Actuele Vangstberichten tot dinsdag 29 november 2011


... tot dinsdag 29 november 2011

Hadden we eerst te maken met hardnekkige mist, afgelopen weekend blies de wind je op veel plaatsen zowat uit je broek! Een wisselvallig weertje dus. Opmerkelijk deze week is de toename van het aantal gevangen snoekbaarzen. Afgelopen tijd leek het maar niet te lukken om ze te vinden, maar deze week zijn er dan eindelijk een heel stel knappe exemplaren uitgekomen!


Vrouw kuifeend genoot van het magere zonnetje dat even aanwezig was.

Kant- en strandvangsten

Afgelopen week stond de eerste helft in het teken van de mist. Een matig oosten windje zorgde ervoor dat je niet teveel kon zien en de vangsten aan de stranden van Hoek van Holland tot aan den Helder waren overdag niet echt goed te noemen, zeg maar matigjes. In de avond werden er wel leuke vangsten gedaan aan het strand, vooral wijting.

Hoe meer de week vorderde, hoe beter de vangsten. Ook vooral omdat de wind ging aantrekken en uit de zuid tot zuidwest hoek ging waaien. Meer branding, dus meer voedsel onder de kant, trok de vis weer naar de ondiepe kustwateren overdag. In Zeelandm, en vooral tussen Vlissingen en Westkapelle en later in de week ook bij Domburg, waren de vangsten prima, mooie berichten vanaf Zoutelande waar flinke hoeveel heden schar werden gevangen en wat wijting.

Afgelopen zaterdag werd op de stranden bij ter Heijde de Grote prijs Ter heijde vervist. Ruim 125 deelnemers (zijn er wel een meer geweest!) visten op deze stranden en de laatste vakken stonden op het meest zuidwestelijk deel van de “zandmotor”, met laag water loopt daar een diepe zwin vlak onder de kant en uit deze vakken kwam dan ook de meeste vis én de winnaar.


Mooi gulletje vanaf het strand tijdens de wedstrijd op Ter Heijde.

Brian van der Ploeg van het Grauvell-team wist met 11 vissen en dik 260 cm. de wedstrijd te winnen. Ik wilde even stilstaan bij een fenomeen: Joop Duijs, 90 jaar en nog steeds een fanatiek wedstrijdvisser! Joop stond naast me en ving 8 vissen, petje af voor deze man! Bij de korpsen was het 1e korps van ter Heijde te sterk voor de rest. Meest gevangen  vis was bot, wat gul en wijting.


Joop Duijs - 90 jaar!!! - staat gewoon nog lekker 8 vissen te vangen in de wind, dat is pas pure topklasse!

Waterweg goed: gul, schar en wijting, zelfs tot bij in Rotterdam (Sluijsjesdijk) wordt gul en wijting gevangen! Calandkanaal redelijk, wat kleinere vis dan in het Beerkanaal waar gewoon dike vis zit, mooie gullen, wijting en schar. Stranden Hoek van Holland in de avond prima visserij op voornamelijk wijting. Zaterdag a.s. de laatse dag van de Topcompetitie Senioren op de stranden van Walcheren, de verwachting is dat het “beestenweer” wordt, met storm en regen. Kortom, echt mannenweer!

Bootvisserij

Let op! Reglement Penn Grevelingen Tournament 2012 gewijzigd: ondermaatse vis wordt nu op veler verzoek gewaardeerd met 5 punten per vis, minimale waardering voor maatse vis is nu 20 punten.


Leen Noordzij met een wijting die er zijn mag.


Fritz Bosch met de rode bezemafhouders.


Arjo de Graaf gewoon met lekker licht spul!

Grevelingen komt aardig op stoom, afgelopen vrijdag  met het M.S. Theo, een prachtige boot met prima faciliteiten. Weer eens wezen vissen met de zaak, mooie wijtingen wat steenbolken, spiering, haring, schol en schar werden er gevangen. Hopen dat de vorst wegblijft, dan kan het nog leuk worden op de Grevelingen. Noordzee perfecte geankerde visserij, schar, wijting en oplopende gulvangsten. Oosterschelde en Westerschelde ook goed, wijting, steenbolk en schar. Wrakvisserij: aantrekkende vangsten van kabeljauw.

Tot volgende week! Arthur.

Het wordt tijd dat er weer wat water gaat stromen door de meeste rivieren zodat de roofvis weer een stuk actiever wordt.
 
Snoek
- Kanalen, vaarten en polders en op diverse plassen wordt redelijk snoek gevangen en ook vaak nog mooie dames daartussen. Opvallend dat afgelopen week werpend met shads en jerkbaits mooie vangsten werden gemaakt en dat het slepend wat moeizamer was. Kunstaas tussen 14 en 20 cm kon nog diverse snoeken tot aanbeten verleiden, kleur maakte niet veel uit.

Snoekbaars - Ook weer redelijk wat meldingen, maar zoals ik hierboven al vermeldde zijn de rivieren heel slecht op de Waal na, daar zijn nog mooie vangsten te boeken, maar dan wel iets dieper dan normaal. Plassen wel al wat meer concentraties van snoekbaarzen, maar hier ook al duidelijk wat dieper. Doodaas gewoon goed, maar langwerpige shads konden de snoekbaarzen ook wel verleiden. Groen gewoon de topkleur afgelopen week.

Baars - Niet te geloven wat er het laatste jaar aan grote baarzen wordt gevangen en deze week wederom enkele 50+ baarzen. Havens herbergen op dit moment veel witvis en daar pikt onze vriend Perca ook wel even een graantje van mee. Vaak ook nog enkele grote baarzen bij elkaar en dat is topsport op licht materiaal kan ik zeggen. Bladpilkers worden momenteel ook goed genomen door deze zware baarzen.

Van overige roofvissen nagenoeg geen meldingen.

Het wordt wat wilder met het weer volgens de verwachtingen, regen en wind, maar de vorst blijft nog even weg en dan kunnen er nu vooral in beken, kanalen en polders prima vangsten worden gedaan. Dus pak je kans in deze periode nu de rivieren nog nagenoeg stil staan.

Veel succes op onze Nederlandse rovers. Piet.



Het zat er een beetje aan te komen met het slechte weer van afgelopen weekend: wederom geen vangstmeldingen van barbeel. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de barbeel momenteel niet meer te vangen is op de Waal en IJssel, maar duidelijk is wel dat het een stuk moeizamer gaat worden.

Diegene die er nog opuit trekken naar de grote rivieren om de barbeel te belagen, moeten een flink portie geduld meenemen. Het is nu veel uren maken voor misschien die enkele aanbeet. Niet alleen veel uren maken, maar ook afzien. Het is niet raadzaam vanaf deze tijd te gokken op één plek, beter is het om te gaan kribhoppen. Licht bepakt loop je diverse kribben af  om niet veel langer dan 15 tot 20  minuten te vissen op die stek.

Voeren hoeft niet en je kunt kiezen voor statisch of rollend vissen. Die laatste zou mijn voorkeur hebben. De kans om vanaf nu tot zeg eind februari barbeel te vangen op de Waal of IJssel, is wel minimaal. Voor deze rivieren geldt een soort van barbeelseizoen. Voor ondiepe stromende rivieren gaat dit niet op en daar zijn ze het hele jaar door te belagen.

Zodra de barbeel zich in het voorjaar weer aanmeldt en de berichten weer op gang komen, kun je ook hier weer actuele vangstmeldingen lezen. De komende maanden trek ik er zelf regelmatig opuit en hiervan kun je de verslagen volgen op www.barbelen.nl.

Groeten en tot volgend voorjaar! Frans Vogels.


Hallo vissers, regelmatig komen er bij mij op de computer vissen binnen die niet helemaal op mijn beeldscherm passen. Zo ook nu weer. Ruud Schwegler van www.peuterfonds.nl heeft een bijzondere vangst gedaan. Ruud ving tezamen met zijn vismaten een gigant van een steur van 2.44 m. De steur werd gevangen in de bekende Fraser river te Canada. Hij is gevangen met een stuk zalm als aas. De vis kwam na een uur drillen boven water en is toen rustig naar de kant gesleept. Tijdens de drill kwam de vis in zijn geheel boven water wat zeer spectaculair was.

Eigenlijk was Chris degene die de steur aan de lijn had, maar zonder een goed team om je heen ben je nergens bij dit soort grote vissen. Ze hebben het dus eigenlijk met z’n vieren gedaan en vandaar dat de lach op hun gezichten er niet van af te branden is. En die zal er waarschijnlijk nog wel op staan! De vis is gezond en wel weer in de Fraser river teruggezet, want de vissen mogen wel gevangen worden, maar er wordt zeer streng toezicht gehouden hoe er met de vissen wordt omgegaan. Het is weer eens wat anders dan een scharretje - haha! - die kan ik meestal wel met twee man tillen! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Knalrood hulstblad tussen de vele groene.


Hoi Total Fishing, laatste week weer heel leuke vangsten gehad, waaronder een barbeel met een gat in zijn staart…


... Groeten, Jos Raaijmakers.


Bommetjevol.


Beste Total Fishing, afgelopen week ben ik met mijn vismaat achter de karpers aan geweest en niet zonder resultaat. De vissen waren nog vrij actief en zo ving mijn vismaat eerst 2 zeelten, daarna duurde het tot 01:00 uur tot mijn beetmelder tot leven kwam en kon ik mijn net onder een fraaie schubkarper van 15,2 kg steken. De karper is gevangen op een White Chocolate & Coconut Cream boilie van Dynamite Baits! Met vriendelijke groet, Peter Urscheler.


Testsessie in het beloofde land Frankrijk. Goed observeren en blijven denken leidden me tot deze prachtige spiegel van 22 kg.


De herfst heeft nu echt plaatsgemaakt voor de winter.


Hallo TF’ers, ochtendje verticalen en dropshotten. Geen toppers, maar regelmatige vangsten, super!!! Groet, HM.


Van de week verlof en al elke dag gevist. Buiten veel mist weinig noemenswaardigs, behalve dan deze baars die even tussen de snoeken doorfietste! 52cm Op een grote snoekshad. Heel apart! Snoekgroet, Nico.


Prachtige baars voor Marc.


Mistige krabbenvangst voor Eric!!!! Groetjes, Dirk.


Van dichtbij een prachtig blad zo met de zon erdoorheen.


Na een dagje “kleine-wereld-vissen” zijn we een dagje de polder en woonwijken ingedoken. Het werd een hard dagje werken, maar 9 snoeken mochten toch ons deel zijn…


... Hans, neefje Ruben en ik wisten de meeste snoeken te verleiden met de Buster Jerk II en Baby Buster…


... Waarbij de kleur er niet toe deed. Met vriendelijke groet, Leon Cramer.


Beste TF! Verleden week een week met verschillen qua weer: zo sta je op de ene dag in dichte mist, terwijl je bij de volgende vissessie zowat wordt weggeblazen!...
 

Dat er met de Sizmic Toads van Pike Master Lures grote snoeken gevangen werden en geen bot…


... Werd kort na deze snoek ontkracht. De bot van iets meer dan 40 cm, pakte de Senior Toad net bij de boot op 4,5m water! Groet, Leon Cramer.


Kleurrijke waterkantvulling.


Beste Total Fishing, zondag het water opgeweest met de boot en er 10 snoeken aan gehad…


... waarvan er 7 in de boot kwamen. Allemaal gevangen op de Fatso. Groeten, Rob - roven.nl


Hallo TF, dit weekend hebben wat kleiner water opgezocht om zowel snoek als snoekbaars te belagen. Vrijdag lagen de snoekbaarzen met periodes echt vast, terwijl de snoeken zaterdag bijna de gehele dag los waren. Alles bijeen vele aanbeten en lossers en zeker een geslaagd weekend. Groeten, Bart en Frank Mylle.


Hoi TF en visvrienden, afgelopen zondag toch het extreme weer getrotseerd en samen met mijn vismaat Leo aan het doodazen op snoek gegaan. We waaiden bijna uit ons hemd, maar binnen 10 minuten na de inworp kwam er beweging in mijn lijn. Ik klik de baitrunner dicht en zie de top krommen, pak de hengel op en zet de haak. “Yessss…!” En er komt een grote kolk aan de oppervlakte. De hengel kromt diep tot in het handvat en de slip krijgt het even zwaar te verduren.

Ik sta te trillen van de adrenaline, wat een kick geeft dit en mijn nieuwe Balzer IM12 Alegra barbel ondergaat haar eerste vuurdoop door een flinke snoek. WoW! Wanhopig probeert de snoek zich te ontdoen van de haak, maar deze zit stevig en zo biedt ze mij een prachtige strijd.

De Balzer buigt diep en vangt keurig de harde kopbonken op. Dan na een korte heftige strijd, komt de snoek aan de kant waar ze wordt gemeten en met mij samen op de foto gaat. Een nieuw persoonlijk record van maar liefst 93cm. GreetZ, Ronald - www.rvlfishingadventures.nl.


Beste TF, samen met mijn vismaat een dag de rivier op geweest. Dat dit een wisselende dag zou worden, konden we van te voren niet voorspellen. Met wisselend bedoel ik een moeizaam begin: dan weer een aantal aanbeten, dan weer een tijd niets, en dan weer aanbeten. Dit was deze dag het geval. Er zouden binnen een kwartier op het midden van de dag 3 snoeken geland worden die allen 3 tussen de 90 cm en de 1 meter waren.

Daarvan kwam er 1 op mijn conto, en daarmee was mijn dag geslaagd. Een bijna winterklare snoek die prachtig vol in de buik is. Dit gold overigens voor alle 3 de snoeken. Al met al een prachtige dag dankzij de aanwezigheid van mijn vismaat en de door hem en mij gevangen vissen. Met vriendelijke groeten, Andre A. M. van de Gevel.


Met mijn maat Tom 2 dagen snoekvissen geregeld op groot water. De eerste dag viel in het water door de mist, maar op dag 2 hadden we snel wat snoeken van dat formaat…


... In de namiddag hadden we 9 stuks, waaronder deze schone en een metersnoek voor mijn maat. Groeten, Ivan Vanpraet.


Mooie wintersnoek voor Marc.


Hallo TF! Een dagje dropshotten op de Maas. Het was koud, guur en er stond knap wat wind. De snoekbaars had niet veel trek, maar toch een mooie ‘bijvangst’! Topsport op een licht stokje! Groeten, Twan van Berkel.


Hallo Total Fishing, deze mooie riviersnoek heb ik gevangen aan een dropshot met een stukje vis dat bestemd was voor de snoekbaars, maar deze was ook welkom! Groeten, Mies Habraken.


Beste TF, vandaag nog even van het mooie weer geprofiteerd en dat leverde 4 mooie snoeken op waaronder een mooi pr voor Frans van 110cm. Gevangen aan een Screaming Devil. Groet, Marcel Bouwman.


Ook de WOB-shad deed weer goed zijn best en verleidde enkele prachtsnoeken. Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, iedere dinsdag check ik de vangstmeldingen en wekelijks staan hier fantastische vangsten tussen…


Eindelijk heb ik nu ook een snoek gevangen die naar mijn mening niet misstaat in deze rubriek. Zelf houd ik ook een weblog bij van al mijn visavonturen: http://www.visverslag.blogspot.com/. Groet, Fer.


Deze mooie snoek ving ik op een dooie voorn gevist aan een enkele dreg. De dobber lag nog geen 2 minuten in het water en werd meteen naar beneden getrokken door deze mooie dame van 118 cm. Groetjes, Peter Mantel.


Beste Total Fishing, vandaag ben ik samen met mijn vismaat gaan slepen met voorns vanuit de boot. In de ochtend vingen we al snel 3 mooie snoekbaarzen, maar de snoek liet het daar afweten. Toen zijn we verkast naar een haven waar ook geen aanbeet volgde. Een beetje zoekende naar een nieuwe stek, belandden we op mijn zomerkarperstek waarvan ik wist dat het net even dieper was dan op de andere stekken. En hier pakte ik mijn nieuwe pr snoek van 117 cm. Groetjes, Bente Morsch.


Naarmate de dagen vorderden, steeds minder mist.


Mike en Evert zijn ondanks de harde wind van vandaag toch wezen vissen. Mooi resultaat en een leuke foto (buiten die peuk om dan hè!). Groet, Rob.


Hallo TF’ers, ochtendje verticalen en dropshotten. Geen toppers, maar regelmatige vangsten, super!!! Groet, HM.


Beste Total Fishing, vandaag ben ik samen met mijn vismaat gaan slepen met voorns vanuit de boot. In de ochtend vingen we al snel 3 mooie snoekbaarzen. Groetjes, Bente Morsch.


Werpend vissen op snoekbaars… het levert vaak knalharde en rake aanbeten op. Deze mooie vis slokte de Gt-shad van Delalande compleet op!


Hallo TF, dit weekend hebben wat kleiner water opgezocht om zowel snoek als snoekbaars te belagen…


... Vrijdag lagen de snoekbaarzen met periodes echt vast, terwijl de snoeken zaterdag bijna de gehele dag los waren…


... Alles bijeen vele aanbeten en lossers en zeker een geslaagd weekend. Groeten, Bart en Frank Mylle.


Hallo Total Fishing-lezers, mooie gestroomlijnde glasoog voor de Mario, gevangen aan de woudshad. Groet.


Beste TF, na een paar jaar witvissen werd het tijd voor onze jongte zoon (Gerben - 9 jaar) tijd om eens mee te gaan roofvissen. Dus om te beginnen een middagje trollen op een Friese vaart. Na 100 meter geconcentreerd zijn Bomber 24A langs de bodem te hebben gestuurd, pakte deze mooie snoekbaars (78cm) zijn plug. Zijn gezichtsuitdrukking zegt genoeg! Vriendelijke groet, Sjoerd Hoekstra.


Hallo Total Fishing-lezers, Jamie met een mooie riviersnoekbaars. Groet aan de beek (Johan). De Mario.


Hallo TF, na een aantal kleinere snoekbaarzen, kwam opeens deze als verrassing boven water. De vis was helaas wel wat beschadigd, maar ik was er niet minder blij mee. De snoekbaars was 93cm lang. Groeten Dirk de Jong – Sloten.


Beste TF, op een volgende stek tijdens de eerste drift direct weer prijs! Na een polsontwrichtende handhengelbeet en zware dril, kwam deze oude strijder van net geen 90 cm boven!...


... ‘Wa hettie um toch gevat zeg!!!’...


.... Het werd een memorabele dag met een serie grote snoekbaarzen! Roel gaf het startsein met deze mooie 90-er die zich spijkerhard kwam melden op de 14 cm Fox Rage Proshad….


Tot dan toe kwam bijna alle actie van de handhengels, maar we bleven de steunhengels goed bijhouden en dit werd nog beloond. Terwijl Jesse aan de handhengel een snoekbaars drilde, klapte ook zijn steunhengel dubbel! Een spannende dril volgde en even leek het erop dat er weer een 90-er binnenboord zou komen, maar het bleek een hoge vis van 87 cm te zijn die compleet over de bruingele Proshad was geschoven! Groeten uit Brabant, Jesse en Roel.

Deze week de nominaties voor de karper van Peter, de baars van Marc, de bot van Leon, de snoek van Bente en de snoekbaars van Gerben. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -