Actuele vangstberichten tot dinsdag 3 juni 2008

 Actuele vangstberichten tot dinsdag 3 juni 2008

De opening van het roofvisseizoen ging gepaard met fraai weer, gevolgd door broeierige warmte met onweersbuien. Op veel plaatsen geen ideale omstandigheden voor de roofvis. Komende dagen komt de westenwind weer iets in het weerbeeld en blijft de hitte achterwege. Ondanks de temperatuurdaling veelbelovend visweer en volop kansen voor de zee- en zoetwatersportvisserij.

 
Dit fraai stukje natuur luistert naar de naam Lindepijlstaart (foto Toon van der Aa)

Zout door Arthur van Tienen

Na een enerverend W.K. Kust  Korpsen te Montalivet  weer met beide voeten op de grond en overgaan tot de orde van de dag. Het is al met al een prima W.K. geweest en ik hoop dat de ploegen (3 stuks nu!!) volgend jaar ook zo succesvol kunnen zijn in Duitsland!

Kantvangsten Nederlandse stranden, dijken en pieren

Volop zomervis te vangen en de dijken en pieren zijn bezaaid met sportvrienden die de makreel, zeebaars, fint en geep achter de schubben zitten met allerlei soorten aas. Dijken van Westerschelde ,Vlissingen Westkapelle, Oosterschelde, Brouwersdam, Pieren van Hoek van Holland, IJmuiden etc. vol van geep, makreel en zeebaars, Waterweg fint en zeebaars. In de kanalen van Europoort redelijk vis, nog wat gul, wijting en steenbolk, zomervis trekt ook hier naar binnen.

In tegenstelling tot de verwachtingen wordt er toch redelijk paling gevangen overal, nogmaals de oproep de gevangen palingen weer terug te zetten.
Stranden bodemvisserij matig, wel meer opkomst van tong in de avonden en het donker, vanaf de strekdammem bij ‘s-Gravenzande wat paling, schar en wijting. De uitslag van de Hart wedstrijd van de Zeenaald gehouden in de Dintelhaven houdt U nog te goed van mij volgende week, nog geen uitslag bekeken of bekend gemaakt op de site van de Zeenaald.

Bootvisserij

Ooster- en Westerschelde redelijke visserij op platvis, makreel, zeebaars etc. Wrakvisserij super met mooie vangsten van kabeljauw. Geankerde visserij goed met veel schar op bijna alle toplocaties onder de kust. Makreelvisserij is ook  weer van start gegaan met goede vangsten. Volgende week weer een wat uitgebreider vangstbericht met foto,s.
Groet, Arthur


De zomervis zit er volop (foto Joop Folkers)

Witvis door Willem Stolk
Het was een weken van uitersten. Op de stromende rivieren werd er goed gevangen – hoofdzakelijk brasem… De rivieren Waal, IJssel en de Maas achter de stuw van Lith waren het beste. Maar ook op plassen en kanalen is er gevist – en veel ook… helaas niet overal met een goed resultaat.

Jaap van Dijk:
“De vangsten in het NH Kanaal vallen dit jaar wat tegen in vergelijking met vorige jaren. Ik heb er in april en mei acht keer gevist, waarvan 3 keer als deelnemer aan een wedstrijd. Over de hele linie waren de vangsten matig. Zo ook gisteren in de buurt van Amsterdam. Het was echt werken om een visje te vangen. In het begin pakte ik 3 brasems, maar de rest was alleen blei en alver. Uiteindelijk had ik nog 5120 gram. De winnaar noteerde zes kilo, terwijl je in voorgaande jaren met het dubbele aantal niet eens winnaar was”. Aldus Jaap.

Leo de Vries:
“Ik heb van het weekend beide dagen op de IJssel gevist en heb wel 25 kilo kolblei gevangen, wat een heerlijke felle sportvis is dat zeg”…

Karper in Altforst – het vervolg…
We zijn nu bijna vier weken aan de gang – en het gaat de goede kant uit. Een heerlijke sportvis –en even wat anders dan brasem. HSV de Duikelaar is blij met deze verandering. Het water was al enige jaren niet meer productief – het was erg helder geworden en de aalscholvers hadden alle ‘kleinere’ vis opgegeten. Met de komst van de karpers, is het water troebeler geworden en nu worden ook de brasems weer gevangen. Al met al dus positief…


Het was een week van uitersten

Roofvis door Piet Driessen:
De kop is er weer af voor vele roofvissers en een ieder heeft wel zijn visje gevangen volgens de berichten, maar het was wel landelijk op veel plaatsen heel moeizaam, maar met wat denkwerk en zoeken wist men ze nog wel te verschalken. Ze stonden in het algemeen wat dieper dan in andere jaren maar op veel plaatsen was de water temperatuur ook al boven de 19 graden: zaterdag en maandag al boven de 21 graden. Dus gewoon een kwestie van de vroege ochtenduren korter in de oever vissen maar vaak waren ze na 1 a 2 uur al weer vertrokken naar dieper water, dus was het een kwestie van mee verkassen. In de oever de shads en wat dieper de ratelpluggen inzetten en dan konden ze wel even worden gek gemaakt.


En wederom op de rammelaars…

Landelijk ook veel informatie dat er behoorlijk wat missers waren. Keiharde aanbeten maar na enkele seconden hadden ze het kunstaas al weer mooi gelost. Ook diverse meldingen van mooie snoekbaarzen en grote baarzen waarvan ook enkele mooie snoekbaarzen op lepels door de oever goed uit te werpen. Rood/wit scoorde goed maar over het algemeen zorgden de lichte kleuren voor de meeste vangstmeldingen. Natuurlijk waren er diverse snoeken als bijvangst daar deze nog altijd de bepalingen niet kunnen lezen. Blijf dus vooral nu goed zoeken op verschillende dieptes dan lopen ze wel tegen een stuk kunstaas aan. Veel  succes op onze Nederlandse roofvissen! Piet Driessen.


Johan Caneel maakte dit plaatje van jonge meerkoeten die verwachtingsvol de wereld inkijken


“Jack van de Mortel met een 79-er snoekbaars”


De Mylle Brothers probeerden het eens per drijfstoel aan de andere zijde van het Oostvoornse meer…


...en ook daar wisten ze forel te pakken.”


“Ha Tf, we mogen weer, eindelijk! Op de openingsdag liep het erg lekker, ik  eindigde op 19 vissen, waarvan dit de mooiste was. Een forse roofblei,  met 71cm niet enorm, wel heerlijk dik. Gr, Michiel Wateler”


“Wat te denken van dit. Tijdens het  vissen met vastlood op karper in de polder bij Heukelum, kreeg ik een kleine run op mijn hengel met tijgernoot boillie in het midden van de vaart. Na enkele seconden verscheen er een roofblei (van 60 cm) aan de oppervlakte.  Heb het afgelopen jaar uren staan gooien in de Waal en Merwede, en de grootste( en de enige) was 29 cm, en nu dit. Lijkt mij aardig bijzonder. Groeten, Ronald van der Neut.”


“Hallo TF, aan het einde van de dag toch nog een aangename verrassing, mijn pa pakt zijn eerste echt grote snoekbaars op de screaming devil. Prachtige grove vis die weer netjes in haar element is teruggezet…


...net als deze baars. Vriendelijke groet, Wouter Holtkamp.”

 
Hallo, deze snoek wist Eric te vangen tijdens het snoekbaars vissen. Zij was 85 cm groot en is de grootste snoek voor Eric tot nu toe. groeten Harjan Rumpf.”


“Na 2 maanden wachten was het voor mij eindelijk weer zover. En het wachten werd beloond. Deze mooi getekende snoek van 84 centimeter was  voor mij de perfecte start voor een nieuw seizoen roofvis! Groeten Jesse Paques uit Zaandam”


“Na deze vis hadden we net zo goed haakloos verder kunnen vissen, Hans & Jean”


“Dit maakt vissen leuk of niet soms groetjes, Marcel Ravers”



“Die letzten 2 Wochen war ich mit meiner Frau und Tochter in Mexiko und habe dort auch Big Game Fischen gemacht . Vom Ufer konnte ich leider keine Fische fangen, da der Wind sehr stark war und es eine große Brandung am Strand hatte. Ein größerer Marlin ging mir nach 35 Minuten Drill leider verloren….


..aber Mahi Mahi und White Marlin haben wir doch gefangen. Jetzt freue ich mich aber auch wieder auf das Fischen in der Donau. Bei euch in Holland geht ja auch bald wieder die Raubfischsaison an. Veele Groeten, Franz.


Deze (Vlaamse) Gaai had ditmaal fotograaf Rob Kraaijeveld niet in de gaten



“Vandaag 12 kleine karpertjes gevangen echt heel klein spul, je zou denken dat de karper zich in dit water aardig voortplant, groeten Djurre Sijtsma Drachten.”


“Hallo Total Fishing, bij deze stuur ik een vakantiefoto van Frankrijk waar het seizoen al  rond 10 mei begint!
Daar vingen we forel en deze kopvoorn aan een vliegenhengel. Met vriendelijke groet, Thomas uit Gennep.”


“Hoi T.F, voor mij deze week een paar mooie vissen waaronder deze 20+ ponder. Gr Wesley van Toledo.”



“Beste Totalfishing, foto’s van het vissen met de broodkorst op karper. Groetjes Rinus Hertogh.”


“Misschien een leuk plaatje voor actuele vangstberichten. Een kruising ( Hebride vorm) van schub en boerenkarper, lengte 78 cm, gewicht 18 pond. Gevangen te Edam (NH) op de korst, gr. John van den Heuvel.”


“Foto van een korst-graskarper. Groet Jeroen”


“Hoi Total-Fishing, hierbij mijn verslag van een paar uurtjes vissen. Vandaag even tussen de dreigende luchten door naar de waterkant geweest, heerlijk in de zon instant gevist, als lokaas hadden we duivenvoer geweekt in suikerwater en boillies. Aan de haak hadden we Buzz-baits. Een mooie 18-ponder was het resultaat voor mij, vrij snel daarna betrok de lucht en hebben we weer ingepakt en weer huiswaarts gegaan.  Groetjes Antoinette den Os”


“Bij mij in de buurt zwemmen al enige tijd een paar vreselijke dikke karpers. Ik heb ze al geruime tijd waargenomen en geprobeerd te lokken maar dat was nooit gelukt, echter….. nou was ik wat brood erin aan het gooien en toen begon er een te azen!!! snel mijn rozemeijer stok gehaald (ben roofvisser) haakje eraan en een korst eraan gedaan. Ik denk dat het een 3 kwartier geduurd heeft dat deze onderzeeer alle korsten opgevreten had, maar toen zoog ie dan eindelijk ook de korst met het haakje eraan in!! Nou dat heb ik geweten, mijn hengel, 15 tot 40 gram notabene, stond even helemaal krom!!!! Ik schat het beestje een 85 cm en de 20 pond moet ie zeker wel gehaald hebben. Vriendelijke groet, Derk van der Molen uit Musselkanaal”


“Bijgevoegd wat foto’s van onze eerste dag op de opening. Lekker gevist. Leuke snoekbaarzen gevangen en Frank met een mooie vastgelegd op de gevoelige plaat…


...inwendig en uitwendig genieten…Groet Bertino en Frank.”



“Hoi, ik heb afgelopen zondag 01-06-2008 na een flink gevecht een snoekbaars gevangen van 70 cm!! Ik heb nog nooit een snoekbaars  gevangen, en dan vang ik er eentje van een beste afmeting. En het was ook een mooie dikke. En naast de snoekbaars nog 2 snoeken van 68 en 65  cm. Dus een goed begin van het roofvisseizoen!!! De snoekbaars heb ik gevangen aan een Rapala Jointed plug. Groeten Remco van Engelen Haaksbergen.”

 
Beekjuffer, te vinden langs stromend water…


“Beste Total Fishing, na een nachtje vissen in een kolk is dit het mooie resultaat. Het was de bedoeling om karper te vangen, maar deze meerval kon de boilie ook niet laten liggen. Tijdens de dril kon ik al duidelijk merken dat het niet om een karper ging.  De meerval is 78cm, en er is mij verteld dat ze er nog veel groter rond zwemmen. ik hoop dat jullie deze foto plaatsen. ik hoor of zie het wel. m.vr.gr. Martin van Assel.”


“Beste redactie en lezers van Totalfishing, na een nacht te hebben gevist en niks te hebben gevangen ving ik de  volgende nacht deze schubkarper van 27.8 pond, groeten Ricardo van Heijningen.”


“Mooie vis voor Jack op de kleine Twinfin”


“Over het seizoensbegin valt niet te klagen, in de boot wisten we een aantal snoekbaarsjes te vangen en later die dag wist Mike na een lange dril  gelijk een metersnoek te pakken, groeten, Arthur Vicioso.”

 
“Tot het roofvisseizoen aanbrak nog een paar mooie karpers gevangen met karper specialist Andre Zwiers. Hij was niet erg blij met deze gras, maar ik zeker wel .110 cm pure kracht! Prachtig toch? hoop iedereen weer snel te zien op het water. Martin Frankena.”


Marcel Nijman met een prachtige zeebaars van circa 8 pond en zo’n 70 cm. gevangen aan een gebonden jigkop voorzien van een wit-parelmoer gekleurde Gator.


Joop met een mooie zeebaars eveneens gevangen aan een wit-groen gebonden jigkop voorzien van een witte Gator.


De kracht straalt er vanaf


Een verbaasde snoek ziet voor het eerst dat Piet Driessen een nieuwe bril draagt


“Hoi TF, zondagvoormiddag de opening van het Belgische roofvisseizoen met glans doorstaan, met  2 snoeken en 12 maatse snoekbaarzen waaronder deze schoonheid! Een aggresieve gele plug lokte de glasogen uit de tent, en wanneer deze het even liet afweten, leverde wat verticaalwerk de nodige vissen op. De overschakeling maken bracht terug leven in de brouwerij! Mvg, Nico de Maerteleire.”


“Zondag was het een taaie dag op de Oude Maas tijdens het NKS. Veel lossers en veel ondermaatse snoekbaars! Hans en ik wisten toch 14 snoekbaarzen te verleiden. Jammer voor ons slechts 3 maatse vissen. Wel een mooie aanbeet gekregen van deze 66,7 cm rivier snoekbaars. Groet Frank en Hans”


“Bij Piet kwamen de snoekbaarzen rammelend in de boot”


“Hoi TF,de opening gevist met een nieuwe vismaat en meteen een schot in de roos. De vierde vis die verticaalmaagd Johan ving was meteen een mooie snoekbaars van maar liefst 93 cm. Vijf minuten daarna eentje van 95 cm…


...Zelf ving ik enkele fraaie vissen die de 70 cm ruim overschreden. Groetjes en tot volgende keer.
Bob van
www.bobbewieter.be.”


“Geachte Totalfishing,mijn naam is  Maikel Stegeman en deze snoekbaars van 85 cm heb ik gevangen op
31 mei met een Salmo Fatso. Hopelijk zet u deze foto op uw site. M.v.g, Maikel Stegeman.”


“Beste Totalfishing, maandag 2 juni mijn eerste vrije dag, dus dan maar met Bert afgesproken op de Maas. Een aantal goede roofviscollega´s waren reeds aan het vissen, maar hun vangstberichtjes waren maar zeer flauwtjes. Ook wij konden geen potten breken, ik loste een snoekje aan de boot en Bert wist nog een snoekbaars van ± 50 cm. te vangen. Cumuluswolken begonnen zich ´s middags samen te pakken en we keken mekaar met zorgelijke blik aan. “Nog even een klein stukje trollen met een grote plug”, zei Bert, “en dan maar vlug naar de helling!”
Nog geen 5 minuten later trok een grote vis zijn hengel krom als een hoepel. Eindelijk ging zijn grote wens, die hij zelfs deze dag nog eens te berde bracht, in vervulling. Een meerval van 114 cm. was zijn deel. Roofvisgroet, Peter Gerits.”


“Geachte T.F.Afgelopen weekend mochten we weer los. Uitschieter was een snoek van 111cm die ik op de HotChubbie Crank heb gevangen.Met vriendelijke groet,Jaïr Wiegersma.”


“111 centimers slanke snoek aan de Strike Pro, groet Jack van de Mortel”

Nominaties deze week voor de snoekbaarzen van Maikel Stegeman en Johan en de meervallen van Bert en Martin. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -