Actuele Vangstberichten tot dinsdag 28 september 2010


... tot dinsdag 28 september 2010

We kunnen terugkijken op een guur weekend met veel wind en regen. Voorlopig ziet het er voor het komende weekend een stuk droger uit met mooi nazomers weer. Op het ogenblik vele soorten paddestoelen en de natuur is bezig om haar herfstkleed aan te trekken. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat we weer kunnen genieten van de intense herfstkleuren.


Vele soorten paddenstoelen in de Mariapeel op dit moment aanwezig. Groet, Piet Driessen.

Zout - door Arthur van Tienen

Het gaat er weer op lijken!

Zaterdag weer een ouderwetse herfstdag gehad op het Noordwijkse strand ter gelegenheid van het Open Noord Hollands Kampioenschap 2010, een perfect georganiseerde wedstrijd mede dankzij de hulp en de uitstekende voorzieningen in het clubgebouw van ‘De Sportvisser’.

Tijdens het voorvissen donderdag en vrijdag was er werkelijk geen spie te vangen, maar met de verwachting dat het hard ging waaien zaterdag kwamen toch wel de zeebaarsprikkels boven en hielden we rekening met mooie baarsvangsten. Immers een week ervoor waren onder dezelfde omstandigheden mooie aantallen maatse baarzen gevangen.


Vanuit Noorwegen kreeg ik weer een prachtige vangstmelding vanuit Stavanger, alwaar Reier Groot een vislocatie beheert. Vismaat Joop Rietveld ving er onder andere een prachtige scharretong en diverse stekelroggen. Ik ben zelf op de locatie geweest een aantal jaren geleden en vooral de hoeveelheden vissoorten die er voorkomen zijn een aanrader om ernaartoe te gaan. Dit betreft zowel het vissen vanaf de boot als vanaf de kant.

Echter ging deze vlieger zaterdag niet op en wie een steil wandje of zwin had lopen net achter de laatste brandingsgolf kon een leuk maaltje bot vangen. Ver werpen was er dus niet bij deze keer, wel een flinke stroming en een stormachtige wind uit west tot noordwest maakte het noodzakelijk een stevig anker- of piramideloodje te gebruiken om nog enigszins ‘vaste grond’ te houden. Piet de Kramer van ‘De Zeenaald’ wist met 7 maatse vissen  deze wedstrijd te winnen voor Dhr. Kuiper en Ruud van Noord van ‘De Eurovissers’.


Tevens is bij Reier alles geregeld van deur tot deur, dus het enige wat je hoeft te doen is een goed humeur mee te nemen en instappen maar. Kijk maar eens op www.visservice.nl, waar nu tevens een tweede Noorse locatie ‘Vevang’ is toegevoegd, vlakbij het eiland Hitra waar ik diverse keren ben geweest, maar deze is meer beschut.

Bij de korpsen scoorde het Triana team/hengelhuis Zuidland het beste voor het korps van Seagull en het korps van zeevissen.com, proficiat allemaal!! De vangsten bestonden hoofdzakelijk uit bot, een enkele zeebaars, een gul van 44 cm en een paar wijtinkjes

Vangsten voor de rest van de visserij aan  de kust wel iets aantrekkend, Vlissingen tot aan Westkapelle komt de platvis (bot)  al los, wachten is op de wijting en schar die al voor de kust zit maar nog niet of slechts weinig te vangen is aan de stranden. Pieren van Hoek van Holland en IJmuiden matigjes, Pieren IJmuiden wel al wat gulletjes en wat bot. Havens Europoort weinig verandering in vergelijking met verleden week, mini wijting, steenbolk en zeebaars

Bootvisserij:
Ja. Komt wel weer goed deze weken, zelf met de Sirius vanuit Stellendam voor de Maasvlakte wezen vissen afgelopen vrijdag in de buurt van de Adriana, ene verzand wrakje dat nog altijd vis geeft, scharren zijn er al wijting mondjes maat en natuurlijk de mooie botten, makreel als bijvangst is heel gewoon.


Ankervissen op het Msirius afgelopen vrijdag, schar al op de kust.

Wrakvisserij goed, mooie baarzen en gul, rode ponen zijn ook op de verre wrakken normaalste zaak van de wereld evenals pollak, Oosterschelde prima sl je van veel kleine vis houdt, Ernest Ripson ving tijdens een naselectiewedstrijd Bootvissen 300 vissen, geen kruid tegen gewassen en hier het bewijs dat je met toewijding  heel ver kunt komen, gewoon een klasbak die Ernest, zal me niets verwonderen wanneer hij binnen aanzienlijke tijd  Wereldkampioen Bootvissen wordt. Grevelingen goed, wijting zat.

Tot volgende week, Arthur


Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Een opvallende paar dagen wat de meldingen betreft, en wel dat er heel weinig is gevangen. Nu zijn er vissers die zeggen dat ze een goede dag hebben gehad en dat is altijd het geval natuurlijk, maar gemiddeld over Nederland was het belabberd slecht. Wel waren de maten vaak groot.


Over het algemeen een taaie week. Blijf genieten, ook van alles eromheen!
 
Snoek - Hier dus ook weinig meldingen, maar wel enkele 120+ snoeken waaronder een snoek van 127 van groot water. Grote shads langzaam gevist waren vaak die stukken kunstaas die het deden op de gevangen snoeken. Groen het meeste in de meldingen van die vissers die hadden gevangen.
 
Snoekbaars - Ook hier heel moeizaam en hard werken, en heel scherp vissen om ze te vangen. Langwerpige shads goed, maar ook hier heel langzaam en bijna niet bewegen was de regel van de dag. Vissen al weer wat afgezakt en de meest meldingen al op ruim 8 meter diepte. Ook hier groen de topkleur, en opvallend dat er ook best wat vissen op oranje werden gevangen. Aanbeten waren wel vaak snoeihard, en dat maakt de dag dan ook weer helemaal goed.
 
Baars - Ook echt niet gemakkelijk en vaak geen aantallen bij elkaar. Ook hier grote baarzen waaronder vele 40-plussers en zelfs nog een baars van 57 cm wat absoluut een topper was. Opvallend dat deze baarzen op vaak groot aas knalde, en of het toeval is… nagenoeg alle grote vissen wederom op groen.


Hallo TF, vaak alleen op pad geweest, resulteerde in ongeveer 5 snoeken op de belly dog, grote baars op belly dog gemist, en afgelopen zondag 2 snoeken en 8 baarzen waaronder dit plaatje. Met vriendelijke groet, Raymon.
 
Meerval, roofblei en winde - Ook heel weinig meldingen en hier ook niet veel grote vissen.
 
Laten we hopen dat de vangsten beter worden op de rovers, maar dat zal zeker het geval zijn daar de nacht- en dagtemperaturen wat korter bij elkaar gaan liggen, en dat betekent vaak een verbetering. Blijf gewoon lekker gaan en geniet ook van alles eromheen, zeker nu de herfstkleuren al wat meer beginnen te komen.
 
Succes op onze Nederlandse rovers, Piet.


Barbeel - door Frans Vogels

Het weer afgelopen week zorgde voor aangename temperaturen. Ook de watertemperatuur steeg zelfs iets, wat natuurlijk ook erg gunstig was. Niet alleen aan de Waal, ook op de IJssel werd goed gevangen. Plaatselijk zelfs zeer goed. Het waren vooral gezonde en dikke barbelen die boven water kwamen, strijdlustig als altijd. 


Tjitske en…

Opvallend deze week bij de vangstmeldingen was dat bijna iedereen een paar uur moest wachten voor zijn eerste beet. Diegenen die wel snel vingen, vielen daarna helemaal stil. Al met al een redelijke topweek qua barbeel. De komende dagen stijgt het water in de Waal weer, al zullen de kribben niet onder gaan deze keer. De eerste nachtvorsten zijn ook al een feit, een teken voor de barbeel om de diepere plekken te gaan opzoeken.


...Bianca met twee mooie waalbarbelen.

Komende zondag (3 oktober) is er een bijeenkomst van barbeelvissers op de IJssel. In het kader van de monitoring op dat water wordt er op twee trajecten gevist door 40 koppels. In Zuthpen en Deventer is het mogelijk om eens een kijkje te komen nemen in de barbeelkeuken. Voor diegene die wat wil weten over de barbeelvisserij een mooie gelegenheid om te komen kijken.


Een mooie IJsselbarbeel van 4.950 gram. Gr. Frans.

Succes, Frans


Overige vangstmeldingen van afgelopen week:


Hallo vissers, het regent nog steeds kleine tong in het Noordzeekanaal. Leuk voor de aanbeten en een paar uurtjes aan de waterkant, maar de vis is gewoonweg veel te klein om mee te nemen en halen de minimummaat van 24 cm niet. Terugzetten dus!!...


... Blijkbaar zijn de grotere tongen door de enorme hengeldruk in het kanaal allemaal weggevangen zo lijkt het, maar de kleintjes bieden hoop voor de toekomst. Tussen de tongetjes door, die je gewoon ook bij daglicht vangt en tegenwoordig nog beter vangt dan in het donker, sterft het van de steenbolkjes die een aanslag op je aasvoorraad doen. Vanaf de noordpier bereikte mij diverse berichten dat er aan de dobber gepresenteerd met een zager af en toe leuke zeebaarzen op de kant kwamen.

Maar nogmaals zijn de vangsten van de zeebaars dit jaar zeer onstabiel te noemen en zul je hier wat geluk bij moeten hebben. Indien je rond het getij vist heb je de meeste kans om er een te vangen. Op de diepere plekken komen er per visser een aantal maatse gulletjes uit. Voor de rest nog veel last van krabben….


... Tijdens mijn korte verblijf in Denemarken toch nog een paar foto’s genomen. De scharren lagen letterlijk opgestapeld in flatgebouwen van 10 etages hoog, maar het formaat was veel te klein helaas. Andere vis, behalve wijting, had gewoonweg geen kans tegen deze felle rovers…..


....Ook vanaf de boot veel gul, maar helaas ook van een bedroevend formaat. Een gulletje van 45 cm was groot!! Steeds grotere shads gemonteerd en pilkers, maar het formaat bleef klein…


.....Gelukkig werd ik de hele dag vergezeld door heel veel bruinvissen die rond de boot zwommen. Toch nog een grote vis om naar te kijken. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hoi sportvissers, dinsdag 21 september met Bennie Muizelaar op zoek geweest naar zeebaars. Om 7 uur in de morgen de haven van Stellendam verlaten in een dikke mist. Zelfs met de radar is het dan uitkijken voor kleine tonnen of ander obstakels. Eens voorbij het slijkgat waren we de mist voorbij en kon je goed de lage bewolking boven de zee zien hangen.

Op het eerste wrakje werden er enkele mooie zeebaarzen gevangen tot 5kg en mooi kabeljauwen tot 8 kg, zeker niet slecht in deze periode van het jaar. Het was niet makkelijk om aan een visje te komen, de gul lag dicht tegen de bodem gedrukt en aasde niet door omdat er nog steeds een te groot voedselaanbod is. De gul zat dan ook onder de zeeluis. Omdat er toch mooie vis werd gevangen werd er besloten om niet verder rond te varen naar een ander wrak…..


... Dan maar koers terug richting Stellendam. Om 21 uur moe maar voldaan van een prachtige zonnige en gezellige dag, terug richting België. Bennie kijkt niet op een uurtje, als de vis, tij en het weer het toelaat maakt hij er altijd een mooie lange en gezellige dag van. Voor wie interesse heeft om dit ook eens mee te maken, kijk dan eens op: bensfishingtackle.nl. Met sportieve groeten, Mike Ooms, St. Croix - www.robbyfish.be


De diepte in voor voedsel. Groet, Piet.


Hallo TF, op vrijdag wezen vissen op voorns met de feeder. Na wat voorns te hebben gevangen boog de hengeltop opeens wel erg ver door en na een dril van 10 minuten kwam er een mooie zeelt onder de kant. Groet, Dennis.


Deze enorme winde ving ik op mijn verjaardag en met een enorme buik kwam deze vis op 6,7kg!!! Groeten, Niek Langeraap.


Een zware karper voor Jelle van Opstal.


Met dit natte weer schieten ze uit de grond.


Black Bass is goed te vangen in de omgeving van Mequinenza. Groet, Jelle.


Beste TF, zaterdagnamiddag met de ganse familie op baarsjacht getrokken. Vooral de eerste vissen doen steeds de ogen van de kids stralen, wat dan zo snel mogelijk op de foto moet vooraleer die lichtjes uitgaan. Dries had al heel snel een favoriet gevonden in het nieuwe, felgekleurde PML plugje….


....We raakten samen aan 61 stuks baars en 2 kleine snoekjes. Langs deze weg wil ik ook vrouwtje bedanken voor haar telkens geleverde broodnodige hulp om de porta bote te helpen laden, lossen en opzetten. Dit is nochtans zeker niet haar lievelingsjob, gelukkig zit ze wel graag in de boot. Bart Debaes.


Marc heeft de herfstbaarzen weer gevonden.


Een mooie baars van 46 cm voor Vic.


Veel langpootmuggen op het ogenblik langs het water. Groet, Jelle.


Beste TF, afgelopen zondag weer gevist met mijn zwager Martin Jan…


...met als resutaat een paar mooie snoekbaarzen. Groet, J. Iedema.


Een mooie snoekbaars voor Julos.


De avondzon over het water.


Puntgave snoekbaarzen gevangen in Alkmaar…


....Mini toadjes waren favoriet, maar ook op de senior toad werd snoekbaars gevangen. Greetz, Jeroen Eijssens.


Beste TF, op Vlaams water dan toch nog eens een mooie snoekbaars kunnen vangen met de witte persuader van art-baits. Groet, Tom.


Tijdens het verticalen met de Sizmic Flu-Go ving Jasper Woudsma een kapitale snoekbaars aan. Met vriendelijke groet, Evert.


Egon, Johan en Lambert hadden voor de bellyboot gekozen. Groet, Piet.


Twee mooie meervallen gevangen tijdens het trollen op de Maas…


...Allebei onder de metergrens. Groet, Freek.


Hallo Total Fishing, hierbij enkele kiekjes van onze visvakantie in Mequinenza. Met 36 meervallen, waarvan 7 vissen 2m+ en de de grootste 2,45m, mogen we zeer tevreden zijn. Ook karper, baars, snoekbaars en zelfs blackbass kon er gevangen worden…..


....Pellets zijn nog zeer in trek bij het meervallen, maar door een minder scherpe controle wordt het boeienvissen met aasvissen zoals paling, toch steeds meer toegepast. Groeten, Jelle van Opstal.


Deze snoek ving Remon met een rapalaplugje van 4 cm welke bedoeld was voor een baars.


Door omstandigheden zaterdag niet kunnen vissen, alleen zondagmiddag een paar uurtjes langs de beken gelopen en toch nog een paar aanbeten kunnen uitlokken in het helder stromende water…


Geen grote vissen gevangen, maar ze zijn zeer fanatiek en dus oppassen voor rondvliegende dreggen. Robin had vanmiddag ook al een dregje van zijn ASP spinner in zijn scheenbeen zitten (hoe krijg je het voor elkaar?). Haha. Groet, Eddy.


Vanuit de boot konden we nog 3 snoeken even gek krijgen om toe te happen. Gr Piet.


Hallo, hier zijn de prachtige vissen van onze uitstap dit weekend op de Maas…. 


....Nog steeds veel kleine snoek en de tweede dag maar liefst 9 stuks. Groeten, Vic.


Beste TF, afgelopen zondag weer gevist met mijn zwager Martin Jan. De eerste snoek meldde zich al na 5 min. en na 10 min stond Martin een snoek van een meter te drillen. Hierna weinig actie gehad.

Later op de dag begon het weer wat te komen, maar ze waren nog erg voorzichtig; veel lossers en aanbeten die niet konden worden verzilverd. De dikste was voor mijn zwager wat ook overigens zijn eerste meter is!!! Van harte, het is je gegund hahaha! Groet, J.Iedema - Anjum.


Afgelopen vrijdag kon ik wederom het water op samen met Arno Beumer. De vis was niet echt los, maar boven de plantenbedden vonden we uiteindelijk de vis. Doordat we boven de planten moesten vissen waren ondiep lopende Jerkbaits de oplossing. Een supertraag geviste Pig Jerk was het antwoord om de vis te kunnen vangen. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Een prachtige nazomerdag… een goeie vismaat… een uitgelaten shad… een bloedstollende aanbeet… een heerlijke dril… en een schitterend schepsel even in de handjes. Daar doen we het toch allemaal voor. Genieten! Groeten van Wilfred van Nunen.


Ook PML Prostaffer Jasper Woudsma wist zijn slag weer te slaan afgelopen weekend…


....Vissend met de Strike Pro Giant wist hij weer 2 knappe snoeken te vangen…


Dit is de laatste foto van Jasper Woudsma. Jasper is helemaal verslingerd aan de Strike Pro Giant en de 1.19 cm snoek is daarbij zijn beloning. Een topvis die je niet iedere dag vangt grin Met vriendelijke groet, Evert.

Deze week de nominaties voor de scharretong van Joop, de zeebaars van Mike, de winde van Niek, de zeelt van Dennis, de Meerval van Freek en tot slot de snoekbaars van Jasper. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -