en gevangen;

IJssel bij Wijhe
“Na al dat hoge water, vandaag weer eens naar de IJssel geweest bij Wijhe.
Het begon moeizaam, tussen het kribvak tegen de stroomnaad aan wilde het
niet echt lukken. Dan maar 100 gram met klapankers de volle stroming in, om
het hier te proberen. Dit bleek voor vandaag de goede keus. Niet subtiel,
maar leuke visserij met veel vis. Op de brasem na alles gevangen. Mooie
voorns van dik over de 30 cm. winde en veel kolblij”. Aldus Martien Optendrees.

Loosdrechtse plassen
“Zaterdag viste Jaap van Dijk een wedstrijdje mee op de Loosdrechtse Plassen bij Breukelen. Ze visten vanuit boten en dat doen ze meestal met een 4-delig topsetje. In een boot is dat gemakkelijker dan wanneer je 1 of meer delen moet afbouwen. Net als de andere deelnemers ving hij erg veel klein spul, maar ook een paar mooie platten. Die gaven vandaag de doorslag en leverde hem de winst op met een gewicht van 7580 gram.

Nico Breevaart
“Vandaag wederom gevist op de ijssel. In tegenstelling tot vorige week stond het water een stuk lager  -en was de stroming ook minder hard.
Na twee aanbeten te hebben gemist was het uiteindelijk wel raak. Na een mooi dril een sterke barbeel van 71cm kunnen landen.
Als toetje aan het einde van de sessie ook nog een drietal brasems van rond de halve meter gevangen, kortom een fantastische visdag”. Aldus een tevreden Nico.


Nico met een mooie barbeel

Roofvis door Piet Driessen
Afgelopen week goed weer om de roofvissen te belagen, en dat werd dus ook weer redelijk gedaan volgens de meldingen. Om met de snoek te beginnen die waren weer eens redelijk los op vele wateren, maar dan nog altijd heel ondiep bij of in de waterplaten. Er werd zowel werpend als slepend goed gevangen, maar viste je al weer wat dieper liepen de vangsten hard terug. Ook weer vele meldingen van 90+ snoeken zowel op pluggen als shads. Kleine snoeken vaak als bijvangst op baars, en dan weer op klein kunstaas.

Snoekbaars was behoorlijk moeizaam afgelopen week. Werden er vorige week nog redelijke aantallen gevangen en veel groten vissen, was dit nu een stuk minder wat aantallen betrof, en ook duidelijk minder grote snoekbaarzen. Vaak dus maar enkele bij elkaar en dan waren ze niet meer te vinden. Duidelijk de meeste vissen op langwerpige shads en opvallend dat ze behoorlijk verspreid lagen afgelopen week. Oranje, bruin en wit veelvuldig bij de vangstlijsten.

Baars is nog redelijk los al zijn ze niet in hele grote scholen te vangen daar deze ook nog ver uit elkaar liggen en het aanbod van kleine witvis zeer groot is nog momentheel, en dan hebben ze ons kunstaas niet altijd nodig als wij dit aanbieden. Ook duidelijk oranje, rood en bruin op de vangstlijsten.

Roofblei en winde iets minder actief maar wel weer wat mooie vissen tussen de 70 en 80 cm daarbij, en dat is zeker geen straf om te vangen natuurlijk. Veel roofbleien ook heel ondiep afgelopen week met werpen, daarvan ook diverse meldingen op poppers.

Winde nagenoeg geen meldingen op kunstaas maar wel op witvisgebied op de made.

Het blijft mooi roofvisweer dus blijf gewoon gaan, en vis eens wat meer deze week met oranje (gewoon eens doen)


Er werd een mooi slag baarzen gevangen.


 “Beste Totalfishing
 Dagje vissen leverde mooie vissen op voor mijn vismaat alex en gerwin
Groet, Hendrik Jan, Barneveld


 “Omdat het op de rivier zelf niet echt wilde lukken op snoek ,hebben we maar een aangrenzende plas opgezocht.Hier ving ik op de spinner mooie windes van 49 - 51 en 52 cm. met af en toe een mooie baars er tussendoor. Zo zie je dat overschakelen vaak niet verkeerd is.
Groeten Jack


 “De windes zijn weer goed te vangen met de korst. 6 windes in 2 uurtjes waren geen uizondering meer. gr René Trommel“


” Een ouderwets avondje “palingen” in de IJssel leert dat het visbestand in 10 jaar tijd flink is veranderd….....Naast een aantal flinke palingen en een mooie snoekbaars van ca. 75 cm is de bijvangst nu ook zeer de moeite waard….“


 “….Een weliswaar kleine meerval en barbeel, maar toch…. kleintjes worden groot en ze worden al met regelmaat gevangen! De meerval is gevangen aan een spiering, de barbeel aan een regenworm. Met vriendelijke groet, M. Bouwman”

 
 “Schitterende barbeel voor Dick Vels”


 “Hallo redactie van T.F.,
Op 6 augustus hadden we een afspraak om samen te gaan vissen. Cees wilde wel eens gericht gaan vissen op barbeel en zoals je kunt zien is dat gelukt, groeten Ferdinand, Cees en Frans”


“Berend maakte een mooie sfeerplaat van de zomermarathon afgelopen weekend”


 “Beste redactie,
 Ben je blij, dat je een grotere harder hebt gevangen dan je man tot nu toe, weet hij afgelopen weekend een exemplaar van 71 cm te landen, maar het is hem van harte gegund hoor.
 Groeten van Ida Koole”


 “Hallo 
Ik duik  al vele jaren op de wrakken op de noordzee waar ik ook vaak met klanten op vis. Afgelopen zaterdag op een erg ver en diep wrak voor het eerst 2 vette congeralen gezien. Het toeval wil dat ik ook nog een camera bij me had dus het bewijs is ook nog geleverd!...“


 ”......Laten we hopen dat deze vissen nog voor nageslacht gaan zorgen en misschien hebben we er in de toekomst dan een mooie sportvis bij.
Ik denk dat de vissen zeker anderhalve meter lang waren aan de koppen te zien.
 Mvg Ruud, Sima Charters“


 “Aan boord van de Stella werd deze, voor Nederlandse begrippen,  zeldzame trekkersvis gevangen”


“Tijdens een dagje vissen op de Oosterschelde deze pijlstaart gevangen aan de zager.
Na fotograferen en meten en wegen teruggezet.
17.5KG
115cm lang
70cm breed
14cm dik
Met vriendelijke groet,
Ad van Kinderen”


 “Goedeavond 
  Afgelopen week teruggekomen uit Mexico en daar natuurlijk wezen vissen !
  Heb daar deze Barracuda gevangen van 114 cm, zeker 8 minuten bezig geweest om deze dame in de boot te     krijgen. Gevangen aan een inktvislure + aasvis . Met vriendelijke sportvisgroet, Erik van ‘t Ende / Hattem”


“Op de 3e visdag tijdens onze vakantie in Madeira was de eerste en enige hookup die vakantie meteen bingo! 700 Pond (geschat gewicht) blauwe marlijn aan de haak. Na een fantastische run met gigantische sprongen bleek dat deze dame 750 meter lijn had genomen… Boot in z’n achteruit en werken! Met zijn drieen aan boord van de Balancal hebben we genoten van de adrenaline kick van deze vangst. Wat een beauty! Niet getagt, wel reviven en laten zwemmen. Hermen van Oort (foto) en Maurice Parreé drilden samen deze vis. Groet, Jaap Stelder”


 “Het resultaat van de visarend-duik in beeld gebracht door Eddy te Mebel. Ondanks het feit dat de foto door de snelheid van handelen licht bewogen is,  kun je toch duidelijk  zien dat deze arend met een mooie brasem aan de haal gaat!


“Hello, deze oude rakker van 50 cm. liet zich toch verassen door een verticaal geviste shad .
Groeten Benny ”


 “Mooie baars op de spinner…”


 “..Weer op de rivier zelf wist Marja een prachtige roofblei te vangen, 67 cm. Hiermee was ze helemaal in haar nopjes ! Groeten Jack van de Mortel. ”


 “Redactie Total Fishing. Een mooie bijvangst tijdens het verticalen.
Groetjes Marcel ”


 “Ad Louwen heeft haast alles zowel in zoet als zout water wel eens aan de haak gehad ik was getuigen bij zijn eerst roofblei vangst ook deze kan hij nu toevoegen aan zijn lijst van echt vele vangsten Ad bedankt voor de gezellige dag  Groet  Meindert K ”


“Even een plaatje van de vele waanzinige aanbeten op een popper werkelijk voor Meindert Kap de mooiste manier om deze rovers te vangen ”


 “Meindert Kap met een van zijn vele bleien dit seizoen totaal verslaafd aan het popper vissen ”


 “Piet Driessen legde deze “Eenden in herfstkleed” vast op de gevoelige plaat..”


“Hoi TF , hierbij mijn jonge vismaatje Tjerk met zijn eerste snoekbaarzen
tijdens een oefen sessie voor het NKS.
Tjerk had nog nooit verticaal gevist op snoekbaars en wist na enige oefening en stug
volhouden toch een 10 tal snoekbaarzen van allerlei formaat te vangen.
Opvolging verzekerd. „


 “Ik wou graag deze foto inzenden voor de vangstberichten.. Ik heb
deze snoekbaars gevangen op een voor roofblei bestemd ASP
spinnertje.. Hij is 71 cm groot en het is tevens mijn eerste
snoekbaars. gr Rico”


 “Na een allereerste sessie op snoekbaars was ik verkocht..De volgende dag gelijk terug gegaan om nog een paar van die pracht vechters te vangen en met resultaat. En wat was ik trots..!Groetjes, Allard”


“De schoonvader van Wouter had een topdag!”


 ”Hans met zijn wekelijkse schoonheid”


 “Opnieuw een  mooie snoekbaars, Gr Wesley van Toledo”


“Afgelopen week samen met Maurits van Fishing-Direct de Waal op geweest. Het was hard werken voor een visje, toch wist ik nog een mooie snoekbaars te haken van 82 cm. Groeten, Arno Hartgers”


 “Beste Totalfishing,
Zondag 19 augustus ging ik zoals bijna iedere zondag lekker witvissen met de feederhengel aan de Paesplas in mijn woonplaats Gennep. Nadat ik na een paar worpen een voerplek had aangelegd ving ik al snel enkele brasems. Ineens was het voorbij met de vele aanbeten totdat
ik na ongeveer een half uur gewacht te hebben ineens een paar tikken kreeg op mijn top. Ik sloeg aan en het leek wel of ik vast zat met mijn voerkorf.
Meteen daarna voelde ik harde rukken aan mijn hengel en had meteen door dat ik toch iets groots gehaakt had, ik dacht aan een hele grote brasem maar aangezien
de vis flink bleef vechten begon ik hier toch aan te twijfelen. Ik zette de slip van mijn molen wat losser aangezien ik met een vrij dunne onderlijn viste van 14/00 . Na een
gevecht van ongeveer een kwartiertje zag ik een glimp van de vis aan de oppervlakte verschijnen….”


“....Tot mijn grote verbazing bleek dat het om een grote
snoekbaars ging die mijn twee maden had gepakt, de snoekbaars zat keurig voorin de bek gehaakt net tussen de grote tanden.  Dit had ik na een kleine 20 jaar vissen nog nooit eerder meegemaakt. Mijn visdag kon niet meer kapot.

Met vriendelijke groet, Wilbert van Boxtel”

  “Beste  Total Fishing
Heb weer het genoegen mogen smaken om met Wilfred van Nunen een dag op de maas te snoeken.Vanuit de boot kijk je anders tegen snoeken aan. De vangsttechniek is dan anders. Deze Snoek is gevangen op een Salmo Boxer 4 Groen/Gele plug.De aanbeet was normaal. maar de plug is wel heel dicht op de kant gegrepen.Echt een mooie riviersnoek, met een mooie tekening.Groeten van Andre van de Gevel. ”


“Beste T.F
vandaag (zondag), ben ik gaan vissen met natuurlijk aas.
Ik heb nooit resultaat gehad op deze visserij, maar ik besloot het toch te proberen. En dat was maar goed ook. Ik ving na 2 jaar gericht op snoek vissen, mijn eerste metersnoek ooit.
 Groeten, Arthur Vicioso ”


  “Nico wist deze tussen de planten vandaan te harken ”


  “Beste redactie, hier een paar foto’s van mijn viszondag 02-09-2007
 We lagen om 8 uur in het water in Friesland en begonnen te trollen, na 2 minuten de eerste 80ger  aan een plugje. Daarna verscheidene aanbeten van kleine snoekjes en baarsjes totaal over de hele dag zo’n 15 stuks. Waaronder deze dame van een meter een geslaagde dag!!
 Met vr gr Sander Land/Jair Wiegersma”


 “Metervis voor Frits van het grote water, groet.. ”


“Vorige week was René nog tevreden met een kleine snoek, nu is hij ook trots op deze kneiter ”


“Hallo beste viscollega’s,
 Afgelopen weekend een topdag gehad waaronder deze 100cm en 7.5kg het klapstuk was.
Ging het maar elke keer zo lekker! Groetjes, Tom Nouwen ”


 “Deze snoek ik 109 cm en is gevangen op de Vinkeveense Plassen
slepend vanuit de boot. groeten Bart de Groot ”


 “Deze 114 cm vis pakte een jointed Rapala ”

  “Beste Totalfishing;
 Afgelopen week was mijn vismaat zo vriendelijk om tijdens mijn dril alvast de camera ter hand te nemen, wat resulteerde in deze mooie plaat.
Wat een power !!!! Vriendelijke groet, Hans Jouta ”


“Mooi Sfeerplaatje toch ?  Don van Rijswijk ”


 “Een dagje vissen aan de tolplas te Hooge Hexel (Overijssel)
Met de matchhengel en een hele brood naar het water, een vlokje brood laten
drijven en dan vang je daar mooie karpers.
Een sensatie met de matchhengel.  Groet van Jacob Gerringa.  ”


“Een paar mooie vakantievissen… ”


“..Waaronder deze explosieve graskarper ”


 “Het was een gek gevoel,normaal op deze stek met dood aas snoeken,maar nu een nacht op karper.We wisten niet of er karper zat op dit afgesloten plasje.Maar daar kwamen we om 3 uur ‘s nachts achter.Een prachtige schub van 86 cm en een dikke 20 Pond.
Gr.Martin Frankena en André Zwiers”


“Hallo iedereen,
 Zomaar weer eens een avondje langs het water en na een half uur deze mooie vis gevangen
 mvg Bas Reehorst  ”


 “Beste T.F.
Ik ben aan het nacht vissen geweest met een hele goede vriend van me en we hebben goed gevangen waaronder deze super schub van 35 lbs. groetjes Bert Smidts. ”


“Michael Vos stuurde ons een serie indrukwekkende Nederlandse karpers die hij wist te vangen… ”


 “….Met m’n dochter een supergave spiegel ......”


 “….Dit zijn de 2 andere karpers  de grote schubkarper  was echt extreem sterk   


 “……En de laatste (de schubkarper) groetjes Michael Vos”


 “Hey TF,
 Mijn zoons en ik zijn alweer enkele weken terug vanuit Mequinenza.
Alhoewel je tegenwoordig veel hoort over het meervalvissen (en wat mooie karpers zoals deze) in Caspe, en er zeker veel en mooie vissen boven komen daar, dien je voor de echt grote jongens toch in de buurt van Mequinenza te zijn….“

  “...Met pellets, vingen wij in de Ségre nabij Mequinenza 10 vissen. Hiervan waren er 8 die 2m+ (de magische grens voor meerval) overschreden. Hierbij vast een voorproefje van het artikel dat binnenkort hierover op T.F zalk verschijnen Vriendelijke groeten,
Van Opstal Eddy ”

Deze week nominaties voor de barbeel van Cees, de blauwe marlijn van Jaap,  de springende snoek van Hans, de roofblei van Marja, de terugzetfoto van snoekbaars voor Wilbert en de schubkarper van Michael. Allen van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -