Actuele vangstberichten tot dinsdag 6 januari 2015

... tot dinsdag 6 januari 2015 

Allereerst, beste lezer, de beste wensen voor 2015! Nieuw jaar, nieuwe kansen! En de eerste aflevering van de wekelijkse vangstberichten op Total Fishing.
De wintervisserij is in volle gang. Aan zee zijn de vangsten wisselvallig, 'plekkerig' erg goed en op andere plaatsen tegenvallend. De zoete rovers zijn met succes belaagd en gevangen.


Dag nieuwe dag in het nieuwe jaar! (foto: Visgids Johan)

 

Het goede moment kiezen 

Het weer was op veel plaatsen redelijk om op of langs het water te vertoeven al moest men op het grote water toch zorgen voor veiligheid in de boot. Er kon toch nog wel eens wat wind kon staan en als die ook nog eens koud is gaat het gevoel er een beetje uit. De concentratie moet er echter wel blijven. Verder was er hier en daar ook heel even een klein laagje ijs en een dagje sneeuw maar dat is alweer verdwenen.

Nu nog de vraag natuurlijk of de vis ook actief is geweest. De watertemperatuur is of veel plaatsen al tussen de 3 en 5 graden en een vis is koudbloedig dus dat wil zeggen dat ze soms in de ochtend een langzame start hebben en dit vooral op water tot een meter of vier diepte.


In enkele havens al een beetje ijs.

Op water van deze diepte is dan ook overduidelijk uit de vangsten dat de activiteit vaak later op gang komt. De meeste vangsten zijn vaak vanaf een uur of drie in de middag. De meeste vissers die al vroeg zijn begonnen zijn dan ook vaak weer thuis te vinden voor de kachel.


De laatste sneeuw van 2014.

Polders en ondiepe sloten en vaarten tot ruim een meter diepte zijn sneller en constanter met de temperatuur en hier kun je dan vaak ook de hele dag aanbeten verwachten, met vaak op het middag van de dag een pauze (doen wij toch ook)

Snoek in beeld en hoe we te werk moeten gaan. Het bewijs was overduidelijk afgelopen week. Op dieper water kwamen nagenoeg alle snoeken vanaf een uur of twee in de middag en de meeste vissen (en er zaten mooie dames bij) vanaf een uur of vier tot het donker werd.


De goede richting 2015 in.

Kunstaas en dood aas scoorden afgelopen week beiden goed, en dat is wel eens anders. Grijs en rood/wit deed het duidelijk beter dan andere kleuren.
 
Snoekbaars is een ander verhaal. Op de bekende plaatsen zijn ze redelijk te vangen. Hier heeft de temperatuur ook duidelijk invloed op de vangsten. Met de apparatuur die ik al jaren bezit kan ik tot 20 meter diepte de temperatuur meten. Op een meter of 10 is het vaak rond de 10 graden en op 20 meter liefs 12 tot 14 graden. Hier houden de snoekbaarzen en baarzen zich nog eens graag op.

Alleen rest de vraag of het verantwoord is om op dieper water te vissen dan 12 meter. Advies is dan ook niet om dieper te gaan zitten, anders gewoon even het gezond verstand gebruiken.

Shads en dood aas scoorden redelijk goed afgelopen week. De vissen moesten inderdaad vaak van dieper water komen daar ze zich, als de mogelijkheid er was, flink hadden laten afzakken.


Een laatste vluchtpoging.

Baars werd ook vaak tijdens het snoekbaarzen gevangen. In de havens langs steigers en tussen de boten zijn toch duidelijk de grote vissen gevangen, en dan spreken we in dit geval van 40-plussers. Slanke zilverkleurige shads brachten veel baarzen even aan wal of in de boot.


Ga nooit alleen vissen.

De temperatuur gaat weer even wat oplopen en dus gaan we aankomende week weer lekker even het water op. Blijf voorzichtig met het vissen vanuit de boot en ook vanuit de oever en ga nooit alleen. Gezelligheid kent geen tijd en is een stuk veiliger. Succes op de rovers en neem zeker de laatste uurtjes van de dag even mee. 

Groet,

Piet. 
 

Hallo Vissers, ten eerste  wens ik jullie allen een goed en gezond 2015 toe ! Met wederzijds respect en zonder teveel afgunst naar elkaar aan de waterkant.


 
De visserij op de Noordpier is helaas helemaal stil gevallen. En zeker op afstand komt er amper een visje boven.



Onder de kant en in het donker wordt er nog wel regelmatig een leuke gul gevangen.



De vis bevindt zich op dit moment in de diepere waterlagen zoals de vaargeul en het gehele Noordzeekanaal.



Ik heb het op verschillende plekken geprobeerd en soms was het hard werken voor een visje. Eigenlijk wel een beetje vreemd met deze zachte winter.



Je zou verwachten dat zeker de scharvisserij gewoon zou moeten doorlopen net zoals vorig jaar januari.



Maar de schar is eigenlijk een diepwatervisje en bevindt zich nu op dieptes van 11 meter en meer. Er zou genoeg voedselaanbod moeten zijn met deze watertemperatuur om de vis rond de pieren te krijgen of aan het strand mijns inziens.



Maar we hebben het maar te nemen zoals het is. Af en toe proberen kan opeens weer een verrassing opleveren en dat is natuurlijk ook leuk  En een visdag biedt vaak veel meer dan alleen maar vis vangen.



De kameraadschap bijvoorbeeld met een aantal Turkse medelanders/vissers die mij uitnodigden om lekker mee te eten en te drinken tijdens een vissessie was hartstikke leuk en hartverwarmend.



Ik wens u prettige visdagen toe in 2015.



En mocht het vangen even niet lukken, bedenk dan dat wij in weelde en vrijheid leven in ons Nederland. Je kan echt niet overal op de wereld met je hengeltjes naar de waterkant om daar een paar uurtjes heerlijk te genieten.



Elders is het vaak vechten om het bestaan. Als u zich dat realiseert lijkt alles opeens veel mooier. Visgroet van Lucky Luc Mom/Team Totalfishing INT.


Afgelopen weekend werd de Westerscheldecup vervist. Leo  Stoutjesdijk liet zich weer van zijn beste kant zien  en haalde er heel wat platten uit. Zie voor een verslag: http://leostoutjesdijk.nl/2015/01/02/westerschelde-cup-30-12-14-was-super-kick/. Groet van Lucky Luc.
 

Klaas winter en companen zijn echte wedstrijdvissers en dat hebben ze geweten te Westkapelle!..


...Er kon geproost worden op een prachtige vangst.  Klaas stuur de vis maar door want op de Noordpier kunnen we wel wat vis gebruiken! Groet van Lucky Luc.


Zullen de "oude tijden" ooit weer terugkeren vanaf de stranden? Groet van Lucky Luc.


Said Elhabchi uit Marokko ving deze prachtige Barracuda vanaf het strand bij Tanger. Klasse Said! Well done! Marokko visland? Ik dacht het wel! Groet van Lucky Luc.
 

Pieter Beelen is een top soortenjager en begon het jaar2015  goed met deze goudforel. Administreer uw soorten op www.soortenjagers.nl of op www.specieshunters.com. Erg gemakkelijk. Het latijn is al voorgekauwd en u hoeft slechts een X te zetten en om uzelf geloofwaardig te maken een foto erbij te plaatsen. Groet van Lucky Luc.


Fantastische voormiddag in de Ardennen. Het eerste uur al direct klallende aanbeten! Groeten Jos Raaijmakers.


De kerst voorbij...


De baarzen waren los!..


...Zowel al verticalend als werpend waren ze te foppen...


...en ik was gelukkig genoeg om mijn PR baars te verbreken op een shad die ik voor het eerst gebruikte: de Freddie Shad van Quantum Specialist...


...Het volledige verslag is te lezen op www.roven.nl/blog/2015/01/02/baars-op-de-bellyboot/ Groeten,Thomas.


Hallo TF, tot twee maal toe wist ik deze kerstvakantie een o zo gewilde 50+ baars te vangen. De eerste was 51 centimeter en ging voor de Fish-impact Vertical stripe...


...En de tweede  had dezelfde lengte en ging voor de Fish-impact Wally. Groeten, Ronald Traas.


Hallo, vandaag lekker op pad geweest nu niet met een hengel maar met statief en fototoestel. Plots kwam na de zoveelste duik de aalscholver weer boven, nu met een mooie voorn. Het is verbazend hoe snel de voorn weg gewerkt was. Met vriendelijke groet, Jan Slagers.


Een mooie beloning aan het einde van de dag.


Afgelopen zondag de rivier op geweest. Het viel niet mee met de harde wind om te werpen op snoekbaars maar het doorzetten werd gelukkig beloond…


...Aantallen vingen we niet maar zo’n dikke dame van 90+ maakt je dag helemaal goed. Groeten van uw visgids, Vincent Tobé, www.deVisboot.nl


Succes met de fireball.


Op de uitkijk. (Foto Visgids Johan).


Bertus Rozemeijer is natuurlijk een klasse apart en haalt aan licht materiaal prachtige snoeken boven water. Klasse Bertus en een hele leuke manier om zo snoek  te vangen. Groet van Lucky Luc.


Beste Totalfishing, afgelopen weekend een nacht en een dag op snoek gevist met horsmakreel en makreel op de bodem. We wisten twee mooie vissen te vangen. Eentje van 85 cm en 111 cm!..


...Dat zijn toch de vissen waar je het voor doet. Met vriendelijke groet, Wouter Jongeling.


Hero snoekje op een hero jerkbait, groet, Stoffel.


Beste Total Fishing, oudejaarsdag 31-12-2014. Doodaasvissen snoek van 93 centimeter en 95 centimeter...


...Bijna zelfde foto, NIET dezelfde vis!! Groeten, Koos Bouwman.


De tot nu toe grootste snoek van onze clubvijver en mijn PR van 95 centimeter kunnen vangen aan een goudkleurige mepps lusox nr 3. Groeten, Steven Van Lier.


Samen met Dennis Veugelers het grote water op. In de ochtend op het wijd is het erg koud maar als eenmaal de zon door breekt is het zalig. Missie was samen een flinke kerst snoek. Heel kleine makreeltjes op de bodem en de dobber gewoon plat op het water als waker. Op het eind van de dag als ik mijn aasvis heel even beweeg slaat deze big mama als nog toe. Mooi afsluiter van het seizoen...


Foto twee... zelfde missie.. twee mooie kerst snoeken. Al vroeg op het wijd in de vaargeul vang ik een 80er snoek. Maar dat is niet de vis waar we op gehoopt hadden. Dennis is de eerste die een oude bekende van ons in de boot krijgt. Deze honkvaste snoek heeft Dennis al eens eerder omarmd. Hij is dan ook zeer blij haar weer te zien en samen gaan ze op de kiek. Friends for life zo te zien. Missie volbracht en voldaan de boot weer op de trailer. Groeten, Pim (dutchfishingadventures.com).


Beste Total Fishing, het waaide gisteren behoorlijk dus echt snoekweer. En dat was te merken. Totaal 17 vissen waarvan twee boven de meter. Geert 105 centimeter en een schitterend volle vis van 113 centimeter voor mij. Een ongelooflijke run alsof we een sneltrein gehaakt hadden. Groeten, Gerard Schols.
 

Deze keer de nominaties voor de baarzen van Ronald, de snoekbaars van Vincent en de snoek van Gerard. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -