Actuele Vangstberichten tot dinsdag 8 februari 2011


... tot dinsdag 8 februari 2011

Ondanks de stevige, haast stormachtige wind, toch heerlijk zachte dagen gehad. Af en toe leek het wel of het lente was! Naar het weekend toe zullen we weer minustemperaturen in de nachten krijgen, terwijl het overdag toch gelukkig aardig boven nul blijft.


Indrukwekkende sneeuwuil, prachtig vastgelegd op de gevoelige plaat door Björn Janssen.

Vrienden! Nog steeds geen officiële uitslag over de vreemde vis van een paar weken geleden. De vis is nu bij het RIVO en Peter Dohmen van Zeehengelsport bericht hierover op deze site zodra de vis gedetermineerd is (wat een mooi woord!).

De beurs van de Deltavissers van afgelopen zaterdag in de Dorpstienden te Ouddorp was wederom een groot succes, mede doordat de weersomstandigheden dusdanig waren dat je niet of nauwelijks kon vissen vanwege de harde tot stormachtige wind.

Visma is ook weer in aantocht, de Voorselectiekriebels gaan ook weer opspelen en de zachte temperaturen activeren bij mij het vissersbloed weer! Zelf ga ik komend jaar weer eens mijn werptechniek opschroeven door weer wedstrijden van de DSF te gaan werpen. Hengels, reels, tuningmateriaal en conversion kits zijn al besteld!

Bootvisserij
Grevelingen matig, veel zoeken en eigenlijk geen touw aan vast te knopen wanneer je wel of geen goede dag kunt hebben. Wel uit de vangstberichten toenemende platvis vangsten gemeld van vooral schol van formaat.


Gisteren 3 uur bezig geweest om de boot en vaargeul ijsvrij te krijgen om te kunnen gaan vissen. Vandaag weggeweest, boot vaart super, maar héél weinig vis te vinden. 5 Wrakken gehad en ook de beroepsjongens konden ze niet vinden. Groeten, Marco.

Oosterschelde ook hetzelfde verhaal, weinig vis, geen stabiele vangsten, geankerde visserij redelijk, in het Zeeuwse matig. Westerschelde net buitengaats redelijk, verwacht hier schar en wat gul. Wrakvisserij met de kotters dramatisch! De kleine, snellere scheepjes moeten veel wrakken afvaren om nog enigszins een redelijke gul te vangen.

Met de wind van afgelopen dagen ook al geen uitnodiging om op zee te gaan vissen. De soap van de nieuwe trailerheling op de Maasvlakte gaat ook gewoon door. Drie jaar afwachten wat verzanding doet, is voor ons geen optie, van uitstel komt afstel. Traineren en rekken zonder onderbouwde argumenten zorgen voor een ‘ambtelijke’ smaak.

Maar we gaan door totdat we een mooie helling ergens gesitueerd hebben op de 1e of 2e Maasvlakte, graag jullie steun daarvoor wanneer nodig, ik houd jullie op de hoogte.

Kant-/Kustvisserij
Allereerst nog even de aandacht voor de Penn Korps Competitie die in april van start gaat. 11 Teams zijn er aangemeld. Nog niet echt veel, maar wel veel sterke korpsen van Nederland zijn vertegenwoordigd. Het gaat ons erom om een echte strijd in competitie te leveren onderling in een goede verstandhouding en de competitie gaat sowieso door. Dus meld je korps aan op
www.korpsvissen.nl, je zult er gen spijt van krijgen!

Pieren IJmuiden en Scheveningen matig. Schar en wat gul, meuntjes en een loslopende wijting. Pier van Hoek van Holland  (Waterwegzijde) wat gul en schar, vooral het middenstuk tot aan het semafor is redelijk. In de diepe stukken werden afgelopen week leuke gulletjes gevangen. Op de ondiepe platen aan de Rozenburgzijde vooral bot en in de avond wat gulletjes.

Calandkanaal matig, wel ietsje betere dan verleden week. Woensdagavond ga ik met maatje Erik Remijn even proefvissen in het Calandkanaal voor de competitiewedstrijd van volgende week zaterdagavond. Beerkanaal nog steeds goed; schar, wijting en steenbolk. Amazonehaven redelijk, wel werkzaamheden aan het strandje, dus bij de lopende band over de weg het terrein op en dan aan het water linksaf slaan en rijden tot aan het hek, daar kun je op het strandje.

Stenen Glooiing en links van de Stenen Glooiing bij het frietkot ook leuke visserij, schar en bot. In de avond steenbolk en wat gul. Stenen Glooiing bij laag water het beste. Vlissingen tot aan Westkapelle hetzelfde als verleden week, bij uitstek de beste stranden wanneer het om scharvangsten gaat deze dagen. Pieren en tappen het beste aas.

Tot volgende week, Arthur

Heel zacht weer, harde wind… echt snoekweer zeggen ze, zou dat waar zijn?
 
Snoek -
Topvangsten als je ze gevonden had, met meldingen op diverse plaatsen van 10 tot 20 snoeken. De reden is nu natuurlijk dat de snoeken hun paaiplekken aan het opzoeken zijn en vaak in mooie aantallen kort bij elkaar in de buurt zijn.


Wij zijn voorzichtig met de snoeken en de vishandelaren gooien de zwangere snoeken maar mooi in hun vitrine. Groet, Piet.

De andere kant van het verhaal is dan natuurlijk dat er op vele plaatsen ook geen aanbeet te bekennen was. Ondiepe zones en havens op dit moment de topstekken op deze rovers. Opvallend dat bij de meldingen vaak vermeld stond dat felle kleuren goed scoorde op esox. Vooral rood en geel vaak bij de meldingen. Klein en groot aas werd tussen de kaken genomen, dus daar was geen pijl op te trekken.
 
Snoekbaars - Op veel plaatsen nog moeizaam en dus vaak maar kleine aantallen op een stek. Doodaas blijft hier gewoon nummer 1 op dit moment en slanke vis duidelijk in het voordeel. Laten we hopen dat de temperaturen doorzetten, dan komen de snoekbaarzen ook weer op de bekende stekken.
 
Baars - Wederom mooie grote baarzen, en deze vooral ook weer in de vele havens die Nederland rijk is. Ook hier wel vaak bij het vangstbericht dat het heel langzaam moest gebeuren omdat ze toch wel voorzichtig waren. Behoorlijk wat meldingen van baarzen op langzaam gevoerde lepels. Even onthouden dus. Goudkleurig en rood topkleuren op de baarzen.
 
Als de temperatuur redelijk blijft, wordt het water ook al weer wat warmer en zullen de snoeken lekker blijven bijten. Snoekbaarzen komen ook weer een stuk hoger te liggen en zijn dus gemakkelijker te vangen.

Lekker gaan en geniet ook weer van alles eromheen!

Succes op de rovers,  Piet 

Het was afgelopen weekend genieten van de lentetemperaturen. Ondanks het mooie weer trokken we toch weer naar de Ardennen om daar de barbelen achter hun schubben aan te zitten. Zowel zaterdag als zondag werd er gevist op de diverse rivieren.


Het was afgelopen weekend genieten van de lentetemperaturen.

De waterstand is weer laag, de stroming een stuk minder, maar de pret des te meer. Het hoge water heeft er schijnbaar voor gezorgd dat de bodemstructuur wat veranderd is. Op sommige plekken zitten we nu erg veel vast wat veel materiaalbreuk teweeg brengt.


Nico met een mooi formaat barbeel.

De felle gevechten en de diverse runs van de barbelen maken toch wel veel goed. Ook hadden we er dit weekend een dikke kopvoorn bij. Nog een paar weekjes (eind februari) dan gaat de gesloten tijd weer in. Tot die tijd blijven we het daar nog proberen.


Marcel.

De Nederlandse rivieren lieten deze week nog geen barbeel boven water komen. De watertemperatuur stijgt wel lekker en staat nu op bijna 6ºC. Ook hier kan het elk moment gaan gebeuren dat ze weer gaan bijten.


Dikke kopvoorn voor Harold.

Groeten, Frans Vogels


Een dagje vissen op het Hollands Diep door de PML Prostaffers…


.... Jeroen wilde een harder vangen en dat is gelukt! Groet, Evert. 


Vanochtend even de auto uitgestapt om deze prachtige ‘deken’ boven deze sloot vast te leggen. Groet, Jelle.


Jeroen wilde tevens zijn PR snoekbaarzen verbreken… en ook dat is gelukt!!…
 

... In de namiddag werden ze van het water geblazen en moesten ze er noodgedwongen van af. Groeten, Evert.


Hallo TF, zondag ondanks de harde wind het toch maar geprobeerd met de boot. Het plan was om het eerst maar eens met doodaas te proberen. Dit bleek al snel geen optie met een dikke windkracht 6, maar toch wist vismaat Alfred in de eerste drift een mooie snoekbaars te vangen op de sardien. Groet, Pieter Nederlof.


Het was net de Noordzee op de plassen; hoge golven met schuimkoppen, een nat pak en hozen geblazen. Wij werden gedwongen verder te vissen op de kleinere vaarten. Tegen de schemer sloeg vadertje glasoog toe. Strak tegen de bodem geviste pluggen waren favoriet. Prachtig, die ogen en vinnen in de schemer. Groet, Klaas Hoogduin.


Ook de lente in de bol? Groet, JW.


Vrijdag en zaterdag hebben Hein en ik ver van huis gevist en was het ‘vechten’ tegen de storm. Het viel niet mee om de boot onder controle te houden en daarom hebben we vrijdag wat beschutting opgezocht in de vorm van klein water en haventjes….


.... Zaterdag vingen we grotere vissen dan vrijdag. Vooral Hein wist ze goed ‘te raken’ en ving diverse vissen rond de 90 cm….


... In sommige havens stonden zelfs nu nog veel waterplanten, maar de snoeken lagen er wel tussen. Groet, Eddy.


Zondag zijn wij wezen vissen met doodaas. We hebben twee snoeken gevangen (77 en 95cm). Een evenaring van mijn pr! Verder nog een aantal aanbeten gehad op voorn en baars. Groet, Anno en Johan.


De harde wind en de stijgende temperaturen moesten wel goed zijn voor de snoek. Op zondag de woonwijken opgezocht met Paul, Berend en Kim…


.... en er bleken inderdaad bijtgrage snoeken te liggen. De voorkeur van Esox ging meer uit naar rubber en spinnerbaits dan naar pluggen of jerkbaits….


....De variatie aan vangsten was prima verzorgd; van 23 cm tot aan 93 cm bleek voorradig, terwijl er zelfs een snoekbaars zo vriendelijk was om toe te bijten….


... Na de onderkant van de schoenen flink geschoond te hebben, konden we rond 17 uur terugkijken op een heerlijke snoekdag met veel aanbeten….


.... Groet, Bart en Frank Mylle


Beste Total Fishing, wij zijn afgelopen week aan het snoeken geweest met sardines. Het was een lange, koude dag met af en toe wat zon. De ochtend gaf geen snoek af, maar tegen de middag wisten we toch twee mooie snoeken te haken. De lengtes waren misschien wat minder spectaculair, maar de schoonheid van deze exemplaren maken je dag tot een top visdag. Met vriendelijke groet, Bente Morsch.


Na lang bikkelen dan toch resultaat. Groet, Stefan.


Prachtig avondlicht dat de toppen van het riet laat glinsteren. Groet, JW.


Wat een mooie dril in diep en helder water! Precies een meter. Groet, Wilco Eikenaar.


Beste Total Fishing, na een paar uur gestruind en niks gevangen te hebben…


... toch nog een mooie snoek van 105 cm. Groet, Kyle van Gemert.


Hallo Vissers, vanwege de tegenvallende vangsten in het zoute water, wat mijn voorkeur heeft qua visserij, vandaag maar weer eens een zoetwaterclinic gevolgd bij vismaat Leon v.d. Veen die daar meer in thuis is. Leon heeft dit jaar al vele snoeken van boven de meter gevangen, dus zijn doel was om dat vandaag ook te doen en er mij ook een te laten vangen. Een nobel streven!

We gingen vissen met doodaas in de vorm van sardines en grote spieringen die aan een takel werden verbonden. Leon maakt zelf zijn lange stalen onderlijnen van bijna een halve meter om maar niets aan het toeval over te laten. De aanbeten hielden niet over, maar gelukkig kwam er aan het eind van de dag nog een mooie run op de baitrunner van Leon die ik voor hem aan heb geslagen omdat Leon even met wat anders aan het doen was….


.... Meteen ook een aanbeet op mijn eigen hengel, maar die miste ik helaas. Leon had inmiddels zijn hengel overgenomen zodat ik wat mooie plaatjes kon schieten. Er kwam toch echt wel een bak van een snoek boven water!! Dat is weer eens wat anders dan een wijtinkje of een scharretje dacht ik!!....


.... Eenmaal op de kant bleek de snoekdame de meter net niet te halen, maar het was een prachtige vis om gezien te hebben. Helaas geen vis voor Lucky Luc! Waarschijnlijk vonden de vissen hem te zout!!...


.... Weer veel geleerd van Leon en het was een prachtig half dagje zo! Maar nu weer op naar het zoute voor Luc, want daar ligt toch mijn kracht en passie. Visgroeten van Lucky Luc Mom.


Afgelopen zaterdag was taai, maar uiteindelijk zorgde de busterjerk….


…. samen met de good old bull dawgh voor een paar mooie (kant)vissen….


…. En deze kon de Rapper niet voorbij laten gaan. Groet, Martin.


Afgelopen week toch nog een enkele keer een prachtige avond te zien. Groet, Jelle


Hans wist er met de harde wind nog een paar te vangen.


Ook nog een ‘klein krokodilletje’ voor Hein die de metergrens met groot gemak passeerde. Ondanks de harde storm in 2 dagen toch nog 18 vissen weten te vangen en nog veel meer missers en lossers. Echt snoekweer dus, alleen de volgende keer graag ietsje minder wind. Groet, Eddy te Mebel.


Hallo TF, de gehele dag al trollend tegen de golven opgebeukt. De beloning was groot in de vorm van deze prachtige snoek van 106 cm die een forse shad van 25 cm niet kon laten gaan. Voor het complete verslag kun je terecht op www.snoeken.net. Groet, Pieter Nederlof.


Beste TF, afgelopen weekend weer een sessie gehad met mijn vismaat en zwager. Vanwege het slechte weer en de zeer harde wind hebben we de boot thuis gelaten en zijn we vanaf de kant wezen doodazen. Op een voor ons onbekend water werden de aasvissen in het water gedropt….


.... Al na 5 minuten schoot de dobber van mijn zwager Marten-Jan onder water met als resultaat een mooie dikke vis van 93. Niet veel later mocht hij ook nog op de foto met een dikke 83-er. Dat er ook op dit water dikke vissen zaten, was nu voor ons ook duidelijk…..


..... Even later werd mijn dobber ook bruut onder water getrokken, een mooie dril volgde en even later stond ik met een mooie vette 98-er op de picture. Na deze vis was Jelte aan de beurt om zijn hengel krom te trekken op een mooie 86-er. Een half uurtje later mocht Jelte weer aan de bak voor een 83-er…..
 

..... Toen was het in 1 keer gebeurd. We hebben nog 3 uur doorgevist zonder een enkel tikje. Hop in de auto en naar het thuisfront. Op naar het volgend weekend en nog meer nieuw water ontdekken….


.... Groeten van Johan Iedema, Jelte Bouma, Marten Hoekstra.


Juist op die onstuimige dagen kan de snoek helemaal los gaan. Nog geen kwartier later en twintig meter verderop, meldde zich weer een meterplus vis! Groeten van Wilfred van Nunen.

Deze week de nominaties voor de snoeken van Martin, Hein en Wilfred. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -