Actuele Vangstberichten tot dinsdag 6 april 2010


... tot dinsdag 6 april 2010

De laatste dagen van het roofvisseizoen waren behoorlijk onstuimig en velen zijn er nog op uit getrokken en niet geheel zonder succes. De rovers hebben nu twee maanden rust. Door de warmere temperaturen zullen de karper-, barbeel en witvisvangsten toenemen. Er valt de aankomende maanden dus genoeg te beleven langs en op het water.


Veel reeën te zien op het ogenblik. Prachtig vastgelegd door Bjorn Janssen.

Zout - door Arthur van Tienen

Wat goed begon, eindigde in een drama afgelopen week.

Na afloop van een zeer goede en fantastische wedstrijd op 2de Paasdag te Zoutelande werd onze zeesportvisserijwereld ruw opgeschrikt met de ongelooflijke mededeling dat Piet Stroo, de bevlogen voorzitter van HSV Westkapelle en zeevisser in hart en nieren direct na afloop van de prijsuitreiking bij een verkeersongeval om het leven was gekomen. Vol ongeloof en onbegrip laat je zoiets over je heen komen en sta je stil bij de betrekkelijkheid van het leven.

Namens Total Fishing en alle wedstrijd- en recreatiezeesportvissers wensen wij de familie en vrienden van Piet veel sterkte toe in deze verschrikkelijk moeilijke dagen, een fijn mens en groot sportvisser is helaas veel te vroeg op 51 jarige leeftijd tragisch weggevallen.

Kantvisserij

Zonnetje heeft het goed gedaan en overal begint de lente door te dringen. Bij de grote Paaswedstrijd van de Edelkarper waren de vangsten over het algemeen meer dan goed, op een deel van vak A waar nagenoeg geen vis werd gevangen. Winnaar Arjan Rijnberg wist in 4 uur tijd 25 vissen te vangen waaronder bot, schar, schol en wijting. Linda v/d Velde werd knap winnares bij de dames.


Winnaar Arjan Rijnberg.


Linda v/d Velde werd knap winnares bij de dames.

Bij de korpsen ging de overwinning naar het Spro Gamakatsu korps voor het korps van Grauvell en het korps van Greys Trabucco. Het was een mooie wedstrijd met goed weer, goede vangst maar een bitter einde zoals hierboven vermeld.


Het Spro Gamakatsu Team, Arjan Rijnberg, Eric Goossens, Remi Lindhout, Jan Hennekam en Jan Stam (ontbreekt).

De haring begint zachtjes aan ook weer te komen en het bekende sluisje op de Brouwersdam zal wel weer het toneel worden van troep en geruzie, ver van weg blijven is het credo.

De geepvissers kunnen hun spullen klaar maken want nog een paar weken en de zilveren pijlen gaan weer komen. Op de dijken van de Oosterschelde worden de vangsten van bot ook al weer aardig.

Op de stranden van Westenschouwen waren er verleden week berichten van wat gullen, Europoortgebied botvangsten terwijl de diepere havens nog steeds wijting en steenbolk opleveren. Ook de schol, zij het klein laat zich steeds meer zien. Wachten in het Europoortgebied is op de zeebaars en de fint.

Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduin, bot is het credo, zaterdagavond weer een competitiewedstrijd op s’Gravenzande, ben benieuwd.

Bootvisserij

Wrakvisserij blijft onberekenbaar, ver varen en een Lucky shot blijft het credo. Ankervisserij op de Noordzee komt nu wat los, al mooie schar en bot vangsten gemeld. Grevelingen blijft heel erg leuk vissen op platvis en voornamelijk wijting en gul. Oosterschelde vooral omgeving Dortsman aan de zuidzijde van Tholen goed met leuke vangsten van bot.

Tot volgende week, Arthur

 
Overige vangstmeldingen van afgelopen week:


Hallo Vissers, Nu moet het binnenkort toch wel weer in alle hevigheid gaan losbarsten hoop ik. En dan met name doel ik op de visserij op één van mijn geliefde pieren; de Noord- of zuidpier…..


..... Op het moment komt er alleen onder de blokken wat vis vandaan. Voor de rest blijft het schrapen! Dat is met name gul die zich ophoudt tussen de stenen waar altijd wel iets eetbaars is te vinden. Voor het goede is het wel noodzakelijk dat de watertemperatuur wel gaat stijgen want anders kunnen we de slag wel eens gaan missen dit jaar.


..... Omdat de vis pas echt onder de kant komt als er ‘leven’ in het water zit, dus voedsel! Snel naar waarden tussen de 8 en de 12 graden dus s.v.p. en later nog iets doorstijgen.


Ik wens iedereen een waanzinnig voorseizoen qua vis en een bruine kop toe. Hierbij nog enige foto’s van een werpsessie op de zuidpier gemaakt door mijn toenmalige vismaat Geert Luinge. Visgroet van Luc Mom.


Op het eind van het seizoen nog ff gevist met de Flex van Spro, dit op aanraden van Maurits van Fishing Direct. Wat een geweldig kunstaasje. Eerst een nieuw record roofblei van 78 cm en daarna een dikke meerval van 134 cm. En dat op zo`n klein plugje. Groet, Arno Hartgers.


Tijdens de Paasdagen hebben Robin en ik onze roofvisspullen uitgezocht en weer in orde gemaakt voor het nieuwe seizoen. We gaan nu proberen eens wat karpertjes te vangen, maar niet tijdens zo´n dreigende onweersbui. Deze foto is gemaakt vanuit onze achtertuin en deze lucht zegt wel genoeg. Gr. Eddy.


Hoi T.F., Hierbij een close-up foto van een rietvoorn op de vlieg gevangen. Een prachtige vis om te vangen in de tijd dat de roofvis niet bevist mag worden! Gr. Hylke


Mooie dikke winde gevangen op een heerlijke tweede Paasdag samen met mijn gezin al picknickend aan de IJssel nabij Zutpen. Groet, Arjan Schepers.


De vis op de foto, betreft dit een kroeskarper of een giebel?.....


..... En de kleine ‘parasiet’ die je ook ziet, wat is dit en zijn deze schadelijk voor de vissen? Alvast bedankt voor jullie antwoord. Mvg, Steven.


Vrolijke blauwe druifjes her en der in de tuinen.


Beste Total Fishing. Ik had samen met mijn maat Mike weer een afspraak staan voor eerste Paasdag!.....


...... Het is ons wederom weer gelukt om barbeel te vangen!....


...... Dit keer 4 barbelen in de maten 53,54,57 en 60cm! Groet, IJsselbarbelen.nl.


Hoi Total Fishing. Ondanks de vrieskouw heeft het vroege opstaan zich geloond…....


.... Een mooie 74-er barbeel. Groeten, Jos Raaijmakers.


Ik ben weer een beetje aan het voeren gegaan voor de karper en gisteravond even gaan vissen. Om 22 uur kreeg ik een volle fluiter en dat bleek een mooie zeelt te zijn. Moest alleen met de zelfontspanner fotograferen, dus superscherp is hij niet. Groeten, Jens.


In het Paasweekend af en toe een heerlijk zonnetje. Achter het raam was het heerlijk. Foto: Jelle.


Hallo T.F., mijn eerste roofblei gevangen op de Maas in limburg. Groet, Piet.


Op de laatste 2 dagen van het seizoen toch nog maar 2 avondjes achter de roofblei aan gegaan. Op de eerste avond pakte m’n maatje 2 roofbleien, ik moest het doen met een mooie poldersnoekbaars. Woensdagavond ben ik nog even alleen op pad geweest, de eerste roofblei van het jaar moest er toch voor het gesloten seizoen uit komen.

De bizar harde wind zorgde voor lastige omstandigheden, maar een hoop doorzettingsvermogen en een flinke portie geluk zorgden toch voor de verlossende knal op de hengel! Groet, Michiel Wateler.


Op het eind van het seizoen nog ff gevist met de Flex van Spro, dit op aanraden van Maurits van Fishing Direct. Wat een geweldig kunstaasje. Een nieuw record roofblei van 78 cm. Groet, Arno Hartgers.


De hazen hebben de kolder in de kop.


Hallo T.F.-lezers, woensdag 31/3 ondanks de slechte weervoorspelling toch maar gaan vissen. De xlaer verleidde deze snoekdame. Groet, De Mario van Engsbergen.


Jelke wist op de laatste dag nog een mooi getekende snoek te vangen.


Beste Total Fishing, m’n vismaat vroeg woensdagavond om even een uurtje met kunstaas te gaan nog, had eigenlijk de spullen al opgeborgen, maar toch weer een leuk visje ter afsluiting van het seizoen. Groet, Dennis.


Bas sloot zijn roofvisseizoen af met deze superbak van een snoek.


Zoals vele collega-vissers vandaag het seizoen afgesloten. De harde wind maakte het lastig om op de goede stekken te vissen dus was het aanpassen op een klein stukje water waar er nog redelijk te vissen was. De mooie snoek van 110 cm maakte de dag helemaal goed en gaf een prachtige dril. Ook een dikke brasem had geen moeite met een 5” saltshaker die keurig in de bek was gehaakt. Groeten, Marc en Erik.
www.eendagjevissen.nl


Alles groeit en bloeit weer volop.


Hallo T.F.-lezers, woensdag 31/3 ondanks de slechte weervoorspelling toch maar gaan vissen…...


.......Dennis hier met een kapitale baars. De shad werd vol overtuiging genomen. Groet Mario van Engsbergen.


Nico kon op de laatste dan nog wat snoekbaarzen vangen.


Nog een mooie snoekbaars op de laatste dag van het seizoen. Groet, Ronnie van Beem.


Deze vissen zullen we de komende 2 maanden moeten missen hier… Daarom nog een paar snoekbaarskiekjes van de laatste week van het afgelopen seizoen… Een goed stromende rivier stond garant voor harde aanbeten! Vismaat Erik met een mooie vis, die een wond van waarschijnlijk een aalscholver heeft opgelopen…


..... En voor mij een met een wond (einde rugvin) die netjes genezen is. Groet, Wilfred van Nunen.


Op de laatste 2 dagen van het seizoen toch nog maar 2 avondjes achter de roofblei aan gegaan. Op de eerste avond pakte m’n maatje 2 roofbleien, ik moest het doen met een mooie poldersnoekbaars. Groet, Michiel Wateler.


De natuur komt volop op gang.


Hoi T.F., Ze zijn goed los… 2de Paasdag deze fraaie schub gevangen samen met m’n pa…...


.... Hij ving ook een mooie vis van 16 pond… de derde karper uit z’n leven… gefeliciteerd pa! Groet, Dirk Jan Riphagen.


Beste T.F., zaterdag hebben we het geprobeerd met de matchhengel plus een blik mais in ondiepe slootjes…


... Het was fris, maar dat kon de karpertjes niet deren. Met vriendelijke groet, Dennis.


Matthieu Faurisson helemaal gelukkig met deze 14kg.


Het Franse Prologic Teamlid Jean Baptiste Morel ving dit monster gedurende een 48-uurs sessie.


30,4 kilo!!! “What a God present for starting this 2010 season,” aldus Jean Baptiste Morel. Groet Mads Grosell.

Deze week de nominaties voor de meer val van Arno en de snoek van Erik. Van harte gefeliciteerd.

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -