Actuele Vangstberichten tot dinsdag 4 december 2012


...tot dinsdag 4 december 2012

Afgelopen weekend is de Hengelsport- & Visbotenbeurs in Utrecht weer geweest en met 16.000 bezoekers een prachtig evenement voor de sport. De komende week zal wel in het teken staan van onze goedheiligman, maar een paar uurtjes aan het water doorbrengen is nooit slecht!


De bruine kiekendief. Foto: Jan Althof.

De decembermaand is aangebroken

En dat is meestal de maand waarin veel wordt gevist aan de stranden, pieren, dijken en vanaf de boten. Veel vissers hebben nog vrije dagen en gaan lekker zo aan het eind van de decembermaand even ontspannen “een hengeltje uitwerpen”.

Hopen maar dat de vorst niet echt doorzet, dan staat ons een leuke maand te wachten, want de visserij is goed.

Bootvisserij
Prima, veel schar en wijting. Geankerde visserij eigenlijk overal goed, ook de Westerschelde, Oosterschelde en Grevelingen. Wrakvisserij blijft het zorgenkindje.

Kant- en kustvisserij
Westerscheldemonding, Cadzand en omstreken goede visserij, schar en wijting. Vlisisngen tot aan Domburg geen verandering, gewoon prima. Hoofdzakelijk schar, maar regelmatig mooie wijtingen en soms een gulletje. Banjaard ook goed, wel wat meer kans op gul hier. Westenschouwen tot Renesse slecht vergeleken met de “overkanters” van Noord-Beveland en Walcheren. Zaterdag a.s. op het strand van Westenschouwen de Krabbe Troffee, vissen van 12.30 tot 16.30 uur.


Prachtige luchten aan het strand afgelopen zaterdag.

2e Maasvlakte Sportstrand regelmatig toch aardige berichten. D.S.F.-maatje Jeroen den Hollander viste afgelopen weekend hier en ving leuk scholenbaars tot 30 cm. en wat bot. Ook zijn er al mooie wijtingen gevangen, dus dit geeft hoop!

Afgelopen dinsdag met de leerlingen van de Sportvisacademie een praktijkdag zeevissen gehad aan het Calandkanaal. Mooie visserij met opkomend tij en regelmatig mooie dikke wijtingen en schar. Er werd zelfs nog een zeebaars van 46 cm. gevangen door een van de jongens.


Mooie zeebaars die werd gevangen in het Calandkanaal door een van de leerlingen van de Sportvis Academie uit Gorkum.

Zelf weer eens ouderwets met de pendulumhengel en werpreel gevist. Bijna elke trek raak met mooie wijtingen, dus Calandkanaal bij opkomend water toppie! Yangstehaven en Mississippiehaven prima, evenals het Beerkanaal en de Papegaaienbek, volop wintervis hier. Dintelhaven een Hartelkanaal ook goed; bot, spiering en wijting de hoofdmoot, opkomend water het beste.

Waterweg was weer fantastisch: grove wijting, schar en gul, dus pak je kans! Pier van Hoek van Holand ook toppie aan de Waterwegzijde, leuke visserij hier op wintervis. Afgelopen zaterdag op het strand van Ter Heijde de Ter Heijde Troffee vervist, leuke visserij op sommige plekken maar ook soms drama, heel raar parcours met grote verschillen.


Arjan van Drunen van het Eagle zeevisteam, winnaar grote prijs Ter Heijde.

Arjan van Drunen van het Eagle zeevisteam stond op de juiste plek en wist met 24 vissen de nummer 2 ruim 3 meter voor te blijven. Bij de korpsen waren de mannen van het Zeehengelsport-team de beste. Er werd hoofdzakelijk bot gevangen waaronder een exemplaar van 43 cm. door Frank Dekker.

Strakke lijnen! Arthur

Vandaag kunnen we vrij kort zijn daar veel roofvissers een dag van het weekend gebruikt hebben om naar de Beurs in Utrecht te gaan, en de gemiddelde reactie was goed: gezellig en toch weer diverse nieuwe zaken gezien, dus dit is mooi om te horen.


Effectieve methode.

Die vissers die er wel op uit zijn gegaan hebben nog redelijk goed gevangen en daar bedoel ik mee dat er nog diverse grote vissen even uit het water zijn geweest. Polders blijven nu goed wat de actie betreft, maar groot water soms hard bikkelen voor een mooie vis. Ook opvallend dat de vissen die in de polders gevangen worden vaak een mooie maat hebben en nu al in een topconditie zijn, dus voedsel genoeg voorhanden. Veel grote vissen ook op doodaas moet ik melden, dus hou dit in gedachten.


Dit zijn ook jagers hoor.

Snoekbaarzen al wat meer afzakkend maar wel al vaker in grotere groepen te vinden. Ook hier tussendoor nog vaak mooie 70+ vissen. Baarzen ook tussen het snoekbaarzen maar in havens kun je er vaak al gericht op gaan vissen met kleine shads en de good old spinner natuurlijk. De maten blijven verrassen op de baarzen en weer diverse meldingen van 45+ vissen.


Dood aas onder de dobber.

De vorst komt er nu wel wat meer in maar de vissen blijven lekker eten op dit moment dus ga er lekker op uit nog met deze dagen. Kleding goed in orde, soep en koffie voor de innerlijke mens en dan genieten van de omgeving en de roofvissen.

Veel succes op de rovers. Groet, Piet.

Met de laatste bootsessie van afgelopen vrijdag nog in mijn achterhoofd, rijst bij mij de vraag of het zinvol is om morgen naar de Waterweg te gaan om een poging te ondernemen die enige echte “Sinterklaas-baars” te foppen!

Ik ben er 100% van overtuigd dat er zo hier en daar nog wel één rondzwemt maaarrrr…. en dat is nu juist het probleem, probeer zo’n enkeling maar eens te vinden en dan ook nog te verleiden. Volgens de betrouwbare Windfinder zit het morgenochtend met de wind wel snor: hooguit een drietje uit het noordwesten, later draaiend naar west en weer toenemend.

Ook het tij is gunstig dus is dit wel één van de laatste kansen om zo’n stekel aan de schubben te komen. Ik denk dat ik er gewoon maar voor ga en dan zien we wel waar het schip strand,toch?!


Mooie gezonde snoekbaarzen.

Na een lezing en een dag “beurs-slenteren” (op deze overigens waanzinnige TOPbeurs!) moest ik er gisteren toch even uit. Pittig zuiden windje, kortom gelikt weer voor de snoekbaars en was het weer tijd om een bonte collectie shads te water te laten.

De vangsten vielen zeker niet tegen; naast een aantal mooie, gezonde snoekbaarzen vingen we ook nog een stel dikke rode baarzen. Kortom, er viel al weer zat te beleven! Ik hoop dat ik jullie morgen in ieder geval een zeebaars voor kan schotelen voorzien van mijter en baard!

Stekel ze, Joop.

Vorige week werd er op de Oterdummerpier (Delfzijl/ Termunten) volop schar gevangen. Niet in de grote getallen als in Zeeland maar iemand had 11 scharren eruit weten te vissen. Zelf kwam ik helaas niet verder dan 4 scharren en een meun. Alles gevangen met verse zeepieren. Mijn collega visser die vorige week ook aan het vissen was had ervoor 2 maatse gulletjes gevangen maar het is zeker nog geen vetpot. Van horen en zeggen wordt er wel regelmatig gul gevangen als je er met een bootje op uit trekt.
 
Je ziet nu de waterconditie beter wordt hier in de Eems dat de vis weer wat meer begint te komen. Vorig jaar was het een ramp namelijk. Hopelijk als het wat kouder begint te worden dat de gul nog wat meer naar de kant weet te komen want de Oterdummerpier stond in het verleden wel bekend als een plek waar gul gevangen werd.
 
Omdat ik ongeveer 1 keer per maand op zee vis (hooguit 2x) zal ik proberen zo nu en dan door te geven wat er zoal gevangen wordt. Dit zal hoofdzakelijk zijn vanaf de Oterdummerpier in Termunten of vanuit de Eemshaven.
 
Groet,Patrick Pentinga

Melding uit Zandvoort. Mooie grote scharren gevangen,grote botten af en toe een gulletje en af en toe een zeebaars voor de storm was het perfect. De branding was nog hoog dus dan kan je niet zo ver het water in om te gooien hopen dat de wind naarde zuid zuid oost hoek gaat dan weer snel naar strand. Gr. Peter Koopman


Hallo Vissers, het kon weer niet op van de week. En wat een mooi formaat schar! Daaromheen werden ook nog wat gulletjes gevangen onder de kant bij opkomend water dus het was een prima visdag. Net voor de noordelijke stroming, dus ik hoop niet dat die roet in het (vis)eten gaat gooien, maar die duurt volgens de voorspellingen niet al TE lang gelukkig...


...Inmiddels krijg ik toch wel een (klein) praktisch probleem met de visvoorraad. Ik probeer hem zo min mogelijk te laten toenemen door. Een aantal keren per week de rookoven te laten branden maar de vangsten zijn zo goed geweest dat daar niet tegen op te eten is. Inmiddels heb ik scharrenkoekjes bij de koffie, yoghurt met schar, en voor bij de borrel wat verse scharrenchips geprobeerd...


...Niet alles viel even in de smaak kan ik u melden! Maar het is natuurlijk een waar ‘luxeprobleem’. Of zoals gezegd LUC ZIJN probleem. Maar ik weet dat er ook weer wat mindere tijden komen en schar verveelt nooit! Dus in stillere tijden weer lekker knabbelen aan die platte gasten. Ik wens u een prettig verblijf aan de waterkant! Visgroet van Lucky Luc Mom.


De kleine insecten van het water. Foto: Jan Althof.


Hoi Total Fishing, nooit eerder zo een bak van een sneep gezien...


…Tevens ook nog enkele barbelen weten te vangen, ondanks de koude. Groeten, Jos Raaijmakers.


In de vroege ochtend toch nog eentje gespot.


Martin Danielsson ving deze 8,1 kg wegende (land-locked) zalm op de Magic Minnow Flax...


...en zette hem na een foto'tje weer terug in zijn element.


De prachtige avondkleuren.


Beste Total Fishing, afgelopen week ging ik weer op pad naar de Maas. Een meerval groter dan mijzelf was het doel. Met een dikke voorn op de Fireball-montage wist ik dit doel ook te bereiken.Volhouden wordt dus echt beloond...Meer foto's op de site. Groet, Jo Mebis - Roven.nl.


Het voedsel voor de winter.


Dikke baars die de Westin PaddleTeez wel wist te waarderen.


Peter Rasmussen met een baars van 45cm, gevangen aan de Westin PaddleTeez.


Peter Kirkby met een schitterende baars van 42cm.


Verguld door de ochtendzon...


Klaar voor de zware reis naar het zuiden.


Plaatje van een vis. Groet, Johan.


Bij dit bezoek staan de snoekbaarzen centraal bij Frank. En ze werken mee, hoewel er hard voor moest worden gewerkt.


Beste Total Fishing, een dagje verticalen met de nieuwe Komodo-shads van Spro leverde mooie snoekbaarzen op alsmede een dikke wintersnoek. Groetjes, Jöran en Ann-Christin.


Beste TF, een avond vissen na het werk met collega’s bracht mooie vissen op het droge....


...Hoe en wie staat beschreven op de blogspot
. Groet, FER.


Ze lusten er wel pap van en wij op onze beurt van de snoekbaarzen....


...Met deze vis had ik het weer reuze naar mijn zin en mijn gast volgde het voorbeeld. Gr. Johan.


Volkmar doet het graag in het donker grote snoekbaarzen vangen.


Afgelopen donderdag mogen genieten van nog enkele uurtjes zonneschijn...en enkele hele mooie vissen! Groet Mario.


Deze tijden komen er weer aan. Groet, Piet.


De gele trilzwam. Foto: Jan Althof.


Was vorige week de karper de target vis voor mijn zoon Lex, deze week zouden we op grote baarzen gaan. Ik had een doosje Dendro’s gekocht en we gingen in de Schermer aan de gang. Na een half uur was de oogst 2 baarzen en een voorn, niet echt goed dus. Lex besloot om er een extra worm aan te doen, dat zou de twijfelaars wel over de streep trekken.

Hij legde in, de dobber schokte even en daarna was er een heftige strijd aan de 1-ponds Sportex-hengel. Al snel was duidelijk dat het een pittige snoek was. De haak zat in het puntje van zijn bek en de lijn bleef heel. Het resultaat: een dikke snoek van 78 cm. Groet, Peter van der Heijdt.


Beste mensen van Total Fishing, op de foto het blije hoofd van vismaatje Pie, die woensdagmiddag een mooie ranke 90+ poldersnoek met zijn kersverse plug van savage gear (4-play liplure) uit de sloot trok. Groeten, Jacques.


Hallo TF, het was afgelopen zondagochtend afzien in de polder. Tot aan het middaguur geen aanbeten... In de middag maar eens een ratelaar tevoorschijn gehaald (in dit geval een SD suspending) en toen was het een paar keer goed raak. De sessie afgesloten met een onvermoeibare mid 80’er....


...En zo werd het onverwacht toch nog een feestje! Groet, Dennis.


Gevangen op 2 december en een nieuw PR van 1.04 naar 1.17! Groet, Rolf Berndes.


Met zo'n fireball, dat moesten we ook maar eens proberen. Dus wij met de elektromotor al traag slepend met een grote dode voorn net boven de bodem van een 5m diepe vaart op zoek naar snoek. En warempel na urenlange twijfel ineens succes! Eerst een dikke mopskop...


…en daarna nog een snoek van 104 cm. Mooie techniek om de wintermaanden mee door te komen, lijkt me zo. Groet, Ronald Meeuwisse.


Beste TF, deze keer eens snoeken geweest! En meteen een mooie meterplus! Zonder goede vismaat met enorme waterkennis was dit waarschijnlijk niet gelukt. Dank Sebastiaan! Groeten, Twan van Berkel.


De lepelaars elkaar aan het verzorgen. Foto: Jan althof.


Jurjen de Boer een mooie snoek. Groet, Piet.


Beste Total Fishing, een dagje verticalen met de nieuwe Komodo-shads van Spro leverde mooie snoekbaarzen op alsmede een dikke wintersnoek. Groetjes, Jöran en Ann-Christin.


Joakim Eriksson met een mooie volle dame die voor de Westin Platypus 19cm ging.


Deze snoek is gevangen door Remco Steenhuis op 2 december 2012, en hij had een lengte van 127 cm, gevangen met een sardine. Na het maken van een serie foto’s is zij weer snel teruggezet. Ik hoop tot een volgende keer! Groet, Remco Steenhuis.

Deze week de nominaties voor de sneep van Jos, de meerval van Jo en de snoeken van Jöran en Remco. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

 

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -