image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 7 maart 2018

Actuele vangstberichten tot dinsdag 6 maart 2018   

Zou de winter nu voorbij zijn, of komt er nog een laatste stuiptrekking? De vorst heeft aan zee de vis naar dieper water gestuurd. In het zoete was het zoeken naar een plekje zonder ijs.


IJswandelaar. (Piet Driessen)  

Vangst IJmuiden  

Slechte visserij langs bijna de hele kust  

Door Hans Hendriks

Door de strenge vorst van afgelopen week is het kustwater onder de vijf graden gekomen. Hierdoor trekt de vis naar diepere en dus warmere delen van de zee. 

Dit is vooral te merken op de stranden. Hier gaat de vloed over het bevroren zand en koelt zo hard af. Zo kwamen er tijdens een wedstrijd bij Noordwijk met 60 hengels zes visjes op de kant. Een wedstrijd bij Groote Keeten gaf 0 vis en de afgelopen IJZZV-competitiewedstrijd tussen de pieren van IJmuiden bracht met 28 hengels vier vissen. 


Beetje druk soms, maar wel goed om de vis op te schudden.

Zelf heb ik in het Noordzeekanaal gestaan op zaterdagmiddag. Bij Oud Velsen links van het monument, beetje uit de wind. De kant en onder de steigers zaten onder het ijs.

Verder geen ijsschotsen dus goede hoop. 

Het was redelijke visserij maar alles klein. Ook hier een worp dichtbij bracht geen vis. De vis die ik ving kwam allemaal uit de vaargeul. 

De onderlijnen maakten niet uit.

Rood, geel of blank, telkens was er wel een visje en dan weer niets. 

Het meeste ving ik als er een boot met diepgang langs kwam, alsof ze dan even wakker werden geschud.

Alles bij elkaar 18 wijting en drie schar. Tevreden naar huis, maar jammer dat er niet één maats visje tussen zat.

Groetjes, 
Hans Hendriks  

Overige vangsten  

Het water van de rivier is aan het zakken.

Spetterende actie.

Terug in zijn element. Groeten, Piet Driessen. 

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Méér bezoekers op Angeln 2019 in Duisburg!
Willem Moorman -
image description
Wereldkampioen Ruud van Noord!!
Willem Moorman -
image description
Vanger op zoet en zout: IRIS Pop-Eye!
Willem Moorman -