Actuele Vangstberichten tot dinsdag 3 november 2009


... tot dinsdag 3 november 2009

Een zeer wisselvallige week. Soms aangenaam warm met knappe hoeveelheid zon, soms typisch guur en nat herfstweer. Dit leek duidelijk effect te hebben op de vangsten van afgelopen week, de ene keer alles, de andere keer weinig tot niets. Hoe dan ook koelt het verder af waardoor de vangsten zeer waarschijnlijk zullen aantrekken.


Fotografie vanuit het wat warmere oord Mexico, gemaakt door Rob Kraaijeveld.


Roofvis - door Piet Driessen

Wisselend weer, en ook wisselende vangsten afgelopen week.
 
Snoek:
Op het kleine water waren ze vaak los en konden er vaak nog mooie aantallen gevangen worden. Veel vissen op jerkbaits en shads. Geel en wit vaak heel succesvol op het kleine water waaronder beken, vaarten en kanalen. Op groot water een ander verhaal, daar wel hard werken voor die ene vis, maar dan waren het vaak nog wel mooie snoeken die werden gevangen. Deze vissen vaak op groot aas, waaronder pluggen en shads boven de 20 cm. Baarskleur en geel sprongen er duidelijk bovenuit.


De kleinere vissen gingen de jerkbaits knap fanatiek te lijf afgelopen week.
 
Snoekbaars: Nagenoeg alleen meldingen op diep water tot vaak 18 meter en dus hierover verder geen berichten. Ondiep moeilijk te vangen, maar als het water weer wat meer gaat stromen, of vers water op de stilstaande plassen, dan komen ze wel weer wat hoger te liggen.
 
Baars: Diverse baarsmeldingen onder het snoeken, en dan vooral op doodaas dat bestemd was voor snoek of snoekbaars. Daarom dan wel vaak mooie 40-plus baarzen die werden gevangen. Veel vissen zitten al kort in de buurt van havens.
 
Winde en Roofblei: weinig meldingen, en werden ook weer vaak gevangen onder het baarzen en snoekbaarzen.
 
Het weer blijft wisselvallig en de vangsten zullen zeker nu nog gaan aantrekken. TIP: Ga met harde wind eens gewoon wat kleiner water opzoeken zoals beken en kanalen en dan zullen de aanbeten zeker niet uitblijven. Veel succes.



Witvis - door Willem Stolk

Het was weer eens een weekend van uitersten. Was het vorige week nog redelijk stabiel qua vangsten, dit weekend was het erg plaatselijk. Vooral op de diepe plassen en rivieren moest je exact op de juiste plekken zitten om vis te vangen. Het enige waar wel ‘structuur’ in zat was de Maas. Drie weken op rij was het boven de stuw van Lith huilen met de pet op. Diverse vissers kregen nooit eeen beet!

Een voorbeeld: “Vandaag gaan vissen in Lith (Lithse Ham). Gevist met de feeder op 71 slagen (Twinpower 5000 FC). Van 11.00 t/m 15.00 uur gevist. 31 Brasems maakten het eindresultaat: dik 50 kg! Als voer gebruikte ik brasemvoer van Zammataro met veel casters in de korf. Haakaas bestond uit 3 tot 4 grote mestpieren op haak 8. Het rare was dat het ECHTE mestpieren moesten zijn, want op de Dendro’s beten ze helemaal niet!”, aldus Nico Cox.

Enkele dagen eerder viste Gerard Paans met vismaat ook op de Lithse ham, maar kregen nooit een beet. Het lijkt erop dat de grote scholen vis nauwelijks zwemmen. Zit je juist op zo’n plek, dan is het kassa!


Nog lang geen hoog water.

Barbelen
Met de barbeelvangsten gaat het nog redelijk. De nog immer lage waterstanden zijn voor de barbeelvisserij niet verkeerd. Zowel op de IJssel en Waal worden ze met grote regelmaat gevangen. Nog steeds is kaas een goed scorend haakvulmiddel, maar ook pellets beginnen ze te eten. Misschien omdat de winter nadert…?

Havens
De bekende havens zijn goed. Er ligt volop vis en zowel met de korte stok als de match wordt al leuk gevangen. Geen voer voeren maar casters, het blijkt jaar op jaar succesvol.

Al met al erg wisselend. Er zullen een boel vissers zijn met een brede glimlach op hun gezicht, maar wie weet net zo veel die balen.



Overige vangstberichten:


Hallo Vissers. Gelukkig kon ik weer eens aanmonsteren bij top wrakvisser Daud op zijn prachtige Raider Cuddy 18 de “no doubt fishing”. Het weer was gewoon perfekt voor Lucky Luc, want er stond lekker weinig wind dus een mooi vlak zeetje. Gelukkig gooide het aanwezige gevaar van mist geen roet in het eten en was het op open zee gewoon lekker helder. Visgroeten van Lucky Luc Mom.


Hallo T.F. Wat een topdag vandaag het regende letterlijk vis!!.....


.... Vooral bij het afgaande tij stonden de hengels niet stil…..


..... De vis is nu toch echt los dus grijp uw kans. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Rob Kraaijeveld zocht afgelopen week warmere oorden op en kwam meer tegen dan vis alleen….


... Hij ging naar Mexico en wist ondermeer zijn eerste bonefish te vangen en was zeer onder de indruk van de hoeveelheid kracht die zo’n vis van een pond of drie heeft. Verder ving hij ook nog verschillende andere soorten waaronder deze permit-achtige.


Mooie luchten met aparte wolkformaties.


Beste Total Fishing. Hierbij nog een mooie vangsten. We zijn nog één keer op de rapfen geweest. Mijn vismaat en ik hebben 2 uur lang huisgehouden. Echt niet normaal wat een bakken er uitkwamen. Voor het complete verslag zie: www.snoeken.net. Groeten Bas.


Ondanks nog een mooie roofblei van 81 cm gevangen. Op de rivier met een klein, snel gevist pilkertje. Groetjes V. Hofman.


Hallo T.F., De laatste weken heb ik enkele mooie vissen gevangen waaronder 5 mooie 30-ers en een koi….


..... een paar foto’s van de vangsten…....


.... De vissen werden overigens allemaal gevangen op de nieuwe pure fishing boillies in testfase…..


...... Met vriendelijke groet. Kevin Borgmans.


Zware luchten in de avond waar de zon nog net even tussendoor kon komen.


Onder een brug vandaan gepeuterd. Ook snoek en snoekbaars ving ik op dezelfde plaats, dat had ik nooit gedacht! Groet, Jan Tettero.


Hein en Eddy beleefden mooie visuurtjes….


.... op kleinschalig water met veel aanbeten.


Hallo Total Fishing, afgelopen vrijdag op groot water geweest. ‘s Morgens veel mist en oostenwind, maar wisten toch mooie aantallen te vangen. Eddy ving een mooie getekende baars op de dropshot met de bensslug. Groet Mario.


Hallo Total Fishing. Zaterdag 31 oktober ben ik wezen vissen met een maatje. We vingen regelmatig een visje, maar deze vis spant de kroon…...


....... Een baars van 46 cm. 1 Centimeter groter dan mijn vorige pr. Gevangen op een 15 cm lange, groene fin-s van Lunkercity. Met Vriendelijke Groet, Robert Noorland.


De ondergaande zon benadrukt nog even de prachtige kleuren aan de bomen.


Hallo Total Fishing. Donderdagochtend nog even het Haringvliet op geweest. Ik met de bellyboat en mijn vismaat met de kayak. Erg mistig was het die ochtend, maar toch weer ons visje gevangen. Verticalend met de shad en met de fireball hebben we weer genoten van onze mooie hobby. Groetjes Jan Netten uit Middelharnis.


Hallo Total Fishing, afgelopen vrijdag op groot water geweest. ‘s Morgens veel mist en oostenwind, maar we wisten toch mooie aantallen te vangen…..


..... Eddy wist na een prachtige dril een mooie snoekbaars op de woudshad te pakken…..


...... Ook de Henk Tielens shads scoorde goed. Grt. Mario


Mooie foto voor de vangstbarometer. Groet, Bas


Er zater er weer een aantal mooie tussen…...


..... Groeten Chris


Op 27/10 een dagje vrij vissen en dat betekent op jacht naar een kasteel. Spieringen op een fireball, grote shads en een voorn op de bijhengel moesten het gaan doen. De dag was prachtig en ik telde een 22 bootjes op het Gooimeer die allemaal aan het genieten waren. 

Bertino was mijn vismaat van de dag en aan mijn drang overgeleverd om een grote vis te vangen. Met het voorntje op de dropshot wisten we zo een aantal vissen te vangen doch de kneiter liet nog op zich wachten. Omstreeks 14.00 uur heb ik mijn vismaat afgezet omdat hij naar huis moest….....


Even was er twijfel om ook te stoppen maar toch zou ik het nog een uurtje oprekken om een stek te bevissen die eerder op de ochtend al een paar mooie “bogen” had laten zien. Dit laatste was maar goed ook, want eindelijk werd het doorzetten beloond met de eerste 90+.

De vis was 93,5 cm lang. Een behulpzame zeiler heb ik van boord geplukt om de vangst te fotograferen. Mocht hij dit nog lezen, bedankt! Groeten, Erik Stobbe, www.eendagjevissen.nl 


Een laatste vluchtpoging… Foto: Piet Driessen.


Wou je vechten, of is je oog groter dan je mond? Groet, Niels


Hoi T.F. Hier weer een plaatje, omdat het niet altijd groot hoeft te zijn om een hoop lol aan te beleven… Het is nu feest op de kleinschalige wateren! Gr. Michiel Wateler


Vorige week in de herfstvakantie totaal maar liefst 34 snoeken weten te vangen. Veel vissen tussen de 83cm en 106cm. Dus geen reden om te klagen. Robin was nog succesvol met de Rapper vanaf de kant, kortom een topweek! Groet Eddy.


Hallo T.F. Hierbij even snoek van mijn vismaat Freddy, gevangen in Friesland aan de rapala jointed13. Deze snoek had een aparte, gelige kleur. Groetjes Sicco


Hallo Total Fishing. Stefan zit in de Karpercommissie van de SVBD en we zijn een dagje wezen snoeken. Het is geen hele grote snoek, maar heb er wel leuke sport aan gehad. Groeten Teun


Een topweek was het! Zo willen we dus nog wel eens vaker een weekje vakantie hebben! Groetjes Eddy en Robin.


Hans pakte met een vismaat een serie mooie snoeken…....


....... op de nieuwe spro airbelly shads.


Hallo T.F. Ik pakte afgelopen zaterdag tijdens het verticalen nog een mooie snoek van 97 cm. Ze zijn hier in de buurt al weer redelijk los en er worden al weer mooie en dikke vissen gevangen. Groet J. Iedema - Anjum


Hallo Total Fishing team. Ben samen met mijn vismaat wezen vissen in een poldersloot met een eigenbouw jerkbait. Na vijf lange jaren te hebben gevist op snoek, nu eindelijk mijn metergrens overschreden. Groet, Theun Dijkstra


Vorige week in de herfstvakantie totaal maar liefst 34 snoeken weten te vangen….


..... Veel vissen tussen de 83cm en 106cm. Dus geen reden om te klagen. Groet Eddy te Mebel


Deze snoek van 111cm heb ik afgelopen zaterdag gevangen. De snoeken worden alweer duidelijk dikker! Veel succes de komende tijd! Groeten, Dirk de Jong uit Balk


Mooie herfstsnoek voor Jeroen!


Hallo T.F.,  Een vrije middag werd omgezet in een paar visuurtjes. Het was heerlijk op het water afgelopen dinsdag, weinig wind en een lekkere temperatuur. Ik had al een mooie 70-er gevangen op een hoekje met een mooi talud, hierna er nog eens met een ratelplug erover en toen bleek er ook nog 1 van 1.08 te liggen…...


...... Na deze te hebben onthaakt nog eenmaal eroverheen gevaren en binnen 5 min. nog een dikke snoek van 95 cm op vrijwel de exacte locatie. Deze zijn al lekker dik en maken zich klaar voor de winter. Groet, J. Iedema -  Anjum


Vismaat Patrick was dit seizoen nog steeds “meterloos”...(wat niet vaak gebeurt.), tot we er zaterdag tegenaan gingen met doodaas. Na een kwartiertje was het al bingo met 97 cm….


....en een uurtje later nog meer pret met 105 cm. Beiden vissen gaven echt topsport bij het drillen Kicken! Groet Nico Smits.


Beste T.F. Zaterdag weer eens samen met mijn vrouw het grote water op geweest en het plan was om het met grote softbaits de grote vissen te verleiden. Hilda die een prachtige vis van 1,13m over de streep wist te trekken. Groet Pieter Nederlof (voor een compleet verslag: snoeken.net). 


Mooi getekende metervis! Groet Han


Enkele snoeken konden de kleine Pikefihter niet voorbij laten lopen! Foto: Piet Driessen.


Strakke vis voor Piet.


Twee prachtige snoeken mogen landen afgelopen week waaronder deze van 1 meter 9…...


......... en ook deze van 112 cm! Groet Reinier


Goedemiddag Total Fishing. Samen met mijn vismaatje een dag wezen vissen met het bootje er stond heel erg veel wind, met vlagen van kracht 6 a 7, maar het was een droge dag. Twee uur later ving ik mijn monstersnoek en tevens mijn nieuwe recordsnoek van 109cm! Ondanks de vele windstoten was het een geweldige dag. Groet, Jack van der Lugt, Vlaardingen


Zaterdag was de eerste bak voor mij, met een lengte van 1,15m en goed op gewicht. Groet Pieter Nederlof


Een windstille dag…dat betekent kans op mist! Daarom maar niet het grote water opgegaan, maar een kleiner, veilig water. Je vangt er geen aantallen, maar maakt altijd kans op een beste vis. Na tot vier (!) keer toe gevolgd te hebben, “viel” deze tante in puike conditie later op de dag voor een snel binnengeviste busterjerk! Groeten van Wilfred van Nunen.

Deze week nominaties voor de baars van Robert, de snoekbaars van Bas en van Erik, en tot slot de snoeken van Pieter Nedelof en Reinier! Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -