Actuele Vangstberichten tot dinsdag 6 december 2011


... tot dinsdag 6 december 2011

De goedheiligman is inmiddels al weer vertrokken naar het warme zuiden en als we de weerberichten hier zien, is dat ook een goed idee. Maar het zware weer wat voorspeld was, lijkt voorlopig nog achterwege te blijven. Er komt wel wat regen aan en dat is zeer welkom voor de laagstaande rivrieren.


Klaar voor vertrek naar het warme zuiden.

Ja ja, komende week dekking zoeken aan het strand en vooral niet de grote plas opgaan! Stevige westen- tot noordwestenwind maakt het vissen niet aangenaam, dus zullen we het moeten zoeken op de Grevelingen, misschien de Oosterschelde en de riviermondingen en diepere havens waar nog wel een oppertje kan worden gevonden.

Bootvisserij
Uitstekende vangsten op het gehele front. Strand- en bootvisserij misschien wel de beste week geweest van het jaar 2011. Later in de afgelopen week kwam de wind erin en werd het lastiger op zee. Wrakken aardige visserij op gul en nog zeebaars. Geankerde visserij een gekkenhuis, zoveel schar en wijting je maar wilde.

Oosterschelde gewoon goed, Grevelingen redelijk, wel wisselende vangsten. Westerschelde prima, monding nog het beste (Spijkerplaat etc.). Komende weke geen bootvisserij op de Noordzee, het wordt de gehele week onstuimig op de zee, dus even een weekje wachten!

Kant en kustvisserij
Europoort ontzettend goed, ook de Waterweg is toppie, mooie gullen, wijtingen en schar. Beerknaal, Calandkaanal etc., gewoon goed te vissen, reken in het Calandkanaal echter op de beste vangsten tijdens de dag, zodra het donker wordt zijn  de vangsten minder. De Zeenaald viste zondag jl. op een stek in de havens in Europoort en daar werden ook nog eens drie haaitjes gevangen, 2 gladde en 1 hondshaaitje.


Hondshaaitje uit de havens van Europoort tijdens een wedstrijd afgelopen zondag.

Het wordt steeds mooier in Europoort, hou er alleen rekening mee dat we hier kunnen vissen bij de gratie van de overheid, dus rommel opruimen, respect voor natuur en geen dingen slopen. Als voorbeeld is dat een of andere gek het hek bij de Beer heeft gesloopt en dat deze bijdehand een bordje heeft achtergelaten met: “Mij naai je niet, sorry voor het slot, de vissers”. Kijk zo maken medevissers (als ik ze zo mag noemen trouwens!) iets kapot waar verenigingen en overkoepelende organisaties jarenlang voor aan het vechten zijn.


Haai gevangen tijdens dezelfde wedstrijd afgelopen zondag in de havens van Europoort. Jasper Voogt met een gladde haai van 80 cm.

Zeeuwse stranden en met name Walcheren uitstekend. Domburg (zeven golven) perfecte visserij op schar en wijting, grote aantallen mogelijk! Van Vlissingen tot aan Westkapelle natuurlijk de mooiste stekken. Afgelopen weekend stond voor de top van de kustvissers in het teken van de laatste dag van de Topcompetitie. Storm en regen de eerste uren op het parcours bij Westduijn was misschien wat lastig, maar iedereen had het wel naar zijn zin. Echt weertje voor die-hards!


De beste drie van de Topcompetitie senioren. V.l.n.r.: Hendrik Jan Polhuis, Jan Hennekam en Mike Lubbers.

De vangsten waren beduidend minder dan de dagen ervoor, waar vooral voor Westduijn veel meer vis werd gevangen dan op de beslissende dag zelf. Maar ja, er zijn altijd winnaars en Jan Hennekam liet zijn klasse zien door de topcompetitie te winnen voor Mike Lubbers, Hendrik Jan Polhuis, Frank Dekker en Jurgen van Rijswijk, een schitterend WK-Team met een bulk ervaring en jonge talenten die gaan scoren in  eigen land tijdens het WK 2012. Mannen, allemaal gefeliciteerd, het was een mooie, eerlijke strijd en een prima organisatie. Ik probeer het volgend jaar weer opnieuw!

Tot volgende week! Arthur



Het is echt herfst geworden zullen we maar zeggen, met de wind die vooral in het weekend over het land raasde. Deze week ook nog wat regen, hagel en natte sneeuw erbij, en zo is het soms echt te guur om buiten te komen. Toch zijn er nog vele vissers op pad geweest, maar wel vaak vanaf de oever in plaats van met de boot vanwege de harde wind, die met name op zaterdag aanwezig was.

Snoek - Eigenlijk hetzelfde verhaal als vorige week: polders, kanalen en vaarten waren gewoon goed op snoek en er waren nog vaak best wat aantallen te vangen. Vaak was het zo dat met de dagen met harde wind, ook stekken die heel ondiep zijn de nodige snoeken even op de kant of in de boot brachten. Jerkbaits, maar vooral rubber met beweeglijke staarten, heel goed afgelopen week. Dus probeer dit aankomende week ook nog zeker, maar blijf veel wisselen met snelheid. Kleuren afgelopen week niet zo belangrijk.


Echte herfstluchten op dit moment.
 
Snoekbaars – Ja, er komen alweer op vele plaatsen mooie aantallen naar boven met ook nog geregeld een mooie 80+ vis daar tussen. Duidelijk is dat de snoekbaarzen al de diepere stekken gaan opzoeken. Dode aasvis, maar ook weer shads die niet te veel bewegen waren heel goed afgelopen week. Kleur groen en bruin vaak bij de meldingen. Rivieren nog heel slecht, maar dat gaat veranderen als we er nog wat water bij krijgen deze week.
 
Baars - Die blijven ons verbazen met ook deze week vele 40+ baarzen en enkele 50-plussers (wanneer komt er een 60-er, of is dit niet mogelijk?) Havens en fel oplopende taluds herbergen op dit moment de nodige grote baarzen en als je daar wat gerichter op gaat vissen, ga je deze vissen ook meer waarderen (als je dat nog niet doet), dus doe dit nu gewoon eens een keer en vooral met dagen met wind kun je vaak goed scoren op deze stekelridder. Shads blijven gewoon goed, maar ook bladpilkers doen het heel goed momenteel.
 
Het weer blijft onstuimig, maar ga er wel even opuit daar de kansen nu redelijk groot zijn om ze aan de schubben te komen. Hou rekening met de wind, en als het te wild gaat worden en je er met de boot opuit gaat, denk aan je veiligheid (en die van je maat), die staat duidelijk voorop nu. Soep of warme chocomel mee, en dan veel succes aankomende week en ik hoor het wel hoe het is geweest.


Even in het boek van de sint kijken of een roofviswens is uitgekomen….

Veel succes op onze Nederlandse rovers. Piet.

Toen ik maandagochtend de pier van Hoek van Holland op liep, voelde ik me een gelukkig mens. De snoeiharde westelijke wind had in combinatie met het hoge water de pier omgetoverd in een ontoegankelijke snelstromende rivier. Golf na golf kletterde over de beschermende betonnen rand.


Ieder jaargetijde heeft zijn charme!



Geloof me, natuurlijk ga ook ik voor windstille, zonnige dagen waarbij de temperatuur oploopt tot zo’n graadje of 20! Maar toch hebben ook dit soort mooie winterse taferelen zo hun bekoring!! Gewoon even genieten geblazen van datgene wat Moeder Natuur momenteel voor ons in petto heeft!!

Groet, Joop


De verhuizing van de Nautilus van Stellendam naar Vlissingen heeft ons zeer goed gedaan. We hebben bijna geen dag meer dat we niet uit kunnen varen vanwege de meer beschutte wateren van de Westerschelde. De vangsten zijn gewoonweg goed te noemen, ook al zijn we pas een maand bezig op deze nieuwe visgronden.

Maar alle noodzakelijke info voor de stekken is natuurlijk in ons bezit. De scharren zijn van een heel mooi formaat en 30 cm is geen uitzondering maar eerder regel…


Voor de gul heeft het nog weinig zin om naar de verre wrakken te gaan, maar tijdens het vissen op schar vangen we tot vreugde van onze klanten vele gullen tot 60 cm als zeer welkome bijvangst. En tussendoor natuurlijk mooie maatse wijtingen en soms een wintertong….


...Ik hoop u een keer te verwelkomen op de Nautilus. Kijk voor de agenda op
http://www.wrakvissen.net/ en neem contact met ons op. Visgroet van Frank Smits, schipper/eigenaar Nautilus.


Hallo vissers, de wind giert weer rond het huis en er wordt weer vanaf boven gegooid met zware hagelstenen. Kortom, de winter staat weer voor de deur. Klimatologisch begint de winter op 1 december dus dat hou ik maar aan. Dan is de klimatologische lente van 1 maart…

 
...waar we op een gegeven moment zo naar gaan snakken, ook weer iets dichterbij. Ik hoop van ganser harte dat het niet zo erg wordt als vorig jaar, maar desondanks kwam er toen genoeg vis boven…


...het zoute water zodat ook in de winter een gang naar het zoute u een mooie visdag kan bezorgen. Ik wens u een goede vangst aan de waterkant! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Prachitge avondzon vaak te zien in dit jaargetijde.


Topfoto van Marc met zijn 40+ baars.


Thijs met een geweldige 40-plusser.


Driftig op zoek naar een hapje tussen de planten.


Hallo TF, de dagen worden kouder en de vis had zich vandaag daaraan aangepast. Maar we vissen weer!!! M’n boot weer compleet na diefstal Denemarken!! Weinig beten en zeer zeer voorzichtig, de Maas is dan ook niet het makkelijkste water. Toch nog een stel stekels gevangen. Niet te groot, maar wie het kleine niet eert… Groeten, Twan van Berkel.


Mark Otten, beginnend roofvisser, ging een dag mee het water op. Hij bleek al snel het juiste gevoel te hebben, want hoewel de vis absoluut niet los was, ving hij toch enkele mooie snoekbaarzen! Groeten van Wilfred van Nunen.


De zon maakt deze prachtsnoekbaars van Marc nog mooier.


De kramsvogels zijn er weer eventjes.


Zaterdag de hele dag in de stromende regen vanaf de kant gevist met Johan Caneel. Het was de bedoeling om met de boot te gaan, maar daar hebben we vanwege op de storm maar vanaf gezien. Jerkbaits zorgen meestal voor de grotere snoeken, zoals hier de kleine Salmo Sweeper van 14cm in de stromende regen…


...Johan wist ook een aantal snoeken te vangen op de triple devil.


...Hij dacht regelmatig lossers te hebben op de triple devil, maar nadat hij dat gezegd had, bleven ze allemaal hangen. Goed voor het vertrouwen in dit kunstaasje!!! Groetjes, Eddy te Mebel.


Beste Total Fishing, vorige week mocht ik dan mijn eerste metersnoek vangen. Afgelopen weekend was mijn maatje Frans de gelukkige. Ook dit visavontuur heb ik beschreven op mijn weblog:
www.visverslag.blogspot.com. Het verslag van deze monstersnoek staat onder http://visverslag.blogspot.com/2011/11/metersnoek-de-tweede-vangst.html. Groet, FER.


Hallo Total Fishing, maandag even een voerplekje gemaakt met wat stukjes sardine. Dinsdag wezen vissen met sardine als haakaas natuurlijk. Binnen 3 uur drie meter+ snoeken. Groet, Jan Slagers.


Net over de meter gevangen op een  schelvis, dat lukt dus ook! Groeten, Klaas.


Hallo TF’ers, gisteren bleven de aanbeten uit, maar uiteindelijk kwamen we tussen 13.00 en 14.00 uur in een vreetuurtje terecht. 4 Snoeken geland, 2 gemis en het was einde activiteit. Groet, HM.


Hallo TF, dit weekend net voor het sinterklaasfeest ook een paar uurtjes weggeweest. Harde wind en hier en daar een bui. Jan Iedema had ik ‘s morgens nog van bed gebeld om op te stappen. Gelukkig liet hij geen verstek gaan. Mooi gevist en de eerste snoek van 90 cm knalde op een grote spiering op de fireball.

Nog 3 kwartier aan het spelen en trekken geweest aan een winkelkar die een eind in de grond vast zat, maar waar wel mijn stuk kunstaas in zat. Toch terug gekregen gelukkig…


...Net voor het einde bracht de grote zwart/gouden Dull (rode buik) nog een snoek van 1.08 binnen de boot. Machtig! Nu op naar volgend weekend. Groet, Jelte Bouma uit Anjum.


Op de uitkijk voor het avondmaal.


Hans scoorde nog een mooie wintersnoek.


Nadat we de lijnen met daaraan de dode aasvissen hadden uitgevaren op een voor ons nieuwe stek en de hengels in de steunen hadden gelegd, werd het afwachten. Altijd spannend een nieuw stuk water. Als snel kreeg ik een oploper die ik totaal miste door dat de lijn werd afgesneden op een mosselbank.

Uren verstreken en om precies 14 uur kreeg mijn vismaat Frank Straver een aanbeet op een horsmakreel. Een prachtige volle herfstsnoek voor mijn vismaat Frank. Met vriendelijke groeten, Pim Busker -
www.dutchfishingadventures.com


Eric en Frank hebben vorig weekend in Ierland gevist op snoek. Zij verbleven in de plaats Killaloe aan de oevers van het meer Lough Derg. Boot en accommodatie werd geboekt bij de Nederlander Ferdinand Heijerman die tevens meeging als visgids. Zondag werd de beste dag, waarbij er naast een paar kleinere snoeken al vrij snel snoeken van 92 en 93 cm werden gevangen. Ferdinand ving vervolgens deze mooie metersnoek…


… Niet veel later voegde Eric daar de 2e metersnoek van de dag aan toe…


…De klapper van de dag was ook voor Eric, die met deze snoek van 120 cm niet alleen de derde metervis van de dag in de boot bracht, maar tevens zijn oude PR met maar liefst 12 cm verpletterde. Een prachtige dag, zowel wat betreft het weer als de vangsten!

Deze week de nominaties voor de baars van Thijs en de snoek van Eric. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -