Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 januari 2013


...tot dinsdag 8 januari 2013

Allereerst voor iedereen nog de beste wensen voor het gloednieuwe jaar! Dat er met de feestdagen knap doorgevist is, blijkt wel uit de hoeveelheid ingezonden vangstberichten voor deze editie! Hopelijk wordt het voor iedereen een mooi jaar met vele mooie (vis)momenten!


De landing ingezet. Foto: Piet Driessen.

Allereerst iedereen een heel gezond, gelukkig en visrijk 2013 toegewenst!

Allemaal weer een beetje bijgekomen van de Kerst- en Oud en Nieuw-beslommeringen?


Geen oliebollen op oudejaarsavond maar Heilbotkibbeling!

Toch de kans geweest de afgelopen weken om lekker uit te waaien aan het strand of op de boot, vis zat zelfs en een heuse kabeljauw van 1.06 mtr. vanaf het strand tussen Vlissingen en Westkapelle is ook geen klein bericht!

Overal prima visserij, hoofdzakelijk schar en kleien rondvis als wijting en steenbolk. Toch deed de regen slechte zaken qua visserij in de Waterweg; veel zoet water beïnvloedde de vangsten in negatieve zin, alhoewel de laatste week de vangsten weer enigszins op het peil zijn van een maand geleden. Er worden vooral veel gulletjes en scharren gevangen met de traditionele mooie wijtingen.

Zoals gezegd dus vanaf de stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle en verderop richting Domburg mooie vangsten van schar en de bijvangst zoals gul, bot, wijting en steenbolk.

Meldingen van de strandvangsten op het Sportstrand 2e Maasvlakte valt tegen. Het is toch ondieper geworden dan we gehoopt hadden en geen geweldige vangsten. Hopelijk brengt het voorjaar hier verandering in óf willen we te snel?!

Snel doorrijden naar de Papegaaienbek of Edisonbaai. Goede visserij hier op winters gespuis, vaak mooie scharren erbij. Mississippiehaven een waar gekkenhuis: grote vangsten van wijting, steenbolk en mooie scharren. De wijting en steenbolk zijn veelal ondermaats maar er lopen een paar ‘Dikkertje Daps’ ertussendoor. Beerkanaal en Yangstehaven zelfde laken een pak, prima visserij.

Dintelhaven vol met krabben die waarschijnlijk uit de diepere haven zijn gevlucht. Knip, knip, knip, en weg is je haaklijntje! Calandkanaal van voor tot achter puik: wijting, steenbolk, schar en nog wat zeebaars zul je hier vangen. Stranden regelmatig goede visserij. Wel wisselend waar je staat, het kan zo maar 50 meter schelen of je wel of dat je niets vangt op de stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn.



Nog leuke zeebaarsjes tussen de wijtingen door in het Calandkanaal.

Van Tom van de Pol prima berichten van het Noordzeekanaal en de pieren van IJmuiden. Grote aantallen schar en wijting zijn hier te vangen. Pier van Hoek van Holland en het veldje bij het Vispaleis aan de boulevard prima stek op het grasveld, ook hier leuke visserij op wintervis.

Bootvisserij
Geankerde visserij prima voor de hele kust, voornamelijk schar. Ook de drie Piraten, Wiesje, Natilus en Pirate 2, vangen als de beste in de monding van de Westerschelde. Oosterschelde redelijk, ook hier schar en wat steenbolk en wijting, soms mooie botten ertussendoor. Wrakvisserij weer wat hoopgevend, er zit leven inde brouwerij en hopelijk wordt de februarimaand, traditioneel een topmaand voor de wrakvisserij, weer ouderwets.

Zaterdag de Lustrumeditie van het Penn Grevelingen Tournament, in 3 weken geheel uitverkocht en we gaan er iets moois van maken. Wisselende vangsten op de Grevelingen.

Wel wordt het, zoals het er nu naar uitziet, mooi weer: een beetje vorstig en hoogwater om 14:00 op de Noordzee. Hopen dat er redelijk wordt gespuid, dan komt het wel goed.


Tot volgende week! Arthur

Nat, nat en nog eens nat

Dat was het weer van de laatste weken in de kerstvakantie, maar we moeten het er maar mee doen. De temperatuur is verder niet slecht te noemen, maar of dat altijd in zijn voordeel is?! Ook de watertemperatuur is nu gemiddeld tussen de 5 en 7 graden en waar houden ze zich dan op? We zullen eens even kijken hoe men ze gevangen heeft.

Snoek: Vooral de laatste week vaak kleinere snoeken bij de meldingen, maar dit komt ook omdat veel vissers de wild stromende rivieren vermijden en zich op kleiner water hebben begeven, en dan zie je meteen dat de lengte wat naar beneden gaat. Wel natuurlijk meer aanbeten en meer vissen en dat is ook mooi om mee te maken hoor.


Veel van dit slag snoeken de laatste weken.

Op groot water nog meldingen van grote snoeken maar nagenoeg alles van die bakken op heel groot kunstaas en op doodaas. Sardine als aasvis komt heel vaak voor bij de vangsten de laatste weken. En het blijft natuurlijk heel mooi om onder de dobber te vissen en deze te zien weglopen, dus echt wel iets om voorlopig nog te doen.


Blijft heel mooi een zakkende dobber.

Snoekbaars: Hier wel redelijke vangsten, maar dan toch vaak op de scheidingen van stroming en stilstaand water en diegene die dat vaker doen en weten hoe ze dit moeten aanpakken konden nog vaak mooie aantallen en vaak grote vissen vangen. Blijven zoeken op deze plaatsen is de sleutel tot succes.

Ook hier doodaas of langwerpige shads vaak heel goed, kleur is geen peil op te trekken op dit moment. Ook op dieper water meldingen van redelijke aantallen snoekbaarzen maar meteen al de maten een stuk kleiner.

Baars: Niet te geloven wat voor bakken er het laatste jaar worden gevangen, en dan vaak vissen rondom of net boven de 50 cm. Is ook opgevallen dat er diverse vissers ook gerichter op zijn gaan vissen en dat werp dan ook weer zijn vruchten af. Ze liggen met dagen vaak nog niet zo diep en plugjes die snel bewegen en tot een meter of 3 gaan zijn vaak succesvol op deze stelridders.

Roofblei, winde en meerval: Nagenoeg geen meldingen afgelopen weken, maar ze zullen er ongetwijfeld nog op zijn tijd bij kunnen zitten.

Na het weekend toe zouden de temperaturen weer wat gaan zakken rondom of net onder het vriespunt, maar dat laat ons natuurlijk niet thuis daar er aankomende weken nog mooie vangsten geboekt kunnen worden van vaak grote vissen.


Lekker ontspannen in de boot toeren.

Pas wel op dat als je met de boot op stap gaat met vorst wel een emmertje zout mee neemt voor de trailerhelling die wel eens glad kan zijn. Ook wat ik vaker vertel: ga gewoon niet alleen met dit weer, gezelligheid kent geen tijd en geniet er van. Wij horen wel of er nog succes is geboekt op onze roofvissen.

Veel plezier op of langs het water, Piet.


Beste Redactie, Omdat er op Total Fishing ook altijd wel een natuurfoto staat hierbij een foto waarbij de naam van de muts die had gewonnen en die hij hier ook op heeft, Fox Rage, eer wordt aangedaan (wilde, maar handtamme vos uit de Amsterdamse Waterleidingduinen). Chris en Stian Schenk.


In december ving ik in een polderwater nog een zeelt van 46 cm. Nu wilde ik mijn eerste vis van het jaar ook op die stek vangen. Dat werd een ruisvoorn. De 4de vis was dan weer zo’n felbegeerde zeelt, 41 cm deze keer. Hij zwom zich 3 keer vast in de plantenresten en dook in de prut, maar kon toch voor de lens gehouden worden...


...De oplopende temperatuur en westenwind waren de voorspelling waar ik op zat te wachten. Woensdag uit mijn werk vandaan een onsje voer en maden gebracht op mijn zeeltstekje. Zaterdag om 12 uur nog een keer een onsje voer met veel maden. Om 13:00 uur kon ik gaan vissen en na 10 minuten kreeg ik de enige aanbeet van deze sessie. Een mooie wegloper resulteerde in een fijne dril en dito zeelt van 46 cm. In het landingsnet. Gericht gevangen zeelt op 80 cm water, mijn dag was helemaal goed.Groet, Peter van der Heijdt


Beste Total Fishing, tussen kerst en het nieuwe jaar toch nog even wezen vissen op een karperputje in het land van Maas en Waal...


...Drie uur gevist samen met mijn zoon. Het resultaat: 15 karpertjes. Heerlijk genoten met z'n tweetjes! Groet, Jorg Dekkers.


De laatste dagen van de visserij in 2012... snoekbaars en snoek daar! Gelukkig Nieuwjaar 2013 tot alle vissers! Groet, Vic - www.vic-fishing.net.


Afgelopen zondag met Maurits Kuijs van Fishing Direct nog naar het grote water geweest. Leuk snoekbaars gevangen en de baarzen waren ook gek te krijgen met de Fatshad. Groet, Arno Hartgers.


Dikke baarzen met hoog water. Groet, Chubby.


Hallo TF, hier nog wat baarsjes en snoekbaarsjes. Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar!  De eerste keer het water voor dit jaar en ja hoor, ze waren voor ons van de partij. Soms ving ik er twee in een keer. Deze slokkop had niet genoeg met z’n paling en wilde er nog een firetiger spitbelly erbij. Het was een grijze dag maar de teller liep wel lekker op en viel stil op 38 vissen. Zeker omdat het driekoningen was. Groet van Jefke Distra en Kris.


Eindelijk de halve meter voorbij! 51,5cm plezier op de @rt-baits whisperer! Groet, Tom.


Zaterdag plekje in de luwte opgezocht vanwege de harde wind. De baarzen waren moeilijk te vinden, maar wist er toch enkele te vangen. Deze ging weer vol voor de Biggie R2S. Groetjes, Marc, Hoeben.


Beste Total Fishing, de eerste trip van het nieuwe jaar zit er weer op. Ik ben een dag met Roel wezen verticalen. Roel scoorde een aantal mooie snoekbaarzen (70+ ) op zijn nieuwe Fox Pro shads, ik had meer geluk met de HT Buckyshad. Een aantal mooie snoekbaarzen en een 46 cm baars waren de vangsten van de dag. Verslag op www.roven.nl. Groet, Freek Janssen.


De laatste dagen van de visserij in 2012...


...snoekbaars en snoek daar! Gelukkig Nieuwjaar 2013 tot alle vissers! Groet, Vic.


Beste Total Fishing, laatst ben ik alleen de kolkende rivier opgegaan om met grote shads te verticalen...


... Ik wist een aantal mooie 70+ snoekbaarzen te vangen op verschillende dieptes, onder andere op de HT Big Nando's. Groet, Bjorn Janssen - www.roven.nl


Hallo TF, hier nog wat baarsjes en snoekbaarsjes. Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar!  De eerste keer het water voor dit jaar en ja hoor, ze waren voor ons van de partij...


... Soms ving ik er twee in een keer. Deze slokkop had niet genoeg met z’n paling en wilde er nog een firetiger spitbelly erbij. Het was een grijze dag maar de teller liep wel lekker op en viel stil op 38 vissen...


...Zeker omdat het driekoningen was. Groet van Jefke Distra en Kris.


Mooie snoekbaars met een snoekbeet, toch met een keiharde beuk op de hengel. Groet, Jan Versteeg.


Eerst dachten wij een reus van een snoek, maar na een lange dril bleek het een snoekbaars van 75 cm te zijn die vals gehaakt was in zijn rugvin. Groet, Jan Versteeg.


6 snoekbaarzen van 70-plus! Groet, Gerwin.


Beste TF, het was weer eens een taai dagje! Harde stroom is en blijft een geweldige uitdaging!! Toch nog respectabel aantal stekels gevangen waaronder deze mooie slanke Riviersnoekbaars. Groeten, Twan van Berkel.


Prachtige, Hollandse snoekbaars...


en 91 cm. Snoekbaars catch & release. Groeten uit Duitsland.


Beste Total Fishing, de eerste trip van het nieuwe jaar zit er weer op...


...Ik ben een dag met Roel wezen verticalen. Roel scoorde een aantal mooie snoekbaarzen (70+ ) op zijn nieuwe Fox Pro shads, ik had meer geluk met de HT Buckyshad...


...Een aantal mooie snoekbaarzen en een 46 cm baars waren de vangsten van de dag. Groet, Freek Janssen.


Vlak voor het wassende water dat met kerst ons land binnenkwam, mochten we nog een memorabele dag beleven op de rivier. Erik pakte deze kneiter op een middelgrote dullshad...


...Een paar minuten na een bloedstollend harde aanbeet kwam tot mijn grote vreugde deze zware knoeperd aan de oppervlakte. Helaas was ik mijn camera vergeten, maar dankzij Erik's mobieltje toch een paar plaatjes overgehouden van deze schitterende afsluiting van 2012. Groeten van Wilfred van Nunen en de beste wensen voor 2013 aan alle sportbroeders en -zusters. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo redactie, mijn zoon Thijs (8 jaar) troefde zijn vader af met de grootste snoek van de dag, gevangen op een stuk kunstaas in een boerensloot in Heerenveen. Hij is nog een beetje bang om de vis vast te pakken, maar dat leert hij nog wel. Groet, Jeroen van der Burg.


Ha Total Fishers, na een zwembaddagje op oudejaarsdag wilde mijn zoon Ruben (4jr.) graag nog even met papa gaan vissen… kort de tijd, maar toch er even op uit getrokken. Op de eerste stek zag ik een snoek jagen onder een boom… na de 4e worp was het hangen. Ruben wilde de vis graag zelf vasthouden: “Dat durf ik wel…”


Pieter wist nog een snoek te vangen.


Hallo, vandaag voor het eerst buiten de polder én met doodaas gesnoekt. Na 5,5 uur deze mooie dame op de sardien. Al de koude niet voor niets geweest! Groetjes, Alex.


De West-Vlaamse Mathis Ostyn ving in de mooie Nederlandse polder z'n allereerste snoek op kunstaas! Heerlijk om zo'n moment te kunnen meemaken! Groeten, Geert Vandeplancke.


Gelukkig nieuwjaar! De eerste snoeken van 2013 waren op 1 januari een feit. Groet, Klaas Hoogduin.


Beste Total Fishers, een goed snoekjaar toegewenst! Groet, Danny Sin.


Beste TF, afgelopen tijd 2 keer weggeweest met mijn nieuwe zwager Adrie, een witvisser die ik langzaam omschakel naar het roofvissen haha. Dit is zijn allereerste doodaas-snoek...


...En deze nog op een grote spiering. Groet, Jelte Bouma uit Anjum.


Hallo TF, een gelukkig nieuwjaar!..


...Op eerste kerstdag met kunstaas de polder in geweest...


...De snoeken waren werkelijk door het dolle heen...


...Met 1ste kerstsdag waren ze ook goed los...


... ik pakte er 7 op een middagje grin


Albert wist nog een mooie metersnoek te vangen.


Willem met een echte metersnoek.


Mooie snoek van 1.07m. Nou die van gister nog vangen, die is groter en bij die brak de lijn. Deze gevangen met doodaas onder een dobber. Groet, Pascal.


Beste TF, deze snoek is gevangen op een baars-shadje. Gr. Jack Tausch.


Hierbij twee snoeken, gevangen door Pascal Haalboom op eigenbouw bucktail spinnerbaits...


...De grootste was op enkele centimeters na een meter. Groet, Frits Haalboom en beste wensen voor 2013!


Hallo Total Fishing, zaterdag was het weer zo ver. Een Amerikaanse jongen die in Nederland af en toe enige tijd bij zijn Nederlandse vriendin doorbrengt, wil meer Nederlandse dames verschalken. Hoewel hij niet de vanger was, heb ik hem de vis in handen geduwd onder het mom dat deze dame liever met een jonge dan een oude vent op de foto wilde. Zo kon hij thuis tenminste ook iets laten zien!...


...Zijn zwager Glenn volgde prompt mijn voorbeeld en toverde een dikke tachtiger tevoorschijn. Voor de rest was het slecht, dik water en geen aanbeten...


... Een dagje met de zoontjes van mijn overleden collega visgids (Erik Veldkamp) naar Naturalis leverde ook nog een mooie vis op! Groet, Visgids Johan.


Wat een dag! Vreselijk taai, slechts 1 aanbeet gehad, maar wel een nieuw pr.98cm, net 2 cm te kort. Werd een keer tijd want mijn oude PR was nog van 5 okt. Gr. Ton.


Beste Total Fishing, afgelopen donderdag samen met Sebastiaan Verkerk op pad geweest om eens wat snoeken te vangen. Samen hadden we 5 vissen waarvan ik er twee had. Natuurlijk met doodaas gevangen. Groetjes, Derk van der Molen.


Afgelopen zaterdag een geweldige eerste visdag van het nieuwe jaar. Nog voor het ochtendgloren deze fraaie, lekker vette snoekdame van 94cm mogen aanschouwen. Hierna nog 3 mooie snoeken meer gevangen van 86cm,75cm en 54cm, waarvan 2 snoeken op dood aas. Zowel de grootste als de kleinste en de andere 2 snoeken met een grote spinner van DAM. Groet, Joan Steenbergen.


Hallo TF, eerst en vooral aan alle TF-fans: een gelukkig en visrijk 2013 toegewenst! Na een deugddoende vakantie in het prachtig besneeuwde Zweden, terug met volle moed het grote water opgezocht. Al waren de vangsten zéér mager, doch de nodige adrenaline eventjes mogen beleven! Groetjes, Stèphanie.


Beste TF, het nieuwe jaar begon prima met...


...2 sterke 90-ers! Groet, Joost


Hallo Total Fishing, de laatste vis van 2012. Gevangen tijdens het doodaasvissen. Een betere afsluiter van het jaar had ik niet kunnen wensen! Voor de complete verslagen zie: http://koenverweij.blogspot.com/. Groeten, Koen.


Hallo Total Fishing, op de terugweg van het vaarexamen een haven aangedaan. Deze dag dubbel prijs, kwam thuis met het vaarbewijs en een moddervette snoek. Groet, Harm.


Willem met zijn eerste metersnoek van 2013.


Pieter trots met zijn snoek.


Pieter en Willem samen met een dikke snoek!


Beste Total Fishing, al een hele tijd was ik bezig om mijn PR snoek aan te scherpen, en dat is me laatst gelukt! Tijdens een sessie doodaasvissen vanuit de boot wist ik, na een aantal vissen gemist te hebben, een dikke dame van 113 cm te vangen en op de gevoelige plaat te zetten. Wat een belevenis! Groet, Tom.


Goedendag Total Fishing, omdat het water op de rivieren te hoog stond en we beslist nog eens wilden gaan vissen, besloten we om het te gaan proberen op het IJ en het Noordzeekanaal. De gevangen snoekbaarzen hadden niet het formaat wat we gewend zijn, maar deze dame maakte dat helemaal goed. Bij deze een foto van een mooie snoek van 115cm. gevangen op het IJ in Amsterdam. Groeten, Arie.


Deze snoek kwam m’n streamer halen vanaf 4 meter water, en maakte dat ik meerdere visloze vliegvissessies meteen vergat. Veruit mijn favoriete visserij! Groet, Walter.


Hallo TF, tussen kerst en nieuwjaar een paar dagen op het water geweest. Met deze mooie massieve dame kon Frank het jaar goed afsluiten. Groet, Bart en Frank Mylle.


Dit wilde ik nog erg graag vangen: een dikke snoek in de sneeuw en met 119cm is dit wel gelukt dacht ik zo! Groet, Jan Kiel.

Deze keer de nominaties voor en de karpertjes van Jorg (jeugd), de baars van Freek en de snoeken van Albert (jeugd), Stephanie (dames), Walter (vliegvis) en van Jan. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -