Actuele vangstberichten tot dinsdag 9 december 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 9 december 2008

Normaliter vliegen de meeste visdagen al heel snel voorbij maar op dit moment zijn ze wel extreem kort. De zon komt pas laat op, vaak nog met mist of motregen en houdt het daarna al heel snel voor gezien. De netto visuurtjes zijn beperkt maar desondanks toch weer de nodige mooie plaatjes van vissen en natuur.


De meerkoet geniet van het magere winterzonnetje. (foto: Piet Driessen)

Zout door Arthur van Tienen

Kantvisserij
Tsja, wat valt er nog te zeggen! Overal is het bal met de visserij, wijting, gul etc. volop vanaf het strand, avonden de beste keuze, overdag in de ondiepe kustwateren hongerige bot en af en toe een wijting of gulletje, in de avond gaat het los, gaan dus deze week nu ze er nog zitten!

Pieren bij Wijk aan Zee zeer goed wat schar aangaat. De eerste berichten van gevangen braam waren ruimschoots de krantenmeldingen van vandaag voor. Deze diepzee vis werd vaker aan onze kust gesignaleerd maar afgelopen week waren er volop aan de kust.

Waterweg goed, Calandkanaal was en is goed, zaterdag jl, werd er veel vis gevangen waaronder knappe gulletjes, zondag tijdens de laatste competitiewedstrijd van de Eurovissers was het minder en zeer plaatselijk waar de vis werd gevangen, de winnaar trok er toch nog 33 uit in vier uur tijd, wijting en steenbolk.

Amazonehaven weer wat beter, zaterdag a.s. de laatste serie nacompetitiewedstrijden van de “A”jeugd en de Dames in het havengebied van Europoort.


Nog een verlate zeebaars…

Bootvisserij
Allereerst het N.K.Bootvissen van afgelopen zondag. Eric Goossens was wederom de sterkste en dat voor de 3e achtereenvolgende keer!!!, ongelooflijk wat deze topper presteert, ga er maar aan staan.

2e werd Frank van Schilt die naast zijn functie  als een zeer goede coach van de W.K.Ploeg kustvissen ook op de boot zijn mannetje staat blijkt wel uit zijn zilveren medaille van afgelopen zondag, Good Old Piet Buijk wist weer beslag te leggen op de bronzen plak en Piet zou Piet niet zijn wanneer hij er niet een paar gulletjes bij zou hebben. Er werd zeer veel vis gevangen en Eric ving ruim 60 maatse vissen.

Oosterschelde ook prima evenals de Grevelingen met dikke wijtingen, vrijdag gaan we de Grevelingen weer op en eens kijken of we geluk hebben en een dikke tarbot kunnen scoren.

Wrakvisserij uitstekend maar wel veel kleine vis!. Tot volgende week, Arthur
 

Erik Remijn met een mooie zeedonderpad

Witvis door Willem Stolk

Het was een fraai weekend – en er is redelijk gevangen, vooral op de verschillende rivieren.
De weersberichten waren aanvankelijk niet best, maar het viel achteraf reuze mee.

Nico aan de Waal
“Vandaag weer eens aan de Waal gevist voor een ouderwetse feeder-sessie. Het was heerlijk toeven zo met het zonnetje -en naast dikke grote voorns ook mooie brasem weten te vangen.
Opvallend was hoeveel vissers vandaag (zondag) hun weg naar de krib wisten te vinden!. Aldus een tevreden Nico Breevaart.

IJssel
Ook op de IJssel is veel gevist en goed gevangen. Hier bestond de vangst hoofdzakelijk uit kolblei en af en toe een voorn. Feederen in het midden van de IJssel bleek de beste remedie. Het water stijgt de komende dagen gestaag. Dus het is afwachten hoe de vis hierop zal reageren.

Plassen
In Kerkdriel, Lith en op de Gouden Ham is door heel wat vissers gevist. Helaas was het hier minder goed dan op de rivieren. Vooral de stekkeuze bleek bepalend –en er waren veel meldingen van ‘krabben’. Als die op de voerstek zitten, dan kun je het wel vergeten! Waar die beesten ineens vandaan komen mag Joost weten…

Kanalen
Op het Amsterdam Rijnkanaal is nabij Breukelen en Tiel matig gevangen. Diverse meldingen van vissers, die bij aanvang snel vis vingen, maar dit bleek voor korte duur. Daarna leek de vis verdwenen!

Al met al dus een aardig weekend, waar zowel het weer en de vangsten redelijk goed waren. Als we zo het jaar kunnen afsluiten, dan mogen we niet klagen.
 

Nico met een knoepert van een Waal brasem…

Roofvis door Piet Driessen

Zaterdag nog wisselvallig met het weer in Nederland, maar op de zondag nagenoeg overal mooi weer om er op uit te trekken, om zo op of langs het water te vertoeven.

Waren de vissen dan ook thuis? Ja hoor in het algemeen is er redelijk gevangen en de kanalen en polders en vaarten kwamen er redelijk goed vanaf met vaak mooie aantallen roofvis, en ook op zijn tijd een mooie zware rover daartussen.


Baars (en dan vooral de grote) vaak ondiep en in een topconditie…

Ik wil het even algemeen houden daar de snoek, snoekbaars en baars alle redelijk actief waren. Wel opvallend tussen de meldingen dat ze wel vast lagen, en die roofvissers die iets meer tijd in een stek stopte konden daarna toch vaak even een rover vast houden om een foto van te maken, daar het geduld dan beloont werd.

Snoekbaars al vaak tussen 7 en 10 meter, snoek slepend op de meeste plaatsen beter te vangen dan werpend, en dat was ook opvallend. Baars (en dan vooral de grote) vaak ondiep en in een topconditie deze grote bakstenen en een pracht om te vangen momenteel, maar dan natuurlijk ook op licht materiaal. Op de meeste plaatsen de shads op nummer 1 en dan vooral de wat kleinere shads. Geel, wit en groen hoog op het menu van de roofvissen, en opvallend tussen de meldingen dat de meeste vissen mooi voor in de bek gehaakt zaten, en dat is toch ook wel eens anders.

De vorst blijft er zo’n beetje inzitten, dus even kijken of het een en ander slootje gaat dichtvriezen. Lekker blijven gaan een ding hebben we dan zeker, dat is een frisse neus en daar doen we het toch ook om. Succes op de rovers.


Yvo met een knappe baars op een shadje… meer over deaze supervrijdag samen met Piet Driessen as. in Rivier in het Vizier Nr. 117…

Overige vangsberichten van afgelopen week:

 
Na de overweldigende vangst van afgelopen maandag, toch maar weer snel naar de pier getrokken, want je weet maar nooit. Het was duidelijk ander weer vandaag. Er stond een behoorlijke golf, en van bovenaf werd er af en toe flink gegooid met natte sneeuw, regen en hagelstenen. Daarbij trok de wind fel aan onder de buien….


.... Wel over de dubbele rij blokken gevist, maar dat was geen probleem. Door de weersomslag was de visserij toch al wat anders dan maandag. Maar de scharren die ik ving waren groter van formaat dan maandag, dus dat was mooi….


.... Ook nog tussen de wijtingen en scharren door een aardige gul van 45 cm gevangen. Na 5 uurtjes gevist te hebben met hele kleine piertjes en mesheften, die helaas veel te snel op waren,had ik om mee te nemen 15 wijtingen, 12 mooie scharren en een leuke gul. Nog 3 ondermaatse zeebaarsjes gereanimeerd, en weer terug gezet. Het was weer een prachtdag voor me, maar duidelijk is wel dat het per dag erg kan verschillen.
 
Visgroet van Luc Mom


Ook in de vangstberichten van deze week het fenomeen van het aanspoelen van bramen, vissen die uit de koers raakten, veroorzaakt door plotseling invallende kou en westenwind. In veel kranten als nieuws gepresenteerd:

“Afgelopen zaterdagmiddag hadden we een viswedstrijdje vanuit de vereniging W.S.V te ‘s-Gravenzande. Tijdens het vissen kwamen er een paar passanten voorbij die deze vis hadden gevonden, deze was aangespoeld. Ik heb hem, nadat hij gefotografeerd was, teruggezet in het water…..


.... Echter spoelde de vis weer aan en heeft het helaas niet meer overleefd.

Met vriendelijke groet, Ronald Hollemans


Na 4 jaar proberen eindelijk gelukt! Een Sailfish van 2,3m gevangen in Mexico!

Groetjes Bart


Prachtige ochtendsfeerplaat van Piet Douma


Hierbij stuur ik jullie twee plaatsjes van karpers, gevangen op de Moselle (Frankrijk)....


..... Dit was voor mij een hele speciale sessie, want ik ving mijn 40 ste en 41 ste 20 kg + karper.

Met vriendelijke groet,  Reinbert Ras


Weer een schitterende vis via Mads Grosell van Pro Logic: “Samen met mijn vismaat Fanou heb ik een week op een Frans meer gevist. Het weer was erg slecht, harde wind en veel regen kregen we op ons dak. Na 5 dagen zonder enig iets te hebben gezien kreeg ik dan eindelijk een aanbeet. Na een knappe drill landde ik deze 26,3 kg spiegel”
Groet Raphael


Zodra de zon onderging werd het knap koud, maar het leverde wel mooie plaatjes op.


Beste Redactie,
Goud/geel was de kleur van de shad, die deze grote kantvis deed ontwaken op een wel zeer zonnige decemberochtend! Een mooie snoek van 97 cm. Groet, Sjak Kroet


Meevaller tijdens het verticalen


 Afgelopen dinsdag en woensdag met Bart 2 dagen wezen vissen. ´s Morgens met de boot eerst voor ´´ijsbreker´´ moeten spelen, maar daarna ondanks het koude water en buitentemperatuur toch nog 14 snoeken weten te vangen…


.... waarbij sommigen er knap overheen zwommen…...


..... Grootste vis was 105cm op de good old Kenetic, maar daarvoor moesten we dan ook wel ´´bikkelen´´, want overdag was het niet warmer dan 3 a 4 graden met tamelijk veel wind en af en toe wat regen. (of beter gezegd: natte neuzenweer). Groet Eddy


Hallo TF,
Zondag een taaie dag, toch 5 snoeken in de boot weten te krijgen. Tegen de schemering deze moddervette meter weten te strikken aan pikefighter TJ. Mvrgr Wouter


Beste T.F.
Afgelopen weekend hebben we het weer even geprobeerd om de roofvis achter de schubben aan te zitten. De laatste weken is het hard werken om een mooie vis te haken…..

..... Ik mocht deze keer wel een mooie snoek haken aan de Screaming Devil! Ze was al lekker klaar voor de winter.
Gr J.Iedema, Anjum

 
Het was prachtig weer zondag! Niet veel aanbeten, wel mooie plaatjes!!

groeten Pytje Pike


Naast de mooie snoekbaarzen ook nog een plaat van een snoek!

mvg, Nick Kloosterman


Zondag 7 december had ik eindelijk weer een mooie vis, statisch gevangen met een sardine.

Groet Roy


Martin Nanko stuurde een prachtvis gevangen door zijn broer Axel tijdes hetverticalen op 11 meter diepte


Marc met een superbaars…


.... En wist ook nog een paar mooie snoekbaarzen te pakken te krijgen….


..... Waarvan er eentje deze garnalen uitspuugde!


Deze vis kwam van zeer ondiep water op de rivier


Gisteren zijn mijn zwager en ik een ochtend wezen vissen. Ik hoopte op een paar grote snoeken, maar dit pakte anders uit…..


......Mijn zwager wist wel een mooie metersnoek te vangen, maar het waren vooral de grote snoekbaarzen welke wel zin hadden in onze aasjes.

Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma


Hallo TF,
Het weer werkt momenteel niet echt mee om volop te genieten op het water, maar vissen zoals deze zorgen ervoor dat je er toch weer een tijdje tegen kunt.

Groeten, Jelle Van Opstal


Ik had het vorige week over een wolk, waar ik nog hoopte tijdje op te  zweven, nou das gelukt, ik zweef nog steeds….

  en er kwamen weer zeer grote snoekbaarzen in de boot die de 90+ grens ver over gingen. Maar liefst 4 van dat soort snoekbaarzen kwamen in de boot voor een foto. Gr. Nick

Deze week nominaties voor de karper van Reinbert, de baars van Marc, snoek van Axel en snoekbaars van Nick. Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -