Actuele Vangstberichten tot dinsdag 29 januari 2013


...tot dinsdag 29 januari 2013

Voor diegenen die graag de schaatsen onder mogen binden is het een fantastische week geweest! Wij sportvissers moesten helaas afwachten totdat de dooi weer in zou zetten. En dat gebeurde dan ook afgelopen zondag, en hoe! Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat er afgelopen week niet tot nauwelijks gevist is. Tóch zijn er nog een paar bikkels op uit geweest!


Guur Hollands landschap van afgelopen week. Foto: Jan Althof.



Laat maar dooien!

Mooie periode achter de rug maar nu is het welletjes, weer hogere tempraturen en hopelijk gaat het niet meer vriezen, kan het kustwater weer opwarmen en komt de vis terug aan de stranden.


Schitterend besnorde koppen. Foto: Jan Althof.

Bootvisserij
Deze komende week weinig bootvissen denk ik, veel wind. Verleden week is er redelijk op de wrakken gevist met soms mooie vangsten. Heb je een schipper die bereid is wat extra’s te doen, dan heb je mazzel. En ze zijn er hoor die schippers! Enfin, komende periode in februari meestal een goede maand voor de wrakvisserij, dus als het weer een beetje meezit, boek dan gauw een tripje bij de bekende goede schippers.

In de monding van de Westerschelde nog steeds redelijk vis, hoofdzakelijk schar en wat gul.
Oosterschelde redelijk, schar en bot en wat wijting en steenbolk. Grevelingen grillig zoals altijd. Wel trekt de vis, nu de kou wat naijlt, de diepere delen in.

Kustvisserij
Walcherense en Noord-Bevelandse stranden nog wat schar, niet meer de hoeveelheden van de afgelopen maanden maar toch nog wel een scharretje te vangen hoor! Schouwen Duiveland zo dood als een pier, ik denk dat het gebeurd is met de faam van deze stranden voor de wintervisserij en de visserij op tong. Voor zomervisserij op zeebaars, geep en makreel nog wel een kans, maar de rest is verpest door de vele zandopspuitingen en de aanleg van de Oosterscheldekering. De kleibanken voor de kust zijn onder het zand verdwenen, dus ook de vis is weg.


Scharrelende wulp aan de kust. Foto: Jan Althof.

Europoort ontzettend goed geweest afgelopen week, wel wat frisjes maar vis werd er gevangen! Mooie vangstberichten vanaf de Papegaaienbek, veel schar en (ondermaatse) wijting. Yangstehaven en Beerkanaal hetzelfde laken een pak.

Calandkanaal redelijk, de mooie maatse wijtingen worden zeldzamer. Zaterdagavond een competitiewedstrijd gevist met de Eurovissers bij de kering in het Calandkanaal. Winnaar Mark Huijps had 25 vissen, Erik Remijn ving de grootste vis, een wijting van 33 cm. Er zaten wel een paar mooie scharren bij.


Als bijvangst dikke scharren.

Koud, maar mooie visserij in het Calandkanaal.

Waterweg redelijk. Ga nu er nog niet teveel smeltwater van boven komt. Komende week wordt het langzamerhand zoeter door het smeltwater van de bovenlopen en zal de vis terugtrekken. Pieren nog steeds redelijk evenals de diepere stekken voor de Noord-Hollandse kust, schar en wat gulletjes.

Tot volgende week! Arthur.

Natuurlijk weinig nieuws van het roofvisfront daar nagenoeg eenieder thuis is gebleven met vooral het koude weekend. Op enkele plaatsen is er nog wat met doodaas gevist en daar was het gemiddeld ook heel slecht te noemen met de vangsten. We kregen te horen dat de aanbeten heel voorzichtig waren en dat ze dan ook weer snel het aas losten.


Het net kan weer mee aankomende week!

De dooi-inval komt er nu wel goed aan en met de warme regen die is voorspeld, zal het ijs op diverse plaatsen weer gaan verdwijnen. Rivieren en ook nog veel beken en kanalen zijn nog open en de hogere temperatuur zal de roofvis ook weer een stuk actiever gaan maken.

Kijk of informeer wel even als je een stuk moet rijden naar je viswater of het bereikbaar en bevisbaar is. Veel succes als je er op uit trekt en vergeet zeker niet wat ondiepe stukken uit te vissen daar hier en daar al was snoek en vooral grote snoekbaars aanwezig is. En dan volgende week natuurlijk weer meer roofvisnieuws!

Succes op de roofvissen en ga er gewoon samen op uit. Groet, Piet.


Goede camouflage in koude tijden. Foto: Jan Althof.


Koud hè?! Groet, Tom Boeckx.


Vanwege de spekgladde wegen gisterenochtend, aan een slakkentempo richting Nederland... Daar aangekomen begroet door een fikse regenbui. Eens het water op viel alles terug op zijn plooi: beetje zon, positieve temperaturen, ...en de rovers hadden er ook wel zin in! Deze opa had precies nog een plekje vrij om de wob-shad volledig naar binnen te werken! Groet, Mario.


Ook de kramsvogel is driftig op zoek naar een broodnodige aanvulling voor de buik. Foto: Jan Althof.


Ook Stèphanie genoot gisteren van de rust en de zonnestralen op het water, en vooral van de aanbeten!


Gevangen tijdens een dropshot-dagje. Totaal hadden wij 10 snoekbaarzen waarvan de jackpot in de laatste 5 minuten van de dag boven water kwam. Bijgaand foto van een snoekbaars welke precies 90 cm lang was. Groet, Nicolai Gosling.


Hier een kneiter van 102,7cm. bij -6 graden, toch een onvergetelijke dag. Groeten, Tonny Roskam.


De kleinste van de zaagbekken: het nonnetje. Foto: Jan Althof.


Ondanks de vele ijsranden in de beken, was er zondagmiddag weer te vissen…


… Ook de sneeuw op de schuine oevers zorgde voor wat glijpartijen…


… Sommige stukken zijn nog helemaal dicht met ijs, maar toch 2 aanbeten gehad die helaas niet bleven hangen. In het midden van de week zal het wel weer gunstig zijn. Groet, Eddy te Mebel.


Drinken van het smeltende ijs bovenop een vogelkast...


...De veren staan wijd uit om de kou buiten 'de deur' te houden.


Na een paar koude dagen toch vandaag het water opgezocht...


...Met als resultaat een mooie snoek...


... De rood/witte rapala-plug kreeg ik eens van ene Thomas...wink Groetjes, Niels.


In de kerstvakantie had ik twee gasten, Jet en Ben, voor 10 visdagen tot in het nieuwe jaar bij mij in Killaloe “Lough Derg”. Zoals zo vaak blijkt :o) is de man de expert, maar vangt de vrouw het meest en het grootst! Deze dame ving wel 5 metersnoeken die dagen, uiteraard zat ik in de boot om te gidsen. Groet, Herman Molenaar t/a fisHerman.


Hey TF, afgelopen vrijdag de eerste keer wakvissen...


...
En de eerste wakmeter (van 106cm) is een feit. Groeten, Mark Verhoeven.


Beste TF, afgelopen donderdag mooi wezen wakvissen op de randmeren, met onder andere deze dikke snoek als resultaat. Groeten, Sam van der Meer.

Deze keer de nominaties voor snoekbaars van Tonny en de snoek van Sam. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -