Actuele Vangstberichten tot dinsdag 8 mei 2012


... tot dinsdag 8 mei 2012

Het koude voorjaarsweer heeft behoorlijk effect op alles; het jongbroed loopt fors achterop vergeleken met vorig jaar en de veschillende visserijen komen maar niet op gang door de aanhoudende kou. Wanneer komt het echte warme voorjaar?!


De eerste purperreiger van dit jaar. Foto: Jan Althof.



In memoriam:
Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat oud Wereldkampioen kust1990 Nel Willemse is overleden. Nel was de vrouw van Cor Willemse, een zeer bekende top bootvisser  en tevens de moeder van Hans Willemse, oud coach Dames team Kust en een bewogen organisator van hun club de Edelkarper.

Namens Total Fishing en iedereen die het vissen in en op zoute water een warm hart toedraagt, onze innige deelneming en sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd.

———————————————————————-

Prima week geweest met goede visserij!

Bootvisserij
Komt prima op stoom, mooie vangsten vanaf de vloot uit Vlissingen op de Westerschelde; gulletjes, schar, tong en mooie bot zijn de belangrijkste vissoorten die worden gevangen. Oosterschelde niet best, afgelopen zondag de 2e selectie Boot hier vervist en algemene winnaar van 2 selectiewedstrijden werd super bootvisser Ernest Ripson met totaal 4 klassementspunten. Tweede werd Kees Westdorp die toch al een goed weekend had, maar daarover later meer, met  5 klassementspunten. Derde werd good old Piet Buijk met eveneens 5 klassementspunten, maar minder vissentotaal. Verdere uitslag op
www.sportvisserijnederland.nl.

Grevelingen goed met leuk haring en schol, af en toe nog wat wijting. Wrakvisserij weer wat aantrekkend, alleen de wind speelde verleden week de meeste boten parten. Geankerde kustvisserij prima, vooral in de zuidhoek goede visserij op voornamelijk platvis. Vrijdag as. gaan we met de Eurovissers weer eens bij de Meerkerk vissen als het weer het toelaat.

Kustvisserij
Eigenlijk vanaf alle fronten prima berichten. Waterweg was afgelopen week goed met nog mooie aantallen gulletjes en redelijke palingvangsten. Zeebaars nog niet echt aanwezig in de Waterweg, fint ook nog niet. Kanalen rustigjes, wintervisserij bijna over, nog wel wat schar en gulletjes, wachten is op de zeebaars en de tong.

Afgelopen week redelijke visserij aan de stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin. René Monster ving op een avond 20 botten en een zeebaars vlak voor de overgang Vluchtenburg. Afgelopen zaterdag was voor de 2e keer de Richard Solleveld Bokaal georganiseerd vanuit het clubgebouw WSV ’s-Gravenzande. Deze wedstrijd wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor het goede doel in naam van de veel te vroeg overleden Richard Solleveld. Een topwedstrijd met hoog organisatiegehalte en een zeer goede opbrengst van € 2.500 door ruim 180 vissers.

De winst van deze wedstrijd ging naar Kees Westdorp die maar liefst 17 vissen wist te vangen en één van de laatste grote Zilveren Haken van Mustad in ontvangst mocht nemen. De andere vakken werden gewonnen door Niek Romijn, Gilles Traas, Arjan Rijnberg en Arthur van Tienen. Bij de korpsen ging de winst naar het Eagle hengelsport zeevisteam bestaande uit Jim Sonnenschein, Ronald van Os, Arjan van Drunen, Bert Heukels en Arthur van Tienen voor het korps van  Ricks Hengelsport en het Spro Team.

Walcherense stranden prima; mooi aantallen vis. Schar, bot, al wat zeebaars en tong, ‘s nachts ook al mooie vangsten aan de Baaiweg tussen Westkapelle en Domburg. Geepvangsten al een stuk beter, ook vanaf de stranden rondom de Oosterschelde kering regelmatig geep.

Aanstaande zaterdag 12 mei de P&S Westland Trofee vanuit de Viskeet van de Bootvisclub Ter Heijde te Ter Heijde. Mooie prijzen te winnen bij een van de oudste strandwedstrijden van Nederland. Vissen van 10:00 tot 14:00.

Tot volgende week! Arthur

Ik zou bijna een kopie kunnen maken van de laatste weken, er wordt nog steeds massaal geblankt! En dat toch eigenlijk onder gunstige barbeelomstandigheden; stabiele temperaturen en stijgende watertemperaturen. Die laatste ligt al op ruim 16°C, dat is al vrij hoog gezien de omstandigheden buiten.

Als je dan weet dat barbelen bij een watertemperatuur van 17°C paaien, is ook dat moment aanstaande of zelfs al bezig. Beide, diepe en ondiepe rivieren blijven slecht en op alle wateren is het erg stroef. Soms wordt er wel wat witvis gevangen, maar ook niet te veel.


Massief exemplaar.

Afgelopen vrijdag had ik samen met Rico Jan Roering een superdag. Het duurde vrij lang, maar na 2,5 uur kregen we de eerste aanbeet. Na 4 uur vissen kreeg ik eindelijk mijn eerste aanbeet op de Waal dit jaar. Het was meteen een massieve barbeel van 81 cm. Daarna ging het snel en vingen we nog 6 barbelen en 2 windes in de resterende  1,5 uur. Zomaar uit het niets een superdag. Opvallend was dat de barbelen geen vlekken vertoonde van bloedzuigers. Een teken dat ze al een hele poos aan het zwemmen zijn.


Zomaar een superdag.

De watertemperatuur zal niet makkelijk meer zakken. Het smeltwater uit de buitenlandse bergen hebben we nu gehad, de bergen zijn alom al weer groen op de toppen na. Hopelijk is het massale blanken binnenkort gedaan en kunnen we weer op meerdere plekken barbeel vangen.

Tot volgende week, Frans.


Beste Total Fishing, 24 april jl. de eerste zeebaars van het nieuwe seizoen weten te vangen in de omgeving van Dingle, Ierland. Een bijzondere omgeving waar de zeebaarzen al vanaf maart te vangen zijn, iets om jaloers op te zijn! ...


... Het complete verslag is na te lezen op
www.labraxsquad.com. Groet, Jelmer.


Afgelopen dagen in het prachtige Ierland geweest en een paar prachtig gekleurde kelpgullen gevangen…


… De zeebaars was ook hier nog niet volop aanwezig, maar toch een paar vissen kunnen strikken…


… De Ierse visserij is meer dan vissen alleen…


… Ook nog een dag op pad geweest met Kevin en genoten van goed gezelschap en heerlijke visserij op licht spinmateriaal! Kevin, many thanks for giving us a great time out there!


Sune met een Atlantische zalm van 11 kilo, gevangen op de Prey Lure…


… En ook Rasmus ving een prachtige zalm van 11 kilo op de Flat Jack.


Nieuwe lichting.


Hallo TF, hier een foto van mijn 6 jaar oude zoon Erik. Hij ving deze prachtige 49 cm lange baars aan een lucky craft twitch bait op de Rijn en Duitsland. Hij was helemaal blij met de vis zoals je op de foto wel kunt zien! Vriendelijke groet, Jürgen.


… Ook nog achter de snoeken aangezeten en deze lichtgekleurde dame pakte de streamer hard en fel…


Mark Holsappel en zijn vismaten waren afgelopen week in Ierland om daar te snoekvissen bij visgids Ferdinand. Het water is veel te koud voor de tijd van het jaar, maar er kwamen toch mooie vissen in de boot. Op de foto drilt Mark een wilde snoek die graag het water uit kwam…


…Mark met de snoek in kwestie…


…Ook zijn vismaat Peter had zijn handen vol aan sterke Ierse snoeken!…


…Maar het was de moeite, hier Peter met een dikke Ierse metersnoek op de foto. Meer info en foto’s over een visavontuur in Ierland bij Ferdinand Heijerman vindt u op
www.pike-ireland.net.


Kleurenpracht.


Al diverse keren tevergeefs op zeelt gevist in kleine beekjes. Wel mooie voorns, windes en een hele dikke brasem gevangen…


…Wel 4 minuten staan drillen met de matchhengel en 0,16 mm nylon. Ik dacht eindelijk een zeelt te vangen, maar bleek toch een korte, dikke brasem te zijn die maar niet naar boven wilde komen…


…Na meting bleek deze korte dikkerd toch nog 61cm te halen. Mooi rond buikje toch? Groetjes, Eddy te Mebel.


Hallo Total Fishing! Hierbij mijn vangst van 3 mei 2012, een mooie barbeel uit rivier de Roer in Limburg. Een barbeel van 63 cm wist mijn aas al na 5 minuten te vinden. Het hele verslag is zoals gewoonlijk te lezen op
www.roervissen.nl. Met vriendelijke groet, Benny.


Hallo Total Fishing, afgelopen zondag met ...


...Chris een dagje gevist op giebel en karper…


...Was een mooi dagje. In totaal 10 giebels van rond de 30 cm en 6 karpers. Hier een paar foto’s van een paar karpers die gevangen zijn op pellets en maïs. Groeten, Remco en Chris.


Hallo TF, 6 mei toch maar even met het mooie weer een pennetje uitgegooid met als resultaat deze mooie karper! Groet, Ann.


Beste TF, vanmorgen met de matchhengel de karpertjes belaagd. Voor dit water aardige visjes en bij de langgerekte schub gierde de spinmolen het uit van plezier…

 
...Onder de kant kon de matchhengel het bijna niet aan. De vis bleef ruim 8 a 10 minuten over de bodem zwemmen zonder wat in te kunnen brengen…


...Met zulk licht materiaal dit formaat karper drillen kan mooie sport leveren mits het water obstakelvrij is… daarna even bij laten komen en weg zijn ze weer! Met vriendelijke groet, Dennis.


Bij deze twee vissen die afgelopen week zijn gevangen tijdens een 5-daags tripje naar midden Frankrijk….


...Met in totaal 2 veertigers, 8 dertigers en 20 rond de twintig pond, een zeer geslaagd weekje. Groet, Nielsen.

Deze week de nominatie voor de baars van Erik en de karper van Nielsen. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -