Actuele Vangstberichten tot dinsdag 29 september 2009

... tot  dinsdag 29 september 2009

Afgelopen weekend stond voornamelijk in het teken van de Fair for Lure & Fly en Zeehengelsport Totaal en vele bezoekers hebben kunnen genieten van dit evenement. Het weer was prachtig en er stond nagenoeg geen wind, echter, het wordt voor vele wateren nu wel tijd dat er eens wat regen gaat vallen.


Prachtig, die bevers. Gefotografeerd in Noorwegen door Rob Kraaijeveld.

Zout - door Arthur van Tienen - Mooie week geweest in alle opzichten.

Strand- en kantvangsten:
De zeebaarsmeppers komen aan hun trekken, want juist de dikke baarzen worden nu gevangen en ze zitten er zeker!

Ook de grote tong laat zich nu het beste vangen, hoewel het geen best tongjaar was zijn de berichten uit de Waterweg van afgelopen week prima, sommige exemplaren waren dik over de 40 cm. Gauw richting de kilo-tong!

Strandvisserij in de avond op wijting vrij goed tussen Hoek van Holland en het noorden, Zeeland loopt ietsje achter, maar gezien de grote hoeveelheid aan garnalen zal het wel niet lang meer duren of de wijting zal zich massaal op deze kruipertjes storten. Overdag aan het strand is het nu de bot die zich best laat vangen.


We kunnen toch stellen dat de winter langzaam zijn intrede doet en de wintervis eraan komt. Groeten, Jurgensweb.

Zeeuwse stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle redelijk bot, schar en zeebaars en nog een enkele tong, af en toe al wat wintervis Europoortgebied in de diepe havens kleien wijting en steenbolk, Dintelhaven nog niet echt super.

Afgelopen zondag werd op de stranden van Groote Keeten het 1ste Open Kampioenschap Federatie Noordwest Nederland gehouden en ruim 200 deelnemers meldden zich zondagmorgen vroeg in Hippolytushoef bij de inschrijving waaronder ruim 30 korpsen.

Vanaf het begin werd er goed bot gevangen hoewel het wel scheelde op welke plek je stond, maar over het algemeen werd er toch een redelijk visje gevangen.


Gisteren de stoute zeebaarschoenen aangetrokken en naar Petten getogen. De pittige westenwind plus een goed vallend avondgetij deden mijn enigszins tot rust gekomen zeebaarszenuwen weer doen opleven. Helaas mocht het niet baten…...

 
.... Mijn visserij 2009 op zeebaars gaat de boeken in als NO CATCH NO RELEASE!! Maar we hebben nog een anderhalve maand kans op een grote jongen!! Visgroeten van Lucky Luc die weer wat anders gaat proberen.

Cees Steyl van de Zeenaald was met 290cm overall winnaar, nipt voor Edwin van Tienen van de Eurovissers met 278cm en Rob Punselie, eveneens van de Eurovissers, met 260cm.

Bij de korpsen ging de 1ste plaats naar het 2e korps van de Zeenaald, de 2de prijs ging naar het Team van Shimano-Zuid en de 3de plek was voor het Eurovissers/Greys team.

De organisatie was toppie en een schitterende prijzentafel met het uitstekende weer zorgde voor tevreden gezichten zowel bij de deelnemers alsmede de organisatie.

Zaterdag in Europoort het Nederlands kampioenschap Dames en Junioren!


Bootvangsten:
Komt schot in de zaak, vanuit Scheveningen al wat wijtingvangsten en de schar gaat ook al een beetje lopen. Wrakvisserij redelijk, makreelvisserij ten einde zowat.

Oosterschelde redelijk, al mooi formaat schar en schol, maar af en toe toch veel klein spul, Grevelingen goed met mooie wijting in de avond.


Beste Total Fishing, Afgelopen zondag op de wrakken aan het vissen geweest. Veel Steenbolk een beetje Gul….


.... En een mooie rode poon. Het weer was fantastisch. Er zwommen zelfs drie bruinvissen voorbij. Groetjes, Rinus.

Tot slot voor degene die niet op de Zeehengelsport Totaal / Fair for Lure & Fly  te Stellendam zijn geweest: jullie hebben wat gemist!!

Tot volgende week, Arthur.



Roofvis - door Piet Driessen

Afgelopen week nagenoeg geen wind en dat maakte het nog altijd niet gemakkelijk op de vooral grote dames (snoeken).
 
Natuurlijk werden er nog wel snoeken gevangen, maar toch vaak moeizaam en opvallend veel meldingen van missers of lossers. Dit vooral door het vaak kraakheldere water op de vele plassen, kanalen en rivieren.
De kleuren geel en oranje veel op de lijsten van de vissen die wel werden gevangen en ook opvallend meer vissen werpend dan slepend.
 
De snoekbaars daarentegen nog op veel plaatsen moeilijk te vangen, dit door het weinige water wat er is gevallen en dus nagenoeg geen stroming op de rivieren die dat normaal wel hebben. Ook weer door het heldere water en de zon die veel aanwezig was, heeft de snoekbaars zich al ver terug laten zakken.
 
Baars wederom veel meldingen van grote vissen. Ook op water van 20 meter diep, en dan op 3 meter diepte slepen of werpen leverde mooie vissen op, en dat betekende dat ze dus vaak hoog aan het jagen waren. Ook mooi wat meldingen van baarzen op poppers de laatste week.


Rene pakte nog een paar mooie baarzen.
 
Roofblei gigantische aantallen van soms 100 stuks per visser (maar dan wel de witvissers), die ze onder het voornvissen konden vangen. Heel veel kleine roofblei is aan het jagen op de nog aanwezige jonge visjes en dan waren ze ook heel actief op de made van de witvissers. Wat gaat dat in de toekomst brengen?
 
Deze week wat meer bewolking, regen en wind en daar wachten wij roofvissers ook op, dus ga er lekker op uit. Succes op de rovers!

Groet, Piet Driessen.


Witvis - door Willem Stolk

We hebben een fraaie zomer achter de rug met prachtig weer. Ook met de vangsten bleek het achteraf best mee te vallen. Velen waren nogal negatief over de vangsten, maar gemiddeld is er best aardig gevangen. Ik moet hierbij wel opmerken dat het bij sommige wedstrijden wel erg slecht was, maar dat kan ook andere redenen hebben. Wat wel opvallend is, dat zijn de grote verschillen.

Zo werd er in Lith enorm goed gevangen in de zomerperiode op dieptes van zo’n tien meter! Normaal zitten de grote scholen vis op de Maas, maar in Lith bleek de vis zich goed thuis te voelen op diep water. Duizenden kilo’s brasem zijn gevangen met de feeder. Maar, zo was het de ene week alles en de andere week niets. Maar er is meer…


T-Shirt tijd is voorbij…

Barbelen
Vissen op barbeel is dit jaar écht goed op gang gekomen. Omdat ik aan de Waal woon, zie ik hoeveel mensen hierop vissen. Het zijn werkelijk honderden liefhebbers die zich toeleggen op deze visserij. Een visserij die is ontstaan uit niets. Inmiddels hebben we in elk nummer van Witvis Totaal een artikel hierover, want zowel op de IJssel, Waal, Rijn als de Grensmaas worden ze volop gevangen. Er is zelfs al een heuse barbeelgids in Nederland, wie had dat gedacht anno 2009. Met de visserij op barbeel gaat het dus goed.

WK
Het Wereldkampioenschap te Almere was een topevenement – en daar is iedereen het over eens. Sportvisserij Nederland heeft wat dat betreft een dikke pluim verdiend, die ze dan ook hebben gekregen.
De visserij met de vaste hengel is hierdoor weer volop in beeld gekomen – en terecht, want het is een schitterende visserij. De Lage Vaart was een prachtig decor, waar na het WK nog veel is gevist en goed is gevangen. Vooral veel kleine vis, maar zeker ook de nodige dikke vissen, werden gevangen met de stok. Het komende nummer van Witvis Totaal staat boordevol nieuws en grotendeels in het teken van het WK. Ook top dus!

Carp Fisheries
Enige weken gelden werd er een matchwedstrijd georganiseerd in de Vossenkuil. De opkomst was goed en de exposure die men hiermee heeft gekregen is gewoon goed. Ook hier komen we op terug in Witvis Totaal. Ik kan al wel verklappen dat Ton Ruijs de wedstrijd won met ruim 30 kilo karper. Lekker vissen met een waggler en meerdere voerplekken onderhouden, is gewoon leuk. Ook de put in Altforst loopt nog steeds heel goed. Dus ook hier een positieve uitstraling voor de witvisserij.

Al met al dus positief nieuws, maar er is meer…
We gaan het najaar in en dat betekent dat we weer op andere stekken moeten gaan vissen. Niet altijd, maar vaak wel. Eigenlijk zijn we best verwend in Nederland, want in een straal van 100 km kunnen we overal vissen. Rivieren, plassen en kanalen zijn er plenty. Nu maar hopen dat er niet te veel witvis wordt weggevangen van o.a. de randmeren. Dat zijn nog zaken die meer belicht zouden moeten worden.

En, ook de kribverlaging aan de Waal kan een serieuze bedreiging voor witvissers zijn. Wees dus a.u.b. allen alert en reageer via de betreffende federatie of richting Sportvisserij Nederland. Wij betalen immers hun salaris en hebben dus recht op tekst en uitleg. We moeten kritisch blijven om te behouden wat we hebben – en dat zal op zich al moeilijk genoeg zijn. Het is nou eenmaal een feit dat de beroepsvissers hun pijlen meer en meer gaan richten op schubvis – en dan kan er in een paar jaar tijd een hoop veranderen…



Overige Vangstberichten:

De weergoden waren ons het afgelopen weekend goed gestemd. Van vrijdagochtend tot zondagavond waaide het amper. Eindelijk eens een mogelijkheid om de boot te pakken.


Vrijdag had ik afgesproken met Peter Bosman, een zeebaarsvisser van het eerste uur. We wilden ons geluk in eerste instantie beproeven op grove zeebaars en we mochten zeker niet klagen. We vingen al snel enkele prachtige vissen van circa 8 pond met een lengte die varieerde van 65 tot 78 cm. Te gek voor woorden was de laatste aanbeet op mijn Subwalk.

De zeebaars viel de plug op pakweg twee meter voor de boot aan en nam een run van zeker 25 meter. Na een stevige dril kon ik de vis landen. Een beauty van bijna 12 pond met een lengte van 84 cm!! Je begrijpt, mijn dag kon niet meer stuk.


Zaterdag trok ik met vismaatje Marcel Nijman wederom naar dezelfde stek. Bij aankomst leek het te zijn uitgestorven. Mijn Lowrance toonde een kale bodem zonder ook maar één vissie? Op het moment dat de eb-stroom door begon te zetten was het direct raak en vingen we de ene na de andere dikke vis aan allerlei soorten kunstaas. Marcel verspeelde de vis van zijn leven, na een enerverende dril loste de baars zijn plug vlak voor de boot, maar ja, dit hoort nu eenmaal bij de visserij nietwaar!


Zondag was ook weer een prachtige dag om bij te schrijven in de boeken! Ik zou een daggie gaan vissen met Leon Hagen, één der oprichters van de Eurovissers en de Zeebaarsclub. Gezien de resultaten van de laatste 2 dagen waren alle ingredienten aanwezig om een echte dikke vis te vangen. Het persoonlijke record van Leon stond op 8 pond en nog wat.  


Op de bluf beloofde ik hem dat hij een dikke 10+ ponder zou vangen. Het was windstil en aangekomen op een andere stek dan de afgelopen dagen was het direct raak! De ene dikke vis na de andere attakkeerde onze pluggen en shads. De 3e vis die Leon ving was zijn nieuwe persoonlijke record. Een zeebaars van ruim 10 pond bij een lengte van precies 80 cm. Na een enerverende visdag besloten we rond één uur terug te varen!


Het deed me werkelijk goed dat er ondanks de slechte berichten hier en daar toch nog mooie zeebaarzen te vangen zijn. Maar goed, het is al eind september en het einde van het seizoen is helaas alweer in zicht. Groetjes, Joop.


Prachtige luchten afgelopen week.


Beste Redactie, Gisteren met Rik aan de grensmaas gevist. Lekker trotten met de centrepin. We vingen 11 barbelen en een stuks of vier brasems….echt een dag om in te lijsten…..


..... De barbelen leverden geweldige sport aan het lichte materiaal. Groet, Leon Haenen.


Wat een prachtig weer afgelopen weekend…. Groet Vincent, Lelystad.


Hoi Total Fishing, Hierbij een foto van een zeer aangename bijvangst tijdens het roofbleien van maar liefst 149 cm. Groet, Wesley van Toledo.


Heerlijk toeven op de rivier.


Robby ving de afgelopen dagen een aantal baarzen.


Rob met een topbaars.


Deze trouwe viervoeter zocht wat verkoeling in het water tussen de meerkoeten. Foto: Piet Driessen.


Een niet al te teleurstellende dag voor neef Joor en Gio (7 en 8 stuks). Ik moest achterblijven met 1 spiering van een snoekbaars en de schok van een enorme harde aanbeet, die helaas na 3 tellen loste… maar wat een weertje! Groet, Vincent, Lelystad


Geachte redactie, Ik heb onlangs mijn oude record snoekbaars (78 cm) uit de boeken doen verdwijnen met een vangst van een snoekbaars van 91 cm. De snoekbaars is gevangen op de IJssel in de buurt van Kampen. Met vriendelijke groet, J.Heinhuis.


Hey Total Fishing, we zouden een dag gaan werpen op snoek wat uitliep op snoekbaarzen. Ze hadden echt zin in onze shadjes, want we bleven constant vangen. Ik pakte een echte bak vertikaal en….


..... mijn vismaat Otto deed er nog een schepje boven op met zijn 90er, diagonalend gevangen. Groet, Jasper Woudsma.


Hallo Total Fishing, Zondag een dagje getrold op een van de Nederlandse rivieren. Was een dag met weinig vangsten maar met wel één hele mooie vangst. Slepend met een Spro HS Pikefighter op een diepte van 3 meter,
kreeg ik opeens een mooie aanbeet.

Hierna stond m’n hengel zo krom als een hoepel en even later kwam er een leuke snoekbaars naar boven. Nieuw PR 92,5 cm. Een vangst om nooit te vergeten! Groet Erwin Hofman.


Mooie snoekbaars van 95 cm op een zonnige dag aan een klein V-staartje. Wat een straf! Groet, Johannes


Prachtige foto van twee elanden, vastgelegd door Rob Kraaijeveld.


Zelf wist ik ook nog een snoekje te pakken te krijgen. Groet, Lucky Luc Mom


Hallo Total Fishing! Een nieuwe ervaring erbij, snoeken met de vliegenlat. Eerst al een keer wezen zwiepen zonder succes, maar deze week was het toch echt raak! Mijn 1e snoek met de vliegenhengel, niet groot, maar wel veel voldoening! Groet Hugo


Slanke snoek van 82 cm gevangen met een dood visje.


Beste Total Fishing, Hierbij stuur ik een foto van mijn jongste zoon met een mooie dikke snoek van 85cm. Groetjes Jan


Beste Redactie, Afgelopen zondag vanuit de kant wezen snoeken. De snoek was met tijden redelijk los, de keur geel in de oppervlakte scoorde goed die dag. Ook verschillende lossers, maar ook een paar aardige snoeken op de kant! Met vriendelijke groeten, Sjak Kroet.


Rob met een mooi getekende snoek.


De laatste 2 zaterdagen gericht op snoek met jerkbaits tussen de kribben van de IJssel gevist, maar de resultaten waren slecht. Slepend waren er nog wel wat vissen te vangen, evenals verticalend op de stroomnaad, alleen gingen deze aanbeten over in lossers. Groet, Eddy te Mebel.


Hans Koopman, alias de “Meteropnemer”, schafte zich op de Fair in Stellendam de eerste Rapper aan en voordat de beurs was afgelopen stuurde hij al de eerste paar snoekfoto’s die hij ermee gevangen had.


Voor mij nog een mooie 99-er! Groet Hugo.


Nico kon deze mooi getekende snoek nog vangen.


Hallo, ik heb een snoek van 112 cm gevangen en zo zwaar als een zak cement op het beach resort in Makkum. Het was een pracht van een gevecht om deze grote jongen uit het water te krijgen.

Voor de snoekvisser is het een walhalla om te vissen en natuurlijk ook voor de wit vissers. Wat een prachtige accommodatie daar in Makkum. Groet, Robin Hoffmann


“Dit is GROOT Luc, want ik ben best wel wat gewend….” zei hij…...


..... 118cm voor Leon! Groet Lucky Luc Mom.


Dit jaar weer naar de glomma geweest, lekkere week gehad. Door omstandigheden moeizame visserij, harde wind en dergelijke, maar wel een paar mooie vissen gevangen. Groet Rob Kraaijeveld.


Een dagje op groot water met broer Marco leverde 10 snoeken op. Alles trollend gevangen met divers kunstaas (SSR, X-rap, Salmo P, Scr. D, Balzer B.). Favoriete kleuren geel en oranje. Bijna alle snoeken tussen 80 en 90 cm, behalve deze uitschieter van 111 cm. Groet, Ronald Meeuwisse.


De laatste maand is de snoek weer helemaal los, recept blijft de laatste weekenden hetzelfde: goddelijk weer, veel aanbeten, veel lossers, maar deze niet (105). Groet, Roel


Hallo Total Fishing! Deze week begon de snoek eindelijk weer wat beter te bijten. Laatst al een nieuw pr van 110cm! En afgelopen week samen met mijn vismaatje vanaf de kant toch nog een aantal visjes kunnen pakken waaronder een van 109cm. Groet Hugo


Beste Total Fishing, Hierbij een mooie snoek van 110cm gevangen aan een Storm Wildeye seeker shad van 15cm. Groet, Niki


Een knappe vis van 119 cm voor mijn maatje Ton Daamen. Gevangen op een eigenbouw plug. Groet, Jack.


Ik was samen met mijn vismaat Hans Ruigrok aan het Jerken op groot water…. Hij ving een mooie snoek van 120cm op de Busterjerk… Groet Evert Oostdam.

Deze week nominaties voor de meerval van Wesley, de baars van Rob, de snoekbaars van Johannes en de snoek van Jack. Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord .
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -