Actuele Vangstberichten tot dinsdag 8 juni 2010


... tot dinsdag 8 juni 2010

Redelijke tot zeer goede start van het roofvisseizoen met mooie vangsten en prachtig voorjaarsweer dat de komende week zal aanhouden. We zien de zeebaars weer in toenemende mate onze kust aandoen en ook de eerste finten zijn weer gesignaleerd.


Ook in grote getale aanwezig op het ogenblik, lekker rondstruinend of liggend in de avondzon.

Zout - door Arthur van Tienen

Kant- en Kustvisserij

Mooi weer trekt vissers naar de waterkant!

Ja, ja de zomer vis begint flink van zich te laten horen. Op de pieren van IJmuiden kun je een flink maaltje makreel vangen terwijl op de pier van Hoek van Holland nog geen geep of makreel te zien is! Ook de fint is nog niet of nauwelijks waargenomen in de Waterweg, terwijl de zeebaars ook rijkelijk laat is in het Europoortgebied.

Geep en makreel kun je wel lekker in Zeeland vangen en op de Oosterschelde waar menigeen afgelopen week zijn of haar aantallen geep wisten te scoren, mooi om te zien hoe tientallen sportvissers lekker in het zonnetje proberen een “zilveren pijl” te vangen.


De eigenaar van
www.fisch4u.se landde deze massieve heilbot afgelopen weekend. Gevangen aan een herring cutbait. Groet, Mads Grosell. 

Kantvisserij zal zich gaan verplaatsen naar de nachtelijke uren met het zicht op de tong. Voorzichtig hoop ik dat het weer een ouderwets jaar wordt! Afgelopen vrijdag op zaterdag werd voor de 5e keer ‘de Nacht van ‘s-Gravenzande’ gehouden en het was een waar feest, voortreffelijk weer en een uitzonderlijk goede organisatie door de jaren heen, zorgde ervoor dat de zaak was uitverkocht (75 koppels).

Ze vingen heel goed vis op het strand van ‘s-Gravenzande. De winnaars brachten samen meer dan 70 vissen ter meting aan. Hulde voor de organisatie nogmaals die een waar ontbijt compleet met gebakken eieren en spek etc., gratis ter beschikking stelde voor de deelnemers! Volgend jaar meedoen!!

Bootvisserij

Wat optimistischer geluiden uit de wrakvishoek afgelopen week. Het is nog steeds geen hosanna, maar op sommige wrakken zit er al weer wat mooie kabeljauw, proberen dus maar. Wat je niet hoeft uit te proberen is de ankervisserij, er is gewoonweg verschrikkelijk veel vis onder de kant en met name de schar ligt metersdik op de boden zo lijkt. Afgelopen zondag was het NK Boot vanuit Neeltje Jans en er werd gevist in het ‘Meerkerkgebied’, zo’n 16 tot 18 mijl vanuit Neeltje Jans.


Hallo TF, eind mei wezen vissen in havoysund, noord Noorwegen. Superbestemming, veel vis gevangen waaronder deze heilbot….

Nu komt het: degene die zijn huiswerk goed had gedaan en de week ervoor al had proefgevist hier, had een streepje voor, want die wisten hoe de vlag erbij stond, welke onderlijn het snelst viste en met welk aas je het beste de ‘snelle’ visserij moest aanpakken. Was het in het verleden nog wel eens experimenteren op een NK, nu was het zaak zo snel mogelijk je beaasde onderlijn in het water te krijgen om dan weer nog geen halve minuut later weer 3 vissen van je onderlijn te moeten halen.


....En vele mooie zeewolven gevangen, onder andere deze. Groet, Ronald.

Elke verspilling van tijd werd bestraft met een haast niet meer te overbruggen achterstand en hoe enorm de te vangen aantallen waren bleek wel toen Ernest Ripson, de kampioen van verleden jaar, ook dit jaar weer de titel pakte met 447 maatse vissen!!! In 6 uur tijd dat is ongeveer 1,2 maatse vis per minuut!

Tweede werd Bondscoach Frank van Schilt en derde werd duizendpoot en alleskunner Arjan Rijnberg. Een krankzinnige dag met veel, zeg maar ontzettend veel vis en hulde en waardering voor degene die zo goed op de situatie hadden geanticipeerd, you get what you earn!!

Tot volgende week, Arthur


Ernest Ripson, voor de tweedee achtereenvolgende keer Nederland Kampioen Bootvissen.

 
Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Tropische omstandigheden afgelopen week op het water. Verbrande koppen en armen, daar er nog vele vissers niet hun zonnecrème hadden meegenomen, dus hou hier wel rekening mee daar het woord huidkanker met het jaar toeneemt omdat we het niet zo nauw nemen met de zon, en voorkomen is beter dan genezen. Gaan we over tot de vangsten.
 
Snoek: Behoorlijk wat meldingen van metersnoeken, en ook nog enkele vissen van boven de 120cm-grens. Nagenoeg weer deze meldingen van roofvissers die hun water gewoon heel goed kennen, en niet van hot naar her jagen. Ook opvallend dat de meeste grote vissen op kleiner kunstaas werden gevangen dan 14 cm, dus het grote spul laat maar gewoon thuis hoor en zet dat maar vanaf september in. Oranje en baarskleur de toppers van de laatste week.
 
Snoekbaars: Ook hier weer vele grote vissen tussen de vangsten, maar hier opvallend dat ze al wat verder uit de oever lagen op vaak 3 a 4 meter diepte. Dit heeft natuurlijk te maken met de felle zon die nagenoeg elke dag aanwezig was. Die vissers die van half 5 tot 9 uur aan het water waren konden nog behoorlijk wat snoekbaarzen in de oever vangen, maar was het wat later, dan kon je dat vaak vergeten. Ook hier wederom klein kunstaas wat het meest gepakt werd. Ook opvallend weinig met slepend vissen, maar veel met afzakkend kunstaas, dus hou dat even in gedachten.


Wederom klein kunstaas wat het meest gepakt werd.
 
Baars: Ook hier al wat meer vissen die los gaan komen, en dus ook diverse mooie exemplaren tussen de binnengekomen foto’s. Kleine plugjes en bladpilkers scoorde vaak mooie baarzen. De aantallen zijn er nog niet, maar dat laat niet lang op zich wachten hoor, dus even geduld.
 
Winde, roofblei en meerval: af en toe een melding, maar dat is nog niet vet op dit moment maar daar zal ook snel verandering in komen, en ik verwacht hier aankomende week al diverse foto’s van. Vooruitzichten weekend redelijk, dus ga er lekker op uit, maar de beste tip is: zorg dat je er vroeg bij bent, dat maakt nog vaak een mooi aantal uit, succes natuurlijk. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, gewoon even naar
www.pietdriessenfotografie.nl dan zie je hoe wij het er hebben afgebracht op de roofvissen.

Tot volgende week, Piet Driessen

Barbeelvissen - door Frans Vogels
 
Het barbeelseizoen begint langzaam op gang te komen. Op de Waal zijn de vangsten al redelijk te noemen. Waar de meeste nog genoegen moeten nemen met 1-2 stuks worden er een stuk verderop 5 - 8 barbelen gevangen. Over het algemeen zijn het deze week lengtes van 40-50 cm die er gevangen werden.


Op de Waal zijn de vangsten al redelijk te noemen.

Het paaien is nog niet helemaal gedaan, sommige barbelen laten nog ruim hun kuit of hom vallen op de onthakingsmat. Voorzichtigheid is dus nog geboden als we nog meer nakomelingen willen krijgen. Op de IJssel zijn de berichten minder gunstig. Daar wordt op sommige plaatsen helemaal niets gevangen. Kaas en made waren deze week de beste barbeelazen in de Nederlandse rivieren.


Het paaien is nog niet helemaal gedaan.

Zelf ben ik afgelopen weekend naar Duitsland geweest om te vissen op de Rijn, ter voorbereiding op de barbeelreis eind augustus georganiseerd door
Koningsreizen. Ondanks de hitte en het vele drijfvuil wisten we toch 3 barbelen te vangen. Uitgebreider vangstmeldingen van deze week, zie www.barbelen.nl ‘actuele vangstmeldingen’. Ook in Duitsland waren de vangsten op kaas en made.

Tot volgende week, Frans



Overige vangstmeldingen:


Beste Total Fishing, afgelopen zondag mocht ik eindelijk voor de eerste keer met mijn oom mee naar de wrakken om de kabeljauw te belagen. Verschillende mooie vissen gevangen was wel zwaar om de gullen van 35 meter diepte omhoog te drillen. Groet, Lars Knoops.


Beste Total Fishing, vrijdag 4 Juni ben ik met mijn collega de Noordzee op geweest om te gaan makrelen. We hadden er in totaal 120 gevangen in ongeveer een uurtje tijd. Vriendelijke groet, R. Stroet.


Beste Total Fishing, tijdens een maanloze nachtsessie op Neeltje Jans aan de buitenzijde, was daar opeens een verrassing. Na een klein stootje op de top de hengel in de hand genomen en gewacht op het volgende stootje, maar deze kwam maar niet dus inhalen om het aas te controleren.

Eerst zei ik nog tegen m’n vismaat dat ik de hele wereld eraan had maar hij kwam even daarna toch los. Het was zwaar inhalen en tijdens het inhalen bonkte hij goed daarom vermoedde ik een grote gul. Mijn maat liep in het donker voorzichtig naar de waterkant om “de gul” op te kunnen vangen. Ik meldde hem nog dat we er bijna moesten zijn toen ik hem op de kant hoorde komen.

Mijn maat zag hem in het donker niet komen en toen hij opeens hard begon te klappen schrok hij, maar schoot onmiddellijk in de lach. We hadden een grote kreeft te pakken! Het was een waanzinnige kick om zo een beest vast te houden. Na met hem op de foto te zijn geweest hebben we hem zonder afscheidskusje weer teruggezet. Met vriendelijke groeten, Ronald W. de Vries Kudelstaart.


Dat we de subwalk echt serieus kunnen nemen, bleek afgelopen weekend wel weer. We vingen een aantal mooie vissen aan deze “gevleugelde” plug. Overigens zijn de vangsten nog niet echt geweldig. Zowel vanaf de kant als vanuit de boot is het hard knokken om een zeebaarsje te bemachtigen….


... Opvallend is dat de vissen die we vangen over het algemeen, ondanks de tijd van het jaar, nog steeds vol hom en kuit zitten! Teken aan de wand als gevolg van de koude winter óf… is de aanleg van de tweede Maasvlakte in het uitgebreide Europoortgebied nog steeds de grote boosdoener voor de doorstroom van de normale zeebaarspopulaties richting Waterweg?!

Tijdens de Visma werd ik geconfronteerd met de Shimano SpeedMaster Sea Bass 300 extra heavy van Shimano. Ik heb deze hengel de afgelopen twee maanden getest en kan nu al zeggen dat het de beste zeebaarshengel is die ik ooit in mijn handen heb gehad. Hij lijkt enorm stug maar heeft een machtige topactie en voldoet verder aan alle eisen die je als zeebaarsvisser aan een hengel kunt stellen, kortom een aanrader. Joop Folkers.


Beste Total Fishing, ook in de Limburg duikt hij op: de zwartbekgrondel! Gevangen op de Maas aan de vaste stok. Groet, Robin.


Ik heb op een mistige avond eindelijk mijn eerste forel gevangen op het Oostvoorne meer. Het waren er uiteindelijk 3 in totaal. 1 Regenboog van 57 cm een Bruine forel van 54 cm en een kweekforel van 500 gram. Ze zijn gevangen met drijvende lijn en een klein streamertje van marabou. Vriendelijke groet, Wim Schilperoort.


Een nachtelijke kanaalsessie leverde een aantal prachtige brasems op…..


.... De grootste was deze kanaalkanjer van 58 cm. Ook mijn broer had succes met een aantal mooie vissen, waarvan een flink aantal 50+ exemplaren. Groeten, Johan Bakx.


Pascal bidt wél voor brune bonen met een zeelt als resultaat. Groet, Pascal en Frits.


Beste Total Fishing, vorige week zaterdag ben ik met een paar vrienden wezen karperen. Na een paar kleine karpers ving ik een karper van 15 pond. Groet, Jasper Dol.


Afgelopen zaterdag lekker met de vliegenlat achter de karper aangeweest….


....Zie hier het resultaat! Wat een sterke vis! Groeten, Thomas.


Op 1 juni kan men in België weer aan de slag op openbare wateren. Daar mijn voercampagne van 3 dagen zijn werking had gedaan, zag ik meteen dat de vis los was op mijn stekkie…..


......Die dag liepen mijn Delkims op volle toeren, liefst 14 runs, waarvan 12 vissen geland te hebben. Deze vissen van een provinciaal water te oost Vlaanderen, konden mijn pro liners (triple s) niet weerstaan…..

 
......Hier enkele vissen waaronder een echte oudere vis “den rimpel” genaamd, die reeds 2 jaar niet meer werd gevangen en dood was gewaand. Wonderen zijn dus de wereld nog niet uit. Groeten, Sven Dierickx.


De Beegder Heide, gefotografeerd door Björn Janssen.


Hallo redactie, hier een foto van een roofblei gevangen op de Maas, midden op een warme dag. Deze roofblei is 81cm en gevangen op een salmo pike. Mooie manier om het roofvisseizoen te openen. Met vriendelijke visgroeten, Marcel Mertens.


Freek Janssen met een prachtige roofblei.


Een leuke kleine dikke meerval. Het was een lange dril maar toch is die uiteindelijk op de kant gekomen. Groetjes, Martin.


En dit bevond zich tussen het riet, een nest met jonge meerkoeten. Gr. Piet.


Björn pakte deze mooi getekende baars vroeg in de ochtend.


Zondag nog even gaan vissen, de vangsten waren niet zo slecht…...


......Nog enkele mooie snoekbaarzen en baarzen kunnen vangen tussen de vele kleine snoekbaarsjes…..


.....De vissen zijn gevangen tussen 3 en 8 meter…...


......We vingen ze met alle soorten shads, van klein tot groot en van fel tot natuurlijke kleuren. Groet, Bart en Frank Mylle.


Na een teleurstellende wedstrijd op het Lauwersmeer, waarbij we drie vissen gelost hebben en verschillende aanbeten gemist, dan toch maar gisteren effe de dropschothengel in de hand genomen en het kanaal afgestruind. Na enkele snoekbaarzen gevangen te hebben was de ontgoocheling van zondag vlug vergeten… Dikke proficiat aan de jongens die hun finale-ticket gehaald hebben! Groet, Mario en Stéphanie.


Geachte redactie. We hebben vandaag in de hele vroege ochtend een mooi aantal maatse snoekbaarzen weten te vangen met het verticaalvissen van kunstaas. Na de klok van 11.00 uur was het echter zo goed als afgelopen. De meeste vissen waren pas afgepaaide en dus vrij slanke snoekbaarzen. Met vriendelijke groet, Henkjan Vergunst Rijnsburg.


Bedankt Jeroen voor de mooie visdag en gefeliciteerd met deze mooie vis. Groeten van je vismaat Wilberto Trammelanto.


Beste TF, afgelopen zaterdag wezen vissen op het randmeer. Resultaat: 23 mooie snoekbaarzen en een stuk of zeven verspeeld (met z’n drieën). Groeten, Aart Knoet.


Piet met een snoekbaars.


Marc met een puntgave snoekbaars.


Beste redactie, een mooie snoekbaars van 79 cm, op een dood voorntje onder sleeplood. Groet, Flipphi.


Geachte redactie, bij deze een drietal foto’s van mij (met oranje jas) en mijn vismaat Hans Ruigrok. We hebben vandaag in de hele vroege ochtend een mooi aantal maatse snoekbaarzen weten te vangen met het verticaalvissen van kunstaas.


Na de klok van 11.00 uur was het echter zo goed als afgelopen. De meeste vissen waren pas afgepaaide en dus vrij slanke snoekbaarzen. Met vriendelijke groet, Henkjan Vergunst Rijnsburg.


Pracht formaat snoekbaars voor Marc.


Deze prachtige snoekbaars nam gretig een diep getrolde bomberplug. Een keiharde aanbeet, gevolgd door een spannende dril… de opening van 2010 zal ik niet vlug vergeten met deze stekelridder. Op een paar millimeter na exact één meter lang. Vismakker Leonard serveerde zowaar een lekkere whisky uit een heel klein flesje. Groet, Nico Smits.


Beste TF, afgelopen donderdag even een kleine sessie gehad met de boot. Maar na 3 1/2 uur trollen, verticalen en geen enkele tik te hebben gehad, vond ik het mooi geweest. Bij de terugweg even langs een bekende stek rijden waar wel 5 man met shads stonden te gooien. Hier stond een bekende bij dus al snel ging ik ook een poging wagen.

Er werd veel snoekbaars gevangen en dan geen kleine, het verschil met ons tweeën en de andere heren was dat wij alles weer lieten zwemmen en zij alles maar dan ook alles de kop in sloegen en alles achter in de kofferbak ging.

Er was zelfs een man met 2 specietonnen in de kofferbak die gevuld werden met?........jammer!! Ik mocht toch nog een hele dikke snoekbaars vangen en J. Kooistra pakte er nog 7 in anderhalf uur bij. Geen foto van Kooistra i.v.m stekherkening want er liepen al genoeg van die figuren om die alles meenamen. Gevangen op een kleine Arukushad, een topkunstaas in mijn ogen. Groet, J.Iedema Anjum.


Mooie zomergast. Groet, Jelle.


Beste Total Fishing, zondag toch nog even gevist op de Maas, na diverse missers een snoek van 86 cm. Groet, Frank van de Werdt.


Beste TF, op aanraden van Ron de Graaf een nieuw soort kunstaas (zeer grote baarskleurig shad) gebruikt en het resultaat was 7 snoeken….


....waarvan 2 meters (111 en 107 cm) en een snoekbaars van 72. Topdag. Met vriendelijke groet, Peter Dorlijn.


Inmiddels in het nieuwe roofvisseizoen alweer 5 vissessies achter de rug. Mooie vissen gevangen van klein tot groot en Robin heeft vrijdagavond tijdens de dumpdagen bij Hennie Kruidenier nog even een nieuwe Salmo Sweeper jerkbait gekocht en getest. Tijdens de 5de worp schrok Robin zich helemaal lam, want vlak onder de top werd zijn nieuwe Sweeper al gegrepen tussen de waterplanten…..


......Uiteraard wist hij eerst nog niet dat hij zijn eerste metervis stond te drillen. Uiteraard heeft hij zaterdagavond ook de hele avond met zijn nieuwe aasje gevist, maar nu een keertje zonder resultaat. Vissen blijft vissen. Groet, Eddy.


Gisteravond even een paar uurtjes met de boot weggeweest. Het vliegvissen uit de boot doe ik nog niet zo lang, maar ik weet nu al zeker dat ik het nog heel lang ga doen. Ik zag een opening tussen de lelies en dacht daar moet gewoon een mooie snoek staan en zie het resultaat. 1.10….. dat had ik niet durven dromen zo vroeg in het seizoen en dan nog wel op de vlieg, echt geweldig! Groet, Maarten Vink.


Yvo mag wel trots zijn op deze mooie snoekdame.


Gisteren nog een paar mooie vissen waaronder de snoekbaars van Marc, en zelf kon ik nog een mooie snoek vangen. Met roofvisgroet, Piet.


Was een geslaagd weekend. Mooi weer en mooie vangsten. Vis voor iedereen. Bijzonder waren de snoek van Menno van 1,06m; Snoekbaars van Tim van 73 cm en twee snoeken voor Frank van 93 beide. Verder veel aanbeten en visjes gevangen. Dit is de foto van Frank, gevangen aan een shad met de firetiger kleur. Groet Bertino.


Srdjan ving afgelopen week nog deze snoek in een prima conditie.


Marc heeft de smaak te pakken en scoorde weer op een shad.


Droomsnoek voor Jo, een dame van 120+ Greot, Piet.

Deze week de nominaties voor de heilbot van Ronald, de gul van Lars, de snoekbaars van J. Iedama en de snoeken van Marc en Jo. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -