Actuele Vangstberichten tot dinsdag 6 oktober 2009

... tot  dinsdag 6 oktober 2009

De herfst heeft definitief haar intrede gedaan afgelopen weekend. Op veel plaatsen kregen we te maken met fikse wind en af en toe een stevige bui. Niet de meest prettige omstandigheden om op of aan het water te zijn. Voor aankomende week ziet het weer er in ieder geval beter uit! 


De herfst laat zich van haar mooiste kant zien. Foto: Michiel Wateler

Zout - door Arthur van Tienen

Kantvisserij

Prima week geweest waarin vooral de late dikke zeebaarzen zich goed lieten vangen op de bekende stekken, nog even doorzetten dus, vang ze nu!

Op de stranden gaat de wintervis zich langzamerhand aardig roeren, Vlissingen tot aan Westkapelle is vooral bij Dishoek en Zoutelande al een wijting te vangen, ga wel in de avond. Banjaard geeft ook al wat wintervis en nog een aantal dikke tongen.


Ook prachtige zeevisserij in Ierland afgelopen week.

Vanaf Neeltje Jans is afgelopen week een gladde haai gevangen van 1,26 cm. Een flinke joekel mag ik wel zeggen! Europoortgebied uitstekend, Waterweg loopt al mooi vol met dikke wijting en gul, Stena Line en de overkant op de landtong van Rozenburg zijn veruit favoriet, ook bij het Vispaleis ter hoogte van de oude steensteiger op de boulevard van Hoek van Holland is het goed vissen.

De Pier geeft haar laatste baarzen weg en deze maken plaats voor gul, steenbolk en wijting, stranden Hoek van Holland tot aan kijkduin vooral in de avond leuke visserij, bot, wijting en zeebaars met af en toe een gulletje.


Een gloednieuw record vleet (skate) voor Ierland en UK. Nederlander Hans Dijkman ving deze gigant die 249 Lbs woog. Van neus tot staart maarliefst een lengte van 2,34 meter en 1,93 meter breed! Groet Berend. 

Op de stranden van Groote Keeten stond de Snertwedstrijd van de Snoek op het programma maar door de zuidwesten storm van zaterdag werd deze verplaatst naar de dijk bij Vlatrop. Ab Tot wist deze wedstrijd te winnen voor Rob Zandvliet en Ronald van Os. Bij de korpsen was het Nipro Team het sterkst voor de Snoek 2 en het korps Hengelhuis Maasluis.

In Europoort werd afgelopen zaterdag het N.K Dames en Junioren A en B gehouden. De dames visten in de Amazonehaven en Linda v/d Velde werd Nederland kampioen voor Elaine Vredenburg en Ilonka Rijnberg, en er zat slechts een centimeter verschil in de nummer 1 en 2 en weer een paar centimeter tussen de nummer 2 en drie, spannende strijd dus geweest tussen de dames.


Alle Kampioenen: Dames: v.l.n.r. Elaine Vredenburg, Linda van de Velde en Ilonka Rijnberg. Geknield: B-junioren v.l.n.r. Dex Beukelman, Jasper Voogt en Coen Fase. A-junioren: v.l.n.r. David van de Velde, Corné Westerlaken en Adriaan Dronkers. Foto: Henri Karremans. 

Bij de A en B junioren die in de Amazone haven visten was het een zwarte boel doordat het fijnstof van de Erts en Kolen overslag over het parcours waaide. Overal zwarte snuiten maar een verbeten strijd met zeer veel vis! Bij de B jeugd ging Jasper Voogt van de Zeenaald met 29 vissen en 448 cm. Met het blauwe bord van de Nederland Kampioen aan de haal voor Coen Faasse van de Zeebaars uit Scherpenisse met 10 botten en een totale lengte van 300cm. Op de derde plaats eindigde Dex Beukelman van de Slufter.

Bij de A junioren ging de overwinning naar Corné Westerlaken van de Zeebaars uit Scherpenisse met 34 vissen en op de 2e plaats kwam David v/d Velde (zoon van Nederlands Kampioen Linda v/d Velde) en derde werd Adriaan Donkers.


Overzicht strand. Foto: Henri Karremans.

Zaterdag a.s. organiseert HSV Noordwijk de bekende koppel wedstrijd op het strand van Noordwijk, er is nog plaats, vissen van 9 tot 12 en van 13.00 tot 16.00, ophalen wedstrijd kaarten in de kantine aan de Bosweg te Noordwijk vanaf 07.00  info en inschrijven Jan v/d Linden tel 0252-519197.

Bootvisserij

Vanuit de kleine bootjes goede visserij op zeebaars, de makreel trekt weg, de wintervis wordt al gevangen vanaf de huurboten en er zit zoveel garnaal dat ik een ware wijting explosie verwacht deze maand!

Wrakvisserij weer aantrekkend, Oosterschelde redelijk, veel kleine vis, Grevelingen goed met mooie wijtingen!

Inschrijving Penn Grevelingen Tournament voor 9 januari loopt uitstekend, binnen een paar weken al een derde van de beschikbare plaatsen vergeven dus wees er snel bij!! (www.eurovissers.nl), klik op de homepage rechts op het Penn logo en je komt op de inschrijvingspagina.

Tot volgende week, Arthur

Roofvis - door Piet Driessen

Een kort verslag van afgelopen week, daar er heel veel vissers thuis zijn gebleven door de harde wind die we op beide dagen hadden, en dan vooral op de zaterdag. Op deze  manier zijn er veel vissers niet het water op gegaan, daar het op het grote water bijna niet te doen was.
 
Op de kleine vaarten en kanalen waar men naar moest uitwijken werd redelijk gevangen en wel behoorlijk wat snoek, en dit vooral op klein kunstaas mooie vangsten. De maten ook duidelijk kleiner op deze wateren, maar dus mooie aantallen.


Kleine rakkers zaten ertussen.

Snoekbaars was op deze plaatsen vaak als bijvangst, en ook hier veel kleinere maten die werden gevangen. Baarzen daarentegen veel meldingen van 30 plussers en dat is zeker geen straf op licht materiaal, maar hier waren er veel baarzen bij die heel groot kunstaas pakte.


Veel baarzen van 30+. 

Aankomende week ziet er een stuk beter uit, niet al te harde wind en af en toe regen dan moet de roofvis best weer te pakken zijn. Denk vooral in deze tijd aan veel met snelheid te wisselen en het kan soms echt niet hard genoeg gaan om het kunstaas binnen te vissen, en wie weet vang je op deze manier wel een mooie roofblei daar deze rovers wel van snelheid houden.
 
Succes op de roofvissen, Piet Driessen

Witvis - door Willem Stolk

We hebben te maken met extreem lage waterstanden op onze rivieren. Toch is er afgelopen weekend goed gevangen tijdens de IJsselcup. Bert Aufdenhaar en Leo Koot wonnen deze wedstrijd met ruim 40 kilo vis. Er zijn tijdens deze wedstrijd wederom veel barbelen gevangen – en vissen tot wel 4 kilo per stuk. Al met al een geslaagde IJsselcup dus. Een verslag van deze wedstrijd zal verschijnen in een volgend nummer van Witvis Totaal.


Gert Broeze met een heuse IJssel-barbeel. In Witvis Totaal nr. 46 laat Gerard zien hoe je barbeel kunt vangen met een bolognese hengel.

Op de Waal en Rijn is het moeilijk. Plaatselijk wordt er wel gevangen, maar gemiddeld slecht. Op de Maas boven de stuw van Lith is het gewoon erg slecht. Diverse clubwedstrijden zijn er gevist – en zelf tijdens één van deze wedstrijden is er helemaal niets gevangen!

Op de strangen en aangrenzende rivierplassen was het redelijk tot goed, maar ook weer erg plaatsgebonden. Opvallend veel dikke brasems van rond de 3 kilo zijn er gevangen.We kregen berichten binnen van vissers die met een vaste hengel van 9,5 meter meer dan 50 kilo brasem vingen. En allemaal gewoon met maden als haakaas!

Nog steeds wordt er aardig barbeel gevangen. Zowel op de Waal, de IJssel als op de Rijn. Het leuke hiervan is, dat ze overal lijken te zitten. Op willekeurige plaatsen vangt men gewoon barbeel – stekken waar nooit iemand ooit heeft gezeten. En, dat is het mooie van barbelen. Vissen die misschien al jaren op dergelijke plaatsen leven…

Overige Vangstberichten:


Dikke baarzen laten zich nog goed vangen. Hier een prachtvis voor Reggie van 84 cm en ruim 15 pond. Mooie afsluiter van het seizoen. Groetjes, Joop.


Beste Total Fishing. Bij deze een heilbot die ik gevangen heb gedurende mijn visvakantie in Alaska.
We verbleven in een dorp met niet meer dan 250 inwoners en met wel geteld 12 vaste-telefoonaansluitingen, compleet van de buitenwereld afgesloten, hebben wij van de rust en ruigte genoten in dit prachtige land. Met vriendelijk groeten, Rob Verhagen.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend op de Atlantische Oceaan gevist vanuit Dingle (Ierland). De vangst was goed, we hebben mooie lengen, congers en pollak gevangen…...


.... Ook hebben we de beroemde dolfijn ‘Fungi’ gezien die al 25 jaar Dingle Bay bezoekt! Groetjes, Rinus Hertogh.


... Twee dagen stormachtig weer gehad in Denemarken en dat maakte het vissen niet gemakkelijker….


.... Uiteindelijk toch nog een prachtige zeeforel van 59 cm voor Thomas!


Foto’s vanuit Alaska. Hier hebben wij een geweldige tijd gehad met een hele dikke gouden rand….


..... Vele mooie Coho zalmen gevangen…..


......En de natuur is er ruig en adembenemend. Groet, Rob Verhagen.


Hallo Total Fishing. Voor een barbelenvisser is dit toch een leuke bijvangst. Gevangen aan de grensmaas te Maastricht. Groeten, Jos Raaijmakers.


Ze hebben er weer zin in! Al hadden de roofbleien alleen oog voor de parelmoer ASP spinner van Spro. Wat een snoeiharde aanbeten! Deze sprong na de aanbeet een meter het water uit.

Typisch dat ze maar zo’n 40 minuten actief waren. Zo’n gekkenhuis als het was, zo snel was het ook weer afgelopen. Met vriendelijke groet, John van de Laar.


Record-roofblei voor de Riverpiker.


Afgelopen weekend in Denemarken achter de zeeforel aangezeten en wat een prachtig gekleurde bossen.


Een van de mooie baarzen….


...... op het TF-weekend voor Han.


Nico ving deze baars waarvoor het kunstaas niet te groot was.


Donderdag met de kinderen op het Hollands Diep gevist waarbij een paar mooie baarzen gevangen werden. Groet Bart Mylle.


Prachtige baars voor Julos…..


.... En ook voor mij een mooi exemplaar. Groet Vic.


Hallo Total Fishing. De megabaarzen waren los en de aanbeten waren keihard. Sneaky shad (brown lobster) van Henk Tielens waren goed. Groet Mario Engsbergen.


Prachtig kleurencontrast in het landschap. Foto: Piet Driessen.


Er kwamen afgelopen weekend ook een aantal mooie snoekbaarzen uit. Groet Bart Mylle.


Hoi Total Fishing, weer een dagje op de snoekbaars jagen en het lukte ons goed. Deze prachtvis van 98 cm greep mijn ben slug. Met vriendelijke groet, Steven.


Zondagavond was de lucht boven de Maas werkelijk prachtig om te zien! Snel nog even de camera uit de auto gehaald om het vast te leggen. Groet Jelle.


Bart Mylle met een van de vele snoeken die hij met zijn broer ving zaterdag.


Zaterdag vonden we een klein maar veelbelovend kanaal om te gaan snoeken. Er werd goed gevangen met zeer groot kunstaas en de kleinere snoeken hadden zeker geen schrik van het groot geweld. Als kunstaas hebben we hoofdzakelijk Fatso’s, grote Grandma’s en een Clown Shad gebruikt. Groet Bart Mylle.


Hallo Total Fishing. Vandaag (1 oktober) nog een half uurtje na het werken wezen jerken met de zelf ontworpen en gebouwde baarsjerkbait, net voordat het donker werd. Na een harde aanbeet volgde een spannende dril waarbij de snoek en vanger het waterschap hebben geholpen bij het schonen van de poldersloot.

Een passerende trekkerchauffeur was zo aardig om de camera te bedienen. Afgelopen zondag wilde ze mijn zelf gebonden streamer niet pakken. Vandaag dan maar zo. Ze mat 102 cm. Groeten, Albert Wester.


Hans kon nog een mooie poldersnoek vangen.


Ivar en zijn vader Flip zijn een weekje in Ierland geweest om op snoek te vissen bij de Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman. Zij visten op Lough Derg en vingen in die week een flink aantal mooie vissen waaronder maar liefst 7 metersnoeken. Op bovenstaande foto zien we Ivar met een van de meters die hij ving op een Striker….


.... Momenteel zijn Frank en Robert alweer voor de 11e keer te gast bij Ferdinand. Ze zijn op het moment van deze inzending 2 dagen met Ferdinand het water op geweest, waarbij geweldige vangsten zijn gedaan. Ze vingen op die 2 dagen 22 snoeken waarvan maar liefst 4 90-plus snoeken en 8 snoeken van boven de meter! Op de foto zien we Frank in gevecht met een van zijn Ierse meters…..


.... Frank met een snoek van 107 cm…..


.... en met een andere Lough Derg snoek van 111 cm….


.... Ferdinand mocht zelf ook meedoen met deze fraaie snoek van 113cm. Voor informatie en foto’s over snoekavonturen bij visgids Ferdinand in Ierland, zie:
www.pike-ireland.net  


Op het moment dat de sizmic senior toad op het water viel, ineens een grote kolk. Mis! Vlak voor de boot kwam ze ‘m alsnog weggrissen. Groeten van Wilfred van Nunen.


De reeks blijft gelukkig voortduren, de laatste weken komt er telkens een meter kijken. Deze dame bracht 115 op de plank. Groet Roel.


De 4e worp een immens massieve dreun en even gebeurde er helemaal niets… Toen begon de stoomtrein te zwemmen en 5-6 zeer spannende minuten volgden, waarbij de snoek zich meermaals vastzwom in de planten.
 
Het eerste aanzicht was als een droom. Zelden zoiets logs in het oppervlak gezien. Een vreundekreet klonk even later toen ik haar onder de kieuw vast had. Allemachtig, wat een beest! 1,16 Meter en zeker de dikste snoek die ik ooit gevangen heb.

Uit haar slokdarm stak een enorme brasemstaart van een exemplaar dat de 50cm ruim zal passeren. In haar buik voelde ik nog een tweede vis van dat formaat. Op de foto’s zie je de bobbel in haar flank. Met de zelfontspanner snel een paar platen gemaakt en toen mocht de dame weer terug.

Voor mij zat de visdag er gelijk op. Spullen in de auto en door naar huis. Groet, Volkmar.


Beste Total Fishing. Hier een mooie dame van 123 cm, uit een van de Maasplassen in de buurt van Maastricht  gevangen op een plug met de kleur geel en oranje. Ik hoop nog vaker op jullie site te mogen komen staan met zulke mooie dames. Groet, Ronald Boelen.

Deze week nominaties voor de vleet van Hans, de snoekbaars van Steven en de snoek van Ronald. Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord .
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -