Actuele Vangstberichten tot dinsdag 6 maart 2012


... tot dinsdag 6 maart 2012

Voor de snoekvissers zit het seizoen er weer op. Nog een paar weken op de kleinere rovers en dan hebben we weer een paar maanden rust. Mocht er onverwachts toch nog een zware dame tussendoor lopen, wees er dan voorzichtig mee!


Wat dennenbossen bezocht en tussen de takken dachten de ransuilen dat ze niet gezien konden worden. Groet, Piet.

Zoute vangstberichten volgen spoedig…

Het was me het weekje weer met toch aardig wat mooie snoeken en grote baarzen!
 
Snoek - Het was geen gemakkelijk week op deze rover, maar toch landelijk wat meldingen van grote snoek, en de reden was toch ook vaak dat met met doodaas onze rover heeft belaagd en dat werkte goed. Grote voorn, maar ook kleine makreel geregeld op de vangstlijsten afgelopen week. En het blijft natuurlijk een prachtvisserij om onder de dobber de dode vis het werk te laten doen. Ook werpend met 14 cm + shads redelijke vangsten, kleuren geen peil op te trekken op dit moment. Veel vissen redelijk ondiep tot maximaal 3 meter.


Shads in de oever.
 
Snoekbaars - Tegenover vorige week op veel plaatsen wat moeilijker, maar er konden als je de juiste stek had gevonden, best nog wat vissen gevangen worden. Op ondiep water er toch al redelijk wat grotere snoekbaars aanwezig, maar kleine snoekbaars nog vaak op de 8-meterlijn. Ratelpluggen blijven het gewoon goed doen en dan niet te veel mee slepen, maar werpend vissen en met tekens een meter binnen halen en dan weer laten afzakken en dan was het vaak heel doeltreffend. Kleur rood en geel graag op het menu van onze snoekbaars.


Ratelpluggen echte snoekbaars verleiders.
 
Baars - Top meldingen van grote baars tot ruim 53 cm en dat zijn echt kastelen van baarzen. Grote shads waren vaak de toppers op deze vissen die zich gretig op het kunstaas storten. Opvallend dat er ook op diverse stekken vaak meerdere grote baarzen werden gevangen, en dit is zeker geen straf als je het juiste materiaal hiervoor hebt ingezet. Felle kleuren vaak het beste. Ook enkele meldingen van grote baars onder het snoekbaarzen met doodaas.


Doodaas onder de dobber is top in deze periode.
 
Het weer blijft redelijk volgens de vooruitzichten, dus ga er lekker op uit aankomend weekend daar de tijd nu wel kort begint te worden voor 31 maart als we 2 maanden niet op onze rovers mogen vissen. Veel succes en wissel eens vaak van snelheid in deze periode, zeker als de zon er eens doorkomt.

Succes en laat even weten hoe het is geweest! Gr. Piet.


Een indrukwekkende kabeljauw van maar liefst 30,5 kilos. Groet, Peter Kirkby.


Andrew met een zware Pollak.


Het is weer tijd voor mooie, sterke windes! Op licht materiaal supersportvis! Groeten, Klaas.


Beste redactie, de maand februari was huilen met de pet op voor ons karperaars. Maart lijkt ons beter gestemd. Afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een klomp goud. Deze keer tijdelijk weggeplukt uit een gracht, spatjegaaf en lekker dik. Met groet, Rolf Bouman -
www.natvlees.nl.


Onze bekende grote bever heeft de winter niet overleefd. Vond hem zaterdagmorgen bij zijn stek langs de Maas. Groet, Piet.


Mooie baars van 36 cm gevangen op een dull-shad van Spro. Groet, Lennert Deruytter.


Jöran met een baars van 41 cm. De rivier blijft mooie vissen produceren. Groetjes, Ann-Christin van Ingen-Weigel.


Pakte deze beauty zondagochtend aan een groene Gotcha-shad. Wat een fantastisch mooie, dikke en gezonde baars! Greetz, Joop.


Hoi TF, gemakkelijk was het niet dit weekend, maar toch nog enkele mooie vissen kunnen vangen. Groet, Bart en Frank Mylle.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag met de nieuwe Reins shads van RDKBaits.nl achter de rovers aangezeten..


... Nog niets op gevangen, over heel de dag maar één snoekbaars op de good old Arukushad en een Blackberry telefoon opgevist die een…


...meisje in het kanaal had laten vallen! Groet, Rob -
www.roven.nl


Afgelopen zondag met zwager Stefan wezen snoekbaarzen. Voor hem als karpervisser de eerste keer in aanraking met verticalen en zo ook met de snoekbaarzen.


Zijn grootste van 64 cm mocht er zeker wezen. Verder mooie maatse vissen op groen kleurige slugs waaronder de PML Stingray 5” groen gevangen,  maar de overhand waren op de Vectra Vertical (leadfree) Jigheads met 15 tot 20 cm grote spieringen gevangen. Pikemasterlures.nl


PML Prostaffers Kris & Koen waren weer een dagje het water op…


...De vangsten waren goed tot zeer goed. 45 Vissen onder een voorjaarszonnetje,..


...wat wil een mens nog meer?! Groet, Evert Oostdam.


Snoekbaars op de steamer, ook m’n eerste met de vlieghengel! Groet, Melvin Duvekot.


Hoi TF, gemakkelijk was het niet dit weekend,..


...maar toch nog enkele mooie vissen kunnen vangen….


...De vis werd gevangen op dieptes van 3 m tot 10 m, zowel snel als traag,...


...we konden er geen kop of staart aan knopen. Groet, Bart en Frank Mylle.


Afgelopen weekend terug het grote water opgeweest. De voormiddag was zeer taai, maar ineens na de middag regelmatige aanbeten…


Vele snoekbaarzen waren voorzien van het nodige kuit en lagen op een diepte tussen de 6 en de 9m. M’n favoriete wob-shad deed alweer zijn best! Groet, Stèphanie & Mario.


Beste Total Fishing, snoekbaars van 70 cm. De rivier blijft mooie vissen produceren. Groetjes, Ann-Christin van Ingen-Weigel.


Hallo TF, vandaag (woensdag) wezen trollen met Wilmer. Na 3 uur zonder een aanbeet, kreeg ik een dikke dreun op de hengel, met deze mooie snoekbaars als resultaat. Gevangen op een kleine pikefighter. Een 10 minuten later nog een snoek van 90cm. Verder geen aanbeet weer gehad. Groeten, Gerben Swart.


Donkere snoekbaars van 87 cm vergreep zich aan een ondiep aangeboden voorn op de fireball. Groet, Roel Orsel.


Deze fazantenhen liep staartloos zijn voedsel te zoeken. Groet, Piet.


25 Februari, de laatste snoekdag met een oude vismaat op snoek. Gesleept door de Limmer polder. Samen 8 aanbeten en 5 vissen gevangen. Geen kanjers. Zondag al mijn kunstaas opgeruimd en alweer aan het denken over zeelt en witvis. Vraagt mijn zoontje de 28ste of hij niet met papa mag gaan varen.

Dus een bonusdagje snoeken, want ik kon op tijd stoppen met werk. Zoon was de kapitein en wilde graag met zo’n stoere snoek op de foto. Nu toch echt de snoekspullen opgeborgen. Groet, Peter van der Heijdt.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag weer een dag in de boot…


...De dag begon koud en mistig, maar als snel steeg de temperatuur en het aantal gevangen snoeken…


...We hebben 6 snoeken uit het glasheldere water kunnen landen. Op 1 na werden deze snoeken allemaal op de Pike Fighter, kleur Firetiger gevangen. Groeten, Danny en Klaas.



Zaterdag met Hein op de rivier gevist en een paar leuke snoeken weten te vangen met de Spro wob shad firetiger…


...Mijn 2-kleurige snoek was een mooie vis geweest voor mijn artikel ‘Bijzondere en misvormde snoeken’. Groet, Eddy te Mebel.


Ochtendje doodaasvissen leverde o.a. deze mooi snoek van net geen meter op. Met vriendelijke groet, Chris.


Een hoogzwangere vrouw…

 
....klaar voor de paai. Gr. Willem.


Hoi TF, gemakkelijk was het niet dit weekend, maar toch nog enkele mooie vissen kunnen vangen. De vis werd gevangen op dieptes van 3 m tot 10 m, zowel snel als traag, we konden er geen kop of staart aan knopen. Groet, Bart en Frank Mylle.


Christina was in staat om deze mooie snoek te arresteren. Groet, Stefan.


Beste TF, 1 maart snoekseizoen gesloten, dus achter de baars aan. Dropshothengeltje erbij gepakt en al snel kwamen de maatse baarzen boven water. Opeens een harde klap en het hengeltje vloog krom, het kleine molentje schreeuwde het uit. Wat vorige week namelijk niet lukte, gebeurde nu wel!

Een dikke snoek is op de dropshot geklapt. Met 95cm helaas geen meter, maar ontzettend dik! Na nog wat baarzen kwam er ook nog een snoekbaarsje uit! De ‘triple’ compleet. Niet gek voor een middagje vissen. Groeten, Rolf de Jong.


‘Al de nodige waterplanten naar boven halen,’ dachten deze zwanen.


Wie het kleine eert,...


...is ook het grote weert. Vriendelijke groeten, Johan -
www.visgidsjohan.nl


Tussen de snoekbaarzen door twee prachtige dames van snoeken, waarvan dit exemplaar me toch eventjes bezig gehouden geeft… en met alle voorzichtigheid vrijgelaten. Laat ze nu maar rustig paaien… Groet, Mario.


Een mooie, rustige dag op de rivier… Té rustig naar onze zin…


...Totdat deze prachtige snoek zich bruut op de streamer stortte… Markante kop van een echte rover…


...En dan ga je in een verloren uurtje nog even wapperen en loop je zomaar een echte buffel tegen het lijf! Een meetlint had ik niet bij, maar deze big mama kwam om en nabij op de helft van mijn HS Signature Allround. De aanbeet was spectaculair, de dril een kwestie van een minuut. Dat zal over drie maanden wel anders wezen! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag was het even zoeken, maar uiteindelijk een 10-tal snoeken weten te vangen, waaronder een zeer fraai exemplaar van 113 cm voor vismaat Jan Piekeboer,...


...de zwaarste snoek die we samen ooit gevangen hebben. Ongelofelijk wat een vetzak. Groet, Jan Gerrit Hof.

Deze week de nominatie voor de baars van Frank , de snoekbaars van Roel en de snoeken van Wilfred en Jan Gerrit. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -